اگرچه تصور غالب جهانیان به پاکستان، وقوع حملات تروریستی و انفجار در این کشور است، با این وجود ارتش، دولت و دست اندرکاران توانسته اند با تامین امنیت و بهبود شاخص های گردشگری، به موفقیت های قابل توجهی در این صنعت دست یابند.
پاکستان از منظر توریسم نه تروریسم
7 خرداد 1397 ساعت 15:51
اگرچه تصور غالب جهانیان به پاکستان، وقوع حملات تروریستی و انفجار در این کشور است، با این وجود ارتش، دولت و دست اندرکاران توانسته اند با تامین امنیت و بهبود شاخص های گردشگری، به موفقیت های قابل توجهی در این صنعت دست یابند.
اگرچه تصور غالب جهانیان به پاکستان، وقوع حملات تروریستی و انفجار در این کشور است، با این وجود ارتش، دولت و دست اندرکاران توانسته اند با تامین امنیت و بهبود شاخص های گردشگری، به موفقیت های قابل توجهی در این صنعت دست یابند.
به گزارش ایرنا زیبایی های پاکستان در مناظر طبیعی و تاریخی، جاذبه اصلی رونق گردشگری در بخش داخلی و خارجی بوده است، ولی به دلیل بروز ناآرامی ها و اقدامات تروریستی، توسعه و رونق این صنعت را تحت تاثیر قرار داده است.
البته وقوع برخی حملات انتحاری و تروریستی در مناطق شمالی پاکستان گردشگران را در ورود به پاکستان بازگردانده است.
پاکستان کشوری زیبا و بینظیر است که دست طبیعت آنچه از هنر در آستین داشته به آن هدیه داده است، کشوری که سالهای سیاه ترور و انفجار و وحشت را پشت سرگذاشته و اینک شیرین امنیت را میچشد.
آغاز عملیات های ضد تروریستی ارتش پاکستان در سال 2014 نشان داد که اگر اراده مردم و دولت برای مبارزه با تروریسم رقم بخورد روزهای امن و خوب گذشته دوباره باز می گردد.
بهبود نسبی شاخص های امنیت در پاکستان پس از عملیاتهای «ضرب عضب و ردالفساد» به قدری مورد قبول بود که از چشم جهانگردان و گردشگران نیز پنهان نماند.
سال 2011 که سیاه ترین سال تاریخ پاکستان بود حملات تروریستی بیش از 20میلیارد دلار به پاکستان خسارت وارد کرد ولی میزان این خسارت در سال 2017 به حدود 2میلیارد دلار رسید، و این مهر قبولی به کارنامه عملیاتهای ارتش پاکستان میزند.
کارشناسان گردشگری بر این مهم، هم عقیده اند که با بهبود شاخص های امنیتی در پاکستان و تبلیغ دولت در خصوص جذب گردشگر، این صنعت اشتغالزا در پاکستان بیش از گذشته در اقتصاد کشور نقش بازی می کند.
مقامات بلندپایه دولت پاکستان نظیر 'ناصرخان جنجوعه' مشاور امنیت ملی و 'خرم دستگیرخان' وزیر دفاع این کشور که همزمان مسئولیت وزارت امور خارجه را نیز بر عهده دارد در سخنان خود در همایش ها و نشست های مختلف از جهانیان خواسته اند که نگاه خود را به پاکستان تغییر دهند.
اخیر ناصرخان جنجوعه در سخنرانی خود در اجلاس بین المللی رسانه ها در اسلام آباد پایتخت این کشور با بیان اینکه حکومت پاکستان بر تروریسم غلبه یافته است، با تشریح جاذبه های فراوان گردشگری این کشور به ویژه آداب و رسوم فرهنگی مردم، از رسانه ها خواست که این بخش از اخبار را نیز مورد توجه قرار دهند
'مریم اورنگزیب' وزیر اطلاع رسانی، میراث ملی و رسانه های پاکستان نیز این روزها در سخنرانی های خود از رسانه ها خواسته است که به اخبار فرهنگی و گردشگری این کشور توجه داشته باشند.
توجه ویژه پاکستان به توسعه صنعت گردشگری، باعث شد که این کشور سال میلادی گذشته (2017) رشد قابل توجهی در رونق این صنعت پردرآمد داشته باشد.
طبق گزارشهای رسمی در سال 2017 تعداد گردشگرانی که به پاکستان سفر کرده و از مناطق بکر و بینظیر شمال و شمال غرب پاکستان بازدید داشتهاند یک میلیون و 750 هزار نفر بوده است.
از این تعداد 70درصد گردشگرانی غیر پاکستانی بودهاند که از کشورهای مختلف آسیایی ، اروپایی و آمریکایی خود را به پاکستان رسانده بودند.
حضور این گردشگران خارجی بیش از 19میلیارد و 400میلیون دلار پول به پاکستان وارد کرده است که رقم قابل توجهی محسوب میشود.
پیشبینی میشود با افزایش امنیت و ادامه پیدا کردن روند حضور گردشگران در پاکستان تا 10 سال آینده این رقم به بیش از 36میلیارد دلار برسد.
افزایش تعداد گردشگران خارجی در پاکستان به ایجاد اشتغال در این کشور منجر شده و هزاران شغل جدید در این کشور به وجود آورده است.
پاکستان به دلیل داشتن مناظر طبیعی دست نخورده، از مهم ترین مقاصد گردشگری و دارنده جاذبه های توریستی زیبا در جهان است.
بیشتر شهرهای پاکستان پیش از بابلیان تشکیل شده و تاریخ پیدایش آنها به دو هزار و 500 سال پیش از میلاد مسیح برمی گردد و اغلب این شهرها دارای آثار تاریخی زیبایی هستند که سبب جذب گردشگر می شوند.
تاریخ پاکستان عمدتاً به تاریخ هند و ایران وابسته است و در سنن و آداب و عادات، سابقه ای قبل از یونانیان دارد.
از خرابه های تمدن باستانی گرفته تا بخش های تپه های هیمالیا، همه جهانگردان خارجی را به خود جذب می کنند.
منطقه پاکستان شمالی گیلگیت بلتیستان به عنوان پایتخت گردشگری پاکستان شمرده می شود که به بلندترین قله های جهان نظیر K2 به عنوان دومین قله مرتفع جهان نزدیک است و منطقه گردشگری گیلگیت بلتیستان به عنوان جاذبه برخوردار از چشم انداز، کوه ها، دریاچه ها، یخچال ها و دره ها است.
این منطقه نه تنها برای کوه های مرتفع آن شهرت یافته بلکه از این منطقه به عنوان نمونه زیبایی از فرهنگ و تاریخ مردم پاکستان یاد می شود.
همچنین، دره های چیترال، کوهان و سوات نیز مقصد عمده گردشگران خارجی و داخلی پاکستان است.
از مناظر طبیعی بکر و دلپذیر در شمال این کشور گرفته تا مناطق و چشم اندازهای خیره کننده در شمال ایالت خیبرپختون خواه ، این کشور را با دارا بودن مکانهای مسحور کننده به بهترین جایگاه برای توریست های خارجی تبدیل کرده است.
این در حالی است که میراث فرهنگی متنوع واقوام و نژادهای گوناگون، مناظر سحرآمیز و خیال انگیز رشته کوه های قراقوروم و همچنین خرابه های رازآلود به جا مانده از شهرهای و آثار عصر باستان همه و همه باعث شده تا سیاحان و توریست های خارجی از اقصی نقاط جهان به این سو سرازیر شوند.
مناظر زیبا و شگفت انگیز در پاکستان دست کمی از مناظری که در سوئیس و دیگر کشورهای اروپایی مشاهده می کنیم، ندارد بلکه به دلیل برخی ویژگی های ممتاز فریبنده تر و باشکوه تر نیز هست.
در زیر به برخی از مناطق جذاب توریستی به صورت مختصر اشاره می شود.
*** وادی هونزا
این وادی که در میان رشته کوه های سربه فلک کشیده قراقوروم در منطقه گیلگیت بلتستان قرار گرفته است و دارای منظره هایی زیبا و فریبنده در حاشیه روخانه سند است.
با رنگ های زیبا و منظره های عجیب و غریب و رویایی در اطراف این منطقه را به یکی از مکان های امن برای گذراندن ایام تعطیلات برای مسافران جوان و سالخورده تبدیل کرده است.
بز کوهی ، پلنگ برفی و روباه با پوست قرمز راه راه در اطراف این شهر منطقه زندگی می کنند.
***دریاچه سیف الملوک
این دریاچه در انتهای وادی سرسبز و کوهستانی کاغان در شمال ایالت خیبرپختون خواه و در کنار شهر ناران قرار دارد.
این دریاچه به دلیل آب بسیار شفاف و زلال خود که آسمان آبی را به همان وضوح و روشنی همچون آینه در بالا نشان می دهد معروف است و بسیاری از سیاحان از اقصی نقاط جهان در کنار دیگر زیبایی های مسحور کننده تنها برای دیدن این منظره دیدنی به این منطقه سفر کنند.
***دریاچه عطا آباد
این دریاچه به دلیل رنگ فیروزه ای که دارد توانسته است در میان دیگر دریاچه های طبیعی پاکستان جایگاه ویژه ای پیدا کند.
بسیاری از دریاچه های جهان طی هزاران سال به وجود آمده اند اما از عمر تشکیل دریاچه عطاآباد تنها 8 سال می گذرد و ان زمانی بود که کوه های اطراف با انبوهی از سنگ و گل و لایی به انتهای دره ای بسیار عمیق که روخانه سند در آن جریان داشت ریزش کرد و باعث شد تا جلوی جریان عادی روزخانه گرفته شود.
جمع شدن آب در پشت سد طبیعی تشکیل شده باعث شد تا چندین روستا در اطراف و اکناف به زیر آب روند و هزاران نفر نیز آواره شوند. دستان قدرت الهی از بطن این حادثه تلخ برای اهالی، منظره ای زیبا و مسحور کننده به وجود آورد تا بندگان با دیدن آن ناخوداگاه به عظمت خداوند یکتا پی ببرند.
امروز روزانه صدها نفر به این دریاچه می آیند تا از زیبایی و سکوت طبیعی آن لذت ببرند.
*** گذرگاه بابونثار
این گذرگاه در شمال دره کاغان در ایالت خیبرپختون خواه و حدفاصل قله های بلند و چمنزارهای سرسبز قرار دارد.
در این منطقه همانند منطقه کاغان پوشیده ازجنگل های انبوه است که تداخل پوششی متفاوت در این گذرگاه به آن زیبایی خاصی بخشیده و آن را به یکی از جاذبه های مهم توریستی در پاکستان تبدیل کرده است.
*** دشت دیوسایی
این دشت به دلیل موقعیت جغرافیایی ممتاز خود هر سال دهها هزار نفر از سراسر پاکستان و جهان را به سوی خود جذب می کند زیرا که این دشت در پایین شهر سکردو بزرگترین شهر منطقه گیلگیت بلتستان و بالای قله های سربه فلک کشیده قرار دارد.
دیوسایی در تمامی طول سال پوشیده از برف و یخبندان است و تنها در سه ماه تابستان است که پس از اب شدن برف ها، گل ها و گیاهان کوهستانی با زیبایی طبیعی و خیره کننده خود سر از خاک بیرون می آورند و زیبایی خاصی به این دشت می بخشند.
بسیاری از گیاهان نایاب که ارزش دارویی دارند در این منطقه می رویند .
دشت دیوسایی (دیو + سایی) به منطقه دیوها و غول ها نیز شهرت دارند زیرا که گردش و پیچش هوا در میان کوه ها و درست در بالای شهر باعث ایجاد صداهایی وحشتناک در شب هنگام می شود که مردم در زمانهای قدیم آن را به غولها و دیوها نسبت می دادند.
دشت دیوسای محل سکونت خرس های سفید روباه گرگ پلنگهای برفی و دیگر حیوانات وحشی می باشد
مسافران و گردشگران می توانند با روشن کردن آتش، بیرون از چادر در کنار دریاچه ها و رودهای زلال و در چمنزارها از زیبایی خیره کننده آن در روز و سکوت مسحور کننده آن در شب لذت ببرند.
*** دریاچه سدپارا
این دریاچه که از بالا به صورت قلب است در نزدیکی شهر 'اسکردو' پاکستان قرار دارد.
یکی از ویژگی های این دریاچه زیبا آب پررمز و راز آن است زیرا به دلیل تازگی، شیرینی و شفافیت آیینه وار آن تا به حال کسی نمی داند که آب آن از کجا سرچشمه می گیرد.
اطراف این دریاچه هتل های زیبایی به سبک هتل های چینی ساخته شده است و مسافران و گردشگران می توانند با کرایه یک اتاق از این هتل ها چند روز را در آرامش آب زلال و آواز پرندگان به ماهیگیری و قایقرانی بپردازند.
کد مطلب: 87695