رایزن فرهنگی استرالیا در ایران گفت: برای خود من جالب است که نسلهای مختلفی از ایران سریال اسکیپی را میشناسند اما متاسفانه استرالیاییها درباره ایران اطلاعات زیادی ندارند، زیرا تعداد سفرهای دیپلماتیک بین دو کشور محدود بوده است و آنچه استرالیاییها میتوانند به آن دسترسی داشته باشند، از طریق رسانههای غربی است.
رایزن فرهنگی استرالیا در ایران گفت: برای خود من جالب است که نسلهای مختلفی از ایران سریال اسکیپی را میشناسند اما متاسفانه استرالیاییها درباره ایران اطلاعات زیادی ندارند، زیرا تعداد سفرهای دیپلماتیک بین دو کشور محدود بوده است و آنچه استرالیاییها میتوانند به آن دسترسی داشته باشند، از طریق رسانههای غربی است.
به گزارش ایسنا، همیش لزلی - رایزن فرهنگی استرالیا در ایران - در نشست رسانهای هفته فرهنگی ایران در استرالیا بیان کرد: فکر میکنم روند قبلی که درباره روابط ایران و استرالیا بوده در حال تغییر است. آنچه ا سترالیاییها میتوانند از کشور شما بدانند، در سینمای ایران وجود دارد، بویژه از زمانی که اصغر فرهادی برنده اسکار شد، استرالیاییها متوجه عمق سینمای ایران شدند. به همین دلیل فکر میکنم برای شروع هفته فرهنگی و شناخت در این زمینه، فیلم میتواند عنصر مهمی باشد.
او که تا حدودی به زبان فارسی تسلط دارد، بخشی از صحبتهایش را به فارسی بیان کرد و گفت: امسال سال مهمی برای استرالیا و ایران است. گرچه کشور ما در برابر ایران بسیار جوان است. اما به مناسبت پنجاهمین سالگرد ارتباطات دیپلماتیک بین دو کشور برگزار کردیم که یکی از آنها هفته فرهنگی و دیگری جشنواره فیلم استرالیا در ایران است. ما خوشحال میشویم اطلاعات بیشتری از ایران داشته باشیم.
رایزن فرهنگی استرالیا در ایران اعلام کرد، سفارت استرالیا روابط دیپلماتیک خوبی با ایران دارد و یکی از نشانههای آن این است که من مدت زمان زیادی در ایران هستم و توانستم فارسی یاد بگیرم. برای م استرالیاییها مهم است که روابط دو جانبه فرهنگی با ایران داشته باشیم. بنابراین فکر کردیم که امسال فرصت خوبی است که این کار را در ایران انجام دهیم.
لزلی همچنین به فیلمهایی که قرار است در هفته فیلم استرالیا در تهران برگزار شود، اشاره کرد و افزود: سعی کردیم مجموعه خوبی از فیلمهای استرالیا را در این هفته انتخاب کنیم. تم اصلی فیلمها نیز ارتباط بومیان استرالیا با اروپاییانی است که در ابتدا ساکن این کشور شدند. مدت زمانی که در ایران بودم مطمئن شدم که آنچه مردم ایران درباره استرالیا میدانند، مربوط به سریال اسکیپی و بازی فوتبال ایران و استرالیا میشود. با توجه به اینکه از چه زاویهای به استرالیا نگاه کنید این کشور از استعمار ضربه خورده و این موضوع همچنان ادامه دارد. همچنین به مناسبت پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و استرالیا نمایشگاهی از اسناد تاریخی در خانه هنرمندان از امروز عصر افتتاح میشود. مسلما اتفاقات گستردهای میتواند در هفته فرهنگی این دو کشور اتفاق بیفتد که مورد استقبال قرار بگیرد. برای مثال، گروههای موسیقی ایرانی بسیاری به استرالیا میآیند که اجرای آنها با استقبال روبهرو میشود و امیدواریم این رابطه تداوم داشته باشد.
او در بخش دیگری از صحبتهایش به هفته فرهنگی که در کاشان برگزار شد اشاره کرد و گفت: در این هفته فرهنگی ۴ موزیسین استرالیایی در ایران حاضر شدند، یک نوازنده کمانچه، یک نوازنده دیجیریدو و دو نوازنده موسیقی فولکلور استرالیایی حضور داشتند. از طرفی اشتیاقی زیادی برای اتفاقات فرهنگی بین دو کشور وجود دارد اما بعد مسافتی زیاد این امکان را برای ما دشوار میکند اما امیدواریم بعد از این شاهد تبادل فرهنگی بیشتری باشیم. هنرمندان زیادی در استرالیا هستند که از هنر مدرن پیروی میکنند که متاسفانه آنها را در هفتههای فرهنگی ایران نمیبینیم.
این مقام دیپلماسی فرهنگی استرالیا، همچنین اظهار کرد: با دانشگاه هنر صحبت کردیم و سعی میکنیم برنامهای برای تبادل دانشجو بین دو کشور داشته باشیم که به شناخته شدن هنر تجسمی دو کشور کمک کند. همچنین اشتیاق زیادی درباره هنر نقاشی دیواری و گرافیکی در استرالیا وجود دارد، زیرا این هنر در کشور ما مورد توجه است و امیدواریم بتوانیم در این زمینه فعالیتهایی داشته باشیم.
آرمین میلادی مدیر هنری هفته فیلم استرالیا در تهران نیز در بخشی از این صحبتها به ۶ فیلمی که قرار است نمایش داده شود اشاره کرد و افزود: دو فیلم مستند و چهار فیلم داستانی برای نمایش در این هفته انتخاب شده و یکی از فیلمها مربوط به مستندساز ایرانی مقیم استرالیاست که فیلم مستند از موسیقی تا سکوت را ساخته است. کارگردان این فیلم فرشید اخلاقی است. همچنین جلسه نقد و بررسی نیز در آخر هفته فیلم خواهیم داشت. همچنین وارویک تورنتون فیلمساز ۴۸ ساله استرالیایی نیز در این برنامه حاضر میشود و جلسه نقد و بررسی با حضور او خواهیم داشت.
او همچنین به برگزاری هفته فیلم ایران در استرالیا اشاره کرد و گفت: امسال هشتمین دوره فیلمهای ایرانی را در کشور استرالیا و ۶ شهر اصلی آن خواهیم داشت. مجموعهای از ۱۲ فیلم از ۲۶ مهر تا ۲۷ آبان برگزار میشود. فیلمهای خوک، تنگه ابوقریب، هندی و هرمز، مارموز، دارکوب، حکایت دریا، نسخه بازسازی روسری آبی از جمله فیلمهایی هستند که در استرالیا به نمایش درمیآیند.
مجید رجبی معمار - مدیرعامل خانه هنرمندان - نیز در این نشست که عصر امروز ۸ مهرماه در خانه هنرمندان برگزار شد نیز بیان کرد: در نمایشگاهی که امروز در این مجموعه افتتاح میشود، مجموعهای از عکسها و اسناد مربوط به ارتباطات فرهنگی، اقتصادی و سیاسی طی ۵۰ سال گذشته به نمایش درمیآید. این فرصت خوبی است که جامعه هنری ما و علاقهمندان با دیدن این نمایشگاه که با هماهنگی وزارت خارجه ایران و استرالیا برگزار شده است، بازدید کنند. در مجاورت آن نیز هفته فیلمی پیشبینی شده که از ۱۳ تا ۱۷ مهرماه در خانه هنرمندان برگزار میشود.
او همچنین به دیپلماسی فرهنگی اشاره کرد و گفت: دیپلماسی فرهنگی وظیفه اصلی خانه هنرمندان نیست بلکه سازمانها و وزارتخانهها از جمله سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت امور خارجه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولیتهایی در این زمینه دارند. برای مثال بردن فرآوردههای ایران به کشورهای مختلف بر عهده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است. نمایشگاه پیش رو نیز به درخواست طرف استرالیایی و با هماهنگی وزارت خارجه برگزار میشود.