وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که برای کاهشتنشهای منطقهای در خاورمیانه و دفاع از رژیم صهیونیستی دستور داده است جنگندهها و کشتیهای جنگی بیشتری در مناطق تحت فرماندهی مرکزی و اروپایی ارتش این کشور مستقر شوند.
سنتکام دست به تغییر آرایش زده است
گسترش چتر حمایتی پنتاگون در خاورمیانه
14 مرداد 1403 ساعت 0:52
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که برای کاهشتنشهای منطقهای در خاورمیانه و دفاع از رژیم صهیونیستی دستور داده است جنگندهها و کشتیهای جنگی بیشتری در مناطق تحت فرماندهی مرکزی و اروپایی ارتش این کشور مستقر شوند.
گروه بینالملل- هدیه گلمحمدی: وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که برای کاهشتنشهای منطقهای در خاورمیانه و دفاع از رژیم صهیونیستی دستور داده است جنگندهها و کشتیهای جنگی بیشتری در مناطق تحت فرماندهی مرکزی و اروپایی ارتش این کشور مستقر شوند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،روزنامه والاستریت ژورنال نوشت: اسرائیل، روز جمعه گفت که ارتش آن در سطح هشدار بالایی قرار دارد. از سوی دیگر، دولت آمریکا در تلاش بوده است که جنگافزارهای خود در منطقه و شرکای منطقهای را برای متوقف کردن حملهای دیگر (از سوی ایران) آماده کند که برخی نگرانند پیچیدهتر و گستردهتر از حمله ایران به اسرائیل در ماه آوریل(۲۵ فروردین) باشد.
الجزیره نوشت که در روزهای اخیر، بسیاری از مقامات آمریکایی همچون «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور مدعی تلاشهای واشنگتن برای تنشزدایی در منطقه شدهاند اما همزمان با ادعاهای این مقامات، نشریههای آمریکایی همچون «واشنگتنپست» از استقرار گسترده نیروهای آمریکایی در منطقه غرب آسیا پرده برداشتند. نشریه آمریکایی در گزارشی به نقل از یکی از مقامات وزارت دفاع آمریکا نوشته است که پنتاگون ۱۲ ناو جنگی و چهار هزار تفنگدار دریایی در منطقه غرب آسیا مستقر کرده است. گروهی از این کشتیهای جنگی از دریای سرخ منتقل شدهاند و در حال حاضر هیچ یک از کشتیهای جنگی ایالات متحده در این دریا مستقر نیستند. گزارش روزنامه «واشنگتن پست» میافزاید: «ناو هواپیمابر یو اس اس تئودور روزولت به همراه ۶ کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس و سه کشتی آبی خاکی یو اس اس وسپ، یو اس اس نیویورک و یون اس اس باکلی نیز در شرق دریای مدیترانه و در نزدیکی ساحل اسرائیل مستقر شدهاند.»
در همین راستا، «الجزیره» در گزارش خود نوشت: «آنها (آمریکاییها)، از لحاظ دیپلماتیک مدعی تلاش برای تنش زدایی هستند. اما از نظر نظامی، در حال مشاهده جابجایی هرچه بیشتر نیروها و داراییهای نظامی آمریکا در منطقه هستیم. شرایط بسیار دشواری است و وزارت دفاع آمریکا باید محتاطانه عمل کند. حتی به اذعان پنتاگون نیز اعزام این حجم نیروی جدید به منطقه، میتواند معکوس و در راستای تلاش برای افزایش تنشها در منطقه تلقی شود.»
در همین حین، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در تماس روز گذشته خود با «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت «همه کشورهای منطقه از کاهش تنشها سود خواهند برد و خواست دولت بایدن، تنشزدایی در منطقه است.»
از طرفی، وبگاه خبری آکسیوس گزارش کرد «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در جریان تماس تلفنی با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی نسبت به تشدید تنش در منطقه هشدار داد و خواهان توقف تنش و دستیابی به توافق آتشبس و تبادل اسرای غزه شد. او در این مکالمه، نارضایتیهای خود از رویکرد نخستوزیر رژیم صهیونیستی را نیز اعلام کرده است.
«سابرینا» سینگ سخنگوی پنتاگون بامداد شنبه در بیانیهای در تارنمای این وزارتخانه مدعی شد: وزارت دفاع آمریکا به اتخاذ گامهایی برای کاهش احتمال تنشهای منطقهای که ایران و شرکا و گروههای نیابتیاش ایجاد میکنند، ادامه میدهد. وزیر دفاع آمریکا پس از حملات وحشتناک حماس در هفتم اکتبر بر حفاظت از پرسنل و منافعمان در منطقه از جمله تعهد آهنین به دفاع از اسرائیل تاکید کرده است.
وی افزود: به همین منظور، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا دستور ایجاد تعدیلاتی در مواضع ارتش ایالات متحده به منظور بهبود حفاظت از نیروهای آمریکایی، افزایش پشتیبانی در دفاع از اسرائیل و تضمین آمادگی ایالات متحده برای پاسخگویی به رویدادهای غیرمترقبه صادر کرده است.
بر اساس بیانیه سینگ، وزیر دفاع برای حفظ حضور ناوگروه تهاجمی در خاورمیانه دستور داده است، ناوگروه تهاجمی یواساس آبراهام لینکلن جایگزین ناوگروه تهاجمی یواساس تئودور روزولت که فعلا در حوزه مسئولیت فرماندهی مرکزی مستقر است، شود.
تغییر آرایش سنتکام در خاورمیانه
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز هم به نقل از یک مقام نظامی آمریکا که خواست نامش فاش نشود، نوشت که نیروهای آمریکایی در خاورمیانه در حال اتخاذ «اقدامات ضروری» برای افزایش آمادگی رزمی و محافظت از نیروهای آمریکایی و متحدان در برابر هرگونه تهدید از سوی ایران یا شبه نظامیان تحت حمایت ایران هستند.
بر اساس این گزارش، تعداد هواپیماهایی که باید ارسال شوند همچنان در دست بررسی است و نیاز به تاییدیههای نهایی از سوی مقامات ارشد آمریکا از جمله لوید آستین وزیر دفاع آمریکا دارد.
مقامات آمریکایی افزودند که آنها به دنبال تنظیم واکنش آمریکا جهت ارسال انواع هواپیماهای مناسب در اسرع وقت برای کمک به دفاع از اسرائیل بدون تشدید درگیری هستند.
بر اساس این گزارش، هر نیروی هوایی اضافی میتواند بسیار مهم باشد. ایران در حمله ای بزرگ در ماه آوریل بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک را علیه اسرائیل شلیک کرد، اما تنها تعداد انگشت شماری از آنها موفق شدند و خسارات جزئی به بار آوردند. جنگندههای نیروی هوایی آمریکا مستقر در اردن و عربستان سعودی با جنگندههای نیروی هوایی فرانسه، اردن و انگلیس به صورت هماهنگ بیش از ۸۰ پهپاد را سرنگون کردند.
ایران آن حمله را پیشاپیش اعلام کرد و به پنتاگون زمان کافی داد تا جنگنده و کشتیهای نیروی دریایی اضافی را مستقر کند، در حالی که فرماندهان آمریکایی در حال مذاکره برای دسترسی به حریم هوایی برای جنگندهها بودند و پدافندهای آمریکا روی زمین را برای کمک به دفاع از اسرائیل آماده کردند.
به گفته مقامات، مشخص نیست که در این دور احتمالی حملات، اسرائیل و متحدانش زمان زیادی برای آماده شدن برای خواهند داشت یا خیر.
پیش از این، تارنمای آمریکایی آکسیوس به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت بایدن متقاعد شده است که جمهوری اسلامی ایران قصد دارد به تلافی ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در تهران، به اسرائیل حمله کند و آمریکا درحال آمادهسازی برای مقابله با این حمله است.
این رسانه نوشت که مقامات آمریکایی همچنین گفتند که انتظار دارند حملات جمهوری اسلامی به سبک حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران در روز ۲۵ فروردین (۱۳ آوریل) باشد و ممکن است این حملات از نظر مقیاس از حملات پیشین وسیع تر باشد و حزبالله لبنان نیز در آن نقش ایفا کند.
آکسیوس ادامه داد: یک مقام آمریکایی گفت جامعه اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا از روز چهارشنبه نشانههای روشنی دریافت کرد که ایران قصد دارد انتقام بگیرد. دو مقام آمریکایی گفتند که ممکن است چند روز طول بکشد تا ایرانیها و نیروهای نیابتی آنها برای حمله به اسرائیل هماهنگ و آماده شوند.
یکی دیگر از مقامات آمریکایی گفت که پنتاگون و فرماندهی مرکزی ایالات متحده امریکا در حال آماده سازی مشابه آنچه در حمله آوریل گذشته انجام شد، هستند. یک مقام گفت که آماده سازیها شامل استقرار تجهیزات نظامی آمریکا در شرق مدیترانه و دریای سرخ است.
بر اساس این گزارش، این مقام مسئول گفت: انتظار داریم چند روز سخت باشد. یک مقام ارشد اسرائیلی نیز گفت جامعه اطلاعاتی اسرائیل انتظار دارد که ایران یک حمله موشکی گسترده ای به اسرائیل انجام دهد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در نشست خبری با خبرنگاران گفت که خطر وقوع یک جنگ گسترده تر در خاورمیانه امروز نیز وجود دارد. او گفت که دولت بایدن تلاشهای فشردهای برای جلوگیری از یک جنگ گستردهتر و کاهش تنش از طریق دیپلماسی انجام میدهد.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از اظهار نظر خودداری کرد. دولت بایدن نگران است که بسیج ائتلاف بینالمللی و منطقهای کشورهایی که از اسرائیل در حمله قبلی ایران دفاع کردهاند دشوارتر باشد، زیرا ترور هنیه در چارچوب جنگ اسرائیل و حماس است که احساسات شدید ضد اسرائیلی را در سراسر منطقه برانگیخته است.
این حمله در ماه آوریل در تلافی حمله هوایی اسرائیل به ساختمان سفارت ایران در دمشق بود که یک ژنرال ارشد ایرانی به شهادت رسید. چندین کشور عربی از جمله اردن و عربستان سعودی یا به سرنگونی پهپادهای ایرانی و حوثیها (انصارالله یمن) کمک کردند یا به آمریکا و اسرائیل اجازه دادند از حریم هوایی خود برای رهگیری تهدیدات استفاده کنند.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس بامداد روز چهارشنبه ۱۰ مرداد که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دکتر مسعود پزشکیان به تهران آمده بود، به شهادت رسید.
کد مطلب: 220701