کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

قربانیان تروریسم در پنج کشور جهان

6 آبان 1397 ساعت 17:22

رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد گفت: در حالی‌که امروزه کشورهای زیادی از تروریسم به نوعی متاثر شده‌اند اما شمار قربانیان تروریسم به صورت گسترده در شمار اندکی از دولت‌های عضو سازمان ملل متحد متمرکز شده‌اند به نحوی که فقط در سال 2017 نزدیک به سه چهارم تمامی تلفات ناشی از تروریسم تنها در پنج کشور افغانستان، عراق، نیجریه، سومالی و سوریه بوده‌اند.


رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد گفت: در حالی‌که امروزه کشورهای زیادی از تروریسم به نوعی متاثر شده‌اند اما شمار قربانیان تروریسم به صورت گسترده در شمار اندکی از دولت‌های عضو سازمان ملل متحد متمرکز شده‌اند به نحوی که فقط در سال 2017 نزدیک به سه چهارم تمامی تلفات ناشی از تروریسم تنها در پنج کشور افغانستان، عراق، نیجریه، سومالی و سوریه بوده‌اند.
به گزارش ایسنا، ماریا دوتسنکو عصر روز یکشنبه در نشست «بررسی کارآمدی سازمان ملل در حمایت از قربانیان تروریسم» که از سوی انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و با همکاری دانشگاه علامه و با حضور تعدادی از اساتید و دانشجویان این دانشگاه و همچنین سفیر پاکستان در تهران و کاردار دوم افغانستان در ایران برگزار شده بود در ابتدای سخنان خود با تبریک فرا رسیدن روز ملل متحد اظهار کرد: همانطور که می‌دانید سازمان ملل حدود 73 سال پیش تاسیس شد. روز ملل متحد یادآور سالروز لازم الاجرا شدن منشور ملل متحد در سال 1945 است.
وی با بیان این‌که «هدف اولیه تاسیس سازمان ملل متحد، جلوگیری از جنگ و گسترش صلح است»، گفت: این سازمان بین‌المللی از زمان تاسیس خود با چالش‌های جهانی فراوانی از جمله تروریسم روبرو بوده و تلاش کرده که با این چالش‌ها مقابله کند.
وی با بیان این‌که «خط مشی جهانی مقابله با تروریسم در هشتم سپتامبر 2006 و به اتفاق آراء در قالب قطعنامه 60.288 مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید» خاطرنشان کرد: در این قطعنامه تاکید شده که موثرترین راه برای مقابله با تروریسم انجام اقداماتی است که به منزلت انسانی احترام گذاشته و از حاکمیت قانون پاسداری کند.
رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد با بیان این‌که «امروزه کشورهای زیادی به نوعی از تروریسم متاثر شده‌اند»، افزود: اما شمار گسترده قربانیان تروریسم در شمار اندکی از دولت‌های عضو سازمان ملل متحد متمرکز شده‌اند؛ چنانکه در سال 2017 نزدیک به سه چهارم تمامی تلفات ناشی از تروریسم تنها در پنج کشور افغانستان، عراق، نیجریه، سومالی و سوریه بوده‌اند.
این مقام سازمان ملل در تهران با بیان این‌که «قربانیان تروریسم می‌کوشند که صدای خود را به گوش دیگران برسانند و نیازهای‌شان را در معرض حمایت قرار داده و حقوق خود را حفظ کنند»، گفت: متاسفانه تعداد کمی از دولت‌های عضو دارای منابع یا ظرفیت برای رفع نیازهای متوسط و بلندمدت قربانیان ترور هستند.
ماریا دوتسنکو با اعتقاد بر این‌که «قربانیان ترور تنها می‌توانند از طریق پشتیبانی چند بعدی بلندمدت بهبود پیدا کند و با آسیب‌های خود از جمله آسیب‌های جسمی، روحی اجتماعی و مالی کنار بیایند و با منزلت زندگی کنند»، تصریح کرد: مسئولیت اولیه حمایت از قربانیان تروریسم و پاسداری از حقوق آنان بر عهده دولت‌های عضو است. البته سازمان ملل نیز در این زمینه دارای نقشی مهم است و معتقد است که باید در راستای همبستگی با قربانیان تروریسم، پشتیبانی از آنان، کمک در راستای ظرفیت سازی، ایجاد شبکه‌های سازمان‌های جامعه مدنی و ارائه کمک به آن‌ها به خصوص انجمن‌هایی که از قربانیان ترور حمایت می‌کنند و تشویق دولت‌ها به حمایت و احترام به حقوق این قربانیان تلاش کرد.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان این‌که «مجمع عمومی سازمان ملل در ژوئن 2018 قطعنامه جدیدی را ناظر بر بازبینی اجرای خط مشی جهانی مقابله با تروریسم را تصویب کرد»، گفت: ایران نیز در ابتکارات جهانی خود با هدف گسترش صلح، دوستی و گفت‌وگو تا کنون نقش مهمی ایفا کرده و همچنان به آن ادامه می‌دهد.
این مقام مسئول در سازمان ملل با اشاره به موضوع گفت‌وگوی تمدن‌ها که از سوی ایران مطرح شد، گفت: این یکی از ابتکاراتی بود که جمهوری اسلامی ایران آن را مطرح کرد. این پیشنهاد مورد استقبال مجمع عمومی سازمان ملل قرار گرفت و سال 2001 توسط سازمان ملل به عنوان سال گفت‌وگوی تمدن‌ها اعلام شد. ابتکار دیگر ایران در این زمینه پیشنهاد آقای روحانی در ارتباط با موضوع «جهان علیه خشونت و افراطی گری خشونت آمیز» بود. این پیشنهاد از سوی آقای روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد، مورد حمایت‌های دولت‌های عضو سازمان ملل قرار گرفت و مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه ناظر بر آن را در سال 2013 و سپس در سال 2015 و 17 به تصویب رساند.
رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در سال 2017 نزدیک به سه چهارم قربانیان تروریسم در پنج کشور افغانستان، عراق، نیجریه، سومالی و سوریه بوده‌اند.
وی همچنین با اشاره به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در مورد موضوع تروریسم در همایشی در نیویورک در سال جاری گفت: آقای گوترش معتقد است «که تروریسم یکی از چالشی‌ترین مسائل زمان ما و تهدیدی جدی برای صلح و امنیت ملی است. قربانیان حملات تروریستی از ملیت‌های مختلف هستند و هیچ کشوری نمی‌تواند خود را از معضل تروریسم مصون بداند. متاسفانه حملات بی‌رحمانه تروریست‌ها بر غیرنظامیان در طی سال‌های اخیر افزایش یافته و زندگی افراد بیشماری را از هم گسسته است».


کد مطلب: 96597

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/96597/قربانیان-تروریسم-پنج-کشور-جهان

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir