کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نطق تند ترامپ در سازمان ملل

3 مهر 1397 ساعت 20:01

دونالد ترامپ سخنرانی خود را در مجمع عمومی سازمان ملل انجام داد.


دونالد ترامپ سخنرانی خود را در مجمع عمومی سازمان ملل انجام داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به عنوان یکی از اولین سخنرانان مجمع عمومی، پشت تریبون قرار گرفت و سخنان خود را ارائه کرد.
وی پیش از ورود به سالن مجمع عمومی و در جمع خبرنگاران گفت: می‌خواهیم روابط خیلی خوبی با ایران داشته باشیم اما این محقق نشده است. آنها باید شیوه خود را تغییر دهند. تا ایرانی‌ها شیوه خود را تغییر ندهند هیچ دیداری با آنها رخ نخواهد داد. آنها راهی جز تغییر رویکرد خود ندارند.
تحسین دستاوردهای یک ساله خود
رئیس جمهوری آمریکا در آغاز سخنانش عملکرد خود را در یک سال بهتر از عملکرد تمام روسای جمهوری آمریکا دانست که این سخنان با خنده و تشویق حضار مواجه شد.
ترامپ گفت: یک سال پیش که در این سالن در مقابل شما ایستادم از خطرات بزرگی که جهان را تهدید می‌کند برای شما سخن گفتم و اینکه چگونه می‌توان بر آنها فائق آمد. امروز که یک سال از آن تاریخ می‌گذرد اوضاع به مراتب بهتر شده است. می‌توانم بگویم دولت من در این یک سال به اندازه تمام دولت‌های آمریکا کار کرده است. اقتصاد ایالات متحده در شرایط کاملا بهتری قرار دارد، بورس ما با رشد قابل توجهی مواجه بوده، بیکاری بسیار کم شده و میلیون‌ها فرصت شغلی جدید ایجاد کرده‌ایم. کاهش مالیات، ساخت دیوار برای ممانعت از ورود پناهجویان به آمریکا نیز از دیگر کارهای موفق ما بوده است. 
وی ادامه داد: در این یک سال ما بودجه نظامی کشور را به شکل چشمگیری افزایش دادیم که برای سال آتی نیز چنین است و این به معنی قدرتمندتر شدن ارتش و قدرتمندتر شدن آمریکاست. ما از مردم آمریکا دفاع می‌کنیم و منافع آنها در اولویت قرار دارد. ما با مردم دیگر کشورهای جهان که به دنبال صلح هستند و ما را در این راستا یاری می‌کنند همکاری می‌کنیم. 
کره شمالی
ترامپ افزود: من مفتخر هستم که نماینده آمریکا در میان تمامی کشورهای جهان باشم. روابط دوستی عمیقی را با رهبران بسیاری برقرار کرده‌ام و ما با حمایت کشورهای بسیاری از جمله کره شمالی توانستیم پیشرفتهای بزرگی را حاصل کنیم و تسلیحات هسته‌ای را از شبه جزیره کره برچینیم. آزمایش‌های هسته‌ای متوقف شده،گروگان‌های آزاد شدند و پیکر قهرمانان ما که در جنگ (کره) کشته شده‌ بودند، به آمریکا باز گردانده شده‌اند. 
رئیس جمهوری ایالات متحده بیان داشت: من از کشورهای عضو که کمک کردند ما این لحظه را رقم بزنیم قدردانی می‌کنم. این حمایت بسیار مهم بود. از رهبران چین، کره شمالی و جنوبی و ژاپن قدردانی می‌کنم.
یمن و سوریه
او ادامه داد: در خاورمیانه نیز تغییرات بزرگی را حاصل کردیم. در جریان سفر به عربستان، مرکزی برای مبارزه با تروریسم تاسیس کردیم. امارات، عربستان و قطر تعهد دادند که میلیاردها دلار برای کمک به مردم یمن و سوریه اعطا کنند تا جنگ هولناک در یمن خاتمه یابد. آمریکا با شورای همکاری (خلیج فارس) و اردن و مصر برای تاسیس یک ائتلاف منطقه‌ای برای ارتقای اوضاع خاورمیانه تلاش می‌کند.
وی افزود: دوست دارم بگویم که با همکاری بسیاری از کشورها، قاتلان داعش که تشنه خون هستند در سوریه و عراق از بین برده شده‌اند و ما تلاش می‌کنیم تا مانع از هرگونه حمایت مالی از داعش شویم. هم‌چنین روند صلح (خاورمیانه) با نظارت سازمان ملل در حال فعال شدن است. من به ملت اردن و کشورهای همسایه (سوریه) به دلیل استقبال از آوارگانی که به دلیل جنگ وحشیانه از کشور خود فرار کرده بودند تبریک می‌گویم. نظام سوریه در صورت استفاده از سلاح‌های شیمیایی با برخورد ما مواجه خواهد شد.
ایران
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه به موضوع ایران پرداخت و گفت: سران ایران از آشوب‌ها (در منطقه) حمایت می‌کنند و به حقوق کشورها احترام نمی‌گذارند. آنها آشوب و ناآرامی را در خاورمیانه و فراتر از آن به راه انداخته‌اند. مردم ایران از اوضاع اقتصادی خود ناراضی هستند. این امر بدی است. مردم ایران بهای طرح‌های توسعه طلبانه نظام خود را می‌پردازند. توافق هسته‌ای پول زیادی را به خزانه آنها سرازیر کرد و در یک سال نزدیک به 40 درصد عایدات آنها رشد کرد و این بودجه هنگفت خرج موشک‌های با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای، تروریسم و ایجاد ویرانی در دیگر نقاط جهان مثل سوریه و یمن شد. مقامات ایران میلیون‌ها دلار از خزانه عمومی کشور خود را برای حمایت از جنگ و گسترش آن در دیگر نقاط جهان به سرقت بردند. کشورهای زیادی در خاورمیانه از تصمیم من برای خارج کردن آمریکا از توافق هسته‌ای افتضاح با ایران به شدت حمایت کردند. ما با خروج از آن توافق در دو مرحله کار برای مقابله با این اقدامات ناامن کننده را آغاز کردیم و مکانیسم‌هایی را برای توقف فروش نفت (ایران) ایجاد کردیم. ایالات متحده نمی‌تواند اجازه دهد که یک کشور حامی تروریسم به اقدامت خود برای ناامن کردن جهان ادامه دهد. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم کسانی که مرگ بر آمریکا را فریاد می‌زنند و به دنبال نابودی اسرائیل هستند، هر کاری که می‌خواهند بکنند و خطرناک‌ترین تسلیحات نظامی جهان را در اختیار داشته باشند.
رئیس جمهوری آمریکا پس از این تهدیدات، با "جدا کردن حساب مردم ایران از مسئولان" به زعم خود، از آنچه که "تلاش مردم ایران برای احقاق حقوق خود" خواند، حمایت کرد. 
فلسطین
ترامپ در بخش دیگری از سخنانش به اقداماتش درباره فلسطین پرداخت و گفت: دولت ما اقدامات جدیدی را درباره مذاکرات صلح فلسطین و اسرائیل آغاز کرده است و به دنبال تحقق برنامه‌های خود است. ما بر اساس برآوردهای کارشناسی عمل می‌کنیم و به مسائل دینی کاری نداریم. تلاش می‌کنیم مذاکرات صلح در خاورمیانه به نتیجه برسانیم.
جنگ تجاری
وی هم‌چنین به مساله تعرفه‌های گمرکی اشاره کرد و گفت: آمریکا دیگر بازاری با درهای باز برای دیگران نیست. ما دیگر اجازه نمی‌دهیم شرایط همانند سابق ادامه یابد. برخی در گذشته اجازه ورود کالاهای ما به کشورشان را نمی دادند و در مقابل به دلیل قوانینی که بود از وضعیت سوءاستفاده می‌کردند و کشور ما به بازاری برای آنها بدل شده بود که به صنایع ما آسیب جدی وارد کرده بود. بر همین اساس ما خواستار تغییر این روند هستیم و سازوکارهای جدیدی با مکزیک و کره جنوبی تعریف کرده‌ایم و به دنبال پیاده کردن این شیوه با دیگر کشورها هم هستیم. با تمام احترامی که برای رئیس جمهوری چین قائل هستم اما باید بگویم وضعیت کنونی به هیچ وجه قابل قبول نیست.
خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل
ترامپ در ادامه به بحث خروج کشورش از شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز پرداخت و گفت: نماینده ما در این شورا راهی برای ایجاد اصلاحات در آن ارائه داد چراکه به اعتقاد ما این شورا کارامدی خود را از دست داده بود اما آنها این پیشنهاد ما را قبول نکردند و ما از این شورا خارج شدیم. آمریکا برای دیوان کیفری بین‌المللی جایگاهی قائل نیست و ما معتقدیم این دیوان توانایی اجرای ماموریتش را ندارد.
اوپک
رئیس جمهوری آمریکا به مساله جهانی شدن نیز اشاره کرد و گفت که او این مساله را قبول ندارد. ترامپ گفت: آمریکا را آمریکایی‌ها اداره می‌کنند. ما بر تامین امنیت، انرژی و منابع انرژی هم‌پیمانانمان تاکید داریم. اوپک و کشورهای بزرگ این سازمان همواره در حال غارت جهان بوده‌اند و این وضع قابل پذیرش نیست. ما از کشورهای عضو اوپک حمایت کردیم و آنان از این اقدامات سوءاستفاده کرده و بهای نفت را بالاتر می‌برند. آنان قیمت‌های گران نفت را بر ما تحمیل می‌کنند. اوپک باید قیمت‌هایش را پایین بیاورد. آنها باید کاهش تولید را متوقف کنند.
بحران مهاجرت
وی درخصوص مساله مهاجرت گفت: ما بر حفظ مرزهای ملی و مقابله با گروه‌های قاچاق انسان تاکید داریم. ما به حق کشورها برای داشتن سیاستی خاص در قبال مساله مهاجرت که براساس منافعشان است احترام می‌گذاریم. تنها راه حل برای مساله مهاجرت باید این باشد که به افراد برای تضمین داشتن زندگی بهتری در کشورهای خودشان کمک کنیم.
ونزوئلا
ترامپ افزود: ما شاهد بحران انسانی در ونزوئلا هستیم. افراد بسیار به دلیل سیاست‌های نظام مادورو کشور خود را ترک کردند. ونزوئلا در گذشته از ثروتمندترین کشورهای بود اما در حال حاضر به دلیل سیاست‌های سوسیالیستی نظام آن وضعیت اقتصادی این کشور نابسامان است. رویکردهای سوسیالیستی شرایط را به سمت نابسامان‌تر شدن اوضاع پیش می‌برند. تمامی کشورهای جهان باید با سوسیالیسم مقابله کنند. ما خواهان دموکراسی در ونزوئلا هستیم.
وی درخصوص ارائه حمایت‌های مالی (از ونزوئلا) نیز گفت: ما تنها به طرف‌هایی کمک‌های خارجی ارائه می‌دهیم که به ما احترام می‌گذارند و ما این کمک‌ها را در اختیار دوستانمان نیز می‌گذاریم. آمریکا کشوری است که بیشترین کمک‌ها را ارائه می‌دهد. کشورها هر یک باید به مسئولیت خود عمل کرده و تعهداتی را که وعده داده‌اند، محقق کنند. ما در این سالن که شاهد لحظات تاریخی بسیاری بوده است این سوال را مطرح می‌کنیم که ما چه جهانی برای فرزندان خود بر جای می‌گذاریم و چه چیزی برای نسل‌های آتی به ارث گذاشته می‌شود.
آزادی و دموکراسی مورد نظر ترامپ
ترامپ در خاتمه سخنانش به مساله آزادی و دموکراسی در کشورهای مختلف و خود ایالات متحده اشاره کرد و گفت: ما به عنوان آمریکایی‌ها می‌دانیم که برای آینده چه می‌خواهیم.


کد مطلب: 94635

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/94635/نطق-تند-ترامپ-سازمان-ملل

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir