; ?>; ?> مردم سالاری آنلاين - نظرخواهی درباره تفکیک جنسیتی در آزمون دکترا - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جداکردن دختران و پسران در دانشگاهها به مقطع دکترا هم رسید

نظرخواهی درباره تفکیک جنسیتی در آزمون دکترا

18 اسفند 1391 ساعت 16:59


تفکیک جنسیتی در دانشگاهها که طی سالهای اخیر مورد توجه مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار داشته، همچنان با جدیت پیگیری می شود چرا که در برگه های نظرخواهی از شرکت کنندگان در آزمون دکترای نیمه متمرکز، در این باره هم نظرخواهی شد.
به گزارش پایگاه خبری فریادگر، در آزمون دکترای نیمه متمرکز که امروز جمعه ۱۸ اسفند در دو نوبت صبح و بعد از ظهر در ۳۳ شهر کشور و با حضور بیش از ۲۰۰ هزار داوطلب برگزار شد، برگه های نظرخواهی که در بین داوطلبان توزیع می شد حاوی دو پرسش جالب بود که با کلیت سایر سوالات تفاوت داشت. در حالیکه کلیه پرسشها در مورد وضعیت دانشگاهها و کیفیت آموزشی بود، دو پرسش به موضوع تفکیکی جنسیتی اختصاص داشت. در اولین پرسش آمده بود : به نظر شما با توجه به آداب و رسوم ایرانیان، تاسیس و راه اندازی دانشگاههای ویژه دختران در کدامیک از مقاطع تحصیلی ضرورت دارد؟ برای پاسخ به این پرسش، چهار گزینه شامل مقطع کارشناسی، مقطع کارشناسی ارشد و مقطع دکترا و نیز هر سه مشخص شده بود که داوطلبان باید به یکی از این سه گزینه پاسخ می دادند. نکته جالب این بود که اولا این پرسش دارای جهت گیری بود و طراح آن در نظر داشت با تاکید بر روی موضوع "آداب و رسوم ایرانیان"، ذهن پرسش شوندگان را به سمت نگرش سنتی به این موضوع سوق دهد. از سوی دیگر انتخاب گزینه ها به گونه ای بود که کسی نمی توانست با تفکیک جنسیتی در دانشگاه مخالفت کند و تنها می توانست اجرای این طرح را در یکی از سه مقطع تحصیلی یا همه مقاطع انتخاب کند و این بدین معناست که اجرای طرح تفکیک جنسیتی از نظر مسئولان قطعی است و آنها قصد دارند با چنین نظرسنجی هایی که طبیعتا به دلیل نوع طرح سوال، پاسخ منفی نمی تواند داشته باشد، برای عملی ساختن ایده خود، کار خود را همراه با نظرسنجی از دیگران جلوه دهند. اما سوال دوم این نظرخواهی هم جالب بود. بر مبنای این سوال از داوطلبان شرکت کننده در آزمون دکترای نیمه متمرکز خواسته شده بود پاسخ دهند بین پردیس دختران و پردیس پسران و پردیس مختلط با فرض تساوی در کیفیت آموزشی و محتوای علمی،راه اندازی کدام ضروری تر است؟ چهار گزینه مشخص شده برای پاسخ دادن به این پرسش هم شامل دختران، پسران، مختلط و گزینه "تفاوتی نمی کند" بود. اینکه موضوع تفکیک جنسیتی دانشگاهها در آزمون دکترا هم مطرح می شود نشاندهنده جدیت مسئولان در اجرای آن می تواند باشد. البته در بالای فرم نظرخواهی ذکر شده بود که پاسخهای داوطلبان به این پرسشها تاثیری در نتایج آزمون ندارد اما از آنجا که اولا کد داوطلبی بر روی فرم نظرخواهی هم درج شده و کاملا مشخص است هر پاسخ مربوط به کدام داوطلب است و ثانیا با توجه به اینکه نتیجه آزمون دکترا بر اساس مصاحبه با پذیرفته شدگان اعلام می شود، شائبه تاثیرگذاری این پرسشها بر نتیجه آزمون دکترا وجود دارد.
تفکیک جنسیتی در دانشگاه پیام نور شاهین شهر
تفکیک جنسیتی در دانشگاهها به طور جدی پیگیری می شود و پس از تفکیک برخی کلاسها در دانشگاههای بزرگی همچون علامه طباطبایی، نوبت به دانشگاههای دیگر هم رسیده است. در آخرین نمونه، رئیس دانشگاه پیام نور شاهین شهر اصفهان گفت: امتحانات پایان نیمسال پاییزه همراه با طرح تفکیک جنسیتی بود که با موفقیت در این مرکز به اجرا درآمد و این طرح نیز به طور مستمر ادامه دارد. وی با بیان اینکه طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه پیام نور شاهین شهر با موفقیت اجرا شد، اظهار کرد: این طرح در جهت برگزاری امتحانات با رویکرد فرهنگی انجام شده و جداسازی حوزه‌های امتحانی خواهران و برادران موجب ایجاد فضای آرامش و زدودن تنش‌های ناشی از اختلالات می‌شود. غفاری تصریح کرد: این طرح سبب می‌شود دانشجویان در فضایی مناسب با پرهیز از مسائل حاشیه‌ای و تمرکز حواس اهتمام جدی‌تری به علم و امتحانات داشته باشند و در تقویت کیفیت آزمون‌ها تأثیرگذار باشند. اما آیا امکان اجرای کامل طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها با توجه به محدودیتهای فضا و استادان وجود دارد و آیا اصلا ضرورت اجرای این طرح به آن حدی که در مورد ضرورت آن تبلیغ می شود هست؟
باید جدا شوند
حجت‌الاسلام محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز، از جمله حامیان جدی اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها است. وی در آخرین اظهار نظر خود در این زمینه گفته : بی‌حجابی در دانشگاه‌ها به رشد علمی ضربه می‌زند و حتی اگر بی‌حجابی مجاز هم باشد اما در دانشگاه جایز نیست. باید در دانشگاه‌ها دختران و پسران از یکدیگر جدا شوند و ازدواج جوانان باید آسان شود. وزیر علوم دولت دهم نیز تاکید زیادی بر اجرای طرح تفیک جنسیتی دارد. کامران دانشجو آبان ماه امسال گفته بود ۸۲ درصد خانواده ها با طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها موافقند. همچنین ۸۰ درصد والدین معتقد بودند پیشرفت تحصیلی فرزندشان در محیط‌های جداگانه کمک خواهد کرد و ۷۶.۴ درصد نیز معتقد بودند که محیط‌های جداگانه، مشارکت دانشجویان را در مباحث کلاسی افزایش می‌دهد. این نظرسنجی هم در شرایطی مشابه نظرسنجی امروز در بین داوطلبان آزمون دکترا و بین خانواده های داوطلبان کنکور سراسری در سال گذشته صورت گرفته بود.
اما طرح تفکیک جنسیتی مخالفان متعددی هم دارد. عباسپور رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هشتم، از مهمترین مخالفان طرح وزیر علوم بود که می گوید با تفکیک جنسیتی نمی توان فرهنگ اسلامی را به دانشگاهها برد. جعفر توفیقی وزیر علوم دولت اصلاحات هم می گوید تفکیک جنسیتی در دانشگاهها هیچ مبنای قانونی و حقوقی ندارد که این امر از سوی برخی حقوقدانان هم مورد تاکید قرار گرفته است بطوریکه بهمن کشاورز معتقد است قانون هیچ مجوزی برای این کار در اختیار مسئولان قرار نداده است. حتی وزیر بهداشت سابق دولت – خانم وحید دستجردی – که با دانشجو در کابینه حضور داشت در زمان وزارتش به صراحت گفته بود که تفکیک جنسیتی در رشته های علوم پزشکی امکانپذیر نیست. اما آیا نظرسنجی امروز درباره تفکیک جنسیتی، آغاز دوباره ای برای اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها به طور جدی تر است؟ به نظر می رسد که به زودی شاهد بهره گیری مسئولان از نتایج نظرسنجی امروز برای نیل به اهداف مطلوب خواهیم بود.


کد مطلب: 25211

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/report/25211/نظرخواهی-درباره-تفکیک-جنسیتی-آزمون-دکترا

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir