کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نقش شبکه های اجتماعی در پیروزی ماهاتیر محمد

24 ارديبهشت 1397 ساعت 17:57

پیروزی غیر منتظره «ائتلاف امید»در انتخابات سراسری چهاردهم مالزی که به بیش از 60 سال حاکمیت «جبهه ملی» در این کشور پایان داد، پدیده‌ای تاریخی تلقی می‌شود که بسیاری از ناظران نقش شبکه‌های اجتماعی را در تحقق آن غیرقابل چشم‌پوشی می دانند.


پیروزی غیر منتظره «ائتلاف امید»در انتخابات سراسری چهاردهم مالزی که به بیش از 60 سال حاکمیت «جبهه ملی» در این کشور پایان داد، پدیده‌ای تاریخی تلقی می‌شود که بسیاری از ناظران نقش شبکه‌های اجتماعی را در تحقق آن غیرقابل چشم‌پوشی می دانند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، جناح مخالفان دولت پیشین مالزی با وجود آنکه از پشتوانه قابل توجه مردمی برخوردار بود، اما سیاست‌های «جبهه ملی» ائتلاف محافظه کار حاکم پیشین این کشور به رهبری نجیب تون رزاق باعث شده بود تا جناح مخالفان به رهبری ماهاتیر محمد کمتر سهمی از رسانه‌های جریان اصلی در جریان رقابت های انتخابات پارلمانی داشته باشد.
جبهه مخالفان دولت در انتخابات سراسری سال 2013 نیز با وجود کسب کرسی‌های کمتر موفق شدند، اکثریت آرای کل رأی دهندگان را به دست آورند که بسیاری از تحلیلگران، شبکه‌های اجتماعی را دلیل جلب نظر مناطق عمدتاً شهرنشین به مخالفان دانستند.
طبق آمار رسمی ارائه شده توسط وزارت ارتباطات و چندرسانه‌ای مالزی، جمعیت کاربران اینترنت در این کشور از حدود 20 میلیون نفر در سال 2013 به بیش از 24 میلیون نفر در سال 2016 (آخرین سال ارائه آمار) رسیده است.
جمعیت مالزی بیش از 30 میلیون نفر برآورد شده است و این آمار نشان می دهد که نفوذ اینترنت و استفاده از شبکه های اجتماعی در این کشور بسیار بالاست.
براساس این آمار استفاده از اینترنت در مناطق روستایی از 24.2 درصد در سال 2012 به 32.8 درصد در سال 2016 رسیده است.
در جریان رقابت های چهاردهمین انتخابات سراسری این کشور نیز ، افزایش جمعیت استفاده کنندگان از اینترنت طی این سال‌ها، برای جناح سیاسی که به اجبار سهم بسیار کمی از رسانه‌های سنتی را برخوردار بود، خبر خوبی تلقی می‌شد تا امیدوار باشد پیام‌هایش به جمعیت گسترده‌تری برسد.
به نظر می رسد ائتلاف پاکاتان هاراپان ( امید) به رهبری ماهاتیر محمد به خوبی توانست از این ظرفیت در چهاردهمین انتخابات سراسری استفاده کند.
یک شب قبل از روز برگزاری انتخابات سراسری مالزی، رهبران دو جناح با مردم گفت وگو و از آنها برای مشارکت گسترده در این عرصه سیاسی دعوت کردند.
«نجیب تون رزاق» نخست وزیر وقت شامگاه سه شنبه گذشته با استفاده از شبکه تلویزیونی ملی، آخرین پیام خود را خطاب به مردم اظهار کرد، اما «ماهاتیر محمد» رهبر مخالفان دولت با استفاده از قابلیت پخش برنامه زنده از طریق شبکه‌های اجتماعی، همزمان با «نجیب» پیام سیاسی‌اش را به جمعیت 15 میلیونی رأی دهنده مالزی رساند.
به این ترتیب اگر تسلط بر رسانه‌های جریان اصلی از رازهای ماندگاری ائتلاف محافظه کار «جبهه ملی» در قدرت بود، اما شبکه‌های اجتماعی که از آن به عنوان رقیب رسانه‌های جریان اصلی یاد می‌شود، زمینه شکست حضور 60 ساله «جبهه ملی» را در قدرت به گونه ای شگفت آفرین فراهم ساخت.
چهارشنبه گذشته 19 اردیبهشت 97، «نجیب رزاق» که پس از استعفای «احمد بداوی» نخست وزیر قبلی مالزی در سال 2009 زمام قدرت را در دست گرفته بود، به عنوان رهبر حزب «آمنو» و ائتلاف حاکم موسوم به «جبهه ملی» در انتخابات سراسری چهاردهم در مقابل «ماهاتیر محمد» رهبر «ائتلاف امید» شکست خورد تا بیش از 6 دهه حضور «آمنو» در عرصه قدرت این کشور جنوب شرق آسیا پایان پذیرد.
«ماهاتیر محمد» رهبر ائتلاف امید که در چهاردهمین انتخابات سراسری مالزی پیروز شده است شامگاه پنجشنبه گذشته در کاخ پادشاهی مالزی در حضور سلطان محمد پنجم پادشاه، به عنوان نخست وزیر هفتم این کشور سوگند یاد کرد.
«ائتلاف امید» به رهبری «ماهاتیر» در این انتخابات توانست 113 کرسی از 222 صندلی مجلس نمایندگان را به خود اختصاص دهد. «جبهه ملی» به رهبری «نجیب» 79 صندلی، حزب مستقل پاس به رهبری عبدالهادی آونگ 18 صندلی و سایر احزاب نیز 12 کرسی را به خود اختصاص دادند.
حدود 15 میلیون نفر از جمعیت بیش از 30 میلیون نفری مالزی در این انتخابات شرکت کردند.


کد مطلب: 86695

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/86695/نقش-شبکه-های-اجتماعی-پیروزی-ماهاتیر-محمد

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir