رییس جمهور با بیان اینکه اینقدر زیاد در زندگی مردم دخالت نکنیم عنوان کرد: هرجایی در هرمسالهای بخواهیم در زندگی مردم دخالت کنیم غیربهداشتی است.
به گزارش ايسنا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز سه شنبه در دیدار با وزیر و مدیران ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: همه پزشکان، پرستاران و مراکز بهداشتی در کنار دولت در طرح بزرگ تحول سلامت سهیم هستند.
رئیس جمهور با ابراز خرسندی از آغاز حرکت بسیار ارزشمند در نظام سلامت و کاهش زمان و هزینه خدمترسانی به مردم، افزایش دقت و جلوگیری از مفاسد، گفت: امروز هزینههای غیرضرور برداشته می شود و سلامت مردم بهتر تأمین خواهد شد.
روحانی با بیان اینکه هنگام تشخیص از وضعیت بیمار با آثار سویی نیز مواجه خواهیم بود، افزود: زمانی ابوعلی سینا با گرفتن نبض بیماری را تشخیص میداد و آثار جانبی نیز وجود نداشت، اما الان سیستم تشخیص یک اثر جانبی ناگوار نیز در سلامت فرد خواهد داشت که ممکن است مرتفع شود و یا برای همیشه باقی بماند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه وقتی موردی در سیستم تشخیص بدون ضرورت تکرار شود، سلامت فرد در خطر قرار خواهد گرفت، تأکید کرد: دولت در بیمه تا اندازهای برای پرداختهای هزینه و در بخشهای ضروری موظف هستند اما در بخشی که بر مبنای سلیقه بیمار و پزشک بوده و از لحاظ علمی ضروری نیست، خود فرد باید هزینهها را پرداخت نماید و دولت و بیمه در این مورد مکلف نیستند.
وی با تأکید بر اینکه اصل بهداشت و درمان یک موضوع و اصل حاکمیتی است، گفت: برخی بیماریهای مسری و واگیردار کل جامعه را در خطر قرار میدهد که البته در زمانهای گذشته بسیاری در مبارزه با همین موارد نیز شک و تردید داشتند.
روحانی با اشاره به تلاشهای امیرکبیر برای پیشگیری از بیماریهای واگیردار و الزام طرح آبلهگیری در سرتاسر کشور، افزود: در آن زمان برخی میگفتند با آبلهگیری اجنه وارد بدن میشود و جهل و خرافات یکی از معضلات جامعه است و در جایی آمده است که وقتی امیرکبیر از این موضوع آگاهی یافت از دست جهل و خرافات مردم به گریه افتاد.
رئیس جمهور با بیان اینکه پزشکی و سلامت در شکل نوین از نعماتی است که مردم در قرن گذشته و کنونی از آن برخوردار شدند، خاطر نشان کرد: در ایران نیز با اعزام دانشجویان و تحصیل رشته پزشکی در خارج و تشکیل مراکز درمانی در داخل از این نعمت برخوردار شدیم که البته این به معنای کنار گذاشتن طب سنتی و داروهای گیاهی نیست.
روحانی تأکید کرد: بهرهگیری از روشهای سنتی باید حساب شده باشد و ترکیب درستی بین طب سنتی و جدید ایجاد شود تا در چارچوب قرار گیرد که خوشبختانه وزارت بهداشت چارچوبهای لازم در این زمینه را ایجاد کرده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در زمینه بهداشت و درمان بخش مهمی به امنیت روانی مربوط میشود به جمله بوعلی سینا مبنی بر اینکه جسم و روان در یکدیگر تأثیر میگذارند، اشاره و تأکید کرد: در پزشکی به جز تخصص، اعتماد بیمار به پزشک بسیار مهم است که در این صورت بخشی از درمان انجام میشود.
روحانی با بیان اینکه در پزشکی همه چیز مربوط به جسم نبوده بلکه بخشی به روح انسان و همچنین چهره بیمار ارتباط دارد، گفت: چهره علامت بزرگی است تا روحیه فرد مشخص شود و اولین علایم را از چهره افراد در مییابیم.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت ایجاد شادی و نشاط در جامعه و اینکه بهداشت بالاتر از درمان است، افزود: بخشی از این بهداشت مربوط به نشاط و امید مردم است و نباید چهره گرفته مردم کسی را سر حال بیاورد و همه دستگاههای تبلیغاتی از جمله روزنامهها، صدا و سیما و رسانهها باید به مردم امید دهند.
روحانی با تأکید بر اینکه نباید در زندگی خصوصی مردم مداخله کرد و این مداخله باید در حد ضرورت قانونی باشد، افزود: این مداخلات ضد بهداشت است و تذکر زیاد انسان را کلافه میکند و تحمل هر انسانی حدی دارد.
رئیس جمهور ضرورت وجود نشاط و سرزندگی در بین مردم و جامعه را خاطر نشان کرد و افزود: این به معنای آن نیست که اگر مشکلاتی در کشور وجود داشت به مردم اعلام نکنیم، بلکه نباید آنان را مأیوس و در امانت خیانت کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه رسانهها باید امانتدار باشند و بدون دخل و تصرف واقعیت را به مردم بگویند، افزود: آیا واقعیت این است که در دولت یازدهم و دوازدهم برای سلامت مردم اقدامی صورت نگرفته است؟ باید همه تلاش کنیم که واقعیت به مردم گفته شود تا مردم نشاط پیدا کند.
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات بسیار مهم دولت یازدهم و دوازدهم در طرح تحول نظام سلامت، افزود: از ابتدای سال 93 شاهد تحول اساسی در این بخش بودیم تا جایی که رئیس یکی از بیمارستانها به من اعلام کرد که وقتی صورتحساب خدمات بیمارستانی به یک بیمار ارایه میشود، برای آنها غیرقابل باور بوده و از کم بودن هزینهها بسیار خوشحال میشوند . یک زمانی بیمارستانها جنازههای مردم را تا زمان تسویه حساب مالی به گروگان میگرفتند و طرح تحول نظام سلامت با کمک جامعه پزشکی و مردم انجام شد.
روحانی به حضور متخصصان و پزشکان در مناطق کمبرخوردار و تحمل سختیها در این مناطق اشاره و تأکید کرد: پزشکی وظیفه انسانی است.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه برخی معیارها از جمله مسایل انسانی از دایره دین بالاتر است، گفت: کمک به نیازمند ربطی به دین ندارد و این وظیفه جدا از مسایل دینی، قانونی و ملی یک وظیفه انسانی است که باید یکدیگر را کمک کنیم.