دو روز است که پارلمان بخش خصوصي کشورمان ميزبان بزرگترين هيات تجاري روسيه است.عصر روز دوشنبه هيئت 120 نفره تجاري روسيه براي ديدار و گفتگو با رئيس اتاق بازارگاني ايران و همچنين شرکت در بزرگترين همايش تجاري دو کشور ايران و روسيه در تهران حضور يافت.
رئيس اتاق بازرگاني ايران مطرح کرد
سه شرط مهم براي توسعه روابط با روسيه
24 آبان 1401 ساعت 20:25
دو روز است که پارلمان بخش خصوصي کشورمان ميزبان بزرگترين هيات تجاري روسيه است.عصر روز دوشنبه هيئت 120 نفره تجاري روسيه براي ديدار و گفتگو با رئيس اتاق بازارگاني ايران و همچنين شرکت در بزرگترين همايش تجاري دو کشور ايران و روسيه در تهران حضور يافت.
گروه اقتصادي-محمدرضا حقي:دو روز است که پارلمان بخش خصوصي کشورمان ميزبان بزرگترين هيات تجاري روسيه است.عصر روز دوشنبه هيئت 120 نفره تجاري روسيه براي ديدار و گفتگو با رئيس اتاق بازارگاني ايران و همچنين شرکت در بزرگترين همايش تجاري دو کشور ايران و روسيه در تهران حضور يافت.
به گزارش مردم سالاری آنلاین،تجار و فعالين اقتصادي روسي حاضر در اين هيات که به سرپرستي سرگي کاترين، رئيس اتاق بازرگاني و صنعت روسيه و به دعوت اتاق ايران به تهران آمدهاند، روزگذشته در کنار 600 تاجر و بازرگان ايراني در همايش تجاري ايران - روسيه شرکت کردند. غلامحسين شافعي رئيس اتاق بازرگاني ايران در همايش تجاري ايران و روسيه اظهار کرد:در سال گذشته، ميزان تبادلات تجاري ايران و روسيه افزايشي جدي داشته اما با فراهم کردن برخي پيش شرطها، امکان ثبت رکوردهاي جديد نيز وجود دارد.به گفته شافعي مردم دو کشور از روابط ديرينه بر مبناي مشترکات بسيار برخوردارند و در حال حاضر نيز ايران مناسبات خوبي با کشورهاي منطقه داشته و اقدامات مهميجهت توسعه اين مناسبات انجام داده و روسيه در اين ميان از جايگاه مهميدر سياست خارجي جمهوري اسلاميايران برخوردار است.وي ادامه داد: وجود منابع و تواناييهاي دو کشور در زمينههاي مختلف همچون نفت و گاز، کشتيراني در درياي خزر و به طور کلي حمل و نقل در طول کريدور شمال و جنوب، فناوري اطلاعات و امنيت الکترونيک، پتروشيمي، کشاورزي و مواد غذايي، فلزات و مواد شيميايي، خشکبار، فرش، مبلمان، مصالح ساختماني و نساجي، داروسازي، خدمات فني و مهندسي و همچنين تمايل دو کشور به همکاريهاي استاني راه را براي گسترش هرچه بيشتر مبادلات دو جانبه هموارتر کرده است.
رئيس اتاق بازرگاني ايران با اشاره به تجارت چهار ميليارد دلاري مشترک دو کشور در سال گذشته، تصريح کرد: با توجه به علاقه مندي و عزم جدي مقامات عالي دو کشور جهت گسترش روابط و به واسطه بررسي توانمنديها و ايجاد ارتباط بين تشکلهاي تخصصي و شناسايي فرصتهاي موجود دو کشور گامهاي عملياتي همانند هيات حاضر که بزرگترين هيات تجاري فدراسيون روسيه به ايران در 20 سال اخير است، جهت افزايش حجم مبادلات، برداشته شود و در عين حال جهت رفع موانع از جمله تسهيل در صدور رواديد تلاش صورت گيرد.شافعي به تغيير در فرايند تجارت مشترک ميان دو کشور از زمان امضاي تفاهم اوراسيا نيز اشاره کرد و افزود: امضاي توافقنامه موقت تعرفه ترجيحي ايران با اتحاديه اقتصادي اوراسيا فصل جديدي را در گسترش روابط تجاري ايران با کشورهاي منطقه گشوده است. اين در حالي است که مذاکرات تجارت آزاد بين طرفين نيز در حال اتمام است و با اجرايي شدن تجارت آزاد بين ايران و کشورهاي عضو اتحاديه اقتصادي اوراسيا بخش بزرگي از موانع توسعه تجارت مرتفع خواهد شد. شايان ذکر است ايران به دليل برخورداري از کريدور شرق-غرب و بندر چابهار ميتواند ضمن توسعه روابط خود با اوراسيا ، زمينهساز همکاري کشورهايي مانند هند با اتحاديه اقتصادي اوراسيا نيز باشد.وي به گامهاي مهميکه براي بهبود روابط تجاري دو کشور بايد برداشته شود نيز پرداخت و گفت: در سالهاي اخير اقداماتي همچون تلاش براي تسهيل صدور و لغو رواديد، توافق براي انجام سرمايهگذاريهاي مشترک، ايجاد زيرساخت جهت برقراري مجدد روابط بانکي بر اساس ارزهاي ملي دو کشور و امضاي توافقنامه کريدور سبز گمرکي در راستاي توسعه روابط في مابين انجام شده است. با اين حال لازم است جهت توسعه مناسبات، اموري مانند ايجاد زيرساختهاي لازم براي استفاده از کشتيهاي رو-رو، توسعه روابط بانکي و تسهيل صدور ضمانت نامههاي بانکي و فعالتر شدن کريدور سبز گمرکي با جديت بيشتري پيگيري گردد.رئيس اتاق بازرگاني خاطرنشان کرد: لازمه همکاريهاي تجاري بيشتر، فراهم آوردن امکانات و تسهيلات براي حضور عاملين اقتصادي ايراني و روس در کشور مقابل است. متاسفانه زيرساختهاي کنوني، به حد کافي توسعه نيافته و با ظرفيتهاي اقتصادي، تجاري و توليدي موجود در نه تنها ايران و روسيه، بلکه کشورهاي مستقر در منطقه فاصله زيادي دارد. قطعا همکاري بيشتر بخشهاي خصوصي دو کشور با حمايت دولتمردان در برنامهريزي بلندمدت و در جهت ارائه تسهيلات در مديريت و توسعه شبکه حملونقل به خصوص کشتيهاي رو-رو، استفاده از حملونقل ترکيبي، سازماندهي خطوط کشتيراني مسافري دريايي، توسعه راه آهن، ترغيب سرمايهگذاري به منظور توسعه زيرساختهاي درياي خزر، تاسيس صندوق مشترک تامين مالي پروژههاي مشترک، سهولت در صدور رواديد تجاري، ارتباطات مستمر بانکي، حفاظت از محيط زيست و مبارزه با آلودگيهاي زيست محيطي و ... محقق خواهد شد.
کد مطلب: 180674