مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: سبوس هایی که برای پخت نانهای سبوسدار در نانوایی ها استفاه می شود از نظر بهداشتی به هیچوجه مورد تائید وزارت بهداشت نیست.
نانهای سبوسدار بهداشتی نیستند
18 شهريور 1397 ساعت 14:37
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: سبوس هایی که برای پخت نانهای سبوسدار در نانوایی ها استفاه می شود از نظر بهداشتی به هیچوجه مورد تائید وزارت بهداشت نیست.
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: سبوس هایی که برای پخت نانهای سبوسدار در نانوایی ها استفاه می شود از نظر بهداشتی به هیچوجه مورد تائید وزارت بهداشت نیست.
وحید مفید روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: سبوس در حقیقت لایه سطحی گندم است و انواع آلودگی های احتمالی در سطح گندم وجود دارد بنابراین سبوس خام به انواع آلودگی های قارچی و دیگر آلودگی ها آغشته است. از سوی دیگر از لحاظ تغذیه ای، سبوس بدون طی کردن فرآیند تخمیر موجب جلوگیری از جذب آهن در بدن می شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا پزشکان مردم را به مصرف نان های سبوسدار توصیه می کنند، گفت: منظور از نانهای سبوسدار، نان هایی است که در کارخانه، آرد آنها با سبوس بالاتری سالم سازی و تولید می شود و مرحله تخمیر را نیز طی می کند که این فرآیندها در نانوایی های سنتی اتفاق نمی افتد.
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: اخیرا دو شرکت مجوز تولید سبوس را از سازمان غذا و دارو گرفته اند که مراحل سالم سازی و تخمیر را طی می کنند و پروانه ساخت دارند اما چون قیمت این سبوس ها گرانتر از سبوس های موجود در بازار است، نانوایی ها از آن استفاده نمی کنند.
مفید افزود: متاسفانه برخی نانوایی با پاشیدن سبوس به خمیر نان، مبالغ بیشتری نیز از مشتری ها دریافت می کنند.
وی یادآور شد: نظارت بر نانوایی ها بر عهده مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت است و مردم در صورت مشاهده تخلف در این زمینه می توانند از طریق شماره 190 موضوع را به مراکز بهداشتی مناطق خود اطلاع دهند.
وی تصریح کرد: با وجود برخوردهای وزارت بهداشت با نانواهای متخلف، برخی نانوایی ها همچنان تخلف کرده و برای پخت نان از سبوس غیر بهداشتی استفاده می کنند.
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به پرسش دیگری درباره تامین ارز برای واردات فرآورده های غذایی و آشامیدنی گفت: فرآورده های غذایی جزو کالاهای اساسی است و باید ارز این کالاها به موقع تامین شود اما برخی شرکت های غذایی در تامین مواد اولیه با مشکلاتی مواجه بودند که با اقدامات دولت، این مواد در حال تامین شدن است.
مفید اضافه کرد: وزارت صنعت و معدن و جهادکشاورزی پیگیر تامین نیازهای شرکت های غذایی و آشامیدنی است.
کد مطلب: 93650