کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

«مردم سالاری» برنامه‌های انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری را بررسی می‌کند

افشاگری‌های مجازی بعد از برنامه‌های تبلیغاتی

26 خرداد 1403 ساعت 0:27

روزشمار چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری آغاز شده است. تبلیغات نامزدها از صدا و سیما ادامه دارد، اما جالب‌تر از برنامه‌های تبلیغاتی واکنش‌ها به اظهارات بیان شده توسط کاندیدهاست. همچنان دنیای مجازی پر حرارت تر از جامعه به انتخابات نزدیک می‌شود و کوچه و خیابان‌ها هنوز شاهد شور انتخاباتی نیست. باید منتظر ماند و دید آیا گوش‌ها برای مناظرات انتخاباتی تیز خواهد شد؟


گروه سیاسی- مانیا شوبیری: روزشمار چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری آغاز شده است. تبلیغات نامزدها از صدا و سیما ادامه دارد، اما جالب‌تر از برنامه‌های تبلیغاتی واکنش‌ها به اظهارات بیان شده توسط کاندیدهاست. همچنان دنیای مجازی پر حرارت تر از جامعه به انتخابات نزدیک می‌شود و کوچه و خیابان‌ها هنوز شاهد شور انتخاباتی نیست. باید منتظر ماند و دید آیا گوش‌ها برای مناظرات انتخاباتی تیز خواهد شد؟

پزشکیان و تاکید به حضور کارشناسان
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،به گفته سیاسیون حضور پزشکیان در اولین میز گرد اقتصای موفقیت آمیز بود. هرچند از صحبت‌های پزشکیان در گفت و گوی ویژه خبری انتقاداتی به گوش می‌رسید، اما صحبت‌های او در میز گرد اقتصادی باعث تحسین همگان شد. او در گفت و گوی خود بارها تاکید کرد که امور باید به دست کارشناسان و بر اساس قانون اداره شود. او صراحتا از فیلترینگ و مهاجرت نخبگان انتقاد کرد و از شرمندگی نان آوران خانه سخن گفت. نامزد اصلاح طلبان با انتقاد از حمله به سفارت عربستان و انگلیس تاکید کرد که نباید برای همه شاخ و شانه بکشیم، بلکه باید با زبان دیپلماتیک با جهان سخن بگویم. او از برنامه‌هایش برای بنزین و یارانه نقدی نیز سخن گفت و بار دیگر تاکید کرد که هیچ تصمیمی را بدون اطلاع مردم اجرایی نخواهد کرد.
صحبت‌های پزشکیان در این برنامه واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشت، محمود صادقی دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها و فعال سیاسی عضو جبهه اصلاحات در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «سخنان آقای پزشکیان بسیار امیدبخش بود. وجه مشترک پاسخ‌های او به کارشناسان اقتصادی این بود که علت‌العلل مشکلات کشور بی اعتنایی به علم و قانون است. او بر آن است که تا علم‌مداری و قانون‌مداری را بر مدیریت اجرایی کشور حاکم کند.»
مسعود پزشکیان، همچنین در برنامه تلویزیونی با مردم نیز گفت: ما باید با دنیا از سر آشتی وارد شویم، یعنی همان بحثی که در سیاست‌های کلی مطرح است. عزت، مصلحت و حکمت ما ذلیل هیچ کسی نیستیم. وی گفت: ما در مقابل هیچ قدرتی کوتاه نخواهیم آمد، به معنی این نیست که بخواهیم دعوا کنیم، باید با آنان رو در رو بنشینیم، حرف بزنیم و حرفشان را بشنویم. هر جایی که به نفع ما بود، بپذیریم و هر جایی به نفع نبود نپذیریم اما باید با هم تعامل کنیم.
پزشکیان ادامه داد: روند بازار را یک بازار جهانی بدانیم، علاوه بر منطقه باید کل دنیا را خانه خود بدانیم، نیازمند یک تعامل سازنده با دنیا هستیم. از چرخه اقتصاد دنیا کنار زده می‌شویم و از بین می‌رویم. ما لارجم اگر می‌خواهیم در این چرخه بمانیم، باید جایگاه خود را حفظ کنیم.
پزشکیان گفت: برای آنکه بتوانیم حق و عدالت را در جامعه داشته باشیم، هر روز و هر لحظه باید در فکر این باشیم که خودمان را، رفتارمان را، افکار و علم‌مان را تغییر داده و به سمت حق ببریم. این چیزی است که بدون اصلاحات و تغییر امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: همین روندی که دختران و پسران نسبت به ما و جامعه مشکل پیدا کردند، سرمایه اجتماعی به شدت ضعیف شده است، چرا ضعیف شده است؟ معلمش، مسجدش، مهدکودکش، اداره‌اش ما بودیم و به آنان درس می‌دهیم، آمریکایی‌ها را که بیرون کردیم، جلوی رقص و آواز را هم که بستیم، چه کاری کردیم که جوانان اینطور شدند؟
پزشکیان افزود: حضرت علی می‌گوید اگر می‌خواهی با علم و بصیرت عمل کنی اول ارزیابی کن، این مداخله‌ای که می‌کنی، ببین آیا اصلاح می‌شود یا خیر. دختری که روسری ندارد تا زمانی که کاری با او نداشته باشیم کاری با ما ندارد. اما زمانی که با او مقابله می‌کنیم متلک پراکنده، حرف زده و تضاد اجتماعی ایجاد می شود.
جهانبخش خانجانی، فعال سیاسی اصلاح طلب درباره ارزیابی خود از وضعیت پزشکیان در رقابت برای انتخابات ریاست جمهوری گفت: فکر می‌کنم پزشکیان با موجی که ایجاد شده، پیروز مرحله اول انتخابات باشد.تکرار انتخابات ۷۶ دور از ذهن نیست. او معتقد است که رقابت اصلی بین پنج نفر و یک نفر است، به حال جریان اصولگرایان هیچ فرقی نمی‌کند، یک جریان تکلیف‌گرا هستند که در مقابل یک جریان اصلاح‌‌گرا قرار گرفتند و طبیعی که پنج در مقابل یک باشد و رقابت تفاوت چندانی نمی‌کند. البته به ظاهر در کمپین اصول‌گرایان یک اختلافات تصنعی وجود دارد که به لحاظ استراتژیک، من این اختلافات را بنیادین نمی‌بینم.
رحمت الله بیگدلی روحانی اصلاح طلب در شبکه اجتماعی ایکس به موضع پزشکیان و جلیلی در خصوص گشت ارشاد پرداخت و نوشت: «گشت ارشاد از منظر دو کاندیدای ریاست جمهوری
سعید جلیلی: در دولت من طرح نور (گشت ارشاد) حمایت خواهد شد؛ زیرا عمل به قانون است!
مسعود پزشکیان: مخالف سرسخت گشت ارشاد هستم؛ یعنی چه که زن و دختر مردم را به خاطر یک تار مو در خیابان با آن شکل تحقیرآمیز بازداشت می‌کنید؟!»
تاخت و تاز جلیلی به دولت روحانی در میز گرد سیاسی
سعید جلیلی در میز گرد سیاسی به کارشناس از دولت سیزدهم شرکت کرد؛ صفری معاون اقتصادی وزارت خارجه دولت سیزدهم و محسن کریمی معاون امور بین‌الملل بانک مرکزی دولت سیزدهم مشاوران همراه جلیلی بودند.
او در این میز گرد بارها به دولت یازدهم و دوازدهم تاخت و با برجام صراحتا مخالفت کرد، او در بخشی از اظهارات خود در پاسخ به ابراهیم متقی، استاد دانشگاه تهران درباره دستاوردهایش در دوران مذاکرات و صدور قطعنامه‌های زیاد در آن دوران، گفت: در آن گفتگوهای آخر که در سال ۹۲ داشتیم، آن‌هایی که یک زمانی می‌گفتند شما حتی یک سانتریفیوژ هم نداشته باشید، ۱۹ هزار تا داشتیم، آن‌هایی که می‌گفتند نباید فلان مواد را داشته باشید، ۱۰ هزار کیلو داشتید.
وی ادامه داد: آنهایی که می‌گفتند هم چرخ سانتریفیوژ بچرخد هم اقتصاد چه شد؟ صادرات به ونزوئلا قطع شد، نتیجه این شد که دلار ۲۵۰۰ هزارتومانی را که تحویل گرفتند، به ۲۵ هزار تومان و ۳۰ هزار تومان رسید. تحریم‌ها چقدر اضافه شد، آیا برطرف شد؟ بحث واقعی و شواهد را می‌توان روی میز گذاشت.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با مخافت و انتقاد از برجام گفت: دوستان می‌گفتند ما توافق کردیم و طرف مقابل ۱۵ بار نوشت که ایران به توافق عمل کرده است، چی شد؟ از توافق خارج شدند. تحریم‌ها دوبرابر شده و از ۸۰۰ تا به هزار و پانصد رسید.
وی افزود: در سه سال دولت شهید رئیسی افرادی که می‌گفتند در سیاست خارجی واقعی باشیم، اینطور کار پیش نمی‌رود، چطور صادرات افزایش پیدا کرد.
مشاوران جلیلی در این برنامه از اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم در راستای تبلیغ برای این جلیلی استفاده کردند. صفری بخشی از اقدامات دولت رئیسی را بیان کرد و گفت در دولت آینده هم این روند را ادامه می‌دهیم، ا این مسیر را رشد می‌دهیم و با این سیاست‌ها می‌توانیم اقتدار خود را حفظ کنیم.
سعید جلیلی، در بخش دیگری از اظهارات خود، با اشاره به ایجاد فشار حداکثری علیه ایران در زمان دولت ترامپ بار دیگر به دولت روحانی تاخت و گفت: به دولت وقت گفتیم که این کارها را باید انجام بدهید، تا این راهبرد فشار حداکثری به شکست برسد، دوستان برخی از حرف‌ها را یا قبول نمی‌کردند یا می‌گفتند که حرف‌های دقیقی نیست. او مدعی شد که دولت سیزدهم با راهکارهای او از فشار حداکثری بیرون آمده است.جلیلی در برنامه «صف اول» نیز با تاکید بر لزوم بهره مندی از ظرفیت دانشگاه‌ها به عنوان دولت سایه در جهت کمک به دولت، گفت: رئیس جهوری موفق است که بتواند منابع را به بهترین شکل استفاده کند و نگذارد منابع تلف شود.
او همچنین در برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری» شبکه خبر مشکل کشور را نه کمبود زمین بلکه انحصار و تبعیض در زمین دانست و درباره مالیات گفت: مالیات فشار را از مردم کم می‌کند و اکنون کسانی با درآمد کم مالیات می‌دهند اما افرادی با حقوق و درآمد نجومی مالیات نمی‌دهند؛ باید با سیاست درست مالیاتی سازکاری داشته باشید تا مانع از فرار مالیاتی شوند.
جلیلی همچنین دو سفر انتخاباتی به اراک و قم داشته است، او در قم با ایت الله نوری همدانی دیدار کرده است.
قالیباف و افشای ادعاهای واهی‌اش
محمدباقر قالیباف میهمان برنامه‌ای با عنوان «میزگرد فرهنگی» در صدا و سیما بود. حسین انتظامی که از مدیران ارشد دولت حسن روحانی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود در این برنامه از قالیباف پرسید: شما با توجه به مسئولیت‌های بسیاری که داشته اید و رئیس مجلس هم بوده اید برای کاهش فشار که کمک به مرجعیت رسانه می‌کند، چه کرده‌اید و تدبیر شما چیست؟ دو نفر از فعالان رسانه ای از روز شروع انتخابات بازداشت شده‌اند، اما گفته می‌شود که این موضوع برای شکایت جنابعالی بوده که در ادامه تکذیب شد، شما برای آزادی این دو به عنوان رئیس مجلس چه کرده‌اید؟
قالیباف در پاسخ به انتظامی گفت: من به اصل آزادی رسانه باور شخصی داشته و در مجموعه ما از کسی شکایت نشده است، اما خبرنگاری که اقدام غیر قانونی کرده یا قانون را رعایت نکرده است و در دادگاه اولیه و ثانویه و دیوان عدالت رفت و محکوم شده است دیگر کاری از کسی ساخته نیست. شاکی خصوص داشته اند، کاری نمی‌شود کرد، اما اگر فکر می‌کنید من باید به صورت فردی این مسئله را دنبال کنم، باشد. وقتی شاکی خصوص دارد، حقوق افراد و مردم باید محترم شمرده شود. وقتی رسانه‌ای به اشتباه دروغ گفته من از آن شکایت نکرده‌ام مدعی عموم پیگیری کرده است. در عین حال ما به دنبال حل مشکلات و موانع کاری رسانه‌ها از جمله بیمه و تعاونی مسکن و... هستیم. رسانه صدای حق مردم است که همه دولتمردان باید آن را بشنوند و معتقد باشند که صدای واقعی مردم است.
میزگرد فرهنگی قالیباف پس لرزه‌های بسیاری داشت، از افشای سند شکایت قلیباف از خبرنگاران تا انتقاد از آشفتگی او در سخن گفتن. محمد مهاجری درباره اشفتگی قالیباف در این میز گرد نوشته بود: «آقای قالیباف شما در برنامه تبلیغاتی‌تان در تلویزیون، نه‌تنها نشانی از آرامش و تسلط بر اعصاب نداشتید که شدیداً مضطرب،آشفته و دستپاچه بودید. شما نه ذهن‌منسجمی دارید، نه حرفی برای گفتن ، و نه بیانی برای اقناع. در ۴سال گذشته در مجلس هم همین‌گونه سخن گفته‌اید. شانس‌ آورده‌اید که این دوره در مناظره‌ها فردی که با خاطره لوله ورود کند و شما لوله شوید حضور ندارد وگرنه باز هم‌حساب‌تان با کرام‌الکاتبین بود.»
قالیباف در بخشی از صحبت‌های خود در این میز گرد مدعی شده بود که تا قبل از حضور او در نیروی انتظامی، پلیس زن در کشور وجود نداشت و همین موضوع را نشانگر اهمیت او به زنان و دختران دانسته بود! چیزی نگذشت که محمود احمدی بیغش نماینده مجلس یازدهم در واکنش به سخنان محمدباقر قالیباف در برنامه‌های تلویزیونی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «جناب قالیباف؟! بعد از التماس ظریف، انتصاب دروغ به برخی دستاوردهای دیگران، نشان از ضعف است یا ترس از باخت بزرگ؟! پلیس زن را در نیروی انتظامی سردار لطفیان راه اندازی کردند نه شما!!!» قالیباف در نشست با مسئولان ستادهای استانی نیز مدعی شده بود که هیچکس در جمهوری اسلامی به اندازه من مورد تهمت، دروغ و تخریب قرار نگرفته است. دوستان می‌گویند سکوت نکن و پاسخ بده؛ من همه اینها را پاسخ داده‌ام اما چه کسی می‌شنود؟ من برای همه این تهمت‌ها می‌توانستم به قوه قضائیه شکایت کنم. از دادستان کل خواستم، دادگاه حکم داده و در دادگاه‌های بدوی و ثانوی محکوم شده اند اما باز هم ادامه می‌دهند.
پورمحمدی و تاکید بر میدان و دیپلماسی
با عنوان «میزگرد سیاسی خارجی» حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی نیز در رسانه صدا و سیما برگزار شد. او به همراه معاونین وزیر ارشاد دولت یازدهم در این برنامه تبلیغاتی حاضر شد. او در رابطه با مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی کشور گفت: بحث سیاست خارجی در همه جوامع موضوع بسیار اساسی است، چون انسان‌ها نیازمند ارتباط در همه حوزه‌های پیرامونی خود، هستند، سیاست خارجی در امتداد سیاست داخلی است و یک کشور در شرایطی می‌تواند نیازهای شهروندان خود را تامین کند و از عزت کافی برخوردار باشد که توان کافی در اختیار داشته باشد و بدون در اختیار داشتن یک توان مناسب ملی نمی‌توان از یک اقتدار دیپلماتیک برخوردار بود.
وی‌افزود: برای رسیدن به اهداف دیپلماتیک باید توان داخلی خود را ارتقا ببخشیم، لذا جامعه می‌تواند در هر عرصه‌ای تلاش‌های خود را به نتیجه برساند که حرف برای گفتن داشته و میدان بازی را او در اختیار داشته باشد.
پور محمدی در ادامه این برنامه با تاکید بر اینکه شناخت صحیح جایگاه قدرت در روابط بین‌المللی که امروز نقش اساسی در ساماندهی بین‌المللی تشکیل می‌دهد، را رقم می‌زند، گفت: فهم قدرت و مناسبات قدرت، بلوک بندی‌ها و جناح بندی‌ها، دوستی‌ها و دشمنی‌ها بسیار تعیین کننده است هرچند نه دوستی‌ها و نه دشمنی‌ها ابدی نیست؛ نه پیوندها و نه کشمکش‌ها ابدی نیست اما مهم این است که در هر موقعیت ما فهم درستی از روابط، توان خود و فهم درستی از نیاز و تکنیک لازم برای تامین خواسته‌های خود داریم.
در ادامه فواد ایزدی یکی از کارشناس حاضر در برنامه گفت: ۴ سال پیش در انتخابات ریاست جمهوری یک جمله‌ای گفته شد: «برجام چکی است که باید نقد شود» نظر شما در باره این جمله چیست؟
پورمحمدی در ارتباط با این مسئله با تاکید بر اینکه متاسفانه آمریکایی‌ها عهدشکن هستند، گفت: ما با قدرت و استفاده از همه ظرفیت‌ها و با تمام بهره برداری از هوش خود و نیروها و جسارت خود در احقاق حقوق ملت از هیچ حرکتی فروگذار نخواهیم بود و اگر منافع ملی ایجاب می‌کند باید از مذاکره استقبال کنیم. ما به مردان هوشمند حاضر در میدان نیاز داریم تا با قدرت از آرمان‌های انقلاب اسلامی دفاع کنند و ما مرد حضور در میدان‌های سخت هستیم.
چک بی‌محل یا با محل به ما بدهند مرد آن هستیم که آن را نقد کنیم.
پورمحمدی در برنامه «با مردم» با اشاره به دیدارش با با صدام حسین در سال 74 گفت: من با کسی مذاکره کردم که دشمن ملت بود. داماد و برادر همسرم توسط این مرد شهید شدند. با پشتوانه قدرت ملی و تکنیک مذاکراتی به توافق رسیدم. به نظر من میدان و دیپلماسی این دو همدیگر را تکمیل کرده و در جاهای تاثیرگذار به نتیجه می‌رسد.
زاکانی با وعده توزیع گوشت درب منازل!
علیرضا زاکانی دیگر کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه تلوزیونی «با مردم» به دولت‌ یازدهم و دوازدهم تاخت و گفت: دولتی که آقای رئیسی تحویل گرفت و با دولتی که تحویل آیندگان می‌دهد،‌ دو چیز است. سه سال او برتر از هشت سال قبل و قبل‌تر از آن است و این حرف نادرستی نیست. شرایط آن ایام را یادمان بیاید و شرایط آن را در نظر بگیریم. شرایط امروز، شرایط بهبود یافته است. البته باید این راه را دنبال کرد و ابعاد تحول را بر مبنای پیشرفت و توسعه و علم مدیریت کرد.
زاکانی همچنین در گفتگوی انتخاباتی خود گفته بود که: «روزی ۱۲۰ تن گوشت توزیع می‌کنیم و آن را افزایش می‌دهیم با نرم‌افزارهای موبایلی به اندازه نیاز مردم درب منزل به آنها تحویل خواهیم داد.» اظهار نظری که انتقادها و طبعات بسیاری به دنبال داشت. کامبیز نوروزی، حقوقدان در انتقاد از او نوشت:«البته پیش از این در چنین ایامی کباب می‌دادند. رأی گرفتن از مردم با ‌وعده توزیع گوشت جز تحقیر ملت نیست. تنها کاری که خیلی خوب بلدند. نامزدی که می‌خواهد با چنین وعده حقارت‌باری از ملت رأی بگیرد ملت و جمهوریت را در همین حد حقیر می‌بیند و تا همینجایش موجب خفت نهاد ریاست جمهوری به عنوان نماینده حاکمیت ملی است.» زاکانی همچنین در سفری انتخاباتی به قم گفته بود: «بنده به عنوان نامزد ریاست جمهوری تحقق فصل سوم قانون اساسی را با ارائه برنامه دنبال می‌کنم و در این امر به دنبال سیاه بازی نیستم.»
قاضی‌زاده ‌‌هاشمی با وعده وعیدهای ادامه‌دار
امیرحسین قاضی زاده‌هاشمی مهمان نیز میهمان گفتگوی ویژه خبری بود. او همچنان مشغول دادن وعده‌های عجیب و غریب و البته مخصوص به خودش است. او در این گفت و گو مدعی شده است که مسکن را می‌توانیم تا ۴۰ درصد ارزان‌ کرد، فقط باید زنجیره تولید مسکن را اصلاح شود! او گریزی نیز به کاهش قیمت ارز زده و معتقد است: اولا باید بازار غیر رسمی را به رسمیت بشناسیم. یک بازار رسمی و روشن ارزی در داخل کشور نداریم و متاسفانه قیمت ما را در سلیمانیه تعیین می‌کنند. یک بازار رسمی باید درست کنیم که کشف قیمت به صورت توافقی اتفاق بیفتد. قاضی‌زاده همچنین متعهد شده است که در دولت خانواده نرخ تورم را تک رقمی کند. اما شاید عجیب‌ترین بخش صحبت‌های او را بتوان مربوط به صنعت خودرو دانست: او مدعی شده است که سرمایه‌گذاری خارجی در کشور با مشکلات زیادی همراه بوده و دولت‌ها در کسب سرمایه‌گذاری خارجی موفق نبوده‌اند. منابع دولت باید برای سرمایه‌گذاری خارجی و خصوصی جذابیت داشته باشد و محیط کسب و کار برای مردم و بخش خصوصی بهبود بخشیده شود. لازم نیست خودرو را خودمان تولید کنیم. بلکه می‌توان مشارکتی با کشورهای دیگر این موضوع را انجام داد. در این صورت رشد اقتصادی منطقه نیز افزایش
پیدا خواهد کرد.


کد مطلب: 217843

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/report/217843/افشاگری-های-مجازی-بعد-برنامه-های-تبلیغاتی

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir