مقامات چینی تقسیم کار خوبی درباره ایران کردهاند؛ رئیس جمهور چین به عربستان میرود و علیه ایران بیانیه امضا میکند و درباره جزایر سه گانه ایرانی با امارات همنوا میشود و معاون رئیس جمهور چین به ایران میآید و با لبخند به اطلاع رئیس جمهور و معاون اولش میرساند که چین به تمامیت ارضی ایران احترام میگذارد.
گروه سیاسی - محمدحسین یزدی: مقامات چینی تقسیم کار خوبی درباره ایران کردهاند؛ رئیس جمهور چین به عربستان میرود و علیه ایران بیانیه امضا میکند و درباره جزایر سه گانه ایرانی با امارات همنوا میشود و معاون رئیس جمهور چین به ایران میآید و با لبخند به اطلاع رئیس جمهور و معاون اولش میرساند که چین به تمامیت ارضی ایران احترام میگذارد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین،البته همان طور که این روزها بسیاری در تحلیلهای خود نوشته اند چین به دنبال منافع اقتصادی کشور خویش است و در این راستا موضع گیریهای بین المللی خویش را تنظیم میکند، اما آنچه برای مردم ایران اهمیت دارد این است که مسئولان دولتی ایران به همین حرفی که معاون رئیس جمهور چین زده راضی هستند و چیز بیشتری نمیخواهد یا نمیتوانند بخواهند!
در چند روز گذشته البته چند نماینده معدود مجلس نطقها و تذکرهایی درباره موضع ضد ایرانی چین گرفتند اما آنطور که انتظار میرفت نامه ای با امضای عموم نمایندگان منتشر نشد. شاید این انتظار وجود داشت که شبیه همان نامه ای که در برخورد با معترضان نوشته شد و البته بعدا محتوای آن تکذیب شد، نامه ای با امضای بیش از 200 نفر نمایندگان منتشر شود در آن نسبت به تعرض چین نسبت به تمامیت ارضی کشور اعتراض شود و به دولت درباره برخورد شدید با این جسارت چینیها تذکر داده شود اما گویا این موضوع چندان اهمیت نداشت که نمایندگان چنین کنند.
از سوی دیگر با اعلام سفر معاون اول چین به ایران این احتمال شکل گرفت که مقامات دولتی در این دیدار به نحو شدید اللحنی نسبت به مواضع رئیس جمهور چین در عربستان موضع گیری کنند که این هم رویابافی بود!
دیروز پس از ورود معاون رئیس جمهور چین به ایران، او را به دیدار سید ابراهیم رئیسی بردند و رئیسی در این دیدار با بیان اینکه روابط جمهوری اسلامی ایران و چین از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره در حال گسترش بوده است، گفت: برخی مواضع مطرح شده در سفر اخیر رئیس جمهور چین به منطقه موجب ناخرسندی و گلایهمندی ملت و دولت ایران شده و مطالبه جدی ایران جبران مواضع بیان شده است.
رئیسی حضور هیئت چینی در ایران را برای توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری دوکشور مهم دانست و با اشاره به توافقات مهم انجام شده در دیدارهای قبلی روسای جمهور دو کشور بر تلاش مسئولان دو طرف برای اجرایی شدن آنها تاکید کرد.
«هو چون هوا» معاون نخست وزیر چین نیز در این دیدارضمن ابلاغ سلام گرم آقای شی جین پینگ رئیس جمهور چین به رئیس جمهوری اسلامی ایران، بر اراده چین برای توسعه روابط با ایران قوی، به عنوان راهبرد دائمی این کشور وتغییر ناپذیری این اراده تاکید کرد و گفت: عزم چین برای تقویت و تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران فارغ از تحولات منطقهای و بینالمللی تداوم خواهد داشت.
معاون نخست وزیر چین تصریح کرد: چین همواره به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران احترام گذاشته و از تلاش ایران برای تامین منافع اساسی خود حمایت میکند.
معاون نخست وزیر چین همچنین از نتایج دیدارهای خود با مقامات ایرانی به رئیس جمهوری اسلامی ایران گزارش داد. براین اساس با آغاز اجرایی شدن عملیات سرمایهگذاری مشترک دهها میلیارد دلاری و توسعه همکاریهای اقتصادی صنعتی، انرژی، ترانزیت و مالی و بانکی، طرفین گام بلندی در راستای اجرایی شدن همکاریهای راهبردی و توسعهای در روابط دو کشور بر میدارند.
از سوی دیگر محمد مخبر معاون اول رئیسی هم در اجلاس « برنامه همکاریهای جامع ایران و چین » که با حضور هو چون هوآ معاون نخست وزیر چین و هیئت عالی رتبه چینی برگزارشد، روابط دو کشور را دیرینه و تاریخی توصیف کرد و گفت: روابط تهران و پکن از جایگاه رفیعی برای رهبران دو کشور برخوردار است و رئیس جمهور کشورمان نیز با جدیت مناسبات فیمابین را دنبال میکند.
وی دیدار روسای جمهور ایران و چین در سمرقند را پراهمیت و به عنوان نقطه عطفی در روابط دو کشور ارزیابی کرد و از رئیس جمهور چین به خاطر حمایت از حضور ایران در سازمانهایی نظیر شانگهای و بریکس قدردانی کرد.
وی خاطر نشان کرد: ایران و چین در مقابله با یک جانبهگرایی جهان سلطه از وحدت نظر و مواضع واحدی برخوردار هستند و مذاکرات خوب و سازندهای میان دو کشور در خصوص موضوعات مختلف در جریان است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ذخایر نفت و گاز ایران و ظرفیتهای گسترده کشورمان در بخشهای مختلف نظیر ترانزیت خاطر نشان کرد: تهران آمادگی دارد همکاریهای مشترک خود را با پکن در بخشهای مختلف همچون انرژی، ترانزیت و تولید مشترک گسترش دهد.
مخبر تصریح کرد: با توجه به افتتاح سرکنسولگری چین در بندرعباس، مناطق ویژه اقتصادی قشم، چابهار و اروند میتوانند به مناطقی برای همکاریهای مشترک شرکتهای ایرانی و چینی تبدیل شوند.
وی خاطر نشان کرد: علی رغم حجم بالای مبادلات تجاری و اقتصادی تهران و پکن، استفاده از ارز ملی دو کشور در این مبادلات به میزان حداقلی است که باید آن را گسترش دهیم و نسبت به استفاده هر چه بیشتر از ارز ملی دو کشور اقدام کنیم.
معاون اول رئیس جمهور حفظ و احترام به تمامیت ارضی جمهوری اسلامی را موضوعی حساس و مهم برای مسئولان و آحاد ملت ایران برشمرد و رعایت این اصل متقابل و خدشه ناپذیر را از سوی همه کشورها ضروری دانست.
معاون نخست وزیر چین نیز در این اجلاس با اشاره به سوابق تاریخی روابط دو کشور، اظهار داشت: اراده چین برای توسعه روابط راهبردی جامع با ایران هیچ گاه تغییر نمیکند. چین از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و عزت ملی ایران و مبارزه با دخالت خارجی حمایت میکند. دو طرف در این زمینه باید بصورت قاطع از همدیگر پشتیبانی کرده و در زمینه مبارزه با تروریسم نیز همکاریها و هماهنگیهای خود را تقویت کنند.
هو چون هوآ با اشاره به برنامه ۲۵ ساله همکاری مشترک دو کشور و دستاوردهای حاصل از توافقات فیمابین گفت: این دستاوردها برای دو طرف مهم و مثبت است که حاصل تلاش مشترک بوده و پکن مایل است همکاری و هماهنگی خود را با تهران تقویت کند تا روند توسعه مناسبات فیمابین استمرار داشته باشد.
گفتنی است هیاتهای عالی رتبه دو کشور پس از مذاکرات در خصوص ۱۶ محور جدید همکاری در بخشهای مختلف اقتصادی با یکدیگر توافق کردند.
هشدار به چین درباره حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به کشور چین هشدار میدهیم که اگر بر سر مالکیت ایران بر جزایر سه گانه شبههای دارد ما هم بر سر مالکیت چین بر تایوان میتوانیم شبهه داشته باشیم. به گزارش ایسنا، مهدی عسگری در تذکری شفاهی در جریان جلسه علنی دیروز مجلس بیان کرد: از دستگاه دیپلماسی انتظار میرود برخورد جدی در خصوص مداخلات خارجی در امور ایران که از سوی کشورهای غربی و شرقی صورت میگیرد داشته باشد. در خصوص بیانیه شورای همکاری خلیج فارس که با حضور رئیس جمهور چین اعلام شده است. وی در ادامه اظهار کرد: حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه بر اساس اسناد تاریخی قطعی است اما در خصوص بحرین که این بیانیه را امضا کرده است بهتر است یادآور شویم که خود بحرین جزء خاک ایران بوده و در یک فرآیند غیر قانونی از ایران جدا شده است. نماینده مردم کرج در مجلس تصریح کرد: وضعیت عربستان نیز مشخص است که مانند گاوی شیرده بین کشورهای شرقی و غربی بر سر استفاده از آن دعوا است و با این حرکتها نمیتواند در منطقه جایگاهی پیدا کند. انتظار میرود در برابر تعرض همه جانبهای که عربستان از طریق رسانهها نسبت به افکار عمومی جامعه داشته است دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی ما اقدام متقابل را انجام دهد.
وی در پایان بیان کرد: به کشور چین نیز توصیه میکنم که بداند کشورهای وابسته به هیچ وجه قابل اعتماد نبوده و بهتر است بر اساس منافع دو کشور دیپلماسی اقتصادی را دنبال کند.