گوجهفرنگی سرشار از اسید سیتریک و اسید مالیک است. انباشت بیش از حد این مواد در معده میتواند موجب سوزش سر دل و بارگشت اسید معده به مری شود زیرا افزایش اسید معده برای تجزیه غذای مصرفی صورت میگیرد.
عصر ایران به نقل از "مدیکال دیلی" نوشت: «گوجهفرنگی فواید سلامت مختلفی از جمله بهبود سلامت قلب، جوانسازی پوست و تقویت سوخت و ساز بدن را ارائه میکند اما مصرف بیش از حد از محصولی مفید نیز میتواند با پیامدهای ناخوشایندی همراه باشد.
گوجهفرنگی نیز از این قاعده مستثنا نیست و مصرف بیش از حد آن میتواند با برخی عوارض جانبی که برای بدن و سلامت انسان مضر هستند، همراه باشد.
اسهال
گوجهفرنگی خام مستعد آلودگی با باکتری سالمونلا است که موجب اسهال میشود. افرادی که به عدم تحمل گوجهفرنگی مبتلا هستند نیز در معرض خطر بیشتری برای مشکلات گوارشی قرار دارند. مطالعهای که توسط کتابخانه ملی پزشکی آمریکا منتشر شد، نشان داد که گوجهفرنگیهای آلوده موجب شیوع سالمونلا در شهر نیوپورت بودند.
سنگهای کلیه
مصرف بیش از حد گوجهفرنگی میتواند موجب تشکیل سنگهای کلیه شود. گوجهفرنگی سرشار از اگزالات و کلسیم است و مصرف بیش از حد این مواد مغذی تجزیه آنها را دشوار میکند. مواد مغذی اضافه در بدن انباشتهشده و احتمال تشکیل سنگهای کلیه را افزایش میدهد.
درد مفاصل
تورم و درد مفاصل یکی از شایعترین عوارض جانبی مصرف بیش از حد گوجه فرنگی است. این محصول سرشار از سولانین است که این ترکیب موجب انباشت کلسیم در بافتها میشود. مقادیر بیش از حد موجب التهاب و بدن درد میشود.
بازگشت اسید معده
گوجهفرنگی سرشار از اسید سیتریک و اسید مالیک است. انباشت بیش از حد این مواد در معده میتواند موجب سوزش سر دل و بارگشت اسید معده به مری شود زیرا افزایش اسید معده برای تجزیه غذای مصرفی صورت میگیرد. به افرادی که از استرس گوارشی یا بیماری بازگشت اسید معده به مری رنج میبرند توصیه میشود تا از مصرف گوجهفرنگی بیش از دوز توصیه شده در هفته پرهیز کنند.
لیکوپنودرمی
لیکوپن رنگدانهای کاروتنوئیدی در گوجه فرنگی، توتها و میوههای قرمز رنگ دیگر است. این ماده سلامت قلب را بهبود میبخشد و از انسان در برابر سرطان قلبی عروقی محافظت میکند. اما زمانی که میزان مصرف گوجهفرنگی شما بیش از حد است، مقادیر زیادی لیکوپن وارد بدن میشود که ممکن است به تغییر رنگ پوست منجر شود. از این رو، مصرف ۷۵ میلی گرم لیکوپن در روز برای پیشگیری از لیکوپنودرمی (Lycopenodermia) توصیه شده است.
واکنشهای آلرژیک
گوجهفرنگی سرشار از هیستامینهاست که این ترکیبات سیستم ایمنی را برای حمله به تهدیدات خارجی فعال میکنند. مصرف بیش از حد مواد غذایی سرشار از این ترکیب ابتلاء به راشهای پوستی را به همراه داشته و موجب واکنشهای آلرژیک میشود. برای افرادی که از نظر پزشکی به میوه آلرژی دارند، ممکن است علائمی مانند عطسه، تورم زبان، دهان و صورت و حتی تحریک گلو و تنگی نفس شکل بگیرند.
مسمومیت
برگهای گوجهفرنگی برای بدن انسان سمی هستند. مصرف برگهای گوجهفرنگی میتواند به تحریک شدید گلو و دهان، استفراغ، سرگیجه، اسهال، سردرد، اسپاسمهای خفیف و برای افرادی که به گوجه فرنگی آلرژی دارند، حتی به مرگ منجر شود.