چند روزی هست که ویدیویی نقل محافل مجازی شده است، ویدیویی که به یک محیط بان نسبت داده میشود که شب ها یوزپلنگ ها در کلبه کنار او میخوابند.
; ?>; ?>
اصلاح اشتباه سلبریتی ها پس از توضیحات کاوه مدنی
ماجرای ویدیوی یوزپلنگها و مرد محیط بان چه بود؟
24 آذر 1399 ساعت 15:42
چند روزی هست که ویدیویی نقل محافل مجازی شده است، ویدیویی که به یک محیط بان نسبت داده میشود که شب ها یوزپلنگ ها در کلبه کنار او میخوابند.
چند روزی هست که ویدیویی نقل محافل مجازی شده است، ویدیویی که به یک محیط بان نسبت داده میشود که شب ها یوزپلنگ ها در کلبه کنار او میخوابند. ویدیویی که اولین بار بیش از یک میلیون کاربر، فقط در صفحه اینستاگرام یک هنرمند به تماشای آن نشستند و کمی بعدتر میلیونها کاربر دیگر و شمار زیادی از هنرپیشگان، مجریان و خوانندهها از آن رونمایی کردند. اولین نفری که ویدیو را منتشر کرد نوشته بود که از صحت ماجرا اطلاعی ندارد، اما همینطور که این ویدیو دست به دست میشد، از این جمله نیز فاکتور گرفته میشد. ویدیویی که گرچه احساسات بسیاری را برانگیخت، اما از سوی دیگر صدای کارشناسان و فعالان محیط زیستی را نیز درآورد؛ صدایی که البته در میان شور و اشتیاق کاربران اینستاگرام برای بازنشر این ویدیو گم شد. جالب است بدانید که این ویدیو چندی پیش نیز در پاکستان دست به دست شده بود و اینگونه تعبیر میشد که یوزپلنگها در یک معبد و در کنار خادم معبد میخوابیدند!
به گزارش مردم سالاری آنلاین، مطلب منتشر شده همراه با این ویدیو اشتباه بود. حیواناتی که در تصویر مشاهده میشوند یوزپلنگ هستند، اما در توضیحات آمده است که محیطبان مازندرانی است و کلبهاش در جنگل! در حالی که یوزپلنگها گونهای بیابانی هستند که در بیابانها و تپهماهورها زندگی میکنند. بنابراین هیچ یوزپلنگی در جنگل زندگی نمیکند که بخواهد شب را در کلبه محیطبان سر کند و در رختخواب او بخوابد! زیستگاه عمده یوزپلنگها در ایران دشت کویر است که بخشهایی از استانهای کرمان، خراسان، کرمان، یزد، تهران و مرکزی را در برمیگیرد.
اما واقعیت ماجرا چیست؟ این ویدیو که اینگونه با استقبال مواجه شده است از کجا آمده و در کجا تهیه شده است؟ آیا همزیستی انسان با حیات وحش و حیوانات وحشی کار شایستهای است؟ کاوه مدنی، فعال محیط زیست در ویدیویی که در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده با توضیحات کامل در این خصوص تلاش کرده است تا به این سوالات پاسخ دهد.
او توضیح داده است که این ویدیو در آفریقا توسط یک جانورشناس ضبط شده است، جانور شناسی که سالهاست روی رفتار حیوانات کار میکند و به یوزپلنگها علاقهمند است. این ویدیو در یک شرایط کنترل شده ضبط شده و برخی عادات یوزپلنگها را به نمایش گذاشته است که وقتی در یک محیط غیر طبیعی میخوابند چه رفتاری دارند. آن شخص یک متخصص است و فرایندی را برای مطالعه طی کرده است و طی یک شرایط خاص این کار را انجام میدهد. اما این کار، کار درستی نیست.
به گفته مدنی، انتشار این پست باعث می شود تا یک شایعه تبدیل به یک باور شود و در ذهن مردم بنشیند، مردم احساس میکنند که این چه اتفاق خوبی است، در حالی که قرار نیست کسی به یوزپلنگ ها نزدیک شود، اگر محیطبانی هم این کار را بکند قطعا توبیخ خواهد شد، این رفتار یک رفتار غلط است؛ رفتاری که شاید برای آزمایش و مطالعه انجام شود، اما این رفتار طبیعی نیست که ما به حیات وحش نزدیک شویم. ما به مردم میگوییم که حتی به حیات وحش غذا ندهید، به حیواناتی که در طبیعت میبینید غذا ندهید چون اینکار به ضرر آنهاست.
مدنی در ادامه توضیح میدهد که این اتفاق وقتی ترویج میشود تبدیل به یک باور غلط میشود و یک رفتار غلط ترویج پیدا میکند. یوزپلنگ ایران وقتی پیدا شد 6 ماهه بود. یک سری انسان آن را در حمام خانه نگه میداشتند، این یوزپلنگ وقتی پیدا شد مشکلات جسمانی داشت. روزهای اول که به پارک پردیسان منتقل شد برایش خرگوش انداختند که بخورد، او از خرگوش ترسید. با دادن مرغ به او شروع کردند، حیوان ممنوع الملاقات شد برای اینکه از انسان فاصله بگیرد و بتواند در طبیعت زندگی کند.
کد مطلب: 141452