ویتنام، ناشناختهترین رقیب ایران در جام ملتهاست و تا به حال دو تیم در سطح بزرگسالان با یکدیگر روبهرو نشده اند.
رقیب ناشناخته شاگردان کیروش
5 دی 1397 ساعت 14:08
ویتنام، ناشناختهترین رقیب ایران در جام ملتهاست و تا به حال دو تیم در سطح بزرگسالان با یکدیگر روبهرو نشده اند.
ویتنام، ناشناختهترین رقیب ایران در جام ملتهاست و تا به حال دو تیم در سطح بزرگسالان با یکدیگر روبهرو نشده اند.
به گزارش ایسنا، روزنامه شرق نوشت: هفدهمین دوره جام ملتهای آسیا از پنجم ژانویه ۲۰۱۹ (۱۵ دی) و با دیدار تیمهای امارات و بحرین آغاز خواهد شد. تیم ملی فوتبال کشورمان در این رقابتها با تیمهای عراق، ویتنام و یمن در گروه چهارم قرار گرفته و در نخستین دیدار خود در ۱۷ دی به مصاف یمن خواهد رفت و دومین دیدار را باید مقابل ویتنام، حریفی ناشناخته، برگزار کند.
بر همین اساس، جام ملتهای آسیا دو هفته دیگر در کشور امارات برگزار میشود و تیم ملی فوتبال ایران امیدوار است بتواند بعد از سالها بر بام قاره کهن قرار گیرد. شاگردان کیروش اما در ابتدای راه حداقل روی کاغذ کار سختی پیش رو نخواهند داشت و علاوهبر همگروهی با ویتنام، یمن و عراق در صورت صدرنشینی میتوانند تا مرحله نیمهنهایی به هیچیک از قدرتهای آسیا برخورد نکنند (البته اگر قدرتهای آسیا نیز در گروه خود، اول شوند). این دوره از رقابتها برای اولینبار با حضور ۲۴ تیم از قاره کهن برگزار میشود و یکی از دلایل اینکه ایران تا پیش از مرحله نیمهنهایی با حریف قدرتمندی تقابل نخواهد داشت، افزایش تعداد تیمها است. تیم ملی ایران در دومین گام باید به مصاف تیم ملی ویتنام برود، شاید ناشناختهترین رقیب ایران به این دلیل که در تاریخ فوتبال، در سطح بزرگسالان تا به حال این دو تیم با یکدیگر روبهرو نشدند اما تا دلتان بخواهد در رده نوجوانان و جوانان و امید باهم تقابل داشتهاند. ویتنام با شعار «جنگجویان ستاره طلایی» قصد ماجراجویی در این دوره از رقابتها را دارد.
حضور کمرنگ ویتنام در جام ملتها
ویتنامیها در سه دوره از این رقابتها حضور داشتهاند. در دو دوره ابتدایی جام ملتهای آسیا ویتنام در بین چهار تیم بدون هیچ بردی در مکان چهارم قرار گرفت و در ادامه در سال ۲۰۰۷ بهسبب میزبانی این رقابتها همراه با سه کشور دیگر در جام ملتها شرکت کرد. اوج فوتبال این کشور در همین جام ملتهای ۲۰۰۷ رقم خورد؛ جایی که توانستند با مربیگری آلفرد ریدل از قطر و امارات عبور کنند و به مرحله یکچهارم پایانی برسند. در این مرحله اما به سد محکم تیم شگفتیساز عراق رسیدند و با گلزنی «یونس محمود» آماده، در بین هشت تیم حذف شدند.
نکته جالب اینکه تیمهای ملی ایران و ویتنام برخلاف اینکه در ردههای سنی مختلف به دفعات به مصاف هم رفتهاند، در رده بزرگسالان تا به حال هیچگاه در هیچ دیدار دوستانه و تورنمنت رسمیای به مصاف هم نرفتهاند. فوتبال در ویتنام از سال ۲۰۰۷ به بعد با افت فاحش روبهرو شد، اما در این دوره با مربی کرهای خود به نام «پارک» در دور مقدماتی جام ملتها بالاتر از افغانستان و کامبوج به عنوان تیم دوم به مرحله نهایی این رقابتها صعود کردند تا همگروه ایران، عراق و یمن شوند.
دستیار گاس هیدینک بهدنبال شکست ایران!
پارک سرمربی کرهای این تیم، معمار فوتبال ویتنام لقب گرفته و محبوبیت خاصی در این کشور پیدا کرده است. این مربی کرهای که سابقه دستیاری گاس هیدینک در کسب مقام چهارم جام جهانی ۲۰۰۲ را دارد، قطعا بابت این موفقیتها شایسته تمجید است. او با پیگیری فوتبال روز جهان از آرایش قابل انعطاف ۳-۴-۳ استفاده میکند که هنوز در فوتبال آسیا باب نشده است. این روش برای ویتنام عالی بوده و این تیم فوتبال مدرن و جذابی به نمایش میگذارد. توجه پارک به جوانان هم نباید نادیده گرفته شود. ۱۲ بازیکن از ۲۳ بازیکنی که در جام سوزوکی به میدان رفتند، عضو تیمی بودند که نایب قهرمان امیدهای آسیا شد و در جام ملتها هم حاضر خواهند بود. در جام سوزوکی کاپ که با حضور ویتنام، مالزی، اندونزی و تایلند برگزار شد، شاگردان پارک موفق شدند به مقام قهرمانی برسند. نکته قابلتأمل اینکه تیم ملی ویتنام در هشت مسابقه آخر خود شکست نخورده است. پارک توجه ویژهای به ساختار دفاعی تیمش دارد و اولویت اصلی آنها دفاع منظم و بعد، گلزنی است. در دور مقدماتی نیز آنها بهترین خط دفاع را در گروه خود به ثبت رساندند. سه گل خورده در شش مسابقه عملکرد قابلقبول خط دفاعی این تیم را نشان میدهد. بااینحال فرمول جدید مسابقات که چهار تیم سوم برتر هم به یکهشتم نهایی صعود میکنند، ویتنام را امیدوار کرده تا پس از سال ۲۰۰۷ بار دیگر بتوانند از دور گروهی صعود کنند و شگفتیساز شوند. ویتنام پس از استخدام پارک هانگ سئو از کرهجنوبی به عنوان سرمربی از رده ۱۲۱ رنکینگ فیفا به رده صد صعود کرده است.
ترس رسانههای ویتنامی از ایران و جهانبخش
سایت فاکساسپورت این کشور گزارشی درباره حضور این تیم در جام ملتها منتشر کرد. این رسانه از تیم ملی کشورمان به عنوان مدعی درجه یک صعود از گروه و نیز قهرمانی مسابقات نام برد و درباره جهانبخش نوشت: «در مسابقات جام ملتهای ۲۰۱۹ آسیا ویتنام نبردی سخت با ایران، عراق و یمن خواهد داشت. درک این نکته خیلی سخت نیست که تیم ایران در این دوره از مسابقات به عنوان بهترین تیم حاضر در مسابقات که بالاترین رنکینگ فیفا را دارد، شرکت میکند. چندی قبل سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا گزارش آماری دقیقی منتشر کرد و از علیرضا جهانبخش به عنوان بازیکنی نام برد که در جام ملتها بیشترین درخشش را خواهد داشت. او در رقابتهای جام جهانی روسیه به همراه تیم ملی مقابل پرتغال و اسپانیا بازی کرد. او در فصل ۲۰۱۷-۲۰۱۸ فصلی خیرهکننده را با تیم هلندی آ.زد. آلکمار پشتسر گذاشت. او توانست عنوان آقای گل لیگ هلند را کسب کند. او اکنون در لیگ برتر انگلیس بازی میکند و مقابل بازیکنان تیم ویتنام مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد.»
ستاره ویتنام؛ انگوین کوانگهای
هافبک تهاجمی تیم ملی ویتنام که با ۲۱ سال امید اول گلزنی تیم «پارک» است. او در جام ملتهای زیر ۲۳ سال موفق شد با زدن پنج گل و گلزنی در فینال این رقابتها توجه رسانههای شرق آسیا را به خود جلب کند. کوانگهای توپ طلای سال ۲۰۱۸ فوتبال ویتنام را به خود اختصاص داده است. توپ نقره نیز به «انگوین آن دوک» رسیده است. اما سرمربی تیم ملی ویتنام به دلیل جوانگرایی آندوک را از فهرست تیم ملی خط زد و انتقادات فراوانی از طرف رسانهها را به جان خرید؛ چراکه آندوک محبوبیت بسیاری بین فوتبالدوستان ویتنام دارد و حتی گل قهرمانی این تیم را مقابل مالزی وارد دروازه حریف کرده بود.
کد مطلب: 99887