کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سکوت مقامات دولتی فقط باعث افزایش نگرانی مردم می شود

لزوم رفع ابهامات در خصوص «گندم های آلوده»

3 بهمن 1400 ساعت 18:09

«تاریخ دوبار تکرار می شود؛ یک بار به صورت تراژدی و بار دوم کمدی»! این روزها گویی یکبار دیگر دوران تراژیک دولت احمدی نژااد در حال تکرار است و هر موضوع پرحاشیه ای یادآور داستان هایی است که آن روزها بر سر ملت می گذشت، اما این بار همه چیز انگار شوخی است.


گروه اقتصادی – محمدرضا حقی: «تاریخ دوبار تکرار می شود؛ یک بار به صورت تراژدی و بار دوم کمدی»! این روزها گویی یکبار دیگر دوران تراژیک دولت احمدی نژااد در حال تکرار است و هر موضوع پرحاشیه ای یادآور داستان هایی است که آن روزها بر سر ملت می گذشت، اما این بار همه چیز انگار شوخی است.
یکی از اتفاقات دوران احمدی نژاد که بسیار به آن پرداخته شد اما هیچ گاه پاسخی برای آن پیدا نشد ورود برنج های آلوده از هند به ایران بود. در آن زمان سخنگوي موسسه تحقيقات برنج ايران در گفت و گویی اعلام کرد که برنج هاي هندي دانه بلند آلوده به ماده سمي«فنول» و سرطان زاست. همچنین یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس صراحتا اعلام کرد که در جلسه کارگروه منتخب کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص آنالیز آلودگی برنج های وارداتی به فلزات سنگین گزارش خود را ارائه کرد که در این گزارش تاکید شد که هشت نوع برنج وارداتی به فلزات سنگین آلوده هستند و مردم از خرید و خوردن آنها امتناع کنند. با این حال هیچ اقدام عملی در این خصوص صورت نگرفت و دولتمردان فقط به تکذیب این موضوع بسنده کردند.
این روزها در دوران دولت رئیسی، در حالی که خبرهای مختلفی از عودت محصولات کشاورزی ایران از کشاورهای مختلف از جمله برگشت خوردن فلفل دلمه ای از روسیه شنیده می شود، خبری دیگر در خصوص محصولات آلوده وارداتی در رسانه ها برجسته شده است: واردات گندم آلوده از روسیه!
اولین خبر در این خصوص در روزهایی منتشر شد که سید ابراهیم رئیسی آماده سفر به روسیه می شد و همین تقارن باعث شد که رسانه های طرفدار دولت، این موضوع را بخشی از تبلیغات علیه روسیه برای تحت الشعاع قرار دادن این سفر ارزیابی کردند این خبر اولین بار به نقل از  رئیس کانون صنایع غذایی ایران منتشر شد که در دوازدهمین جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران از ترخیص محموله گندم وارداتی روسیه از یکی از گمرکات کشور خبر داد که به گفته وی، طبق گزارشی غیر محرمانه، این محموله از گندم آلوده به میزان بالای سرب بوده ‌است.
وی یک روز پس از آن توضیح داد: هفته پیش نامه‌ای از وزارت بهداشت به ما ارسال شد مبنی بر اینکه محموله گندم روسی آلوده به سرب است و باید از مصرف آن جلوگیری کنیم ما حدود یک هفته این محموله را نگه داشتیم تا آزمایش‌ها برای تایید سلامت آن صورت بگیرد و بعد از انجام آزمایش‌های لازم از سوی این وزارتخانه سلامت این محموله تایید شده است.
در کنار این اظهار نظر، سازمان غذا و دارو هم در این خصوص توضیحاتی داد؛ اینکه از پنج کشتی حامل گندم وارداتی نمونه‌برداری شده و به آزمایشگاه‌های معاونت غذا و دارو در اهواز ارسال شده است؛ نمونه‌های دو کشتی مورد تائید بوده و سه نمونه دیگر طبق آئین نامه برای آنالیز مجدد به سه آزمایشگاه دیگر ارسال می‌شوند که یکی از آن‌ها آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو است.
این توضیح البته بر ابهامات ماجرا افزود. چرا که بالاخره معلوم نشد که نتیجه نهایی آزمایش ها چه بوده و تصریحی در این خصوص وجود نداشت.
پس از آن سازمان ملی استاندارد طی نامه‌ای به مدیر غله و خدمات بازرگانی خوزستان، تایید کرده که این محموله از نظر کیفیت و سلامت مطابق با استانداردهای ملی ایران است. در این میان گمرک ایران نیز اعلام کرده که محموله‌های گندم وارداتی از روسیه را بر اساس تائید سیستمی و مجوزهای صادره از سازمان‌های مربوطه مبنی بر تائید سلامت ترخیص کرده است.
خبرگزاری ایسنا روز یکشنبه در گزارشی نوشت: این ماجرا هنوز مبهم است و مشخص نیست که اگر محموله‌ها مطابق استاندارد بوده چرا سازمان غذا و دارو در حال آنالیز مجدد آن‌هاست. اظهارنظر سازمان غذا و دارو مبنی بر بررسی مجدد محموله در کنار نامه تایید محموله و سپس بی‌پاسخ گذاشتن سوالات رسانه‌ها می‌تواند عملکرد سازمان ملی استاندارد به عنوان یکی از متولیان سلامت در کشور را زیر سوال ببرد. همچنین به نظر می‌رسد لازم است برای آرامش افکار عمومی، نتایج آزمایش این گندم‌ها از سوی استاندارد و سازمان غذا و دارو منتشر شود.
موضوع دیگر، اشاره سازمان غذا و دارو به ارجاع آزمایش به معاونت اهواز و همچنین نامه سازمان ملی استاندارد به مدیر غله و خدمات بازرگانی خوزستان است. این در حالی است که طبق اعلام گمرک، واردات از روسیه از دریا و بنادر شمالی انجام می‌شود و ارتباطی با بنادر جنوبی ندارد. بنابراین مشخص نیست که آیا محموله دیگری با مبدا متفاوت موضوع بحث مسئولان است یا ماجرا چیز دیگری است. همچنین در این شرایط پیگیری‌های مکرر از سازمان ملی استاندارد بعد از اظهارات ضد و نقیض مسئولان این سازمان، در نهایت به هیچ پاسخ روشنی ختم نشد.
موضوع «گندم های آلوده» حتی اگر شایعه هم باشد، نباید با بی توجهی و عدم پاسخ صریح و شفاف مقامات دولتی مواجه شود. نان این روزها بیش از همیشه قوت غالب مردم ایران است و هر گونه تسامح در خصوص آلوده بودن آن غیر قابل بخشش است. همچنین اگر این خبر نادرست باشد باید با قدرت و شفاف در مورد آن سخن گفته شود تا بیش از این به دغدغه ها و نگرانی های مردم اضافه نکنیم؛ اما آیا کسی در دولت به این نکات توجه خواهد کرد؟!
 


کد مطلب: 160498

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/report/160498/لزوم-رفع-ابهامات-خصوص-گندم-های-آلوده

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir