کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بازسازی شبکه برق سوریه توسط ایران

سوریه پس از جنگ را چه کسی می‌سازد؟

22 شهريور 1396 ساعت 12:36

دیروز تفاهم‌نامه‌هایی بین مسئولان وزارت نیروی ایران و سوریه امضاء شد که از اهمیت حیاتی برای اقتصاد سوریه در دوران پس از جنگ برخوردار است. مهم‌ترین بُعد این تفاهم‌نامه‌های برقی این است که نشان می‌دهند چه کشوری حرف اول را در بازسازی سوریه خواهد زد. این تفاهم‌نامه‌ها، برای ایران منافع گسترده اقتصادی در سوریه پس از جنگ، تعریف می‌کنند و نشان می‌دهند که همکاری‌های امنیتی ایران و سوریه چگونه به بار نشسته و همکاری‌های اقتصادی گسترده را در پی داشته است.


دیروز تفاهم‌نامه‌هایی بین مسئولان وزارت نیروی ایران و سوریه امضاء شد که از اهمیت حیاتی برای اقتصاد سوریه در دوران پس از جنگ برخوردار است. مهم‌ترین بُعد این تفاهم‌نامه‌های برقی این است که نشان می‌دهند چه کشوری حرف اول را در بازسازی سوریه خواهد زد. این تفاهم‌نامه‌ها، برای ایران منافع گسترده اقتصادی در سوریه پس از جنگ، تعریف می‌کنند و نشان می‌دهند که همکاری‌های امنیتی ایران و سوریه چگونه به بار نشسته و همکاری‌های اقتصادی گسترده را در پی داشته است.
به گزارش مردم‌سالاری آنلاین، دیروز تفاهم‌نامه‌های مهمی بین محمدزهیر خربوطی وزیر برق سوریه، حمود رمضان مدیرعامل شرکت تولید برق این کشور و ستار محمودی، سرپرست وزارت نیرو و عباس علی‌آبادی، مدیرعامل گروه مپنا، امضاء شد.
طبق این توافق‌نامه‌ها، ایران یک نیروگاه‌ها 540 مگاواتی در لاذقیه سوریه خواهد ساخت. همچنین شرکت‌های ایرانی در نوسازی نیروگاه‌هایی در شهرهای دیرالزور، حمص و حلب سوریه مشارکت خواهند داشت. نوسازی و تعمیر مرکز اصلی کنترل برق دمشق نیز به ایران واگذار شده است. قرارداد ساخت نیروگاه گازی 125 مگاواتی شهر جنگ‌زده حلب به شرکت مپنا واگذار شده که ارزش این قرارداد طبق گفته‌های وزیر برق سوریه، 130 میلیون یورو برآورد شده است. قسمت شرقی حلب، زمستان سال گذشته با همکاری نیروهای ایرانی حاضر در سوریه آزاد شده و در حال حاضر امنیت به حلب بازگشته است.
اهمیت تفاهم‌نامه‌های برقی امضاء شده آن‌چنان زیاد بود که رسانه‌های مختلفی از جمله رویترز، نیویورک تایمز، الجزیره و اسپوتنیک روسیه به آن پرداخته‌اند. الجزیره گفته است که ارزش این قراردادها چندصد میلیون دلار است.
رسانه‌های غربی عنوان کرده‌اند که این تفاهم‌نامه‌ها نشان می‌دهد که ایران سهم عمده در بازسازی سوریه و توسعه اقتصادی سوریه در سال‌های پس از جنگ خواهد داشت.
بیش از شش سال است که سوریه عرصه جنگ و خونریزی است و در این مدت خسارات بسیار زیادی به زیرساخت‌های این کشور وارد شده است. آژانس بین‌المللی انرژی گزارش داده که در فاصله بین سال‌های 2011 تا 2014، تولید برق سوریه به نصف کاهش یافته است. احتمالاً بعد از این تاریخ، وضعیت نیروگاه‌ها و شبکه برق سوریه به دلیل تداوم جنگ بدتر نیز شده است.
شرکت‌های ایرانی توانایی بالایی در زمینه تولید برق و ساخت تجهیزات نیروگاهی دارند و در بازسازی عراق پس از حمله آمریکا به این کشور نیز نقش داشته‌اند. مپنا در سال 94 قراردادی به ارزش 2.5 میلیارد دلار برای احداث یک نیروگاه سیکل ترکیبی در بصره عراق امضاء کرد که بزرگ‌ترین قرارداد صادرات خدمات فنی مهندسی ایران در طول تاریخ لقب گرفت.
مشارکت در بازسازی شبکه برق سوریه که در طول جنگ، آسیب فراوانی دیده است می‌تواند سودهای بسیار کلانی نصیب شرکت‌های ایرانی کند.
بیش از شش سال از شروع ناآرامی‌ها در سوریه می‌گذرد. گرچه جنگ سوریه هنوز خاتمه نیافته اما توازن قوا در میدان‌های نبرد در این کشور به نفع دولت سوریه تغییر کرده و آرامش به مناطق مهمی از این کشور برگشته است. داعش آخرین نفس‌های خود را در سوریه می‌کشد و در آخرین تحولات ارتش سوریه توانسته است نقاط مهمی را در جنوب شرق سوریه تصرف کند.
نمایشگاه بین‌المللی دمشق اواخر مرداد ماه سال جاری در دمشق سوریه برگزار شد. این اولین بار بود که در شش سال گذشته این نمایشگاه برگزار می‌شد. برگزاری این نمایشگاه نشان می‌دهد که دولت سوریه نیز بعد از پیروزهایی که در عرصه میدانی به دست آورده در حال برنامه‌ریزی برای بازسازی سوریه و سوریه پس از جنگ است. شرکت‌های ایرانی، از شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی تا صنایع سیمان، حضور پررنگی در نمایشگاه بین‌المللی دمشق داشتند.
تاکنون رابطه بین ایران و سوریه بیشتر در بستر همکاری‌های امنیتی، مورد تحلیل قرار گرفته است. در واقع، همکاری‌های امنیتی باعث شده تا در سال‌های جنگ، ایران و سوریه به هم بیشتر نزدیک شوند و حالا این همکاری‌های امنیتی به روابط اقتصادی گسترده نیز گره خورده است.
بازسازی زیرساخت‌های ویران‌شده سوریه، فرصت بزرگی را نصیب شرکت‌های ایرانی کرده تا هم سهمی در کاهش آلام مردم جنگ‌زده این کشور داشته باشند و هم وضعیت و عملکرد اقتصادی خود را بهبود بدهند.
ستار محمودی، سرپرست وزارت نیرو پس از مراسم امضای تفاهم‌نامه با وزیر برق سوریه گفته بود: پیام وزارت نیرو بازگرداندن روشنایی و نور به خانه‌های مردم [سوریه] است در حالی که بسیاری از تروریست‌ها و حامیانشان پیامی جز تاریکی و وحشت برای مردم سوریه در چند سال گذشته نداشته‌اند.
در واقع، ایران در مقطع جدید این پیام را به مردم سوریه می‌فرستد که هم در جنگ و هم در بازسازی پس از جنگ، همراه آن‌ها بوده و خواهد بود. دقیقاً بازیگر دیگر جنگ سوریه، یعنی روسیه نیز در حال فرستادن همین پیغام به سوری‌ها است. روسیه در ماه‌های گذشته بسته‌های غذایی در برخی از شهرهای جنگ‌زده سوریه توزیع می‌کرد که روی آن‌ها نوشته: «روسیا معکم»؛ یعنی روسیه با شماست.


کد مطلب: 74064

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/report/74064/سوریه-جنگ-کسی-می-سازد

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir