تحولات منطقه شبه جزیره کره و آسیای شمال شرقی نشانگر آن است که چین در تلاشی آشکار به دنبال پایان دادن به چندین دهه حضور نظامی آمریکا در این منطقه است.
چین به دنبال پایان سلطه نظامی آمریکا
20 مرداد 1397 ساعت 15:01
تحولات منطقه شبه جزیره کره و آسیای شمال شرقی نشانگر آن است که چین در تلاشی آشکار به دنبال پایان دادن به چندین دهه حضور نظامی آمریکا در این منطقه است.
تحولات منطقه شبه جزیره کره و آسیای شمال شرقی نشانگر آن است که چین در تلاشی آشکار به دنبال پایان دادن به چندین دهه حضور نظامی آمریکا در این منطقه است.
به گزارش ایرنا در سال های طولانی، آمریکا به دلیل وجود پیمان متارکه جنگ که حالتی شبه جنگی به این منطقه داده است 28 هزار و 500 نظامی خود را در کره جنوبی مستقر کرده است.
این کشور با همین بهانه هر سال رزمایش های مختلفی در منطقه برگزار می کند و تاد، پیشرفته ترین سامانه موشکی اش را نیز در شبه جزیره کره مستقر کرده است سامانه ای که بشدت چین را عصبانی کرده و بارها خواستار برچیدن آن شده است.
از زمانی که درها برای مذاکرات صلح میان دو کره باز شده، پکن کوشیده است تا از این فضا برای فشار بر آمریکا با هدف خارج کردن نیروهایش از شبه جزیره کره استفاده کند.
اگر چین بتواند از این شرایط به نحو مطلوبی استفاده کند و متحدان آمریکا را بتدریج از این کشور دور کند و بین کره جنوبی با آمریکا فاصله بیاندازد بهترین فضا برای بیرون راندن نظامیان آمریکایی آماده خواهد شد.
بخصوص آنکه کره شمالی یکی از پیش شرط های خلع سلاح اتمی را پایان حضور نظامی آمریکا و توقف رزمایش های این کشور در شبه جزیره کره دانسته است شرطی که تاکنون آمریکا قبول نکرده است.
پکن در تلاش است تا بخشی از گفت و گوها برای برقراری رژیم دایمی صلح باشد و در حاشیه اجلاس 'آ سه آن' در سنگاپور هم با آمریکا و دو کره در همین ارتباط مذاکراتی محرمانه انجام داد.
شرایط بتدریج به نفع منطقه و به ضرر منافع آمریکا در حال تغییر است و دو کره بشدت خواستار صلح دایمی هستند چین هم از آن حمایت می کند و اگر این پیمان دایمی امضا شود آن زمان آمریکا بهانه ای برای حضور هزاران نظامی خود در شبه جزیره کره نخواهد داشت.
درخواست 'وانگ یی' وزیر خارجه چین در حاشیه اجلاس 'آ سه آن' برای پایان دادن به وضعیت جنگی در شبه جزیره کره یکی از صریح ترین موضع گیری های چین علیه حضور نظامی آمریکا و تلاشی آشکار برای بیرون راندن نظامیان این کشور از آسیای شمال شرقی است.
وزیر خارجه چین حتی گفت که کره شمالی باید فرایند خلع سلاح هسته ای را دنبال کند و افزود که واشنگتن باید به منافع پیونگ یانگ توجه کند.
با این حساب چین درصدد تسریع در روند برقراری صلح دایمی است که نظم نوینی را در منطقه ایجاد می کند و لازمه اش خروج نظامی آمریکا خواهد بود.
چین مدت ها است ارتباطات بیشتری با کره شمالی برقرار کرده است رهبران دو کشور دیدارهای زیادی در سال جاری میلادی داشته اند 'یانگ جیه چی' عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب حاکم چین هم اواسط ماه گذشته میلادی دیداری غیر رسمی از کره جنوبی داشت و با مسئولان امنیتی این کشور گفت و گوهایی انجام داده است.
به نظر می رسد هدف از این اقدامات پیشبرد برنامه چین برای صلح دائمی در شبه جزیره کره است و اینکه کره جنوبی را ترغیب کند زودتر پایان رسمی جنگ را اعلام کند کره شمالی هم از کره جنوبی خواسته است تا پکن هم در فرایند صلح دائمی و برقراری رژیم صلح نقش داشته باشد.
'اینزو هان' از دانشگاه هنگ کنگ می گوید: هدف چین شکستن اتحاد آمریکاست دوپاره کردن این اتحاد بهترین وضعیت را برای چین ایجاد خواهد کرد.
او افزود تلاش زیادی از سوی چین می شود که اتحاد آمریکا با کشورهای منطقه و کره جنوبی سست شود.
'هو وی شین' استاد علوم سیاسی دانشگاه هنگ کنگ هم بر این باور است که صلح دایمی باعث می شود تا کره جنوبی هم بهانه ای امنیتی برای استقرار سامانه تاد نداشته باشد.
وی تاکید کرد که اگر رژیم دائمی صلح در آسیای شمال شرقی برقرار گردد فشار بر آمریکا از ناحیه دیگر کشورها از جمله چین، روسیه و کره شمالی بیشتر خواهد شد تا این کشور نیروهایش را از شبه جزیره کره خارج کند.
چین با هدف بیرون راندن آمریکا از شبه جزیره کره و پایان دادن به دهه ها سلطه نظامی این کشور در آسیای شمال شرقی، وارد میدان شده است حالا که شرایط منطقه نیز ایده آل ترین زمان را برای تحقق این هدف به وجود آورده است بعید به نظر می رسد پکن به این راحتی این فرصت طلایی را از دست بدهد.
کد مطلب: 92060