اعتباراتِ آموزش و پرورش و سازمانهای تابعهاش در لایحهی بودجهی سالِ ۱۳۹۸ بیش از ۵۲ هزار میلیارد تومان است.
«مردمسالاری آنلاین» بررسی میکند؛
بودجهی آموزش و پرورش چقدر است؟ + نمودارها
26 دی 1397 ساعت 16:38
اعتباراتِ آموزش و پرورش و سازمانهای تابعهاش در لایحهی بودجهی سالِ ۱۳۹۸ بیش از ۵۲ هزار میلیارد تومان است.
بودجهی آموزش و پرورش هماره یکی از پربحثترین بخشها در بودجهی کشور بوده است. پرسشی که بیشتر برای افکارِ عمومی مطرح است این است که سهمِ آموزش در تولیدِ ناخالصِ ملی به ویژه سهمِ آموزش و پرورش در مصارفِ بودجهی عمومیِ دولت چه اندازه است.
به گزارش «مردمسالاری آنلاین»، آموزش و پرورش وظیفهی تعلیم و تربیتِ کودکان و نوجوانان را که نسلِ آیندهی ایران هستند بر دوش دارد، زینرو این بخش از حساسیتی بسیار در بودجه برخوردار است. میزانِ بودجهای که بدین بخش داده میشود و سهمی که بودجهی این بخش از بودجهی کلِ کشور دارد نشانگرِ اولویتها و جهتگیریهای سیاستهای هر دولتی است. در این میان، اعتباراتِ داده شده به آموزش و پرورش باید پیش از هر چیز عدالتِ آموزشی را تحقق بخشد. این امر بدین معنا است که در همهی مدرسهها به یک میزان بودجه صرفِ هر دانشآموز در پایههای تحصیلی همانند شود. همچنین، همهی مدرسهها از نظر ابزار و امکانات در پایههای تحصیلیِ همانند با هم برابر باشند و در این راستا بر آموزش و پرورش است که اگر مدرسههایی در برخی از نقاطِ کشور هنوز تجهیزاتِ درخور را ندارند امکاناتی بیشتر بدانها برای جبرانِ این کمبود بدهد. همچنین، در امرِ بودجهگیری باید سازمانها و برنامههایی که اهمیتی بیشتر دارند در صدر باشند.
همچنین بدبختانه دیده میشود که توجه به آموزشِ کودکانِ معلول و بازماندگان از تحصیل همچنان مغفول مانده و در بودجه لحاظ نشده است و نکتهی عجیبتر در بودجهی آموزش و پرورشِ سالِ آینده این است که فعالیتی با عنوانِ شناسایی و جذبِ جمعیتِ بازمانده از تحصیل در دو دورهی دبستان و نخستِ متوسطه برای هشت استانِ آذربایجانِ غربی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خوزستان، خراسانِ شمالی، لرستان و ایلام تعریف شده است، در حالی که برپایهی آمارهای خودِ وزارتِ آموزش و پرورش از شمارِ بازماندگانِ از تحصیل، استانهای خراسانِ شمالی و ایلام در شمارِ استانهای دارای کمترین بازماندگی از تحصیل بودهاند و در برابر استانهای تهران، خراسانِ رضوی و فارس در شمارِ استانهاییاند که بیشترین بازماندگی از تحصیل را دارند، ولی از این بودجه محروماند.
در نمودارِ زیر که برپایهی بررسیِ مرکزِ پژوهشهای مجلس است، اعتباراتِ وزارتِ آموزش و پرورش با بودجهی عمومیِ دولت، که دربردارندهی مصارفِ هزینهها، تملکِ داراییِ سرمایهای، تملکِ داراییهای مالی و درآمدهای اختصاصیِ دولت است، مقایسه شده است:
کد مطلب: 101145