انتخاب رئیس برای دوره های متفاوت مجلس شورای اسلامی همواره مهمترین مساله در زمان شروع به کار این مجلس ها بود است. نمایندگان هر دوره از بین کاندیداهای ریاست که عموما چهره هایی شناخته شده بودند، دست به گزینش می زدند و فردی را که وجاهت بالاتری داشته، انتخاب کرده اند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین، نگاهی به روسای انتخاب شده نشان می دهد که این افراد در زمان آغاز ریاست بر هر یک از مجالس یازده گانه جمهوری اسلامی سنی بین 46 تا 63 سال داشته اند که در این میان مرحوم هاشمی رفسنجانی در زمان انتخاب به عنوان رئیس اولین دوره مجلس شد، پایین ترین سن (46 سال) و مهدی کروبی در زمانی انتخاب به عنوان رئیس مجلس ششم، بالاترین سن (63 سال) را داشته اند.
هاشمی بعد از مجلس اول، در مجلس دوم و سوم نیز به ریاست برگزیده شد اما یک سال بعد از آغاز به کار مجلس سوم، به عنوان رئیس جمهور برگزیده شد و به این ترتیب صندلی او در مجلس نصیب مهدی کروبی 52 ساله شد که پیش از آن نایب رئیس بود. شکل گیری مجلس چهارم در شرایطی به وقوع پیوست که عموم نمایندگان منتسب به جناح چپ (اصلاح طلبان بعدی) رد صلاحیت شدند و در این شرایط مجلسی شکل گرفت که علی اکبر ناطق نوری به ریاست آن رسید. ناطق در آن زمان 48 ساله بود. دوره ریاست ناطق هشت سال بود. او در این مدت، یکبار هم بخت خود را برای ریاست جمهوری آزمود که شکست خورد. مجلس ششم در اوج روزهای اصلاحات بار دیگر با اکثریت مطلق اصلاح طلبان شکل گرفت و مهدی کروبی دوباره به ریاست مجلس رسید اما چهار سال بعد باز هم داستان مجلس چهارم تکرار شد و این بار نوبت به غلامعلی حدادعادل رسید که در سن 59 سالگی به عنوان اولین رئیس مجلس غیر روحانی انتحاب شود. حدادعادل در مجلس هشتم و در سن 63 سالگی هم قصد ریاست داشت اما در رقابت با علی لاریجانی 51 ساله شکست خورد و به این ترتیب ریاست مجلس تا دوازده سال در اختیار علی لاریجانی قرار گرفت. هفتم خرداد امسال، دوره ریاست علی لاریجانی در 63 سالگی به پایان رسید و حالا محمدباقر قالیباف 59 ساله رئیس مجلس شده است؛ رئیس مجلسی که باید منتظر بمانیم و ببینیم که تا چند سالگی رئیس می ماند؟!