وزیر امور خارجه مصر تاکید کرد که درنشستهای کمیته چهارجانبه حل چالش امنیتی سوریه متشکل از مصر، ایران، عربستان و ترکیه در خصوص حتمی بودن تغییرات در سوریه توافق حاصل شده است.
وزیر خارجه مصر:
توافق درباره تغییرات حتمی در سوریه
خبرگزاری فارس , 12 مهر 1391 ساعت 13:46
وزیر امور خارجه مصر تاکید کرد که درنشستهای کمیته چهارجانبه حل چالش امنیتی سوریه متشکل از مصر، ایران، عربستان و ترکیه در خصوص حتمی بودن تغییرات در سوریه توافق حاصل شده است.
«محمد کامل عمر و» در گفتوگو با روزنامه سعودی «الحیات» گفت که کمیته چهارجانبه در خصوص حتمی بودن تغییرات در سوریه توافق کرده است اما اختلاف بر سر نحوه دستیابی به این تغییر است.
وی که در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با خبرنگار الحیات مصاحبه میکرد، گفت که مصر در تلاش است تا نزدیکی بین دیدگاههای اعضای کمیته چهارجانبه حاصل شود.
وی با تاکید بر اینکه « آمریکا از طرح کمیته چهارجانبه حل بحران سوریه حمایت نمیکند»، افزود که هر گونه کمک نظامی و سیاسی به نظام سوریه عمر بحران در این کشور را طولانی میکند همچنانکه بشار اسد نمیتواند در مذاکرات آینده طرف گفتوگو باشد.
عمرو در پاسخ به سوالی در خصوص برگزاری نشست سه جانبه وزرای خارجه مصر، ترکیه و ایران در نیویورک و محرمانه بودن این نشست گفت: این نشست ابدا محرمانه نبود و حتی ما در زمانی که در قاهره بودیم آن را اعلام کردیم؛ این طبیعی است که ما وزرا نشست برگزار کنیم اما اصلا محرمانه نبوده و همانطور که گفتم ما پیش از ترک قاهره آن را اعلام کردیم.
وی همچنین درباره محتوای این دیدار نیز اظهار داشت: پس از دیدار ما در قاهره، وزیر خارجه ایران به دمشق رفت و با «بشار اسد» و مسئولان سوریه دیدار کرد و خلاصهای از نتایج این دیدارها را به ما گزارش کرد، ایدههایی در خصوص طرحهای آینده وجود دارد و همانطور که میدانید هدف از این دیدارها رسیدن به راهحلی برای بحران سوریه و توقف خونریزی در آن است.
وزیر خارجه مصر سپس در پاسخ به سوالی درباره طرحهای آینده این کمیته اظهار داشت: دیدارهای دیگری قرار است صورت گیرد و ما هنوز در مرحله اطلاع از مواضع هستیم و دیدارهایی دیگری نیز برگزار خواهد شد و طی آن پیشنهادات ارائه میشود.
خبرنگار الحیات در خصوص دیدگاه ایران در چارچوب کمیته چهارجانبه سوال کرد و عمرو تصریح کرد: مسلما همه در خصوص پایان دادن به خونریزی در سوریه توافق داریم زیرا این امر از سوی هیچ کس پذیرفته نیست و اگر هر چه سریعتر به راهحل دست یابیم این به نفع ملت سوریه و مصلحت منطقه عربی و کل منطقه است؛ ما همه در مورد این قضیه توافق داریم اما آنچه در مورد آن سخن میگویئم اختلاف دیدگاهها درباره نحوه دستیابی به این هدف است و هدف از این دیدارها نیز همین است.
وی در خصوص اختلاف دیدگاه ایران و مصر در این باره اظهار داشت: تنها مصر و یا طرف دیگر نیست بلکه دیدگاههای زیاد و متفاوتی برای حل این بحران مطرح است، برخیها خواهان دخالت نظامی هستند و برخیها نیز دخالت نظامی بیگانگان را رد میکنند و مصر نیز موضع روشنی دارد و آن مخالفت با دخالت نظامی بیگانگان است و هر راهحلی باید در چارچوب عربی و تصمیمات اتحادیه عرب باشد که پیش از این نیز در رابطه با این موضوع تعامل داشته است؛ دیدگاههایی وجود دارد مبنی بر اینکه پیش از آغاز هر گونه راهحلی باید «بشار اسد» از قدرت کنارهگیری کند که این دیدگاه در تاریخ ۲۲ ژانویه از سوی اتحادیه عرب صادر شد مبنی بر اینکه اسد مسئولیتهای خود را به طور کامل به معاون خود تحویل دهد که وی با معارضان برای تشکیل دولت انتقالی گفتوگو کند اما دیدگاههایی نیز هست که با این موضوع مخالف هستند.
کد مطلب: 9271