ماموران گمرک آمریکا شروع به دریافت تعرفه ۱۰ درصدی جدیدی کردند که ترامپبه طور یکجانبه بر واردات کالا از بسیاری از کشورها وضع کرده است. قرار است از هفته آینده نرخهای بالاتری برای واردات از ۵۷ شریک تجاری بزرگ آمریکا اعمال شود.
همه نگران فروپاشی اقتصادی جهان هستند
خشم عمومی علیه نظام تعرفهای ترامپ
18 فروردين 1404 ساعت 8:21
ماموران گمرک آمریکا شروع به دریافت تعرفه ۱۰ درصدی جدیدی کردند که ترامپبه طور یکجانبه بر واردات کالا از بسیاری از کشورها وضع کرده است. قرار است از هفته آینده نرخهای بالاتری برای واردات از ۵۷ شریک تجاری بزرگ آمریکا اعمال شود.
گروه بینالملل - مهدی یزدی: ماموران گمرک آمریکا شروع به دریافت تعرفه ۱۰ درصدی جدیدی کردند که ترامپبه طور یکجانبه بر واردات کالا از بسیاری از کشورها وضع کرده است.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،قرار است از هفته آینده نرخهای بالاتری برای واردات از ۵۷ شریک تجاری بزرگ آمریکا اعمال شود. وضعیت بورسهای جهان منفی گزارش شدهاست ؛ اوضاع در داخل آمریکا هم خوب نیست.
به گزارش یورونیوز، صدها شهروند آمریکایی روزهای شنبه و یکشنبه در اعتراض به سیاستها و عملکرد دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، و ایلان ماسک، رئیس اداره بهرهوری دولت آمریکا، در سراسر ایالات متحده به خیابانها آمدند.
سیانان میگوید هم بیش از هزار و ۴۰۰ تظاهرات در مقابل ساختمانهای کنگره ایالتها، ساختمانهای دولتی، دفاتر نمایندگان، ساختمانهای شهرداریها و پارکها با شعار «دستها را کوتاه کنید!» (Hands Off!) برگزار شد.
بنابر اعلام سازمان «تفرقهناپذیر» (Indivisible) از برگزارکنندگان اصلی این اعتراضات، دستکم ۶۰۰ هزار نفر برای شرکت در تظاهرات روز شنبه در سراسر پنجاه ایالت آمریکا ثبتنام کرده بودند. این اعتراضات به دعوت ائتلافی از سازمان مدافع حقوق مدنی، حقوق زنان، اتحادیههای کارگری، کهنهسربازان و فعالان حقوق دگرباشان جنسی برگزار شد.
سه خواسته اصلی معترضان در آمریکا «پایان دادن به سلطه میلیاردرها و فساد گسترده دولت ترامپ، توقف کاهش بودجه مدیکید و مدیکر (برنامه بهداشتی فدرال برای افراد کمدرآمد و برنامه ملی بیمه تامین اجتماعی) و توقف حملات دولت ترامپ به مهاجران و دگرباشان جنسی» بود. در تظاهرات واشنگتن، هزاران نفر با پلاکاردهایی با شعارهایی نظیر «قانون اساسیمان را حفظ کنید» و «دستها را از حقوق ما کوتاه کنید» پیرامون بنای یادبود واشنگتن گردهم آمدند.
جیمی راسکین، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان از ایالت مریلند، طی سخنرانی در این تجمع دونالد ترامپ را با بنیتو موسولینی، رهبر فاشیست ایتالیا در زمان جنگ جهانی دوم و هربرت هوور، رئیسجمهوری اسبق آمریکا در زمان رکود بزرگ مقایسه کرد و گفت: «هیچ آیندهای با رئیسجمهوری که سیاستش مثل موسولینی و اقتصادش مثل هربرت هوور است، وجود ندارد. قانون اساسی با جمله «ما دیکتاتورها» آغاز نمیشود، بلکه میگوید: «ما مردم».»
مکسول فراست، نماینده جوان دموکرات از فلوریدا نیز گفت: «خودکامگان در طول تاریخ، هرگز از قدرتی که دارند راضی نیستند. قانون را زیر پا میگذارند و بعد منتظر واکنش مردم میمانند؛ آیا مردم ساکتاند یا فریاد میزنند؟»
معترضان در لسآنجلس مسیر یک مایلی را تا شهرداری راهپیمایی کرده و شعارهایی چون «قدرت از آن مردم است»، «دستتان را از آموزش کوتاه کنید» و «مقاومت، مقاومت» سر دادند.
از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، دولت او با افتخار از کاهش هزینههای فدرال سخن گفته است، حتی اگر به زیان اقشار آسیبپذیر تمام شود. هزاران کارمند فدرال یا اخراج شدهاند یا اخطاریه فسخ فوری قرارداد دریافت کردهاند.
ایلان ماسک در راس نهاد موسوم به «وزارت بهرهوری دولت»، بهطور تهاجمی برای کاهش بودجه اقدام کرده و بهصورت مکرر اطلاعاتی را درباره هزینههای فدرال منتشر کرده است. او حتی ادعا کرده که «سازمان توسعه بینالمللی آمریکا» (USAID) را بهطور کامل نابود کرده است. همچنین برنامههای کمک خارجی به دموکراسیهای نوپا لغو و کارکنانی که مسئول نظارت بر انتخابات آمریکا بودند به مرخصی اجباری فرستاده شدند.
سازمان تامین اجتماعی آمریکا که ماهانه به حدود ۷۳ میلیون نفر خدمات میدهد، اکنون در بحران شدیدی قرار گرفته است. این بحران بهدنبال تجدید ساختار وسیع و اخراج هزاران کارمند رخ داده است.
همچنین، دولت ترامپ با اعمال فشار بر اداره مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE)، برنامههای گستردهای برای اخراج جمعی مهاجران طراحی کرده است.
از سوی دیگر، وضع تعرفههای گسترده دونالد ترامپ بر کالاهای وارداتی از همه کشورها که در روز چهارشنبه انجام شد و اقدام متقابل چین، منجر به سقوط تاریخی بورس آمریکا شده است. موسسه مدیریت مالی جیپیمورگان، یکی از بزرگترین موسسههای مالی و بانکی آمریکا، روز جمعه با انتشار گزارشی از برآورد جدید خود پیشبینی کرد که با توجه به تعرفههای دونالد ترامپ، آمریکا در سال جاری رشد اقتصادی منفی را تجربه میکند و وارد رکود میشود.
اعتراضات در اروپا
همزمان با آشکار شدن تاثیر تعرفههای دونالد ترامپ بر قیمت کالاها، چندین شهر اروپایی نیز عصر شنبه شاهد تظاهرات در اعتراض به سیاستهای مالی رئیسجمهوری آمریکا و ایلان ماسک بودند.
شاخه خارجی حزب دموکرات آمریکا (Democrats Abroad)، تظاهراتی را در شهر فرانکفورت آلمان برگزار کرد. شرکتکنندگان در این تظاهرات پلاکاردهایی با شعارهایی چون «دموکراسی را بازگردانید»، «دست از دادههای شخصی ما بردارید» و «دنیا از مزخرفاتت خسته شده، برو گمشو دونالد!» در دست داشتند.
در برلین، پایتخت آلمان، معترضان در برابر نمایندگی تسلا تجمع کردند و پلاکاردهایی در دست داشتند که از آمریکاییهای ساکن آلمان میخواست برای «پایان دادن به آشفتگی در کشور» اعتراض کنند.
در پاریس، پایتخت فرانسه، حدود ۲۰۰ نفر که اغلب آمریکایی بودند، در میدان جمهوری گرد هم آمدند و علیه ترامپ شعار دادند. برخی در سخنرانیهای خود رئیسجمهوری آمریکا را محکوم کردند و پلاکاردهایی مانند «در برابر دیکتاتور مقاومت کن»، «حاکمیت قانون»، «فمینیستها برای آزادی، نه فاشیسم»، و «دموکراسی را نجات دهید» در دست داشتند.همچنین در لندن، پایتخت بریتانیا و لیسبون، پایتخت پرتغال نیز تظاهرات مشابهی برگزار شد. اعلام نظام تعرفههای ترامپ از روز چهارشنبه هفته گذشته بازارهای مالی جهانی را به لرزه انداخت و تنها طی دو روز ۵ هزار میلیارد دلار از ارزش شرکتهای حاضر در شاخص اساندپی ۵۰۰ کاسته شد؛ رکوردی که در نوع خود بیسابقه است. قیمت نفت و کالاهای اساسی سقوط کرد و سرمایهگذاران به سمت اوراق قرضه دولتی به عنوان دارایی امن هجوم بردند. گفته میشود ضرر اقتصاد جهانی درحال عبور از 15 هزار میلیارد دلار است ؛ وضعیتی که بلای تجارت و صنایع خود آمریکا هم خواهد شد.
کد مطلب: 234914