پنجشنبه گذشته پنجمین سالروز شهادت فرمانده ارشد ایرانی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی بود. وی که بی تردید از سربازان و فرماندهان نامدار تاریخ معاصر ایران است، پس از شهادت برای خود نامی جاویدان در میان مردم بجا گذاشت.
«مردم سالاری» نقش سردار سلیمانی در تثبیت قدرت جمهوری اسلامی در منطقه را بررسی می کند
استراتژیستی باهوش، طراح خاورمیانه جدید
14 دی 1403 ساعت 23:32
پنجشنبه گذشته پنجمین سالروز شهادت فرمانده ارشد ایرانی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی بود. وی که بی تردید از سربازان و فرماندهان نامدار تاریخ معاصر ایران است، پس از شهادت برای خود نامی جاویدان در میان مردم بجا گذاشت.
گروه سیاسی- حمید شهریاری: پنجشنبه گذشته پنجمین سالروز شهادت فرمانده ارشد ایرانی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی بود. وی که بی تردید از سربازان و فرماندهان نامدار تاریخ معاصر ایران است، پس از شهادت برای خود نامی جاویدان در میان مردم بجا گذاشت.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،قاسم سلیمانی، روستازادهای خودساخته از کرمان بود که نه یار، یاور و نه رانت و حامی داشت، بلکه از پایینترین سطوح بسیج و سپاه شروع کرد و به بالاترین قسمت فرماندهی نظامی یعنی فرماندهی نیروی قدس سپاه رسید. وی در جنگ تحمیلی چند بار مجروح شد که کسی اطلاعی از وی نداشت و بعدها مشخص شد که در مشهد، بستری بوده و زیر نظر پزشکی بود که نمیخواست او را مداوا کند به همین دلیل شکم او را باز گذاشته و بحران پیدا کرده بود اما خدا خواست که این شهید زنده بماند و حماسهها بیافریند.
سلیمانی تنها برای مردم
قاسم سلیمانی اهل باند، حزب، خط و خطبازی نبود بلکه او یک انسان فداکار و ازخودگذشتهای بود که وظایفش را عاشقانه انجام داد و بزرگترین گروه تروریستی جهان را از بین برد.
اخلاق، ایثار، فداکاری، مجاهدت، رشادت، ولایتمداری، قدرت، شجاعت، سادهزیستی و بصیرت از جمله ویژگیهای شاخص شخصیت قاسم سلیمانی بود که از وی، سردار دلها ساخت بهگونهای که مردم در دل بودن آن شهید بزرگوار را در مراسم تشییع پیکر مطهرش در تهران و کرمان نشان دادند.
وی بی شک در طی سالهای اخیر بخصوص پس از بروز داعش در منطقه و افتادن مردم بی دفاع مسلمان در دام گروهکهای تروریست متحجر تندرو، نقشی اساسی در نجات انسانهای بی گناه از چنگال این انسانهای خون آشام داشت.
سردار سلیمانی طراح اصلی قدرت نرم و سخت نظام در دوران پس از جنگ تحمیلی بود که توانست بازوهای بلندی برای جمهوری اسلامی در منطقه ایجاد کند و برای اولین بار در طی سدههای اخیر تمامی نیروهای شیعه را با یکدیگر متحد کرده و جبهه واحدی را برضد تحجر، استعمار و استبداد ایجاد کند.
این بزرگ مرد تاریخ معاصر ایران پس از شهادت آنچنان بر دوش ملت ایران از دو جناح و با هر تفکر و نگرشی بدرقه شد که گویی تکهای از جان مام میهن به خاک سپرده میشد. سردار سلیمانی عاشق کشور، وطن و حریم اهل بیت (ع) بود و حتی در سخنرانیهای خود ایران را نیز تشبیه به حرم کرده بود. وی گفت که ما ملت شهادت و امام حسین (ع) هستیم و برای دفاع از حریم اهل بیت (ع) جان خود را فدا میکنیم.
سلیمانی طراح مقاومت شیعی
این سرباز وطن توانست در برهههای مهمی نقشی اساسی در ایجاد زنجیره مقاومت داشته باشد. مقاومتی که از منتها علیه پهنه فارسی زبانان در شرق تا مدیترانه گسترده شده است. ایجاد لشکرهای فاطمیون (رزمندگان شیعه افغان) و زینبیون (رزمندگان شیعه هندی و پاکستانی) تا حزب الله لبنان، نجبا عراق و حماس در فلسطین زیر نگین انگشتری وی به سانهارمونی زیبایی رژه میرفتند.
منش و تفکر حاج قاسم یک مسیر طوفانی بود. آنچه که امروز تحت عنوان محور مقاومت میشنویم حاصل دسترنج این فرمانده سپاه قدس است. هوش سازمانی، فهم مدیریت منابع انسانی، زمانشناسی، آیندهنگری و پرهیز از سیاسیکاری ویژگیهای بارز سردار سلیمانی بود.
وی را میتوان از بزرگترین و باهوش ترین نیروهای نظامی عصر حاضر دانست به شکلی که باراک اوباما رئیس جمهوری سیاه پوست آمریکا که در آزمایشات تست هوش از تمامی روسای جمهوری آمریکا بیشترین امتیاز را تا امروز کسب کرده است، آرزوی دیدن شهید سلیمانی را داشت و گفته بود که اگر من تعداد معدودی همراه مانند سلیمانی داشتم، جهان را بطور کامل تسخیر میکردم و همواره سلیمانی را دشمن قابل احترام خود دانسته است.
سلیمانی فراتر از حزب و جناح
این مردم بزرگ در عین حال عاشق مردم و میهنش بود و هرگز خود را اسیر جناح بندیهای موسوم در کشور نمیکرد. وی همواره از جوانان ایرانی چه دختران و چه پسران حمایت کرده و تمامی آنها را فرزندان این میهن میدانست و بر این اعتقاد بود که باید با فرزندانمان بیشترین تعامل را داشته باشیم.
سپهبد سلیمانی نقش عظیمی حتی در زمان تحریمها و دور زدن آن داشت به شکلیکه سپاه قدس یکی از بازوهای دولت برای تامین منابع مالی محسوب می شد و حتی در جریان سیل سنگین به استان خوزستان که خانهها و مزرعههای بسیاری از مردم در زیر آب رفته بود، آستینهای همت را شخصا بالا زد و برای کمک به مردم مظلوم خوزستان که در دوران جنگ تحمیلی نقش بی بدیل دفاع از مرزهای کشور را برعهده داشتند، شتافت و بسیاری از نیروهای مسلح را برای کمک به سیلزدگان بسیج کرد.
وی میگفت که نیروهای مسلح زمانی باید از مرزها دفاع کنند و زمانی هم باید در داخل کشور به کمک مردم بروند.
حتی در وقایع سال 88 و 98 نقشی مهم در کنترل آن داشت. صادق خرازی ۱۱ فروردین ۹۴ در مصاحبه ای، در پاسخ به این سوال که شما در سال ۸۸ برای جلوگیری از آن اتفاقات چه کارهایی میکردید؟ گفت: «در رابطه با وقایع سالهای ١٣٨٨ من آن روزها با خیلی از دوستان در تماس بودم. با آقایهاشمی رفسنجانی و دکتر روحانی و چهرههای مطرح دیگر رایزنی داشتیم. برای حل مسایل حتی آقای حاج قاسم سلیمانی و دکتر باقر قالیباف سعی میکردند ماجرا را کنترل کنند تا خدای ناکرده کار از دست نرود. حتی بصورت جدا یا برخی اوقات آقایان سلیمانی و قالیباف با هم و گاهی جدا با بزرگان برای برون رفت از بحران رایزنی میکردند.»
یا اینکه سردار عزلتی مقدم، که روزگاری معاون اداره سیاسی سپاه پاسدارن بوده است درباره وقایع پس از سال 88 و مواضع سردار سلیمانی میگوید: یکی از فرماندهان سپاه مورد بی مهری قرار گرفت، سردار سلیمانی بشدت ناراحت شد و از خود واکنشی نشان داد که چرا باید با ایشان چنین برخوردی کنند؟! بروید ببینید دیگر کدامیک از فرماندهان چنین واکنشی داشتند! وی ادامه میدهد: یا در مسائل ۸۸ بچههایی از سپاه که در آن سال مورد بیمهری واقع شدند و متهم شدند – چون تنها میگفتند ما با احمدی نژاد مشکل داریم ونه کسی دیگر- سپاهیهایی که ۳۰ سال در سپاه بودند و خدمت کردند و از منافقین و از صدام چوب خوردند، آقای سلیمانی اینها را مورد حمایت خود قرار داد.
سردار عزلتی مقدم در پاسخ به این سوال که چه شد که به قول شما برخی بعد از ۸۸ مورد بیمهری قرار گرفتند و از سیستم کنار گذاشته شدند اما سردار سلیمانی نه؟ تصریح کرد: اتفاقا مخالفان فکری ایشان خیزی برداشتند که ایشان را کنار بگذارند. اعتقاد من این است که رهبری نگذاشتند، طبق اطلاعاتی که دارم این را میگویم؛ خودش هم آدم بادرایتی بود. اگرنه خیز برداشته بودند که ایشان را هم کنار بگذارند. تمامی این رفتارها و عملکرد این شهید بزرگوار نشان میدهد که وی انسان بسیارمردم داری بود و همواره در جبهه مردم قرار داشت. با اینکه شهادت وی ضایعه بزرگی برای جمهوری اسلامی محسوب میشود که نبودش این روزها به شدت بیشتر از قبل احساس شدنی است، اما وی همواره به عنوان نگینی درخشان بر تاریخ ایران قدرتمند همچون بزرگمردان دلاورمرد مدافع وطن در کنار یار و دوست نزدیکش حاج احمد کاظمی خواهد درخشید.
کد مطلب: 229641