اقتصاد ایران در فصل اول سال ۱۴۰۳ نسبت به مقطع مشابه سال گذشته ۳.۲درصد رشد کرده است. این آماری بود که بانکمرکزی در آخرین گزارش خود از حسابهای ملی منتشر کرد.
صندوق بینالمللی پول از اقتصاد جهان گزارش داد
پیشبینی رشد اقتصادی 1/3 درصدی ایران
29 دی 1403 ساعت 23:30
اقتصاد ایران در فصل اول سال ۱۴۰۳ نسبت به مقطع مشابه سال گذشته ۳.۲درصد رشد کرده است. این آماری بود که بانکمرکزی در آخرین گزارش خود از حسابهای ملی منتشر کرد.
گروه اقتصادی – محمدرضا حقی: اقتصاد ایران در فصل اول سال ۱۴۰۳ نسبت به مقطع مشابه سال گذشته ۳.۲درصد رشد کرده است. این آماری بود که بانکمرکزی در آخرین گزارش خود از حسابهای ملی منتشر کرد. بهرغم اینکه بر مبنای دادههای بانکمرکزی، اقتصاد ایران بیوقفه به رشد خود ادامه میدهد، بعید است بتوانیم بهراحتی افکار عمومی را قانع کنیم که چنین آماری واقعیت دارد. حدود دوماه پیش صندوق بینالمللی پول در پیش بینی خود از آینده اقتصاد ایران عنوان کرد که در سال 2026 شاهد کاهش رشد اقتصادی و نرخ تورم کشور خواهیم بود. این نهاد بینالمللی وضعیت شاخصهای کلان اقتصادی در ایران را تا سال 2029 میلادی که تقریبا مصادف با سال 1409-1408 شمسی است، پیشبینی کرده که بر اساس آن رشد اقتصادی و نرخ تورم سالانه در ایران کاهش خواهد یافت در حالی که نرخ بیکاری با جهشی قابل توجه به 9 درصد خواهد رسید.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ، صندوق بینالمللی پول در جدیدترین پیشبینی خود از وضعیت اقتصادی جهان در آینده ، رشد اقتصاد جهانی را ۳.۳ درصد میداند و همچنین پیشبینی کرده که اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۵، ۲۰۲۶ نیز رشد ۳.۱ درصدی را تجربه خواهد کرد.پیشبینی صندوق بینالمللی پول برای رشد تولید ناخالص داخلی سال ۲۰۲۵ نسبت به تخمین قبلی خود در ماه اکتبر با ۰.۱ درصد، کمی به سمت بالا اصلاح شد، در حالی که برای سال ۲۰۲۶ ثابت ماند.در گزارش صندوق بینالمللی پول آمده است: پیشبینی میشود که امسال، اقتصادهای پیشرفته ۱.۹ درصد و در سال آینده ۱.۸ درصد رشد کنند که نسبت به پیشبینی قبلی تقریبا تغییری نکرده است.در میان اقتصادهای پیشرفته، انتظار میرود که اقتصاد ایالاتمتحده در سال ۲۰۲۵ به میزان ۲.۷ درصد رشد کند که با ۰.۵ درصد بازنگری به سمت بالا به دلیل بازارهای کار قوی و تسریع سرمایهگذاری است. همچنین رشد تولید ناخالص داخلی ایالاتمتحده در سال آینده به ۲.۱ درصد کاهش مییابد که با بازنگری اندک ۰.۱ درصدی به سمت بالا همراه خواهد بود.بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول ، در ایالاتمتحده، تقاضای اساسی همچنان قوی مشاهده میشود که منعکسکننده اثرات قوی سرمایه، سیاست پولی با محدودیت کمتر و شرایط مالی حمایتی است.پیشبینی رشد منطقه یورو به دلیل شتاب ضعیفتر از حد انتظار در پایان سال گذشته، بهویژه در بخش تولید و تشدید عدم اطمینان سیاسی و سیاستگذاری، از ۱.۲ درصد در سال جاری به یک درصد کاهش یافت.
صندوق بینالمللی پول گفت: این بازنگری منعکسکننده عبور از سال ۲۰۲۴ با بسته مالی اعلامشده در نوامبر است که تا حد زیادی تاثیر منفی بر سرمایهگذاری ناشی از افزایش عدم اطمینان سیاست تجاری و بازار دارایی را جبران میکند.انتظار میرود که رشد چین در سال ۲۰۲۶، به ۴.۵ درصد برسد و تا ۰.۵ واحد افزایش یابد، زیرا اثرات عدم اطمینان سیاست تجاری از بین میرود و افزایش سن بازنشستگی کاهش عرضه نیروی کار را کاهش میدهد.پیشبینی رشد تولید ناخالص داخلی هند برای امسال و سال آینده در رقم ۶.۵ درصد باقی ماند.صندوق بینالمللی پول پیشبینی رشد ترکیه برای سال جاری را به میزان ۰.۱ واحد افزایش داد و به ۲.۶ درصد رساند، در حالی که آن را بدون تغییر در ۳.۲ درصد برای سال ۲۰۲۶ باقی گذاشت.
صندوق بینالمللی پول رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ایران را ۳.۱ درصد و نرخ تورم را ۲۹.۵ درصد برای سال ۲۰۲۵ پیشبینی کرد. همچنین پیشبینی نرخ بیکاری نیز ۸.۴ درصد اعلام شده است.همچنین پیشبینی میشود که تورم کل جهانی در سال ۲۰۲۵ به ۴.۲ درصد و در سال ۲۰۲۶ به ۳.۵ درصد کاهش یابد.
کد مطلب: 230537