خوشبختانه دومين مرحله دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي بدون کمترين حاشيه و با نهايت آرامش در 55 حوزه انتخابيه برگزار شد. لذا با تقدير و تشکر از حضور چشمگير مردم، لازم است به دلايل ضرورت و چرايي پوستاندازي مجلس دهم اشارات کوتاهي داشته باشيم؛
اولا: نحوه مشارکت و ميزان حضور و جهتگيري مردم در انتخابات مجلس دهم در نوع خودش کمنظير بود. بحث صرفا مربوط به مردم پايتخت و بالا رفتن نصاب مشارکت از ميانگين مجالس قبلي نيست؛ بلکه بحث بر سر ميزان مشارکت در سراسر کشور است؛ کما اينکه بحث بر سر اين نيست که در تهران مردم نگذاشتند انتخابات به مرحله دوم کشيده شود؛ بلکه براساس آخرين اخبار دريافتي، خوشبختانه در بسياري از حوزههاي انتخاباتي که در آنها مرحله دوم برگزار شد برخلاف ادوار گذشته ميزان مشارکت مردم نه تنها کاهش محسوسي نداشت بلکه حتي در برخي حوزهها حتي حضور مردم چشمگيرتر از مرحله اول گزارش شده است. بنابراين چنين ميزاني از مشارکت مردمي حکايت از ضرورت تغيير جدي در ارکان مجلس دهم دارد.
ثانيا: وعدههاي انتخاباتي داوطلبان مجلس دهم نويدبخش لزوم خانهتکاني مجلس دهم بوده است. زيرا اکثريت مردم با رويکرد تغيير و اصلاح پاي صندوقهاي راي آمدند و لذا براي تداوم اعتماد مردم به اصل نظام و مشارکت حداکثري در صحنههاي انتخاباتي آينده حتما مردم بايد شاهد پوستاندازي جدي مجلس باشند .
ثالثا: ترکيب منتخبان مجلس دهم به گونهاي است که هيچ راهي جز تغيير در ترکيب هيات رئيسه و ساير ارکان مجلس، باقي نميگذارد. براساس آخرين برآورد قطعا اکثريت مجلس با اصلاحطلبان و اعتدالگرايان است لذا تعجببرانگيز است که چرا برخي از سادهلوحان و يا منفعتطلبان ميخواهند اين موضوع بديهي را وارونه جلوه داده و از آب گلآلود شده، ماهي مقصود خويش را در اختيار بگيرند!
رابعا: توقع و انتظار مردم از منتخبان خويش همان عمل به وعدههاي انتخاباتي است. مردم از چهرههاي تکراري و عناصر ثابت نه تنها چندان خاطره خوبي ندارند بلکه بارها به امثال نگارنده در اجتماعات مختلف تاکيد ميکنند اگر ارکان مجلس دچار تغيير نگردد شما در حق راي مردم خيانت کردهايد. بنابراين براي استمرار رضايت موکلان و تداوم پشتيباني مردم از مجلس دهم هيچ راهي جز خانهتکاني جدي در خانه ملت نيست.
خامسا: مجالس گذشته و بويژه مجالس هفتم و هشتم و نهم نشان دادهاند که در حد و اندازه توقع مردم و در راستاي تحقق مطالبات جدي مردم ظاهر نشدهاند بنابراين اگر قرار باشد دربهاي خانه ملت بر همان پاشنههاي قبلي بچرخد قطعا نميتوان اميدوار بود که خواستهها و تقاضاها و مطالبات جدي مردم براي مشارکت حداکثري و حضور چشمگير آنان در پاي صندوقهاي راي ميتواند به سرانجام مطلوب برسد.
انشاءالله در يادداشت ديگر چگونگي خانهتکاني خانه ملت را بيان خواهيم کرد.
والسلام...
*سرمقاله روزنامه مردم سالاری - شنبه 11 اردیبهشت