افزایش پرواز جنگنده ها و بمب افکن های چین در روزها و هفته های اخیر برفراز دریاهای شرقی، جنوبی و آبهای اقیانوس آرام بیانگر تشدید تنش ها میان این کشور و آمریکا است.
افزایش تنش در روابط چین و آمریکا
15 خرداد 1397 ساعت 11:20
افزایش پرواز جنگنده ها و بمب افکن های چین در روزها و هفته های اخیر برفراز دریاهای شرقی، جنوبی و آبهای اقیانوس آرام بیانگر تشدید تنش ها میان این کشور و آمریکا است.
افزایش پرواز جنگنده ها و بمب افکن های چین در روزها و هفته های اخیر برفراز دریاهای شرقی، جنوبی و آبهای اقیانوس آرام بیانگر تشدید تنش ها میان این کشور و آمریکا است.
به گزارش ایرنا چین اعلام کرده است برای ماموریت های خود از هواپیماهای سوخو جدید، جنگنده های رادارگریز جی 20 و جت های تهاجمی جی 10 و جی 16 استفاده کرده است این هواپیماها بر اساس بیانیه وزارت دفاع چین مجهز به موشک های هجومی از نوع پی ال 15 و موشک های هوا به هوا در انواع مختلف هستند.
وزارت دفاع چین به دنبال تشدید تنش ها میان این کشور و آمریکا تاکید کرده است که جنگنده های رادارگریز می توانند سامانه های دفاع هوایی دشمن را هدف قرار داده و از کار بیاندازند.
گزارش تلویزیون مرکزی چین نیز حاکی است با بالا گرفتن اختلافات با آمریکا ارتش چین دستاوردهای بیشتری از تجهیزات و تسلیحات را به نمایش گذاشته است.
جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا هفته جاری در نشست امنیتی در سنگاپور گفته بود که چین به دنبال برتری طلبی در دریای جنوبی است ولی آمریکا به این کشور اجازه دستیابی به این هدف را نخواهد داد.
آمریکا در حال اعزام ناوها و هواپیماهای بیشتری به منطقه است و متیس تاکید کرده است که باید از کشتیرانی آزاد در دریای جنوبی حراست کرد.
همزمان ارتش چین ضمن ابراز نگرانی از تهدیدهای فزاینده آمریکا در منطقه از به پرواز دراوردن هواپیماهای رادارگریز برای مقابله با واشنگتن خبر داده است.
روزنامه مردم ارگان حزب حاکم چین در این زمینه نوشت پروازهای زیاد رادارگریزهای آمریکا در نزدیکی چین، کره جنوبی و ژاپن و در شبه جزیره کره تهدیدی است که پکن برای مقابله با آن آماده می شود.
ارتش چین همچنین تصاویری را از پرواز هواپیماهای رادارگریز جی 20 منتشر کرده است که نشان می دهد این کشور در حال تقویت نیروی هوایی در بخش های رزمی و عملیاتی است.
ارتش چین همچنین اعلام کرده است بمب افکن های 'اچ شش' و هواپیماهای 'جی 16 ' در کنار رادارگریزهای این کشور در روزهای گذشته تمرینات مشترک برگزار کرده اند.
'وانگ مینگ زی' از آکادمی فرماندهی نیروی هوایی چین گفت ما نگران تهدیدهای ناشی از پرواز هواپیماهای 'استیلث' آمریکا در اطراف چین هستیم و لازم است برای آنکه با این تهدیدها در سریعترین زمان ممکن برخورد شود، قوای رزمی خود را تقویت کنیم.
وی گفت هواپیماهای جی 20 چین قابلیت های بسیار بالایی برای برخورد با هواپیماهای رادارگریز دارند و برای همین به خدمت گرفتن آنها در نیروی هوایی قدرت عملیاتی این نیرو را به مراتب ارتقا داده است.
ارتش چین تصریح کرده که 'جی 20 ' قویترین و پیشرفته ترین جنگنده رادارگریز این کشور رسما در نیروی هوایی به خدمت گرفته شده است.
تلویزیون مرکزی چین گزارش هایی از یک کارخانه تولید هواپیمای نسل چهارم 'اف سی 31 ' چین منتشر کرده است که پس از ساخت و پروازهای آزمایشی، در اختیار نیروی دریایی چین قرار خواهد گرفت.
ارتش چین اعلام کرده است با ساخت و پرواز هواپیماهای مختلف رزمی و جنگی و بمب افکن هایش در حال ایجاد یک نیروی قوی هوایی با قدرت بالای رزمی است.
نیروی هوایی چین هم در بیانیه ای آورده است وارد یک عصر نوین از برنامه هاو عملیات های نظامی شده ایم که از جمله آنها اعزام همین جنگنده ها بر اساس شرایط موجود است.
پیشتر 'شی جین پینگ' فرمانده کل قوای چین تاکید کرده بود که ارتش این کشور وارد یک دوره نوین شده است و باید قدرت مانور عملیاتی و رزمی خود را افزایش دهد.
این گزارش می افزاید سوخو 35 از جنگنده هایی است که قابلیت حمله زمینی و دریایی دارد و به افزایش توان رزمی نیروی هوایی چین در دریای جنوبی کمک می کند.
'شوگوانگ یو' از ژنرال های بازنشسته ارتش چین به گلوبال تایمز گفت در کنار سوخو 35 ، نیروی هوایی چین به جت های جنگی جی 20 و هواپیماهای رادارگریز نسل چهارم مجهز شده است.
وی تاکید کرد چین هواپیماهای سوخو را سال گذشته میلادی خریداری کرده و بسرعت آن را در دریای جنوبی به خدمت گرفته است.
چین در سال 2015 میلادی 24 فروند از این هواپیماهای جنگی را با قیمت 2 میلیارد دلار از روسیه خریداری کرد و همه آنها را تا پایان سال 2017 میلادی تحویل گرفت.
کد مطلب: 88136