مرجان شیخ الاسلامی آلآقا مفسد اقتصادی هفت خطی که بهخاطر پرونده فساد کلان در پتروشیمی، ناماش بر سر زبانها افتاده کیست؟ او هم در لیست جبهه مشارکت قرار داشته، هم در لیست اصولگریان برای ورود به انتخابات مجلس هشتم قرار داشته، هم معتقد بوده که در آغاز دهه نود شمسی تحریمها را دور میزده و به کشور خدمت میکرده و هم با مهدی خلجی یک عضو اپوزیسیون خارج کشور ازدواج کرده که خواستار تشدید تحریمها و فشارها علیه ایران است! متن حاضر را تا انتها بخوانید تا با این مجرم اقتصادیِ هزارچهره بیشتر آشنا شوید.
مرجان شیخ الاسلامی آلآقا مفسد اقتصادی هفت خطی که بهخاطر پرونده فساد کلان در پتروشیمی، ناماش بر سر زبانها افتاده کیست؟ او هم در لیست جبهه مشارکت قرار داشته، هم در لیست اصولگریان برای ورود به انتخابات مجلس هشتم قرار داشته، هم معتقد بوده که در آغاز دهه نود شمسی تحریمها را دور میزده و به کشور خدمت میکرده و هم با مهدی خلجی یک عضو اپوزیسیون خارج کشور ازدواج کرده که خواستار تشدید تحریمها و فشارها علیه ایران است! متن حاضر را تا انتها بخوانید تا با این مجرم اقتصادیِ هزارچهره بیشتر آشنا شوید.
به گزارش مردم سالاری آنلاین، پرونده فساد در پتروشیمی نام یکی از متهمان را در فضای مجازی در ابعاد گستردهای بر سر زبانها انداخته است. موضوع این پرونده آن است که رضا حمزهلو، مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی، به همراه سیزده متهم دیگر پرونده در جریان انتقال ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی به کشور، با بهانه قرار دادن تحریمهای اواخر دولت احمدینژاد، مبلغ ۶ میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورو اخلال در نظام اقتصادی کشور داشتهاند.
تخلفات متهمان این پرونده جدید نیست و مربوط به سالهای ۹۰ و ۹۱ است! بنا به کیفرخواست صادره، متهمان از تحریمها سوءاستفاده کردهاند و با معرفی شرکتهای خود به خریداران خارجی اقدام به انتقال درآمدهای ارزی حاصل از صادرات محصولات شرکتهای پتروشیمی به حسابهای شرکت خود در خارج از کشور کرده و با تصاحب منافع بسیار، باعث ناترازی موازنه ارزی کشور شدهاند. متهمان که مدعی بودهاند در حال دور زدن تحریمها هستند از تفاوت قیمتهای ارز در کشور سوءاستفاده کرده و مبالغ کلانی، تحصیل مال نامشروع کردهاند.
مرجان شیخ الاسلامی آلآقا شریک اصلی رضا حمزهلو بوده است. مرجان شیخ الاسلامی که مدیر عامل شرکتهای دنیز و هترا تجارت بوده، وجوه حاصله را به بهانه تحریمها به حساب شرکتهای خود واریز میکرده است. این متهم در مجموع ۷ میلیون و ۵۶ هزار و ۵۲۹ یورو (معادل ۸ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۸۴ دلار) تحصیل مال غیرمشروع کرده است.
عجایب زن مرموزی به نام مرجان شیخ الاسلامی آلآقا
مرجان شیخ الاسلامی در انتخابات مجلس ششم در لیست جبهه مشارکت قرار داشته که البته موفق به حضور در مجلس نمیشود. وی بهعنوان روزنامهنگار، سابقه کار در روزنامههای صبح امروز و همبستگی را نیز دارد. شیخالاسلامی در دهه ۸۰ به اصولگرایان نزدیک میشود. وی احتمالاً در این دهه دریافته بود که نزدیکی به جناحِ مقابلِ اصلاحطلبان میتواند برای او منافع بیشتری به دنبال داشته باشد.
مرجان شیخ الاسلامی که در دولت احمدینژاد مدیرعامل خبرگزاری میراث فرهنگی بود در انتخابات مجلس هشتم در فهرست اصولگرایان قرار میگیرد و در مصاحبهای با خبرگزاری مهر عنوان میکند که هدفاش از نامزدی در انتخابات مجلس، «کارِ فرهنگی» است. صلاحیت شیخ الاسلامی توسط شورای نگهبان در این دوره از انتخابات تأیید میشود، اما وی باز هم رأی نمیآورد و از ورود به مجلس ناکام میماند.
بعد از ناکامی در ورود به مجلس، در اواخر دهه ۸۰، مرجان شیخ الاسلامی زد و بند با مقامات شرکت بازرگانی پتروشیمی را آغاز میکند تا در مقام یک کاسب تحریم ایفای نقش کرده و پول کلانی به جیب بزند. شرکت بازرگانی پتروشیمی در این زمان در قالب خصوصیسازی، واگذار شده بود و رضا حمزهلو مدیرعاملی آن را برعهده داشت. طبق کیفرخواست صادره، مرجان شیخ الاسلامی آلآقا، شریک اصلی حمزهلو در جرائم صورتگرفته است!
گفته میشود که مرجان شیخ الاسلامی در تابستان سال ۹۶ از کشور گریخته و به کانادا فرار کرده است. به نظر میرسد کانادا به مأمنی برای کسانی تبدیل شده است که پول ملت ایران را برداشتهاند و متواری شدهاند. پیش از شیخالاسلامی، خاوری، مدیرعامل سابق بانک ملی، نیز به کانادا گریخته بود.
آنطور که در فضای مجازی بازتاب یافته، مرجان شیخ الاسلامی دو سال پیش با مهدی خلجی ازدواج کرده است. مهدی خلجی یکی از عناصر اپوزیسیون خارج کشور است که از تشدید تحریمها علیه ایران حمایت میکند! وی سابقه تحصیل در حوزه علمیه قم را نیز دارد. کاسب تحریم و فردی که دور زدن تحریمها را دستاویزی برای تحصیل مال نامشروع قرار داده است با فردی که حامی تحریمها است، ازدواج کرده است.
مرجان شیخ الاسلامی حتی پیش از فرار از کشور با یکی از شرکتهای زیرمجموعه قرارگاه خاتمالانبیا قرارداد امضاء کرده بود. در مردادماه ۹۶ پایگاه خبری بولتننیوز گزارش داد که «شرکت نفت و گاز سپانیر وابسته به قرارگاه خاتمالانبیا ناآگاهانه مبادرت به عقد قرارداد با فردی مشکوک بهنام «م. ش» کرده، اما این فرد پس از گرفتن مبالغی هنگفت، از کشور متواری شده و به کانادا گریخته است». «م.ش» همان مرجان شیخ الاسلامی است.
سیاسی کردن پروندههای فساد، ممنوع!
برخی در ایران بلافاصله خواستند پرونده فساد مرجان شیخ الاسلامی را سیاسی کنند. برخی از اصولگریان ظرف روزهای گذشته به دنبال این بودند که اثبات کنند مرجان شیخ الاسلامی اصلاحطلب بوده و به همین ترتیب برخی از اصلاحطلبان نیز به دنبال سرنخهایی رفتند که اصولگرا بودن وی را نشان دهند!
این رویکرد، سیاسی کردن مسأله فساد و فراموش کردن اصل موضوع است. افرادی نظیر مرجان شیخ الاسلامی، مفسدانی هستند که از همه چیز، از دین و مذهب گرفته تا جناحبندیهای سیاسی و رانتهای اطلاعاتی، استفاده میکنند تا پولهای بیتالمال را به مفت و مجانی به جیب بزنند و در نهایت، به خارج از کشور بگریزند. بسیاری از خارجنشینان هم از این موارد استقبال میکنند و اتفاقاً خوشحال میشوند که اصل مسأله فساد در بازیهای سیاستزده جناحی گم شود. مسأله اصلی این است که چگونه مرجان شیخ الاسلامیها توانستهاند به این سادگی با سرمایههای ملت بازی کنند و چرا رسیدگی به جرائم آنها چند سال بهطول انجامیده و برای جرم اوایل دهه ۹۰، تازه دادگاه تشکیل شده است؟