انتظار سهامداران در تالار شیشهای برای کسب سود و حتی جبران ضرر ایام بسیار طولانی چند سال گذشته با آغاز دور جدید مذاکرات هسته ایران و آمریکا در حال به پایان رسیدن است.
بازار بورس بهترین استقبال را از شروع مذاکرات هستهای داشت
آغوش باز تالار شیشهای برای جذب سرمایهها
در این هفته بیش از 4900 میلیارد تومان پول به بازار سرمایه ورود کرده است
28 فروردين 1404 ساعت 9:19
انتظار سهامداران در تالار شیشهای برای کسب سود و حتی جبران ضرر ایام بسیار طولانی چند سال گذشته با آغاز دور جدید مذاکرات هسته ایران و آمریکا در حال به پایان رسیدن است.
گروه اقتصادی – حسین قبادیان: انتظار سهامداران در تالار شیشهای برای کسب سود و حتی جبران ضرر ایام بسیار طولانی چند سال گذشته با آغاز دور جدید مذاکرات هسته ایران و آمریکا در حال به پایان رسیدن است. اگرچه در یک هفته گذشته بسیاری از بازارهای داخل کشور دستخوش تغییرات کاهشی قیمتها بودهاند و یا حتی با رکود سنگینتر مواجه بودهاند اما بازار بورس با رشد شاخصها مواجه شده و عملکرد امیدوار کنندهای برای سهامدارش داشته است.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ، با رشد 23هزار واحدی شاخص کل در جریان معاملات روز چهارشنبه، بازدهی هفتگی شاخص کل به 4.83 درصد رسید که بهترین عملکرد این شاخص از هفته سوم دی 1403 است. در پایان معاملات روزگذشته بازار سهام، شاخص کل بورس تهران با رشدی 0.79درصدی به سطح 2 میلیون و 966 هزار و 927 واحدی رسید.
شاخص هموزن هم 0.46درصد افزایش ارتفاع داشت و در پله 849 هزارو 900 واحدی قرار گرفت.عمده کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسانگیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آنطور که باید و شاید رشد کند.
با این حال بورس تا قبل از ریزشهای اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شده است. به نظر میرسد متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشته است.
امیدواری به رفع تنشهای سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان ایجاد شده و همچنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سیافتی میتواند اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد؛ چرا که به گفته کارشناسان، حل مناقشات بینالمللی از یکسو با کاهش ریسکهای سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امنتری برای فعالیتهای اقتصادی منجر میشود و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار میسازد. روزگذشته ارزش معاملات خرد بازار اگر چه افت چشمگیری نسبت به روز قبل داشت و با افتی 36 درصدی به حدود 11.5 هزار میلیارد تومان رسید اما برای سومین روز متوالی شاهد ارزش معاملات بالای 10 هزار میلیارد تومان بودیم که این موضوع اتفاق خوبی برای فعالان بازار سرمایه محسوب میشود. از سوی دیگر دیروز بیش از 550 میلیارد تومان پول حقیقی هم وارد بازار شد تا مجموع ورود پول به بازار سرمایه در این هفته بیش از 4900 میلیارد تومان برسد.
بر اساس این گزارش، تالار شیشهای در روزهای ۱۶ تا ۱۸ فروردین تحت تاثیر ریسکهای سیستماتیک و تنشهای بینالمللی ریزش کرده بود.
البته بورسهای جهانی نیز بر اثر تعرفههای صادراتی که ترامپ برای ۱۳۵ کشور جهان در نظر گرفت افت کرد؛ تعرفههایی که تا ۹۷ درصد نیز میرسید و ورود کالاهای چینی به آمریکا را ابتدا مشمول ۶۷ درصد تعرفه گمرکی و سپس ۱۴۵ درصد کرد که البته چین نیز در واکنش، تعرفه ۱۲۵ درصدی برای کالاهای آمریکایی در نظر گرفت.
اتفاقی که باعث افزایش قیمت طلا و ریزش بورسها در جهان و ایران شد.اما روز سهشنبه (۱۹ فروردین) پس از اعلام خبر گفتوگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که روز شنبه در عمان انجام گرفت، بورس ایران سبزپوش شد.نرگس توانایی – کارشناس بازار سهام در گفت و گو با اکوایران اعلام کرده است بازارسرمایه در هفته پایانی فروردین با رشد پرشتابی همراه شد و شاخص کل بورس تهران با عبور از سطح ۲ میلیون و ۹۶۰ هزار واحد در آستانه ورود به کانال ۳ میلیون قرار گرفت؛ این رشد عمدتاً تحت تأثیر افزایش نرخ ارز، کاهش بازده اوراق بدهی دولتی و ورود بیسابقه نقدینگی حقیقی به بازار بود.
به گفته این تحلیلگر بازارسرمایه؛ در میان صنایع بورسی، گروه منسوجات با بازدهی حدود ۱۰ درصدی، بیشترین رشد هفتگی را ثبت کرد. همچنین صنعت پیمانکاری با بازدهی ۸ درصدی در رتبه دوم قرار گرفت. این دو صنعت، با اتکا به بهبود تقاضای داخلی و افزایش انتظارات تورمی بهویژه در بخش ساختوساز، بیشترین توجه را به خود جلب کردند.
وی در ادامه اظهار داشت: بازار همچنان نسبت به آینده مذاکرات هستهای و امکان گشایشهای بینالمللی در بخش بانکی، در وضعیت «انتظار» بهسر میبرد؛ همچنین نوسانات در سیاستهای پولی و عدم قطعیت نسبت به روند نرخ بهره بینبانکی نیز بر انتظارات این صنعت تأثیرگذار بوده است.
این فعال بازارسرمایه بیان داشت: بازار سرمایه همچنان تحت تأثیر ریسکهای سیستماتیک، بهویژه ریسکهای سیاسی و ژئوپلیتیک قرار دارد. تنشهای منطقهای، ابهام در نتیجه مذاکرات برجام، و تغییرات احتمالی در سیاستهای اقتصادی دولت میتوانند محرکهایی برای نوسانات آتی بازار باشند.وی در نهایت گفت: تداوم روند صعودی بازار، نیازمند ثبات در متغیرهای کلان اقتصادی و شفافسازی فضای سیاسی کشور است.
همچنین در چنین فضایی، تحلیل بنیادی، کنترل هیجانات رفتاری و نگاه میانمدت میتواند مسیر موفقیت سرمایهگذاران را هموار سازد.بنابر این گزارش، هم گروه بانکی با بیش از 1890 میلیارد تومان معامله، بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کردند.
محصولات شیمیایی و خودرو و ساخت قطعات هم به ترتیب 633 و 600 میلیارد تومان معامله شدند. بانکها از نظر ورود پول هم سردمدار بازار بودند و امروز حدود 500 میلیارد تومان پول حقیقی به نمادهای این گروه وارد شد.
کد مطلب: 235646