; ?>; ?> مردم سالاری آنلاين -  فریاد برای آب؛ ۳۳ سال پس از جنگ - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پیامدهای سوءمدیریتی که آتش اعتراضات خوزستان را روشن کرد

 فریاد برای آب؛ ۳۳ سال پس از جنگ

وعده ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای رفع تنش آبی ۴۷۱ روستا از ۷۰۲ روستا

28 تير 1400 ساعت 17:14

استان خوزستان در گذشته یکی از استان های پر آب کشور محسوب می شده، اما در دهه های گذشته، سوءمدیریت این استان را درگیر بحران شدید آبی کرده و آن را به خشکی رسانده است که همین موضوع سبب بروز بحران های دیگری در این استان شده که پیامدهای مختلفی خواهد داشت. 


استان خوزستان در گذشته یکی از استان های پر آب کشور محسوب می شده، اما در دهه های گذشته، سوءمدیریت این استان را درگیر بحران شدید آبی کرده و آن را به خشکی رسانده است که همین موضوع سبب بروز بحران های دیگری در این استان شده که پیامدهای مختلفی خواهد داشت. 
به گزارش مردم سالاری آنلاین، خشکسالی و کاهش بارشها اتفاقی است که در کل کشور رخ داده است و همه شهرها هم درگیر این موضوع هستند، اما خوزستان برخلاف آنچه امروز می بینیم و می شنویم روزگاری پر آب بوده است. این استان هفت رود بزرگ شامل کارون، دز، کرخه، مارون یا جراحی، شاوور و زهره دارد. ایران دو جلگه مهم آبی هم داشته که یکی جلگه شمال ایران و دیگری جلگه خوزستان بوده که خاک این استان را حاصلخیز و مناسب کشاورزی کرده است.
با این حال در طول دهه های گذشته اقدامات مسئولان در بخش های مختلف آبی، کشاورزی و محیط زیست و ... در استان خوزستان باعث شده تا این منابع آبی از بین بروند و خشکسالی و بحران آب پدیدار شود. جالب تر اینجاست که در همه سال هایی که خشکسالی تشدید شده و بحران آب به مردم منطقه فشار بیشتری را وارد کرده مسئولان طرح های کمتری را برای مدیریت منابع آبی موجود اجرا کرده اند. 
شرایط آبی در شمال و جنوب خوزستان با هم متفاوت است و بر اساس گزارشهای موجود، شمال خوزستان در بحران شدیدتری از بی آبی به سر می برد و در حال حاضر هم آبرسانی به این منطقه از طریق تانکر انجام می شود. در جنوب اما شرایط کمی بهتر از شمال خوزستان است؛ هرچند آنجا هم مردم با کم آبی مواجه هستند و دسترسی مختصری به آب دارند.
همین وضعیت سبب شده تا در روزهای اخیر شاهد بروز اعتراضاتی در این استان باشیم. اعتراضاتی که در ابتدا دلیل آن بحران آب و وضعیت حاضر خوزستان بود، اما هر چه بر ساعات این اعتراض افزوده شد؛ این نمایش پرده های پنهان بیشتری را نشان داد. پرده هایی که نشان می دهد این اعتراضات که به دلیل بحران آب و مطالبه مهمترین حق حیات انسانهاست، میتواند پیامدهای زیان باری داشته باشد. مردم خوزستان که معتقدند سالهاست از مواهب نفت در این استان کمتر بهره مند شده اند، حالا می بینند که از دستیابی به حداقل خواسته های خود نیز محرومند. درحالیکه حق مردمی که هشت سال در خط مقدم مقابله با دشمن بعثی بوده اند بیش از اینهاست؛ نه اینکه 33 سال پس از پایان جنگ همچنان درگیر بدیهی ترین حقوق خود باشند و در حسرت روزهای باشکوه گذشته، افسوس بخورند. 
 
اعتراضات به حق مردم خوزستان و تحرکات جدایی طلبان 
خوزستان استانی است که از اقوام مختلف فارس، لر و بختیاری، عرب ها و ...تشکیل شده است. بحرانی که در این استان ایجاد شده، بحرانی برای همه اقوام ساکن در این استان محسوب می شود و اعتراض به وضعیت نابسامان فعلی هم حق طبیعی همه مردم این سرزمین است که شاهدند در پی سال ها سوءمدیریت، در وضعیت وخیمی قرار گرفته اند و حتی مدیران خاطی باید در مقابل مردم محاکمه شوند و پاسخگوی آثار سوءمدیریت خود باشند؛ اما اتفاقی که در این روزها در خوزستان در جریان است فراتر از بحران آب است.
در لابلای بحران آب و تشنگی مردم و از دست رفتن محیط زیست و تلف شدن حیوانات و زیست بوم منطقه، که زندگی اعراب مرزنشین را هم که بیش از دیگران، زندگی شان با آب گره خورده است، تحت تاثیر خود قرار داده است اما عده ای با مصادره اعتراضات و سر دادن شعارهای جدایی طلبانه مهمترین اصل هر کشور را که حفظ تمامیت ارضی است خدشه دار می کنند! بخشی از پانعربها با مصادره به حق مطالبات مردم خوزستان، اعم از عرب و لر و ...، پرچم دار اعتراضات شده و شعارهای جدایی طلبانه سر می دهند.
آنها با در دست داشتن فضای رسانه ای در منطقه و همچنین پشتیبانی برخی از شبکه های خبری خارجی و با تحریک جوانان از طریق بیان اخبار دروغ و تحریف تاریخ سعی دارند شعارهای جدایی طلبانه و پانعربی را وارد تجمعات اعتراضی و مسالمت آمیز مردم خوزستان کنند درحالیکه خط اعتراضات مردم خوزستان از اینها جداست. 
افزایش نارضایتی و اعتراض به سوءمدیریت مسئولان و مدیران نالایق حق طبیعی مردم است و همه اتفاقات امروز خوزستان پیامدی از وضعیت کم آبی است و نمیتوان مردم را از حق اعتراض برای دستیابی به بدیهی ترین حق حیاتی خود محروم کرد. اما افزایش تنش در منطقه می تواند علاوه بر بحران آب، مشکلات امنیتی ایجاد کند که اگرچه عامل آن، سوءمدیریت مسئولانی است که پرآب ترین استان کشور را به کم آب ترین استان تبدیل کرده اند، اما دود آن به چشم کردمی می رود که سالهاست محرومیت را با گوشت و استخوان لمس می کنند. 
 
برخورد با شایعه پراکنان فضای مجازی خوزستان 
در همین حال معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان گفت: در روزهای اخیر اخبار منفی و کذب زیادی در فضای مجازی در خصوص اعتراضات مردم به کمبود آب در این استان در فضای مجازی منتشر شده که با منتشر شدگان این اخبار برخورد قانونی خواهد شد.
ولی اله حیاتی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت:در هفته گذشته چند اعتراض محدود در مناطقی از استان خوزستان به کمبود آب از سوی مردم داشتیم که به صورت کاملا مسالمت آمیز بود و بدون درگیری ماموران انتظامی با آنان پایان یافت اما موج سواران معاند نظام در تلاش هستند که خبرسازی کنند و به نوعی آرامش جامعه را بر هم زنند.
وی اظهار داشت: در جدید ترین خبری که منتشر شده تصویری از یک جوان سوسنگردی که چند سال پیش در یک نزاع محلی کشته شده را منتشر کرده و آن را به نیروی انتظامی منتسب کرده اند که به هیچ عنوان درگیری در سوسنگرد یا دیگر مناطق استان با نیروی انتظامی انجام نشده که کسی کشته شده باشد و این نشان می دهد که دشمنان نظام مستاصل شده و به اخبار دروغین روی آورده اند.
معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان گفت: متاسفانه برخی افراد هم نادانسته این اخبار را در فضای مجازی بازنشر می دهند و در واقع آرامش مردم را با اینگونه اخبار بر هم می زنند که امروز به پلیس فتای نیروی انتظامی تکلیف شد تا این افراد را در بستر فضای مجازی شناسایی و تحویل دستگاه قضایی دهند تا برخورد قانونی با آنان صورت گیرد.
وی اظهار داشت: دشمنان نظام که از وحدت مردم با نظام عصبانی هستند کشته سازی و یا خبرهای جعلی درگیری نیروی انتظامی را در دستور کار خود قرار داده اندو فکر می کنند با انتشار این اخبار می توانند به اهداف شومشان دست یابند غافل از اینکه مردم با بصیرت خوزستان فهیم و با درک بالا هستند و قطعا خودشان در مقابل این شیطنتهای رسانه های معاند خواهند ایستاد.
حیاتی گفت: همانگونه که پیشتر هم اعلام شد تنها یک جوان بیگناه در شادگان در هفته گذشته کشته شد و آن هم به دست اغتشاشگرانی که به سمت یک ترانس برق شلیک کردند و بعد از اصابت تیر به ترانس و برگشت آن این جوان بیگناه کشته شد و قطعا به زودی عوامل آن هم شناسایی ودستگیر خواهند شد.
به گفته معاون امنیتی استانداری خوزستان اکنون آرامش در همه شهرهای استان برقرار است و مردم به زندگی روزمره خود مشغول هستند و مسئولان هم در تلاش برای رفع مشکلات تنش آبی استان هستند در حالیکه رسانه های معاند وعوامل آنها در داخل کشور نشسته و اخبار دروغین تهیه و در بستر فضای مجازی پخش می کنند.
وی گفت: در چند روز اخیر دشمنان قسم خورده نظام حتی کلیپهایی از درگیری افرادی در کشورهای دیگر را هم مونتاژ کرده و بنام درگیری در خوزستان منتشر کرده اند که مردم هم باید به این مطالب و فیلم ها توجهی نکنند.
این مقام امنیتی در خوزستان تاکید کرد: مردم خوزستان مردمی هستند که امتحان خود را در طول دوران انقلاب اسلامی و به خصوص در جنگ تحمیلی پس داده اند و وفادارترین مردم به نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند و همین امر باعث شده تا دشمنان تلاش کنند که این پیوستگی آنان به نظام را بگسلانند اما این خوابی است که آنان با خود به گور خواهند برد.
وی تاکید کرد: مردم به هیچ وجه به شایعات فضای مجازی توجه نکنند و مطمئن باشند که فرزندان آنان در نیروی انتظامی و دستگاههای امنیتی برای آرامششان از هیچ کوششی دریغ نخواهند کرد و اجازه نخواهند داد که دشمن در صف مردم و مسئولان خللی ایجاد کند.
 
بازداشت فرد توهین کننده به مردم خوزستان 
معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان با اشاره به انتشار یک ویدیو از فردی در استان اصفهان که به مردم فهیم خوزستان توهین کرده بود گفت: برای این فرد و افراد دیگری که در این برهه زمانی نمک به زخم مردم خوزستان پاشیدند از سوی پلیس فتا پرونده تشکیل شد که روز گذشته بازداشت شد تا به زودی در محاکم قضایی پاسخگوی توهینهای خود باشند.
وی اضافه کرد: در حالی که مردم نجیب استان خوزستان با تنش آبی مواجه هستند برخی افراد مریض و متوهم در یک استان با پر کردن کلیپ و برای مطرح کردن خودشان در فضای مجازی از کلمات زشت و ناروا بر علیه مردم نجیب استان خوزستان استفاده کردند و باعث جریحه دار شدن احساسات مردم این استان شدند به همین دلیل پیگیری قضایی این افراد در دستور کار قرار گرفت و با هماهنگیهای انجام شده یکی از این افراد بازداشت شد.
وی در عین حال از ابراز همدردی سایر مردم کشور با مردم استان خوزستان در زمینه کمبود آب قدردانی کرد و گفت: اغلب مردم استانهای کشور طی روزهای اخیر در فضای مجازی از وضعیت پیش آمده در خصوص کم آبی در خوزستان ابراز ناراحتی کرده و با مردم خوزستان ابراز همدلی و همدردی کرده اند که این نشان می دهد مردم ایران یکدست و متحد هستند و در روزهای سخت در کنار هم قرار می گیرند.
 
وعده حل مشکل تنش آبی ۷۰۲ روستای خوزستان 
محمد مخبردزفولی رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) دیروز (۲۸ تیرماه) در حاشیه بازدید از تصفیه‌خانه آب شهدای هویزه، اظهار کرد: در دو سه روز گذشته همکاران ما در استان حضور پیدا کردند و با هماهنگی استاندار تصمیم گرفتند که مشکل ۴۷۱ روستا از ۷۰۲ روستایی که دارای تنش آبی هستند را حل کنند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: به نظر می‌آید می‌توان با اعتبار ۲۰۰ یا ۳۰۰ میلیاردی که بخشی از آن را ما پرداخت می‌کنیم، مشکل این روستاها را حل کرد؛ در جلسه استانداری در این خصوص تصمیم خواهیم گرفت که بتوان ظرف سه تا چهار ماه، مشکل این روستاها را حل کنیم. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در پایان گفت: چند کار ضربتی از جمله استقرار مخازن در روستاها و اجاره ۱۰۰ تانکر آب انجام شد تا آبرسانی به صورت ۲۴ ساعته انجام و مشکل حل شود.
گزارش: محمد سیاح


کد مطلب: 153835

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/report/153835/فریاد-آب-۳۳-سال-جنگ

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir