چرا علما، ائمه جمعه و صداوسیما در برابر اهانت یک خواننده زیرزمینی به امام حسین (ع) و حضرت زهرا(س) سکوت کردهاند!؟
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بروز پنج آفت در شیوه عزاداری مردم در ماه محرم، گفت: عزادارای مردم و هیاتهای مذهبی در ایام محرم باید در راستای اهداف و حقیقت قیام حضرت امام حسین(ع) باشد و اجازه ندهیم چهره نهضت عاشورا با خرافات و بدعتهای نادرست مخدوش شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بروز پنج آفت در شیوه عزاداری مردم در ماه محرم، گفت: عزادارای مردم و هیاتهای مذهبی در ایام محرم باید در راستای اهداف و حقیقت قیام حضرت امام حسین(ع) باشد و اجازه ندهیم چهره نهضت عاشورا با خرافات و بدعتهای نادرست مخدوش شود.
دکتر مصطفی کواکبیان در جمع عزاداران و سوگواران حسینی در شب عاشورا در مسجد و هیئت امام موسی کاظم(ع) جهادیه سمنان که برای سیزدهمین سال متوالی سخن میگفت، با مروری گذرا بر سخنرانیهای سالهای قبل خود در ارتباط با اهداف قیام امام حسین(ع)، ویژگیهای نهضت حسینی، ارتباط قيام حضرت اباعبدالله با انقلاب جهاني امام زمان(عج) و همچنین دستاوردهای حرکت سیدالشهدا در برپایی انقلاب اسلامی، گفت: حضرت امام حسین(ع) برای احیای دین و زنده کردن مجدد اسلام که توسط یزیدیان به صورت پوستین وارونه در جامعه جلوه داده شده بود، قیام کرد.
وی با نقل حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که فرمودند: حسین منی و انا من حسین، اظهار کرد: حضرت رسول(ص) با این حدیث کمال اتحاد روحی و اتصال معنوی و پیوند قلبی بین خود و حسینبنعلی(ع) را بیان فرمودهاند. این یعنی اگر نهضت کربلا نبود امروز اثری از اسلام نبود.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به زنده و پویاتر شدن مراسم عزاداری حضرت امام حسین(ع) نسبت به سالهای گذشته و پرشور بودن مراسم ماه محرم، گفت: بنا بر گزارشهای منتشر شده قطعا تعداد شرکتکنندگان در مراسم اربعین نیز با افزایش چشمگیر نسبت به سال گذشته به بیش از 20 میلیون نفر خواهد رسید.
نماینده مردم شهرستانهای سمنان، سرخه و مهدیشهر در مجلس هشتم در ادامه سخنان خود، با اشاره به بروز پنج آفت در شیوه عزاداری مردم در ماه محرم، گفت: اولین آفت بروز خرافههایی میباشد که در عزاداری سنتی مردم و هیاتهای مذهبی نفوذ کرده است.
کواکبیان در تشریح این نوع خرافه گفت: گاهی در فضای مجازی کلیپها و فیلمهایی مشاهده میشود که در آن جمعی با برهنه شدن، بالا و پایین پریدن، خراشیدن دست و صورت، تولید صدای ناهنجار و خود را به شکل حیوان درآوردن و یا با استفاده از کلمات و واژههای مختلف بیمحتوا به عزاداری میپردازند.
وی با تاکید بر افزایش کیفیت عزاداریها در این ایام، اظهار کرد: مداحان و سخنرانان باید واقعیتهای محرم را در مجالس و عزاداریها بیان کنند و پیام عاشورا و فلسفه حرکت امام حسین(ع) را مورد دقت قرار دهند.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، اجرای موسیقیهای مدرن در برخی عزاداریها را دومین آفت در شیوه عزاداری ماه محرم عنوان کرد و گفت: متاسفانه گاهی شاهدیم که نوحههایی که در برخی از مجالس عزاداری خوانده میشود همراه با نواخته شدن موزیکهایی به سبک دوران طاغوت بوده و این با اهداف قیام و نهضت حسینی در تضاد است.
کواکبیان وجود ریا و جلوهگریهای بیحساب و کتاب را سومین آفت در شیوه عزاداریها اعلام کرد و گفت: متاسفانه در برخی از مراسم و عزاداریها اخلاص جای خود را به ریا داده و این حرکتها ماندگار نخواهد شد.
وی با بیان اینکه هر کاری که برای خدا و رضایت او انجام شود ماندگار و پایدار خواهد بود، افزود: اگر امروز میبینیم قیام حضرت امام حسین(ع) بعد از 1300وچندسال ماندگار شده به خاطر این است که برای خدا انجام شد.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به وجود برخی دیدگاهها در جامعه مبنی بر نادرست دانستن پخش نذری و اطعام در مجالس و عزاداریها، گفت: بنده برعکس این تفکر عقیده دارم اگر پخش نذورات جنبه اخلاص داشته و به دور از ریا باشد هیچ مانعی ندارد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با نقل حکایاتی از علمای بزرگ که برای اخلاص در عزاداریها تأکیدات ویژه ای داشتند گفت: نباید با عزای حسین (ع) برای خودمان دکان درست کنیم.
دبیر کل حزب مردم سالاری سطحینگری و بی تفاوتی سیاسی را چهارمین آفت در شیوه عزاداریها عنوان کرد و گفت: متاسفانه امروز در مجالس و عزاداریهای ماه محرم نوحههایی خوانده میشود که قبل از انقلاب نسبت به این نوحهها انتقاد داشتیم.
وی افزود: مداحان باید توجه داشته باشند نوحهها باید دارای محتوای غنی و بیانگر پیام حضرت امام حسین(ع) باشند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی، یکی از راههای زنده نگه داشتن نهضت عاشورا را جهت گیری سیاسی عزاداری ها نه به معنای جناح بازی بلکه به معنای آرمان سیاسی ضد ظلم دانست و افزود: عزاداران حسینی هیچ گاه نباید محتوای ضد ظلم نهضت عاشورا را فراموش کنند. اگر در عزاداری گریه میکنیم و سینه میزنیم، گریه ما سمبلیک است و عاطفی نیست که چرا حضرت علیاصغر(ع) را 1300 سال قبل شهید کردند. گریه ما سیاسی است و یعنی اینکه ما با گریه خود در مقابل ظلم و ستم تا پای جان ایستادگی میکنیم.
کواکبیان عدم پذیرش ذلت در مقابل دشمن را یکی از اهداف قیام حضرت امام حسین(ع) دانست و گفت: همواره باید تلاش کنیم تا در عزادارایهایمان جنبه ضدظلم و ستم آن مشخص باشد. لذا اگر در عزاداری ها بی تفاوتی سیاسی داشته باشیم حتماً دچار آفت شدهایم.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی، با بیان اینکه اگر امروز در مقابل زیادهخواهیهای آمریکای نابخرد ترامپی، داعش وحشی، سعودیها و نتانیاهو فریاد ضدظلم و ستم خود را به رخ آنان میکشیم، نباید در مقابل انواع و اقسام ظلم داخلی از سوی صاحبان قدرت هم بیتفاوت باشیم، اظهار کرد: جامعهای که در آن ظلم باشد و فریادی نباشد که در برابر این ظلمها بایستد و به این ظلمها رضایت دهد، جامعه حسینی نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر جلوگیری از ورود مباحث سیاسی و حزبی و گروهی در مراسم عزادارای، گفت: نباید به نام مداحی کارهای سیاسی و جناحی کرد. مجالس حضرت امام حسین(ع) باید جنبه تبیینگری و هدایتگری داشته باشد و سخنرانان نیز باید مراقبتهای لازم را داشته باشند.
وی افراط و زیادهروی در عزاداری را پنجمین آفت دانست و گفت: متاسفانه گاهی افراط و تفریط در عزاداری که یک امر مستحب است، باعث میشود امر واجبی همچون نماز اول وقت را سبک و یا بیاهمیت بشماریم.
کواکبیان با بیان اینکه حضرت امام حسین(ع) حتی در سختترین شرایط نماز اول وقت و جماعت را ترک نکرد و در روز عاشورا با برپایی نماز ثابت کرد که حقیقت قیام آن حضرت و فلسفه شکلگیری این حرکت، حرکت به سمت حقیقت دین الهی و احیای ارزشهای ناب بوده، افزود: اگر تا پاسی از شب عزاداری کنیم ولی نسبت به نماز بیتوجه باشیم، حسینی نیستیم.
وی در جمعبندی این بخش از سخنان خود، افزود: عزاداری آمیخته با خرافات و بدعتهای نادرست، یک منکر است که باید مداحان اهلبیت(ع) با آگاهی مردم از این امر ناپسند جلوگیری کنند.
کواکبیان با بیان اینکه عزاداریهای حضرت امام حسین(ع) باید به همان شیوه سنتی گذشته اجرا شود، اظهار کرد: یکی از اساسیترین مسائل در رابطه با عزاداری امام حسین(ع) پرداختن به علل و انگیزههای واقعی قیام این امام بزرگوار است که این رویکرد باید خود را در عزاداریهای امام حسین(ع) نیز نشان دهد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اهانت بسیار سخیف یکی از خوانندگان زیرزمینی به ساحت مقدس حضرت امام حسین(ع) و حضرت زهرا(س) و بیتفاوتی و سکوت علما، ائمه جمعه، صدا و سیما و مداحان مدعی حفظ ارزشها، اظهار کرد: اگر یکی از طرفداران جناح دیگر چنین جسارت مشمئزکنندهای به اهل بیت(ع) روامیداشت آیا کفنپوشان خود جوش به خیابانها نمیریختند!؟ آیا باز هم در مقابل این توهینها سکوت میکردند؟
عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به دیدار هیات رئیسه این فراکسیون با دکتر روحانی رئیسجمهور در دو ماه گذشته اشاره کرد و گفت: در این جلسه در خصوص موضوعات مختلف از جمله رکود و تورم، افزایش قیمتها و دیگر مسائل اقتصادی مباحثی مطرح شد و لذا نمایندگان واقعی مردم نباید در مجلس در برابر ظلمها و اختلاس ها و رانت خواری ها و آقازادگان بی تفاوت باشند. ضمن اینکه رئیسجمهور هم در مورد کلیت مجلس و بهخصوص دوستان فراکسیون و هم در مورد شخص بنده گلایههایی مطرح کردند که ما هم اعلام کردیم وکیلالدوله نیستیم و وکیل ملت هستیم.
کواکبیان در بخش سوم سخنرانی خود، مطالبی در خصوص زندگانی حضرت علیاکبر(ع) و نقش ایشان در حمایت از حضرت امام حسین(ع) در روز عاشورا بیان کرد.
وی در پایان مطابق سنوات گذشته دوبیتیهایی به زبان سمنانی در وصف شهدای کربلا قرائت کرد.