وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز امیدواری از راهاندازی 10 گذر فرهنگی همانند انچه در یزد ایجاد شده تا پایان سال، گفت: خانه هنرمندان ایران باید سطح تولید و مصرف را ارتقا دهد و هر چه هنر قوی تولید شود مصرف آن نیز ارتقا مییابد.
; ?>; ?>
بازدید وزیر ارشاد از خانه هنرمندان ایران
4 شهريور 1397 ساعت 17:15
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز امیدواری از راهاندازی 10 گذر فرهنگی همانند انچه در یزد ایجاد شده تا پایان سال، گفت: خانه هنرمندان ایران باید سطح تولید و مصرف را ارتقا دهد و هر چه هنر قوی تولید شود مصرف آن نیز ارتقا مییابد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز امیدواری از راهاندازی 10 گذر فرهنگی همانند انچه در یزد ایجاد شده تا پایان سال، گفت: خانه هنرمندان ایران باید سطح تولید و مصرف را ارتقا دهد و هر چه هنر قوی تولید شود مصرف آن نیز ارتقا مییابد.
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ پیش از ظهر یکشنبه چهارم شهریورماه با همراهی علی اصغر کاراندیش ـ معاون توسعه مدیریت و منابع ـ ، محمدمهدی حیدریان ـ رئیس سازمان سینمایی ـ ، سیدمجتبی حسینی ـ معاون امور هنری ـ ، راحله رودکی ـ مدیرکل بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ و برخی دیگر از مدیران این وزارتخانه از خانه هنرمندان ایران بازدید کرد.
او پس از بازدید از بخشها و گالریهای مختلف خانه هنرمندان و تالار ایرانشهر در نشستی با مدیرعامل و اعضای شورای عالی این نهاد در نشستی با اعضای شورای عالی خانه هنرمندان گفت: خانه هنرمندان یک نهاد مدنی و دارای اصناف مختلف فرهنگی و هنری است که با توجه به ظرفیت های موجود می تواند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در پیگیری های اهداف و رویکردهای عدالت فرهنگی در سراسر کشور کمک کند.
وی افزود: خانه هنرمندان در جهات مختلف دارای ظرفیت های بسیاری است و به اعتبار حضور اصناف مختلف هنر و تجمیع حوزه های گوناگون هنر در آن و به عنوان یک نهاد مدنی و سابقه ٢٠ ساله اش از زمان تاسیس قابل توجه است. همچنین دیدارهای مختلف در حوزه بین الملل یکی دیگر از مزیتهای این خانه است که میتواند مبنای مورد توجه در حوزه دیپلماسی فرهنگی باشد. خطوط ارتباط و تعامل با خانه هنرمندان بسیار است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیگیری کلان پروژهای خود می تواند با مجموعه هنری این خانه تعامل داشته باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال تصریح کرد: وقتی در حوزه توزیع جغرافیایی عدالت فرهنگی، توزیع استانی را مطرح میکنیم با توجه به اینکه بخشی از خلاقیت های هنری در استان ها است، خانه هنرمندان می تواند در این موضوع و ادامه رویکردهای توزیع عدالت فرهنگی در استان ها و شهرستان ها به کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیاید.
وی با اشاره به الزام معاونتهای این وزارتخانه بر اختصاص بخشی از بودجه خود برای انجام فعالیت های فرهنگی و هنری در استان ها ادامه داد: سفرهای استانی که اخیرا دنبال کردهام در همین راستا انجام شده است و در این سفرها تفاهم نامههای همکاریهای مشترک فرهنگی و هنری امضا شده و از این طریق در نظر داریم محیط های فرهنگی را در استان ها گسترش دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم افزود: سرمایه عظیم فرهنگی و هنری در استان های کشور وجود دارد که نسل به نسل به ما رسیده و همه ما در صیانت و حفظ آن وظیفه داریم. همچنین ایران، تهران نیست و با این رویکرد خانه هنرمندان می تواند در توزیع عدالت فرهنگی در سراسر کشور به کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیاید.
صالحی ادامه داد: شبکه های دسترسی های فرهنگی خود را فعال نکردهایم و اقتصاد هنر و منزلت آن گرفتار هم مشکلاتی شده است. برای این منظور تلاش کردیم با ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر در استان ها که استان یزد اولین آن بود این مشکل را کاهش دهیم. از طریق گذرهای فرهنگی امکان حضور هنرمندان در یک مکان ثابت وجود دارد و از این طریق جاذبه های هنری در استان ها و شهرستان ها ایجاد می شود. امیدوارم تا پایان سال ١٠ گذر فرهنگی دیگر در استان ها راه اندازی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایجاد شهرهای خلاق و انتخاب پایتخت فرهنگی در کشور یکی دیگر از کارهایی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال کرده است. با این اقدام در حوزه کتابخوانی رقابت میان استانها ایجاد شده است و شبکه پایتخت کتاب شکل گرفت. تبدیل فضاهای میراثی و تاریخی به فضاهای فرهنگی نیز یکی دیگر از اقداماتی است که در بخش گسترش فضای دسترسی به شبکه های فرهنگی انجام شده است.
وی با تاکید بر بهبود فضای کسب و کار در فضای فرهنگی و هنری ادامه داد: فضاهای فرهنگی و هنری شبکه گسترده ای برای کارآفرینی است و این نکته را همگان از جمله دولت و حاکمیت باید بدانند که فرهنگ و هنر یکی از کانون های مهم اشتغال آفرینی است.
صالحی با اشاره به شاخه های متنوع هنرهای تجسمی و نقش موثر آن در معرفی فرهنگ و هنر کشور ادامه داد: در این حوزه نیز فرصتهای بسیاری برای اشتغال وجود دارد. فارغ التحصیلان زیادی در رشته های مختلف در این حوزه از هنر وجود دارند که توجه به آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت گفت و گوی دو جانبه و جدی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی هنر در حوزههای مختلف تاکید کرد و گفت: هدف از این گفتوگوها تعامل جدی است نه صرفا شنیدن سخنان اهالی هنر. زیرا هر مقدار فعالیتهای هنری از صنف آغاز شود و بجوشد می توان به تضمین های اجرایی آن بیشتر اعتماد داشت. خانه هنرمندان را باید پیشران در حوزه هنر تلقی کنیم. این نهاد می تواند در بخش مصرف، طیف های متنوعی داشته باشد و یکی از وظایف خانه هنرمندان این است که سطح تولید و مصرف را ارتقا دهد. هر چه هنر قوی تولید شود مصرف آن نیز ارتقا می یابد.
در این نشست رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ضمن ارائه گزارشی از مجموعه فعالیتها و برنامههای این خانه به برخی از مشکلات و تنگناهای مالی این نهاد اشاره کرد.
همچنین در این نشست برخی از اعضا از جمله غلامحسین امیرخانی، ایراج راد، منوچهر شاهسواری، مظفری و ... به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود برای رفع برخی مشکلات و موانع پیش روی خانه هنرمندان پرداختند.
کد مطلب: 92845