بار ديگر هکرها، تعدادي از سايتهاي دولتي را از دسترس خارج کردند. اين حملات هکري از بامداد ديروز (چهارشنبه) آغاز شد و برخي سايتها را به طور کامل و برخي سايتهاي ديگر را به مدت چند ساعت از دسترس خارج کرد.
مروری بر فعاليتهای هکرها در ايران و جهان
برخی از سايتهای دولتی هک شدند
30 شهريور 1401 ساعت 22:45
بار ديگر هکرها، تعدادي از سايتهاي دولتي را از دسترس خارج کردند. اين حملات هکري از بامداد ديروز (چهارشنبه) آغاز شد و برخي سايتها را به طور کامل و برخي سايتهاي ديگر را به مدت چند ساعت از دسترس خارج کرد.
گروه سياسي – خاطره ميرزا: بار ديگر هکرها، تعدادي از سايتهاي دولتي را از دسترس خارج کردند. اين حملات هکري از بامداد ديروز (چهارشنبه) آغاز شد و برخي سايتها را به طور کامل و برخي سايتهاي ديگر را به مدت چند ساعت از دسترس خارج کرد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،مهمترين سايتهايي که ديروز هک شد وبسايتهاي portal.iran.gov.ir، iran.gov.ir و سامانه Dolat.ir بودند که همگي وابسته به دولت هستند. برخي از آنها از بعدازظهر ديروز دوباره فعال شدند اما برخي تا لحظه تهيه اين گزارش (عصر چهارشنبه) همچنان غيرفعال هستند.
سايت پرزيدنت دات آي آر هم که خبرهاي رئيس جمهور را پوشش ميدهد هک شده و از دسترس خارج بود؛ آن هم در شرايطي که رئيس جمهور، در نيويورک به سر ميبرد تا در مجمع عمومي سازمان ملل حاضر شود. سايتهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و بانک مرکزي هم از ديگر سايتهايي بودند که ديروز از دسترس خارج شدند. برخي از اين سايتها مدتي به حال عادي برگشتند و دوباره از دسترس خارج شدند. سخنگوي بانک مرکزي گفت: درگاه اينترنتي بانک مرکزي، در دسترس است و صرفا دقايقي به دليل حمله به کانال ارائه دهنده خدمات اينترنتي به بانک از دسترس خارج شده بود.
اما مشاهدات ما در ساعات مختلف بعدازظهر ديروز نشان ميدهد همچنان دسترسي به سايت بانک مرکزي امکانپذير نيست. بسياري از کاربران سايت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در زمان مراجعه به سايت اين وزارتخانه با پيام «کاربر گرامي، با عرض پوزش، سايت به دليل انجام عمليات بروزرساني براي ساعاتي در دسترس نميباشد.»
اما مسئولان وزارت ارشاد در پيگيري خبرنگار ايسنا، گفتند: «اين موضوع اختلال اينترنت است و سايت به کندي باز ميشود. مسئله هک مطرح نيست.» شخص ديگري نيز از مجموعه وزارتخانه با تأکيد بر اينکه سايت ارشاد هک نشده است، گفت: «به ما گفتهاند سايت درحال به روزرساني است. اگر مورد ديگري باشد خبر ندارم.»
گروهِ «انانيموس» با انتشار پيامي مدعي شد که هککردنِ سايتِ دولت و احتمالا برخي سايتهاي ديگر توسط اين گروه انجام شده است.
اين گروه همزمان با اعتراضات خياباني در تهران و برخي شهرهاي کشور به خاطر درگذشت مهسا اميني اعلام کرد: «ما اينجا همراه شما هستيم.
عمليات آغاز شد. منتظر ما باشيد.» انانيموس به معناي گمنام است و به گفته خودشان گروهي نامتمرکز از متخصصان امنيت شبکههاي رايانهاي است که به صورت ناشناس به عنوان هکتيويسم فعاليت ميکند. اين گروه همچنين با انتشار بيانيهاي اعلام کرد به دنبال هک کردن صدا و سيماي جمهوري اسلامي است؛ اقدامي که بسيار دشوار به نظر ميرسد.
فعاليت گروه انمانيموس در جهان
گروه انانيموس از سال 2009 فعاليت خود را آغاز کرد و در سال 1389 براي اولين بار اقدام به هک سايتهاي دولتي ايران کرد. اين گروه فعاليت خود را در سالهاي 2009 و 2010 در استراليا هم ادامه داد و عليه سانسورهاي دولتي استراليا حملات سايبري ترتيب داد.
اکثر دولتهاي مختلفي که در بازههاي تاريخي مختلف دست به سانسور فضاي اينترنت زدند، از حملات سايبري اين گروه در امان نماندند؛ از زيمباوه گرفته تا گروههاي سياسي ايرلندي!
پس از مدتي، در دوره بهار عربي، دولت تونس هم هدف اين گروه قرار گرفت و مردم تونس هم از آنها حمايت کردند. انانيموس 8 سايت دولت تونس را هک کرد. هدف بعدي اين گروه در بهار عربي، مصر بود که سايتهاي حزب دموکرات آن هک شدند و تا سقوط رئيسجمهور وقت، حسني مبارک، آفلاين ماندند. حملههاي سايبري انانيموس در پي انقلابهاي متعدد کشورهاي عربي، به ليبي، بحرين، اردن و مراکش هم رسيد. انانيموس در سال 2011 هم سايت کمپاني HBGary Federal را در آمريکا هک کرد. در سال 2012 هم فعاليتهاي کوچکي در ايالات متحده داشت. سوني هم از دست آنها در امان نماند! وقتي سوني عليه جرج هوتز، هکر امنيتي و مهندس نرمافزار آمريکايي، براي هک PS3 شکايت قضايي ترتيب داد و به IP هايي که وبلاگ جرج هوتز را بازديد کرده بودند، دسترسي پيدا کرد، انانيموس اين کار را نقض آزادي اينترنت و آزادي بيان دانست. پس از حملاتي که انانيموس به سايت سوني کرد و اين وبسايت و سرويس PlayStation Network را داون کرد.پليس اسپانيا، دولت هند، سوريه، والاستريت، اخوانالمسلمين، نيجريه، روسيه و هنگکنگ از جمله قربانيان بعدي انانيموس در آن سالها بوند. در 25 فوريه 2022، حسابهاي توييتر مربوط به آنانيموس اعلام کردند که آنها «عمليات سايبري» عليه روسيه را در تلافي حمله به اوکراين که توسط ولاديمير پوتين رئيسجمهور روسيه انجام شدهاست آغاز کردهاند. اين گروه بعدا به طور موقت وبگاههايي مانند آرتي و وبگاه وزارت دفاع روسيه را از کار انداخت.
فعاليتهاي هکري در ايران
گروههاي هکري در ايران فعاليتهاي مختلفي در جهت هک سايتها داشته اند. براي اولين بار، پنجم خرداد ماه 1395خبر هک سايت سازمان آمار ايران منتشر شد که مسئوليت آن را گروهي به نام داعس بر عهده گرفت. آن زمان سايتهاي ديگري همچون سايت سازمان املاک و اسناد و سايت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم هک شدند. در مراحل بعدي هک سايتها گسترده تر شد و به هک دوربينهاي مداربسته هم رسيد که مهمترين آنها هک دوربين هاي زندان اوين توسط گروه عدالت علي بود.
تيرماه امسال هم گروه هکري «گنجشک درنده» از هک شرکت فولاد خوزستان، شركت فولاد مبارکه اصفهان و شرکت فولاد هرمزگان خبر داد و ويديوها و تصاويري از عمليات هک از جمله دوربينهاي مداربسته منتشر کرد. اين گروه در آبان سال گذشته هم با حمله سايبري به جايگاههاي سوخت، حدود يک هفته عرضه سوخت در جايگاهها را در سراسر ايران مختل کرده بود. خردادماه سل گذشته نيز يک گروه هکري ديگر، طي يک عمليات بيش از پنج هزار دوربين کنترلي مراکز دولتي و مناطق مختلف تهران و همچنين بيش از 150 سايت و سامانه شهرداري تهران را از دسترس خارج کرد.
حالا در جديدترين نمونه، سايتهاي دولتي هک شده اند و اين بار دليل هک، حمايت از اعتراضات خياباني در سراسر کشور در اعتراض به مرگ مهسا اميني است. بايد ديد آيا گروه هکري انانيموس ميتواند ساير سايتهاي دولتي و همچنين صداوسيما را هم هک کند يا اقدامات مسئولان ميتواند مانع از فعاليتهاي تهاجمي آنها شود.
کد مطلب: 175141