۲۶
۱۱
شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۱۶

آمده‌ایم تا گفتمان‌سازی کنیم

میرزابابا مطهری نژاد
آمده‌ایم تا گفتمان‌سازی کنیم
در میانه قرن ۱۵ که ماشین چاپ توسط گوتنبرگ اختراع شد(هرچند که دستگاه چاپ پیش از این توسط کره‌ای‌ها اختراع شده بود) زنجیر از پای کتاب باز شد. قبل ازصنعت چاپ، حضور کتاب در جامعه بسیار محدود بود، چرا که کار تولید کتاب بسیار سخت، طاقت فرسا و پرهزینه بود. از طرفی تعداد افراد باسواد هم کم بودند و افراد زیادی نمی توانستند از کتاب استفاده کنند. چاپ، امکان دسترسی به کتاب را برای افراد بیشتری فراهم کرد و خود نیز سبب گسترش سواد شد. در حقیقت کتاب بر بستر افزایش سواد متولد شد و خود نیز موجب گسترش سواد شد.
شبکه توزیع کتاب و پدیده‌ای به نام کتابخانه از یک‌طرف به انتقال اطلاعات و آگاهی‌ها کمک کرد و از دیگر سوی بعد از مدتی پدیده‌ای به نام نویسنده حرفه ای یعنی کسانی که از رل نوشتن ارتزاق می‌کردند، معنا پیدا کرد. همراه با رشد طبقه بورژوازی که به دنبال بازارهای تازه بودند، کالایی به نام «خبر» به وجود آمد و سازوکار خاصی را با خود به همراه آورد.
کسانی که نامه‌هایی تهیه می‌کردند که حاوی «خبر» بود، آنها را با استفاده از اسب ارسال می‌کردند تا تازگی خود را حفظ کند. مضمون این نامه‌ها، اطلاعات و اخبار اقتصادی بود.
بعد از مدتی این نامه‌ها در تیراژ بیشتری به دست افراد بیشتری می‌رسید و به آنها اوراق چاپی اطلاق می‌کردند.
و چنین بود که حدود ۳۰۰ سال پیش روزنامه بر محمل چاپ کتاب به وجود آمد و رسالت تولید خبر و انتشار آن را بر عهده گرفت. «خبر» مادر محتوای روزنامه شد و مصاحبه و گزارش، کاریکاتور و عکس بر پایه خبر به روزنامه راه یافت.
نیاز به آگاهی از اخبار در حداقل زمان خیلی سریع روزنامه‌نگاری را به حرفه‌ای بالنده تبدیل کرد. اندکی بعد در قرن بیست سال ۱۹۲۰، رادیو به خاطر سرعت و گستره دسترسی مورد توجه بیشتر واقع شد، چون در انتقال اطلاعات و اخبار به سواد نیاز نداشت، بعد تلویزیون و بالاخره در اواخر قرن ۲۰، شبکه‌های مجازی و اینترنت و در قرن ۲۱ فضاهای مجازی، سایت‌ها وبلاگ‌ها، دنیای وب ۱ و اینک جهان حیرات‌انگیز وب‌۲ و روزنامه‌نگاری الکترونیک و شبکه‌های دیجیتال و فضاهای سایبر و ارتباطات online سراسر زندگی انسان امروز را در برگرفت. کشور عزیز ما گرچه به لحاظ زیرساخت‌های ارتباطی نتوانسته به این نیاز نوین پاسخ در‌خور دهد، اما مردم به سرعت در این فضا حضور یافتند و برای دانستن و آگاه شدن لحظه‌ای آرام ندارند.
سایت‌های خبری یکی پس از دیگری برآنند تا به این نیاز پاسخ دهند.
در یک بررسی اجمالی با تکیه بر نیاز سنجی میدانی خلاء تحلیلی و تفسیری گفتمان‌ساز توجه ما را به خود جلب کرد. در کشورهای توسعه یافته گفتمان‌ها را احزاب و نهادهای مدنی نمایندگی می‌کنند و مردم از این طریق به مشابهت‌ها، تفاوت‌ها، تعارض‌ها و تفرق‌های گفتمانی آگاهی می‌یابند، اما در کشور ما که احزاب از اقتدار کافی برخوردار نیستند این کارکرد بردوش رسانه‌ها افتاده است و گویا قرار نیست این آسیب دست از سر ما بردارد.
با احترام به همه فعالین سایت‌های خبری و رسانه‌های نوشتاری، دیداری و شنیداری، یک بررسی کارشناسی نگارنده و همفکرانش را متوجه این مهم کرد که فقدان تفسیر، تحلیل و تحقیق ، رسانه‌ها، به خصوص رسانه‌های مجازی را در گفتمان‌سازی و هدایت گفتمانی مشخص ناتوان کرده است. آستین‌ها را بالا زدیم و دست به کار شدیم و فرآیند فنی و محتوایی را با همه دشواری پشت سر گذاشتیم و دوران تست و پری تست را با موفقیت طی کردیم، اینک در خدمت جامعه پویا و پر رویداد قد برافراشتیم.
زمانی کمتر از دو ماه را نیاز داریم تا فرآیند طراحی شده را کامل کنیم.
همه اندیشمندان، صاحبنظران، محققان، تحلیل‌گران و مفسران مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی را به مدد می‌طلبیم که با ما همراه شوند و بر بستر گفتمان سازی به یاریمان آیند.
تلاشمان بر این است که شاخص‌های چهار گانه زیر در «فریاد گر» را دائم به ارزیابی بنشینیم و در جهت کمال آنها را هدایت کنیم:
۱-شاخص‌های هدف‌گذاری
۲-شاخص‌های گرافیکی
۳-شاخص‌های محتوایی
۴-شاخص‌های تکنولوژیکی
نظرات شما عزیزان چه در جهت تبیین و چه در جهت ارزیابی این شاخص‌ها را با همه وجود پذیرا و سپاسگزارتان هستیم.
این سایت را از خودتان بدانید و از اولین دیدار به عنوان عضوی فعال با ما همراه شوید.
تا سخنی دیگر و گفت‌وگویی دیگر به خدایتان می‌‌سپارم
کد مطلب: 986
مولف : میرزابابا مطهری نژاد
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


نیره آقا غفار
سلام .از دیدن پیامتون بسیار خوشحال شدم. ممنون از اینکه مرا مطلع کردید. همیشه مرید شما هستم.
ندا عجب گلی
سلام ،و عرض ادب امیدورام در این راستا همه موفق شویم و فریادگر به فریادگران تبدیل شود.
با تشکر از شما استاد عالیقدر
با سپاس از ندا خانم ، که ندای خوبی را ساز کردند . فریاد گر باید شود فریاد گران .
شعر لوگو از کیست ؟ عجب به دل می نشیند .
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
شعر لوگو به اشعار سیاوش کسرایی می ماتد ، به نظر در مصرع دوم بیت اول سکته دارد . شاید تیغ باید شود : تیغی یعنی : کاندر آن تیغی کشند بر گردن هر دادگر .
اگر اسم سایت را ((فریاد رس )) بگذارند شاید بهتر باشد . همه دارند فریاد می کنند ، کسی به فریاد نمی رسد ! کسبه بازاریان ، سیاسیون تولید کنندگان ، بیماران ، کارگران
، کارکنان ، دانشگاهیان ، مراجع ، احزاب ، نمایندگان مجلس و .... و این اخری ها :
وزرای اخراجی دولت هم فریادشان در امد ، فریادرس؟ ولی لز همه این حرف ها گذشته ، سایت خوبی است ، آدم را بی نیاز می کند از مراجعه به سایر سایت ها .
سهیلا غریب
Iran, Islamic Republic of
سلام : سایت بسیار وزین و پر خبری است . چرا به حاشیه ها نمی پردازید ؟ ایران کشور حاشیه ها است و مردم حاشیه ها را دوست دارند . می ترسم بینندگانتان را از دست بدهید . یک نماینده مجلس هفته گذشته گفته بود : احمدی نژاد با حاشیه سازی ها در صحنه مانده است . خیلی اتو کشیده حرکت می کنید ، یا علی
سید جمال ایمانی
Iran, Islamic Republic of
عجب آیه ای برای لوگو انتخاب کردید . محشر است . اگر مسلمانها از ابتدا به همین آیه تمسک می جستند دچار حکام ظالم نمی شدند و اگر دچار حکام ظالم نبودند اکنون سرآمد جهان بودند . امام خمینی با فریاد مقابل ظلم و عمل به همین آیه شاه ظالم را برانداخت . آفرین بر این انتخاب .قران نگهدارتان باد .
البته شعر قبلی در لوگو هم به نوعی ترجمه همین آیه بود ، آنرا هم بگذارید ، اما در ذیل آیه و درود و صد درود .ضمناً نوشته آقا میرزا که شاید اسم مستعار باشد یک شاهکار یاداشت نویسی است . اعلام موضع در بستر روند تاریخی .10 بار تاکموم آنرا خوانده ام
آرش رهبری
United States
جناب مطهری نژاد عزیز تبریک می گم .
امیدوارم فریادگر ، فریادی باشد که هیچ وقت و به هیچ دلیلی در سینه حبس نشود.
ارادتمند و شاگرد همیشگی شما آرش رهبری
ناشناس
جناب آرش ، که مرا یاد آرش کمانگیر انداختی ، امید واری تنها کافی نیست ، باید همراه شد و دیگران را همراه کرد . شما که ظاهراً مدیر سایت را می شناسی بگو نقاب از چهره برگیرد ، شاید ما هم با او شدیم . به نظر از ماهست !
مهدی ارکونتن
Iran, Islamic Republic of
سلام خدمت استاد ارجمندم تبریک عرض می کینم وهمراه شما نومیگویم، نومی اندیشم تاعادت کهنه را بهم بزنیم.
عبد الله حقیقت
با تشکر از یاداشت بسیار با ارزش استاد ، که احتمالاً مدیر سایت باید باشند ، از ایشان در خواست دارم در مورد کفتمان های موجود سیاسی قدری بیشتر ما را روشن کنند . از گفتمان خودشان و سایت شان اطلاعات واضح تری بدهند . به کدام قبیله سیاسی تعلق دارند / صدایشان برایم دلنشین می آید . موفقیتتان را آرزو مندم .
شادی منطقی
Iran, Islamic Republic of
سلام ، خدا قوت !
نظر عبدالله حقیقت ، نطر جالبی است ، پیشنهاد می کنم در سایت تالار گفتگو با حضور استاد برگزار کنید و گفتمان ها و شبه گفتمان ها را تحلیل کنید و دیگران هم نظرشان و سئولاتشان را مطرح کنند . مثلاً آقای رئیس جمهور تز گفتمان دولت صحبت کرده بود ، این گفتمان چیست ؟ ما که نفهمیدیم . یا سردار قاسمی از گفتمانی که بر اساس آن به سخنرانی برخی مثل ناطق نوری حمله خواهد کرد و به قول خودش عنان پاره خواهد کرد ، گفتمان امثال سردار قاسمی چیست ؟ چه تفاوتی با گفتمان های امثال شهید همت و شهید باکری دارد ؟ قاسمی چه طیفی از نسل جنگ و جهاد را نمایندگی می کند ؟ ضمناً این سردار قاسمی با سردار قاسمی وزیر نفت یکی هستند ؟ یا نسبتی دارند ؟ ... در هر حال در شناخت گفتمان ها جامعه خیلی بی سواد است . کمک کنید تا .......
ابوذر غلامی
Iran, Islamic Republic of
آی گفتی ! احسنت ! تو را خدا ما را از این جریان ها یا به قول شادی گفتمان ها آگاه کنید . اگر گفتمان ها مقایسه شوند ، ریزش و رویش گروه های سیاسی بیداد خواهد کرد . ما که نمی فهمیم ، باید معرفی شوند و مقایسه
حسینی راد
Iran, Islamic Republic of
پیشنهاد خوبی است . سایت های ایرانی اصلاً تالار ندارند ، شما که گویا استاد ارتباطات هستید ، این امکان را بگذارید و امثال بنده و شادی را شاد کنید . قول میدهیم خطوط قرمز را رعایت کنیم تا خطری متوجه سایت نشود . بابا ما میفهمیم مشکلات شما را .
بیغال
Iran, Islamic Republic of
سلام . امیدوارم مانند همیشه موفق و پیروز باشید . من هرکاری از دستم بربیاید انجام می دهم لطفا راهنمایی کنید تا بتوانم مفید باشم .
با تشکر بی نهایت از استاد بزرگ و عالیقدر
فیروزه عسگری
Iran, Islamic Republic of
جناب مطهری نژاد عزیز با سلام
خیلی خوشحالم از اینکه این سایت متعلق به شماست... عالی ست. حداقل جایی را برای خواندن اخبار درست و واقعی پیدا کردیم. خسته نباشید و دست مریزاد.
مانا باشید.
فیروزه عسگری
Iran, Islamic Republic of
لطفا یه گزارش آماری هم برای سایت خود بگذارید تا بدانید. لینک های سایتتان چه کسانی هستند و روزانه چقدر بازدیدکننده دارید.
فیروزه عسگری
Iran, Islamic Republic of
در ضمن این سایت بسیار وزین می تواند تریبونی باشد برای کسانی که دیگر تریبون ندارند. موفق باشید.
بهمنی
بسیار پر محتوا و مفید است موفقیت روز افزون شما را از خداوند منان خواستارم
غلامی
Iran, Islamic Republic of
شاهکار کردی ! بهمنی عزیز ، همین بسیار پر محتوا است ؟ نقدی ؟ نظری ؟ توپی ؟ تشری ؟
نکند تو همان رئیس کل بانک مرکزی باشی ؟ خیلی محافظه کارانه نظر دادی ، بعید نیست !
محمد امامی
Iran, Islamic Republic of
دوست و برادر بزرگوار جناب آقای مطهری نژاد
با سلام و احترام
آغاز به کار سایت فریادگر را تبریک عرض می کنم و امید آن دارم در عرصه‌ی اطلاع رسانی و گفتمان سازی و تحلیل همچون سایر عرصه‌ها موفق و سربلند باشید.
ارادتمند: محمد امامی
نیره آقا غفار
با سلام به استاد عزیزم
درطراحی صفحه نخست , قسمت گزارش تصویری و نگاهی به روز نامه ها کاری جدید
و ارزشمند می باشد .درقسمت گزارش
تصویری باتوجه به متن کوتاه خبر وعکسهای
مربوط به خبر از سه شاخص هدف گذاری و
محتوایی وتکنولوژی به خوبی استفاده شده.
مرتضی
از این که می بینم سایت شما خوانندگان دقیقی چون نیره خانم دارد که ادعا را با عمل میسنجد ، خوشحالم ، که می گویند : یک مرد جنگی به از صد هزار و درود بر نیره خانم ها
علی ح
سلام عرض می کنم خدمت استاد گرانقدر. سایت بسیار عالی و پر محتوایی دارید. فقط چرا شعر لوگو را عوض کردید؟ به امید روزی که بتوانیم فریادگر تمام ظلم ها باشیم
فرشید
با سلام خدمت استاد معزز جناب آقای دکتر مطهری نژاد.آغاز شروع به فعالیت این سایت پر محتوی و خوبتون را تبریک گفته و از درگاه ایزد منان پیشرفتان را در زمینه اطلاع رسانی و رساندن افراد به بلوغ فکری که خود فریضه ای است بر دوش عالمانی چون شما محول شده خواستارم
زانيار تكابي
خوشحال شدم اميدوارم كه موفق باشيد و اميدوارم كه شما نوع آوري داشته باشيد و مثل بعضي از سايت ها و پايگاه هاي خبري كپي برداري نكنيد
ناشناس
شاخص شما اینه که هی بگی توی مملکت این مشکل هست اون مشکل هس
شما به جای روحیه دادن به مردم همش نقاط ضعفو همش میگین
کسی وارد سایت شما بشه فکر میکنه ایران در حال متلاشی شدنه
شما با این طرز فکرت چه جوری میخوای به شاگردات روحیه بدی، همش بگی تو کشور این مشکل هست اون مشکل هس