دو ماه و نیم پس از اینکه مجلس به اولین گزینه دولت رئیسی برای وزارت آموزش و پرورش رای عدم اعتماد داد، بالاخره با نامه رئیس جمهور به مجلس رسما از گزینه دوم دولت برای این وزارتخانه رونمایی شد. اما این گزینه هم چندان امید به رای آوری در مجلس ندارد.
; ?>; ?>
نظر کارشناسان و نمایندگان مجلس درباره گزینه پیشنهادی برای آموزش و پرورش چیست؟
رای نمی آورد؛ مگر رابطه فامیلی به فریادش برسد!
18 آبان 1400 ساعت 18:01
دو ماه و نیم پس از اینکه مجلس به اولین گزینه دولت رئیسی برای وزارت آموزش و پرورش رای عدم اعتماد داد، بالاخره با نامه رئیس جمهور به مجلس رسما از گزینه دوم دولت برای این وزارتخانه رونمایی شد. اما این گزینه هم چندان امید به رای آوری در مجلس ندارد.
دو ماه و نیم پس از اینکه مجلس به اولین گزینه دولت رئیسی برای وزارت آموزش و پرورش رای عدم اعتماد داد، بالاخره با نامه رئیس جمهور به مجلس رسما از گزینه دوم دولت برای این وزارتخانه رونمایی شد. اما این گزینه هم چندان امید به رای آوری در مجلس ندارد.
مسعود فیاضی که مهمترین رزومه وی این است که برادر داماد علیرضا زاکانی کاندیدای پوششی در انتخابات ریاست جمهوری و شهردار فعلی تهران است، به نظر کارشناسان حتی به اندازه حسین باغگلی گزینه قبلی در آموزش و پرورش شناخته شده نیست! شاید به همین دلیل است که روز سه شنبه هنگامی که محمدباقر قالیباف نامه رئیس جمهور دولت سیزدهم مبنی بر معرفی مسعود فیاضی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را می خواند، نمایندگان مجلس با فریاد «دو دو» مخالفتشان را با این وزیر پیشنهادی اعلام کردند.
این اعتراض را دو نماینده پشت میکروفون مجلس هم اعلام کردند. سید کاظم دلخوش طی تذکری شفاهی با انتقاد از معرفی «مسعود فیاضی» برای تصدی وزارت آموزش و پرورش گفت: رئیس جمهور فردی غیرمرتبط را برای وزارت آموزش و پرورش معرفی کرده است و این مجلس به وی رأی اعتماد نمی دهد و باید فردی مرتبط با وزارت آموزش و پرورش به مجلس معرفی شود.
همچنین نماینده قم در مجلس نیز از گزینه پینشهادی رئیس جمهور برای تصدی وزارت خانه آموزش و پرورش انتقاد کرد. مجتبی ذوالنوری در تذکری شفاهی خطاب به رئیس جمهور گفت: گزینهای که برای وزارت آموزش و پرورش انتخاب میکنید یا باید شخصیت امتحان پس دادهای باشد که بعد از معرفی وی به مجلس، بهجت و خوشحالی در بدنه این وزارتخانه به وجود بیاید و مورد استقبال در مجلس قرار بگیرد و یا اینکه گزینهای از درون خود وزارت باشد زیرا فرهنگیان معرفی شخصی غیر از بدنه این وزارتخانه را توهین و تحقیر نسبت به خود میدانند. ما گزینههای قوی فراوانی داریم و توقع نبود چنین شخصیتی را به عنوان وزیر آموزش و پرورش معرفی کنید.
این اعتراضات البته فقط مربوط به نمایندگان مجلس نیست و در فضای رسانه ای و سیاسی نیز معرفی مسعود فیاضی باعث تعجب کارشناسان و صاحب نظران این حوزه شده است.
فرج کمیجانی، دبیرکل مجمع فرهنگیان در یکی از اتاقهای کلاب هاوس با ابراز تاسف از معرفی فیاضی به عنوان وزیر آموزشوپرورش به مجلس گفت: فعالان حوزه فرهنگیان، از چپ تا راست با فیاضی مخالفت هستند چراکه کارنامه عملکرد او از باغگلی هم ضعیف تر است. شخصا بعید میدانم مجلس به او رای اعتماد دهد مگر آنکه نسبت فامیلی اش با علیرضا زاکانی به داد او برسد اما در کل او ضعیف ترین گزینهای بود که رئیسی می توانست به مجلس معرفی کند.
محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی و رئیس دفتر رئیس جمهور دوره اصلاحات اما اعلام کرد: معتقدم که فیاضی برای وزارت آموزشوپرورش از مجلس رای خواهد آورد چراکه رای نیاوردن او به معنای لجبازی مجلس با دولت است ولی مجلس یازدهم قصد چنین کاری را ندارد. ضمن اینکه او نسبت فامیلی با زاکانی دارد و همین مساله میتواند نجاتش دهد.»
محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان نیز با اشاره به سابقه فیاضی گفت: دوستانی که با فیاضی کار کردهاند میگویند که او نگاه بستهای به مسائل فرهنگی دارد. مثلا در مجلات رشد با لغت موسیقی هم مشکل داشتند. به نظرم میرسد باغگلی به عنوان تندرویی که تجربه کمتری داشت در قیاس با فیاضی که در تندروی تجربه بیشتری دارد، ضرر کمتری برای آموزشوپرورش داشت.
محمدرضا نیک نژاد، کارشناس آموزشی در این باره به یکی از رسانه ها گفت: متاسفانه این طور که مشخص است آقای فیاضی هم مانند آقای باغگلی چندان تجربهای در حوزه آموزش و پروش ندارد و تنها موضوعی که در رزومه ایشان به چشم میخورد این است که زمانی که آقای زاکانی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس بودهاند ایشان هم به عنوان معاون آقای زاکانی در این مرکز حضور داشتند. به غیر از آن سابقهای در حوزه آموزش و پرورش در سابقه ایشان وجود ندارد. مدارک تحصیلی ایشان هم مرتبط با حوزه آموزش و پرورش نیست. واقعیت این است که هیچ امیدی هم برای اینکه مجلس به او رای اعتماد ندهد وجود ندارد چون باغگلی هم به دلیل اعتراضاتی که صورت گرفت از مجلس رای اعتماد نیاورد اما با کش و قوسهایی که در ماههای اخیر به وجود آمد به نظر میرسد این اتفاق شامل حال آقای فیاضی نخواهد شد.
وی تصریح کرد: همسر آقای رئیسی جزو شورای عالی آموزش و پرورش است به همین دلیل به نظر میرسید ایشان دغدغههای آموزشی بیشتری داشته باشند اما در عمل چیزی که شاهدش هستیم این است که کسانی که به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی کردند اصلا سر رشتهای از مشکلات حوزه آموزش کشور ندارند و این موضوع جای تعجب دارد!
بهر حال برای اطلاع از سرنوشت این گزینه پیشنهادی، احتیاج به زمان زیادی نیست. عضو هیئت رئیسه مجلس از برگزاری جلسه رأی اعتماد به مسعود فیاضی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جلسه علنی سهشنبه 25 آبان مجلس خبر داد.
علیرضا سلیمی دیروز گفت: طبق آییننامه داخلی مجلس کمیسیونهای مجلس به ویژه کمیسیون آموزش و تحقیقات به عنوان کمیسیون تخصصی یک هفته فرصت دارند تا سوابق و کارنامه کاری وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را بررسی و گزارش خود را اعلام کنند لذا جلسه رأی اعتماد سهشنبه هفته آینده برگزار خواهد شد.
در این یک هفته قطعا رایزنی ها و بررسی های شکل خواهد گرفت و تصمیم نهایی را نمایندگان در صحن علنی مجلس و پس از سخنان وزیر پیشنهادی خواهند گرفت؛ تصمیمی که نشان می دهد که نسبت فامیلی به فریاد فیاضی رسیده است یا نه؟!
جواد سازگار
کد مطلب: 157615