جلسه اداری رسیدگی به مشکلات مردم منطقه ۵ تهران از سلسله جلسات مناطق ۲۲ گانه تهران که با پیگیری دکتر مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از سال قبل و به طور منظم برگزار می شود، دوشنبه ۲۵ تیر ، درفرمانداری تهران با حضور دبیران شورایاری محلات منطقه ۵، مسئولین اجرایی و مدیران دستگاه های دولتی تهران، غلامرضا حیدری،حجت الاسلام مهدی شیخ، محمدرضا بادامچی، نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران، ری و تجریش برگزار شد.
جلسه اداری رسیدگی به مشکلات مردم منطقه ۵ تهران از سلسله جلسات مناطق ۲۲ گانه تهران که با پیگیری دکتر مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از سال قبل و به طور منظم برگزار می شود، دوشنبه ۲۵ تیر ، درفرمانداری تهران با حضور دبیران شورایاری محلات منطقه ۵، مسئولین اجرایی و مدیران دستگاه های دولتی تهران، غلامرضا حیدری،حجت الاسلام مهدی شیخ، محمدرضا بادامچی، نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران، ری و تجریش برگزار شد.
این نشست برای پیگیری جلسه مردمی منطقه ۵ و هماهنگی دستگاه های اجرایی و شهرداری منطقه جهت تصمیم گیری برای حل مشکلات مطرح شده در جلسه مردمی برگزار شده و مصوبات آن از فرمانداری تهران تا رسیدن به مرحله اجرایی پیگیری می شود.
در ابتدای این نشست دبیران شورایاری های محلات منطقه ۵ برخی از مشکلات و مسائل منطقه ۵ را برشمردند. کمبود فضای آموزشی و کمبود مدرسه در منطقه، وجود کارخانجات دودزا در محدوده شهرداری منطقه ۵، وجود دکل های برق فشار قوی در مناطق مسکونی ، کمبود پارکینگ طبقاتی و ترافیک سنگین در محلات منطقه ۵، وجود سفره خانه های بدون مجوز فراوان در کوهسار و مشکلات ناشی از آن، عدم آنتن دهی همراه اول، مشکل باغات کن و اعتراضات مردمی که در این خصوص با گذشت ۶ ماه از قول وزیر راه و شهرسازی این طرح همچنان نیمه کاره باقی مانده است، عدم وجود پیوست فرهنگی و فضای آموزشی برای ۷۵۰ واحد مسکونی ، هایپر استار و مشکلات ترافیکی ناشی از این پاساژ برای مردم، از جمله مشکلات بیان شده توسط دبیران شورایاری های محلات منطقه ۵ بود.
در ادامه این نشست غلامحسین آرام، معاون فنی عمرانی فرمانداری تهران گفت: تنها منطقه ای که آبرسانی خصوصی داریم مناطق ۲۲ و ۵ است که قطعا به زودی باید تعیین تکلیف شود.
دکتر عیسی فرهادی فرماندار تهران گفت: همه مردم باید در مصرف برق صرفه جویی کنند چرا که در وضعیت فعلی و با این الگوی مصرف هر لحظه امکان قطعی برق وجود دارد. تنها راه برای جلوگیری از قطعی برق صرفه جویی است و فرمانداری تهران نیزهمراه با مردم در مصرف برق تا حد ممکن صرفه جویی می کند.
در ادامه اسماعیل عربلو معاون اجتماعی فرهنگی شهردار منطقه ۵ گفت: ۷۹ مسجد در منطقه وجود دارد که ۶۴ مورد درحال بهره برداری و ۱۵ مورد بلاتکلیف، درحال ساخت و یا نیمه کاره است. با امور مساجد در حال رایزنی برای تعیین تکلیف ساخت مساجد هستیم. وی افزود: مشکل اساسی سرای محلات قبوض تجاری برای مصرف برق است که هزینه سنگینی بر این ساختمان ها تحمیل می کنند، این در حالی است که فعالیت های انجام شده در سرای محلات فرهنگی است.
سپس علیرضا علی بخشی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۵ تهران گفت: با توجه به قرارگیری شهرک های بزرگ همچون آپادانا و اکباتان در منطقه ۵، ساکنین این محلات درخواست توزیع یکسان خدمات را دارند که مطالبه به حقی است. فضای سبز این شهرک ها درحال نابودی است و رسیدگی به وضعیت آن ها ضروری است. وی افزود: ۲۵ طرح ترافیکی در کمیسیون ترافیکی منطقه مصوب کردیم که به محض ارائه بودجه و تأمین اعتبار اجرایی خواهد شد. پروژه اصلاح هندسی سردار جنگل درحال اجراست که مشکل ترافیکی قسمتی از منطقه را حل خواهد کرد.
ندیری مدیر آموزش وپرورش منطقه ۵ گفت: مشکلات فراوانی در تامین فضای آموزشی برای منطقه ۵ و همچنین منطقه ۲۲ داریم، به طوری که تراکم بالای دانش آموزی کیفیت آموزش را تحت تاثیر قرار داده است. ساخت و سازهای فراوانی طی دو دهه گذشته در این منطقه صورت گرفته که متاسفانه ساخت فضای آموزشی متناسب با تعداد واحد های مسکونی نیست.
دکتر رجب پناهی معاون حفظ کاربری سازمان امور اراضی گفت: حدود ۲۵ سال پیش وزیر جهاد کشاورزی وقت به ۲۵ تعاونی حدود ۱۴۵ هکتار زمین در منطقه ۵ و ۴۵ هکتار در منطقه ۱ زمین واگذار کرد که منجر به تحصن دریافت کنندگان و نامه مقام معظم رهبری در راستای واگذاری معوض به اعضای تعاونی ها گردید. این مشکل همچنان حل نشده و باید راه حل مناسبی برای این مشکل اتخاذ شود.
در ادامه سرهنگ همه خانی رئیس پلیس راهور منطقه ۵ گفت: به عنوان یک شهروند از دکتر کواکبیان، دکتر فرهادی و سایر مسئولین که این جلسه را تشکیل داده اند تشکر می کنم. تعامل دستگاه های مختلف اجرایی و شهری منطقه قطعا موجب بهبود امور و ساده شدن مسائل است. بسیاری از مشکلات شهری در این جلسات با تعامل و همکاری مسئولین و نهادها به سادگی حل شدنی خواهد بود.
دکتر مجید فراهانی عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش گفت: منطقه ۵ رتبه پنجم توسعه یافتگی در بین مناطق ۲۲گانه تهران را دارد اما مشکلات بسیار جدی نیز وجود دارد. از جمله این مشکلات وجود انبار نفت تهران در منطقه ۵ است که روی گسل فعال واقع شده و باید منتقل شود. وی افزود: متاسفانه تامین پارکینگ پاساژ کوروش به درستی انجام نشده که موجب شده اتوبان شهید ستاری که زمانی یکی از اتوبان های خلوت تهران بود امروز با ترافیک سنگین درگیر باشد.
مهندس آرام، معاون فنی عمرانی فرمانداری تهران در پاسخ به موضوع انبار نفت گفت: این منطقه به لحاظ استانداردهای امنیتی در بهترین وضع ممکن قرار دارد و به شما و مردم اطمینان می دهیم با توجه به رعایت اصول امنیتی در این محل جای هیچگونه نگرانی حتی در شرایط حوادث غیر مترقبه نیز وجود ندارد.
در پایان دکتر مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس گفت: یکی از دوستان از یاس عمومی صحبت کرد که دلیل آن دولت فعلی نیست. مسائل فراوانی از گذشته روی هم تلنبار شده و هم اکنون در حال بروز پیدا کردن است. یکی از این مشکلات گسست نسلی است ، بخشی از نسل جدید مفاهیم انقلاب را به درستی دریافت نکرده و دشمن در فضای مجازی به تبلیغ مفاهیم ضد ارزش های ما مشغول است. مشکلاتی در درون کشور نیز وجود دارد که به نا امیدی منجر می شود. البته یاس برای کفار است و ما هرگز از ادامه مسیر انقلاب اسلامی مایوس نخواهیم شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: هر اقدامی که در راستای ایجاد یاس عمومی چه به دست خودی ها و چه غیر خودی ها انجام شود قطعا محکوم است. رهبر انقلاب نیز دیروز فرمودند: “ علاج بسیاری از وقایع را باید پیش از وقوع کرد. ” بعضی از مسائل در کشور قابل حل است و برخی هم باید پیش از انجام با تدبیر بیشتری انجام می شد. دکتر کواکبیان افزود: در زمینه شورایاری ها در مجلس پیگیر هستیم تا برگزاری انتخابات شورایاری ها قانونی شده و تشکیل این شورا طبق قانون انجام شود.
عضو شورای ساماندهی امور پایتخت خاطرنشان کرد:در زمینه موضوع باغات کن از وزیر راه و شهرسازی گلایه مندم، جلسه ای با حضور وزیر راه وشهرسازی و مسئولین شهری برگزار شد که تاکنون نتیجه ای نداشته است. راه حل پیشنهادی برای این منطقه که در شورای عالی شهرسازی و معماری هم مطرح شده اجازه ساخت واحد های کوچک در باغات جهت حفظ و نگهداری فضای سبز آن ها و از سوی دیگر حفظ حق مالکیبت باغات بود.
وی افزود: در جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری مقرر شد یا لایحه ای برای این منطقه ارائه شود و یا اینکه دو ماه دیگر مجددا در کمیسیون ماده ۵ بررسی شود که تا کنون به هیچ یک از این وعده ها عمل نشده است. البته به زودی قرار است جلسه ای با هماهنگی و مسئولین شهرداری و وزارت راه و شهرسازی برگزار شود که قول می دهیم تا پایان امسال به نتیجه برسد.