کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

موتلفه را بازی نمی دهند، اصلاح طلبان را مقصر می دانند

تلاش اصولگرایان برای ایجاد کاندیداهای جدید اصلاح طلب

12 دی 1391 ساعت 16:58


با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، اختلافات اصولگرایان روز به روز شدت می گیرد اما اصولگرایان به جای حل اختلافات خود تلاش می کنند با فرافکنی، اختلاف بین اصلاح طلبان را القا کنند.
به گزارش پایگاه خبری فریادگر، تعدد کانیداداهای اصولگرایان، تصمیم گیری برای آنان را دشوارتر کرده است و احتمال اجماع آنها، حتی مخالفان احمدی نژاد روی کاندیدای واحد نزدیک به صفر به نظر می رسد. اما اصولگرایان که در حل اختلافات خود ناکام مانده اند با فرافکنی تلاش می کنند اختلافات اصلاح طلبان را برجسته سازند. در همین راستا سایت حزب موتلفه در گزارشی نوشت : "اصلاح طلبان تلاش دارند اوضاع خود را در میدان رقابت انتخاباتی شبیه اصولگرایان نشان دهند و با همین هدف هر روز بر لیست اسامی مدعیان اصلاح طلب برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم افزوده می شود، محمدرضا عارف، محمد شریعتمداری، مهرعلیزاده، کواکبیان، حبیب الله بیطرف، عبد الله نوری، کمال خرازی، سید حسن خمینی، حسن روحانی، مرتضی حاجی، سید صفدر حسینی و برخی دیگر در این لیست جای دارند. این استراتژی اصلاح طلبان به نوعی سعی دارد در عین کثرت کاندیداها طوری وانمود کند که کاندیدای اصلی و مطرح در بین اصلاح طلبان سید محمد خاتمی است و اگر وی در این عرصه حضور پیدا کند اصلاحات حول وی به وحدت خواهد رسید و او کاندیدای واحد اصلاح طلبان خواهد بود.این تحلیل سایت موتلفه در شرایطی منتشر شده که به نظر می رسد حزب موتلفه با وجود در اختیارداشتن تشکیلات عریض و طویل، دچار ضعف تحلیل است یا اینکه حداقل در صدد پنهان کردن اختلافات اصولگرایان با القاء اختلاف بین اصلاح طلبان است."
این تحلیل نشان می دهد اصولگرایان به دنبال ایجاد کانیداهای جدید ذهنی بین اصلاح طلبان هستند تا از این طریق وانمود کنند اصلاح طلبان با تعدد کاندیدا مواجه هستند که حاصل آن اختلاف است؛ در حالیکه واقعیت ماجرا چیز دیگریست.
اصولگرایان حتی یک چهره شاخص هم ندارند
نکته مهم در مورد این تحلیل سایت موتلفه این است که بر اساس تحلیل موتلفه، اصلاح طلبان وانمود می کنند با حضور خاتمی به اجماع می رسند. هرچند در مورد این موضوع بین اصلاح طلبان اختلافی وجود ندارد و قطعا اصلاح طلبان در صورت حضور خاتمی در عرصه به حمایت از او خواهند پرداخت، اما حتی اگر اصلاح طلبان آنگونه که موتلفه ادعا می کند به اجماع حول محور خاتمی صرفا وانمود می کنند، باز هم نشانه ضعف اصولگرایان است چراکه اصولگرایان حتی یک شخصیت سیاسی هم در بین خود ندارند که همه آنها بتوانند روی آن فرد اجماع کنند و همین امر نشاندهنده شدت بالای اختلافات در بین اصولگرایان است که دیگر امیدی به اجماع ندارند و به همین دلیل ترجیح می دهند به جای حل اختلافات خود، بین اصلاح طلبان اختلاف ایجاد کنند.
القای شکست به اصلاح طلبان
این تحلیلها در شرایطی منتشر می شود که اگرچه بخشی از اصلاح طلبان تمایلی به حضور در انتخابات ندارند، اما بخش دیگری از اصلاح طلبان سعی دارند از فرصت حضور در انتخابات به نحو مطلوب استفاده کنند. شاید تلاش اصولگرایان برای ایجاد شبهه اختلاف بین اصلاح طلبان به این دلیل است که وانمود کنند آن بخش از اصلاح طلبان هم که نمی خواهند در انتخابات حضور یابند، تمایل دارند در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم حضور پیدا کنند و جریان حاکم هم در حال باز کردن فضا برای حضور اصلاح طلبان است و اگر هم تمایلی به حضور در انتخابات نداشته باشند به خاطر همین اختلافات است. موضع گیری برخی از چهره های شاخص اصولگرایان که اتفاقا برخی از آنان از اعضای موتلفه هم هستند در همین راستا ارزیابی می شود. عسگر اولادی چندی پیش گفته بود کاندیداهای اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری دهم، فتنه گر نیستند.از سوی دیگر با انتشار چنین تحلیلهایی سعی دارند نشان دهند آن دسته از اصلاح طلبانی هم که تمایل به حضور در انتخابات دارند به دلیل این اختلافات القایی، شانسی برای پیروزی در انتخابات ندارند. در حقیقت اصولگرایان سعی دارند نشان دهند اصلاح طلبان فضای مساعدی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دارند و اگر هم در انتخابات شرکت گسترده ای نداشته باشند به دلیل نگرانی از شکست از اصولگرایان به خاطر اختلافاتی است که اصولگرایان ادعا می کنند جریان اصلاحات با آن مواجه است. اما واقعیت این است که موتلفه باز هم با ضعف تحلیل مواجه شده چرا که کاندیداهای احتمالی اصلاح طلبان این تعداد که موتلفه و سایر جریانهای اصولگرا ادعا می کنند نیستند و کمتر از این تعداد هستند.
اصلاح طلبان ترافیک کاندیدا ندارند
سایت موتلفه تعداد کاندیداهای احتمالی اصلاح طلبان را حدود ۱۲ نفر ذکر کرده و این در حالیست که اساسا هیچ نشانه ای برای کاندیداتوری برخی از این افراد وجود ندارد. خرازی، بیطرف، حاجی و صفدر حسینی هیچگاه حتی تلویحا کاندیداتوری خود را اعلام نکرده اند و کانیداتوری آنها از سوی هیچ فرد یا گروه اصلاح طلب دیگری هم اعلام نشده است. عبدالله نوری هم سعی دارد به عنوان یک فعال سیاسی تاثیرگذار در جریان اصلاحات نشان دهد. مجید انصاری هم که در بخش دیگری از این گزارش به احتمال کاندیداتوری او پرداخته شده اساسا این موضوع را تکذیب کرده است. در بین اسامی مطرح شده توسط سایت موتلفه، تنها درباره کاندیداتوری چهار نفر از اصلاح طلبان در بین گروههای مختلف اصلاح طلب سخن گفته شده و تاکنون به غیر از عارف، مهرعلیزاده، کواکبیان و حسن روحانی – که البته روحانی بیش از آنکه فردی اصلاح طلب باشد، فردی میانه رو محسوب می شود – به نظر نمی رسد کسی به طور جدی کاندیدای اصلاح طلبان باشد. ضمن اینکه گاهی هم سخن از کاندیداتوری افرادی همچون کمالی و نجفی هم به میان می آید. در چنین شرایطی در بدبینانه ترین حالت، تعداد کاندیداهای اصلاح طلبان ۵ یا ۶ نفر است اما برخی از چهره های اصولگرا که اتفاقا از اعضای ارشد موتلفه هم هستند تعداد کانیداهای اصولگرایان را تا ۴۰ نفر هم اعلام کرده اند که حتی اگر یک سوم این تعداد هم کاندیدای جدی اصولگرایان باشند باز هم شاهد انشقاق و اختلاف جدی بین اصولگرایان خواهیم بود که قابل مقایسه با جریان اصلاحات نیست. در چنین شرایطی طبیعی است که اصولگرایان که در حل اختلافات خود ناکام مانده اند با فرافکنی به دنبال اختلاف افکنی و ایجاد کاندیدای فرضی بین اصلاح طلبان باشند.


کد مطلب: 18380

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/report/18380/تلاش-اصولگرایان-ایجاد-کاندیداهای-جدید-اصلاح-طلب

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir