کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دروغ‌هایی که «کاسبان کنکور» به قم بردند

24 آذر 1397 ساعت 14:12

وزیر آموزش و پرورش نامه ای به رئیس سازمان صدا و سیما نوشت و از او خواست تبلیغات غیرقانونی مؤسسات کنکور و کمک آموزشی را از این رسانه متوقف کند. سید محمد بطحایی به عبدالعلی علی عسگری نوشت که طبق قانون، تبلیغات مؤسسات غیردولتی که محصولات آموزشی ارائه می کنند باید بعد از تأیید کارشناسان وزارت آموزش و پرورش صورت گیرد.


وزیر آموزش و پرورش نامه ای به رئیس سازمان صدا و سیما نوشت و از او خواست تبلیغات غیرقانونی مؤسسات کنکور و کمک آموزشی را از این رسانه متوقف کند. سید محمد بطحایی به عبدالعلی علی عسگری نوشت که طبق قانون، تبلیغات مؤسسات غیردولتی که محصولات آموزشی ارائه می کنند باید بعد از تأیید کارشناسان وزارت آموزش و پرورش صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، جعفر محمدی در ادامه یادداشت خود در «عصر ایران» نوشت: طی سال های اخیر، مؤسسات تست و کنکور و کمک‌آموزشی با بمباران بی‌وقفه تبلیغاتی در صداوسیما و حتی ساخت برنامه‌های مشترک با برخی تهیه‌کنندگان این سازمان، هزینه‌های میلیاردی پرداخت کرده و سودهای نجومی برده‌اند. ایجاد نیاز کاذب به کتاب‌های به اصطلاح کمک‌آموزشی و سپس تجارت با نیاز ایجادشده، کارویژه بسیاری از این موسسات است. برخی از آنها حتی توانسته‌اند در مدارس - به‌ویژه مدارس غیردولتی - نفوذ کنند و امروزه بسیاری از مدارس، خانواده‌ها را ملزم به خرید کتاب‌های موسسات خاص یا شرکت در آزمون‌های آنها می‌کنند!
قطع آگهی‌های این موسسات - چه آگهی‌هایی که مستقیماً به صورت تیزر پخش می‌شود و چه آگهی‌هایی که در قالب برنامه‌های تلویزیونی به خورد مخاطب داده می‌شود - می‌تواند «منافع تاجران کنکور سرنوشت دانش‌آموزان ایرانی» را به شدت تحت‌الشعاع قرار دهد چه آنکه درآمد اصلی آنها از طریق آگهی‌ها و برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی محقق می‌شود.
از این‌رو، بدیهی است که کاسبان کنکور که در سال‌های اخیر به مالتی میلیاردهای نوظهور تبدیل شده‌اند، علیه آموزش و پرورش موضع بگیرند و اجازه ندهند اقدامات اصلاحی وزارت آموزش و پرورش - از آزمون‌زدایی در دوره ابتدایی گرفته تا ممنوع‌سازی ورورد موسسات کنکور به مدارس و ... - به نتیجه برسد.
آنها یک هفته بعد از نامه وزیر آموزش و پرورش به صداوسیما، راهی قم شدند تا با علما دیدار کنند؛ آن هم نه با عنوان موسسات تست و کنکور و آگهی‌دهندگان نامدار به صداوسیما که تحت نام پرطمطراق «انجمن فرهنگی ناشران آموزشی کشور»(!) . آنها در این دیدارها، علما را نسبت به برخی اقدامات آموزش و پرورش نگران کردند و احتمالاً بسیار ذوق‌زده شدند وقتی از زبان آنها اظهاراتی علیه وزارت آموزش و پرورش شنیدند؛ مانند انتقاداتی که از حذف مشق شب شد!
البته که سخت است باور اینکه مدیران موسسات کنکور، از سر دغدغه ملی و دینی و برای صیانت از حقوق کودکان و نوجوانان و خانواده‌ها از تهران به قم رفته باشند ولی با بررسی اظهارات آنها در این دیدار می‌توان دریافت که چه اطلاعات غلطی داده‌اند تا اظهارنظری باب میل خود بگیرند.
اظهارات یکی از این افراد را که پای ثابت آگهی‌های بازرگانی صداوسیماست، بخوانید: «با حذف تکلیف دانش‌آموزان، آنان از فراگیری و آموزش دور شده و به سمت فضای مجازی کشیده می‌شوند که آثار جبران‌ناپذیری را به دنبال دارد. این برنامه پیش از این در کشورهای اروپایی امتحان شده و جواب مثبتی را نداشته است به همین دلیل اجرای آن متوقف شده است.»
باید به این هوش هیجانی تبریک گفت چرا که خوب می‌داند فضای مجازی، موضوع نگران‌کننده‌ای است، پس چنین القا می‌کند که در مدارس، تکلیف شب را برداشته‌اند و این باعث می‌شود بچه‌ها به سمت فضای مجازی کشیده شوند! گزاره نادرست دیگری هم می‌گوید و آن توقف برنامه مشابه در اروپا به دلیل ناموفق‌بودنش است.
اما در کنار تبریک به خاطر این هوش هیجانی، باید تأسف خورد به حال کشوری که افرادی با عناوین فرهنگی، در یک پاراگراف چندین دروغ می‌گویند آن هم در محضر مرجعیت:
اولاً که تکلیف شب از برنامه دانش‌آموزان حذف نشده است و برنامه آموزش و پرورش در این‌باره، تنها به پایه‌های اول تا سوم محدود است.
ثانیاً در این پایه‌ها نیز تکلیف شب حذف نشده بلکه همان طور که قبلاً و رسماً هم اعلام شده، تکالیف جدیدی به جای رونویسی به دانش‌آموزان داده می‌شود مثل نوشتن احساسات، فکرها، دیده‌ها و ... با هدف تعمیق یادگیری در بستر خانواده.
ثالثاً طرح حذف تکالیف سنتی در اروپا به‌ویژه کشورهای حوزه اسکاندیناوی، سال‌هاست که با موفقیت اجرا شده و یکی از شاخصه‌های اصلی نظام آموزشی آن است. ضمن آنکه ده‌ها پژوهش علمی در مراکز آکادمیک جهان رویکرد حذف تکلیف شب به شیوه قدیمی را تأیید می‌کند.
البته یک جمله درست در سخنان این مدیر کنکوری وجود دارد که انصاف نیست به آن اشاره نکنیم و آن اشاره وی به آثار «جبران‌ناپذیر» وضعیت پیش روست؛ بله! اصلاحات در نظام آموزشی آثار جبران‌ناپذیری دارد ولی نه برای دانش‌آموزان و خانواده‌ها بلکه برای کسانی که صدها میلیارد تومان فقط به صداوسیما داده‌اند تا آنها را در بوق و کرنا کند و یک گردش مالی نجومی یک‌طرفه از جیب والدین به حساب‌های بانکی خود ایجاد کنند.
اگر نظام آموزش ایران اصلاح شود، دیگر جایی برای موسسات کنکور و مافیای آموزشی وجود نخواهد داشت و مگر در همان کشورهای اروپایی که این فرد به آنها اشاره کرده، افراد و موسساتی مثل خودش وجود دارند که زمین و زمان را پر کنند از آگهی‌های تست و کنکور و کمک‌آموزشی و نهایتاً هم نزد روحانیونشان بروند که لااقل شما نگذارید منافع ما به خطر بیفتد؟!
موسسات کنکور در کارنامه خود تنها هزیه‌کرد از قم را نداشته‌اند که آن هم با اطلاعات دروغ و غلطی که با خود به محضر علما بردند، این یک قلم را نیز به دوسیه خود اضافه کردند.
دولت! مجلس! قوه قضائیه! آموزش و پرورش! فرهنگیان! نهادهای علمی! دلسوزان کشور! صدا و سیما! رسانه‌ها! مردم! به خاطر آینده فرزندان ایران، بساط تاجران کنکور را برچینید. هر چه کاسبی کرده اند، بسشان است. آینده بچه‌های ما بیش از اعداد حساب‌های بانکی چند مؤسسه کنکور می‌ارزد.


کد مطلب: 99185

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/99185/دروغ-هایی-کاسبان-کنکور-قم-بردند

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir