"ناتو که زمانی درگیر مساله کشورهایی همچون افغانستان و کوزوو بود، اکنون خود در برابر تهدیدهای بزرگتری میبیند که با تمام قوای خود نمیتواند کاری برای جلوگیری از آنها انجام دهد."
به گزارش ایسنا، اریکا سیمپسون، دانشیار روابط بینالملل در دانشگاه وسترن در یادداشتی که در روزنامه "لاندن فری پرس" چاپ شده، نوشته است: لهستان به تازگی اعلام کرده است که به طور دوجانبه با آمریکا، یک تیپ با حدود 10 هزار نیروی مسلح را به طور مشترک با واشنگتن در خاک لهستان مستقر خواهد کرد. کانادا نیز 250 سرباز را برای حفاظت از لیتوانی اعزام کرده است.
به اعتقاد سیمپسون، احتمالا قرار نیست که کانادا هیچگاه از اروپا خارج شود زیرا نمیخواهد تنها "گرفتار فرماندهی دفاع هوایی آمریکای شمالی شده و به شریکی کوچک برای غولی بزرگ تبدیل شود".
این کارشناس روابط بینالمللی با پرداختن به تهدیدهای تسلیحات هستهای و شیمیایی و اقدامات ناتو برای جلوگیری از خطرات ناشی از استفاده از این سلاحها، به تهدیدهای دیگر نظیر حملات سایبری اشاره میکند که میتوانند موجب از کار افتادن ماهوارهها و تلفنهای همراه شوند اما میگوید که با وجود این تهدیدها، نگران خطراتی همچون تهدیدهای بیولوژیک در سراسر جهان، زمستان هستهای (از جمله عواقب اقلیمی احتمالی یک جنگ هستهای که هوای بسیار سرد و کاهش نور خورشید را در پی دارد) و پرتوهای رادیولوژیک است که تسلیحات معمول و هستهای ناتو نمیتواند کاری برای جلوگیری از آنها انجام دهد.
به نوشته سیمپسون، دیپلماتهای ناتو که زمانی درگیر مساله درگیری افغانستان و کوزوو بودند، حالا دغدغه لباسهای مقاوم در برابر آلودگیهای بیولوژیک، بازدارندگی هستهای، تسلیحات هستهای تاکتیکی و به روز رسانی سلاحهای هستهای را در سر دارند.