سید شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره ارز دانشجویی خاطرنشان کرد: اصولا دو گروه دانشجو داریم؛ عدهای خودشان تصمیم گرفتند برای تحصیل از کشور خارج شوند كه بورس هم نیستند که طبیعی است بانک مرکزی هیچ وقت برای تامین ارز آنها تعهدي نداشته و آنها میتوانند از بازار استفاده کنند. اما در مورد کسانی که بورس هستند و در ساز و کارهای رسمی اعزام شدهاند آنها میتواند از ارز مرجع استفاده کنند.
وی كه در يك گفتوگوي تلويزيوني سخن ميگفت، در عين حال تاكيد كرد: ما به اندازه کافی ظرفیت برای تربیت دانشجو در داخل كشور داریم و جز در موارد ضروری لزومی ندارد ارز را از کشور خارج کنیم.
اين در حاليست كه دانشجويان بورسيه نيز براي دريافت ارز دانشجويي همچنان با مشكلات زيادي دستوپنجه نرم ميكنند، به گونهاي كه درپي تعلل وزارت علوم در اعزام دانشجويان به خارج از كشور، دكتر ملاباشي رييس سازمان دانشجويان نيز به خبرنگار ايسنا گفته بود: بورسيههايي كه عجله دارند ميتوانندبا هزينه شخصي اعزام شوند.
وي افزود: دانشجوياني كه كانديد بورسيه هستند در صورتي كه براي رفتن عجله دارند، ميتوانند با هزينه شخصي اعزام شوند و ما نيز همزمان با دريافت بودجه، مقرريشان را پرداخت ميكنيم.
دكتر محمود ملاباشي در اين رابطه تصريح كرد: با توجه به اينكه در حال حاضر بودجه كافي براي اعزام برخي از كانديداهاي بورسيه وجود ندارد، بنابراين اين دانشجويان ميتوانند با هزينه شخصي بروند و پس از دريافت اعتبار بودجه ما هزينه آنها را پرداخت خواهيم كرد.
به گزارش ايسنا، پيش از اين پيشنهاد "حذف ارز دانشجويي" در طرح ۹ مادهای ارزی مجلس برای ساماندهی وضعیت ارزی کشور كه از سوي رييس كميسيون اقتصادي مجلس مطرح شده بود ولي از سوي سوي مسئولان بانك مركزي و وزارت علوم تاييد نشد، به گونهاي كه مسلمي مدير كل امور بورس و دانشجويان خارج وزارت علوم نيز گفته كه بانك مركزي در اين رابطه اعلام كرده كه برنامه خاصي در ارتباط با حذف ارز دانشجويي نداشته و دستوري نيز تاكنون صادر نشده است.
اين مساله در مجلس نيز واكنش به اين موضوع متفاوت است، در حالی که سخنگوی هیات رئیسه مجلس و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از توافق مجلس با وزرای اقتصادی برای حذف ارز دانشجویی و ... خبر دادهاند، اما زاهدي ريیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در اين باره گفته بود كه دانشجویان نگرانی نداشته باشند؛ زیرا تاکنون تصمیمی به جهت اجرا اخذ نشده است.