طرابلس پایتخت لیبی از پنجم شهریور صحنه یکی از شدیدترین درگیری ها طی چند سال گذشته در لیبی بوده و طی این مدت، 78 نفر کشته و 313 نفر دیگر زخمی شده اند.
آتش بس شکننده در طرابلس
18 شهريور 1397 ساعت 17:19
طرابلس پایتخت لیبی از پنجم شهریور صحنه یکی از شدیدترین درگیری ها طی چند سال گذشته در لیبی بوده و طی این مدت، 78 نفر کشته و 313 نفر دیگر زخمی شده اند.
طرابلس پایتخت لیبی از پنجم شهریور صحنه یکی از شدیدترین درگیری ها طی چند سال گذشته در لیبی بوده و طی این مدت، 78 نفر کشته و 313 نفر دیگر زخمی شده اند.
به گزارش ایرنا، بیمارستان میدانی پایتخت اعلام کرد شمار قربانیان درگیری های اخیر در جنوب پایتخت به 78 نفر و شمار زخمی ها به 313 تن و شمار مفقود الاثر ها هم به 16 نفر رسیده است و این در حالی است که اداره امور مجروحان وزارت بهداشت دولت وفاق ملی لیبی، شمار کشته ها را 78 نفر و شمار زخمی ها را 210 تن اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش، 103 نفر از زخمی ها ساعاتی پس از مراجعه به مراکز درمانی ترخیص شدند.
** تهدید به تصرف پایتخت
به دنبال افزایش درگیری ها در طرابلس سرهنگ«احمد مسماری » سخنگوی نیروهای نظامی موسوم به ارتش ملی لیبی تحت فرماندهی ژنرال «خلیفه حفتر» در صفحه فیس بوک خود نوشت، پایتخت باید آزاد شود اما نیروهای مسلح پس از محاسبات دقیق و در زمان مناسب وارد عمل می شوند.
وی در مورد انتخابات هم گفت: ما پایبند توافقنامه پاریس هستیم اما اگر هرگونه مشکلی در این انتخابات باشد، ارتش موضع گیری دیگری خواهد داشت. ما کاملا موافق برگزاری انتخابات هستیم اما این انتخابات باید عادلانه باشد زیرا اگر چنین نباشد، ارتش وارد عمل می شود.
** جلسه طرف های درگیر برای حل اختلاف ها
به دنبال اوضاع ناآرام طرابلس «جمال بحر » شهردار «الزاویه » اعلام کرد که این شهر روز یکشنبه میزبان دومین نشست طرف های درگیر در طرابلس می باشد و قرار است در این جلسه آخرین تحولات و بحث تداوم آتش بس مورد بررسی قرار گیرد تا سازو کاری برای پایان دادن به درگیری ها یافته شود.
بحر افزود، توافق آتش بسی که تحت نظارت هیات پشتیبانی سازمان ملل در حال اجرا است، به صورت درست پیش می رود و طرف های درگیر هم در پی صلح و آتش بس هستند.
** لیبی مانند بشکه باروتی آماده انفجار
«آنتونیو تاجانی » رئیس پارلمان اروپا هم روز شنبه گفت، لیبی مانند بشکه باروتی آماده انفجار درآمده است و درگیری ها در طرابلس طی روزهای گذشته 200 کشته برجای گذاشته است.
وی با درخواست از اتحادیه اروپا برای ایفای نقش محوری در اداره بحران لیبی تاکید کرد : اگر ما قادر به این کار نباشیم، کشورهای دیگری مانند روسیه وارد عمل می شوند و در به روی آن ها و منافعشان باز می شود.
** درخواست نمایندگان مجلس لیبی برای تسریع در برگزاری انتخابات
شنبه شب 23 نماینده مجلس لیبی با صدور بیانیه ای ، خواستار تعجیل در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و مجلس در این کشور شدند.
این نمایندگان از مردم خواستند از برگزاری انتخابات در نزدیک ترین زمان ممکن حمایت کنند و در عین حال از همکاران خود نیز خواستند شرایط لازم برای همه پرسی در خصوص قانون اساسی را فراهم کنند تا مرحله انتقالی در لیبی به پایان برسد.
بر اساس برنامه ریزی سازمان ملل، قرار است انتخابات در لیبی 19 آذر برگزار شود هر چند برگزاری آن با موانع زیادی و از جمله مخالفت برخی گروه ها با آن مواجه است و همین موانع باعث شده است تا برگزاری آن در اواخر پاییز هم همچنان در هاله ای از ابهام باشد.
** توصیه مالت به شهروندان خود
در پی درگیری های هفته گذشته در پایتخت لیبی، وزارت خارجه مالت در بیانیه ای به شهروندان این کشور توصیه کرد به لیبی سفر نکنند و از اتباع خود که در مالت به سر می برند نیز خواست فورا این کشور را ترک کنند.
وزارت خارجه مالت در خصوص خطر گروه های تروریستی و احتمال ربودن شدن خارجی ها هشدار داد و اعلام کرد، داعش و القاعده نیز این روزها ممکن است دست به حملاتی بزنند.
چند روز پیش برخی رسانه های محلی لیبی از خارج شدن برخی سفیران خارجی و دیپلمات ها و همچنین شهروندان خارجی از لیبی خبر داده بودند.
**افزایش 80 درصدی درآمدهای نفتی لیبی در سال جاری میلادی
شرکت ملی نفت لیبی هم روز گذشته (شنبه) در بیانیه ای اعلام کرد ، اگر اوضاع در این کشور به همین صورت پیش برود، درآمدهای نفتی این کشور در سال 2018 به 23.4 میلیارد دلار می رسد که این رقم، افزایش 80 درصدی نسبت به سال 2017 را نشان می دهد.
شرکت ملی نفت لیبی درآمدهای نفتی این کشور را از اول ژانویه تا 31 اوت را 13.6 میلیارد دلار اعلام کرده است.
** درخواست برای انتقال فوری مهاجران از لیبی
سازمان پزشکان بدون مرز که سازمانی غیر دولتی است، در بیانیه ای تاکید کرد هزاران پناهجو و مهاجر در لیبی به ویژه در طرابلس به سر می برند و با توجه به درگیری های اخیر در پایتخت جانشان در خطر است و به همین دلیل فورا باید به کشورهای دیگر منتقل شوند.
سازمان پزشکان بدون مرز افزود، چند هزار پناهجو در بازداشتگاه های پایتخت به سر می برند که درگیری ها طی چند روز گذشته در آن شدت یافت و به همین دلیل باید از فرصت آتش بس کنونی استفاده و آن ها را از لیبی خارج کرد.
سازمان ملل اعلام کرده است حدود 700 هزار پناهجو در لیبی به سر می برند و این در حالی است که جمعیت لیبی کمتر از هفت میلیون نفر است.
** آتش بس شکننده در طرابلس
در همین حال گروه های درگیر در پایتخت لیبی از سه شنبه گذشته با میانجیگری هیات پشتیبانی سازمان ملل در این کشور در خصوص برقراری آتش بس در پایتخت به توافق رسیدند.
خبرگزاری رویترز در گزارشی در این خصوص نوشت، این آتش بس شکننده است و ممکن است مدت زیادی دوام نیاورد زیرا گروه های درگیر هنوز سلاح های سنگین خود را از مناطق راهبردی شهر خارج نکرده اند.
لیبی از زمان سقوط حکومت معمر قذافی دیکتاتور پیشین این کشور در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامی است.
اکنون دو دولت در این کشور وجود دارد: دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس که مورد حمایت جامعه جهانی است و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی به ریاست «عبدالله الثنی» است که مورد تایید ژنرال حفتر فرمانده ارتش این کشور قرار دارد.
پارلمان لیبی از دولت مخالف دولت وفاق ملی که در شرق این کشور مستقر است، حمایت می کند.
کد مطلب: 93670