کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چای هند هم خیالش از تحریمها آسوده شد

14 آبان 1397 ساعت 16:28

با اعلام معافیت هند از تحریم های آمریکا علیه ایران ، نه تنها واردکنندگان نفت این کشور نفسی براحتی کشیدند بلکه تاجران چای هم که نگران از دست دادن مشتری سنتی خود بودند آسوده خاطر شدند.


با اعلام معافیت هند از تحریم های آمریکا علیه ایران ، نه تنها واردکنندگان نفت این کشور نفسی براحتی کشیدند بلکه تاجران چای هم که نگران از دست دادن مشتری سنتی خود بودند آسوده خاطر شدند.
به گزارش ایرنا ، روز شنبه زمانی که زمزمه های معافیت هشت کشور از جمله هند از تحریم های آمریکا علیه ایران بلند شد، رسانه های هند نیز خبری کار کردند مبنی بر آنکه صادرکنندگان چای هند از معافیت این کشور از تحریم های آمریکا علیه ایران خوشحال هستند و انتظار دارند که صادرات چای به ایران دوباره به حالت اول خود بازگردد.
زمانی که در روز 9 ماه مه (18 اردیبهشت) خروج آمریکا از برجام اعلام و معلوم شد که واشنگتن قصد دارد تحریم های نفتی علیه ایران را دوباره برقرار کند، تولید کنندگان و صادر کنندگان چای هند بسیار نگران شدند و از ترس از دست سرمایه های خود مقداری از صادرات چای خود به ایران را متوقف کردند.
رسانه های هندی هم هشدار دادند که در صورتی که هند تسلیم خواسته های آمریکا برای پایان روابط تجاری با ایران شود، صادر کنندگان چای این کشور با ضرر زیادی روبرو خواهند شد.
اعظم مونم رئیس شورای چای هند گفت: صادرات چای هند به ایران در سال جاری تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت زیرا تاریخ اجرایی شدن تحریم ها ماه نوامبر اعلام شده است که تا آن زمان بخش اعضم صادرات چای هند به ایران انجام شده است. اما اگر هند با تحریم های آمریکا علیه ایران موافقت کند، سال آینده صادرات به ایران با مشکل روبرو خواهد شد.
صادرکنندگان هندی که پیش از این در انبار های خود چای ذخیره کرده بودند و یا دارای قراردادهای اولیه با خریداران ایرانی بودند، حتی سعی کردند چای را با قیمتی ارزان تر به فروش برسانند.
ویوک گوانکا رییس انجمن تولید کنندگان چای هند در آن زمان به رسانه ها گفت: تحریم های آمریکا علیه ایران در فصل برداشت چای ارتدکس (مارس- ژوئن مطابق با اسفند تا مرداد) اعلام شده اند و این تصمیم آمریکا تولید کنندگان چای هند را غافلگیر کرد. تعدادی از تولید کنندگان محصولات خود را به چای سی تی سی تغییر دادند.
شرکت های چای هند همچنین صادرات محموله های چای به ایران را متوقف کردند زیرا خریداران ایرانی بر استفاده از ارز های دلار یا یورو به جای روپیه جهت پرداخت واردات چای خود تاکید می کردند.
روش معمول پرداخت تجارت های بین المللی استفاده از جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی یا سوئیفت است. سوئیفت در واقع قالبی را ارائه می‌کند که تراکنش‌های بین المللی از طریق آن بدون مشکل جریان می‌یابد و ردیابی می‌شود.
اما ایران و هند در طول دور اول تحریم ها که در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما در آمریکا علیه تهران اجرا شد در سال 2012 مکانیسم روپیه-ریال را در مراودات خود ابداع کردند. بر اساس این توافق، 45 درصد از پول نفت ایران به صورت روپیه در حساب بانک یوکو قرار می گرفت و ایران با استفاده از آن اقدام به خرید کالاهای هندی می کرد. از جمله این کالاها چای، برنج، دارو و سایر اقلامی بود که از سوی سازمان ملل تحریم نشده بودند.
پس از خروج آمریکا از برجام که طلیعه آغاز تحریم ها بود اتول آستانا رئیس شرکت صادرات چای 'گود ریک' گفت: این مکانیسم در سال 2012 صادرات چای هند به ایران را حفظ کرد. در این دوره نیز می شود مکانیسمی مشابه را به خدمت گرفت.
اما پس از پایان تحریم های غرب علیه ایران، ارز های دلار و یورو به دو ارز اصلی در تجارت دوجانبه میان هند و ایران تبدیل شده اند و مقامات هندی اعلام کرده اند که ایران به طور فزاینده ای خواهان استفاده از ارز یورو و دلار است.
اگرچه اکثر صادر کنندگان چای هند اعلام کردند صادرات چای به ایران با وجود تحریم های آمریکا ادامه خواهد داشت، اما تعدادی از تولید کنندگان چای هند که به طور همزمان دارای مشتریانی در ایران، آلمان، آمریکا و سایر کشور های ناتو هستند نسبت به تحریم های جدید آمریکا علیه ایران ابراز نگرانی کرده و در حجم صادرات خود تجدید نظر کردند.
هند که دومین کشور بزرگ صادر کننده چای به جهان است، معمولا چای از نوع سی تی سی را به کشورهایی از جمله پاکستان، مصر و انگلیس صادر می کند در حالی که این کشور محصولات چای از نوع ارتدکس را به کشورهایی همچون ایران، عراق و روسیه ارسال می کند.
چای به دو شیوه سنتی ارتدکس( Orthodox) و غیر سنتی (CTC) تولید می شود. تفاوت این دو شیوه به نوع مالش و لوله کردن برگ سبز چای مربوط است.
در شیوه CTC کلیه سلولها و رنگدانه های چای اکسیده می شوند و در نتیجه این نوع چای از نظر رنگ و کیفیت نسبت به شیوه سنتی برتری دارد.
در همین حال، بلافاصله بعد از اعلام معافیت هند از تحریم های آمریکا علیه ایران، باز هم این اعظم مونم رییس شرکت 'مک لیود راسل' یعنی بزرگ ترین تولید کننده چای در جهان بود که به رسانه ها گفت: چگونگی پرداخت صادرات چای به ایران مشخص نبود، بنابراین تعدادی از محموله های چای هند به مقصد ایران، در انبار کلکته متوقف شدند. با این حال در دو هفته گذشته، پرداخت ها از سوی ایران بار دیگر آغاز شده اند که این امر سبب ایجاد اعتماد بیشتری شده است.
در بازار های چای کلکته و گواهاتی مقدار زیادی از چای ارتدکس که اکثرا به ایران صادر می شدند، به فروش نرسیده اند.
اتول آستانه رییس شرکت 'گود ریک گروپ' گفت: در چند روز آینده صادرات چای به ایران افزایش خواهد یافت که این امر به افزایش قیمت چای نیز منجر خواهد شد.
از سوی دیگر تعدادی از شرکت های چای هندی برای دور زدن تحریم های ایران، چای صادراتی به تهران را از طریق مسیر های دیگر از جمله روسیه، آذربایجان و امارات به این کشور ارسال کرده اند.
ایران پس از روسیه دومین بازار بزرگ برای چای هند در جهان است. این کشور همچنین یک خریدار بزرگ چای ارتدکس است.
هند که دومین کشور بزرگ صادر کننده چای به جهان است، معمولا چای از نوع سی تی سی را به کشورهایی از جمله پاکستان، مصر و انگلیس صادر می کند در حالی که این کشور محصولات چای از نوع ارتدکس را به کشورهایی همچون ایران، عراق و روسیه ارسال می کند.
هند به صورت سالانه 29 تا 30 میلیون کیلوگرم چای ارتدکس به ایران صادر می کند. در سال 2017، سریلانکا که تنها چای ارتدکس تولید می کند، 22 میلیون کیلوگرم از این محصول را به ایران صادر کرد.
ارزش کنونی تجارت دوجانبه میان هند و ایران 10 میلیارد و 600 میلیون دلار دلار است که از این میان هشت میلیارد دلار ارزش واردات نفت هند از ایران و دو میلیارد و 600 میلیون دلار ارزش صادرات هند به ایران است. کالای عمده صادراتی هند به ایران چای و برنج باسماتی است.
از نظر ارزش، ایران بزرگ ترین وارد کننده چای هند است درحالی که از نظر حجم واردات، این کشور پس از روسیه در رتبه دوم قرار دارد.
با توجه به آمار شورای صادرکنندگان چای هند، صادرات چای به ایران در سال گذشته نزدیک به 15 درصد از کل 726.76 میلیون دلار صادرات چای هند به جهان بوده است درحالی که از نظر حجم، سهم ایران 11.65 درصد از حجم کل صادرات چای هند براورد شده است.
اخیرا ایران به بزرگ ترین مصرف کننده چای 'ارتودوکس' هند تبدیل شده است و شرکت های تولید کننده چای هند بیشتر به تولید این نوع چای متمرکز شده اند.


کد مطلب: 96960

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/96960/چای-هند-هم-خیالش-تحریمها-آسوده

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir