حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا صبح امروز با حضور در نمایشگاه دستاوردهای ارتش جمهوری اسلامی ایران، از روند فعالیتها و پیشرفتهای فنی، دفاعی، رزمی و علمی بخشهای مختلف ارتش بازدید کردند.
بازدید از نمایشگاه ارتش و صدور فرمان به آب انداختن زیردریایی طارق و ناوشکن سهند
خبرگزاری ايسنا , 28 شهريور 1391 ساعت 14:20
حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا صبح امروز با حضور در نمایشگاه دستاوردهای ارتش جمهوری اسلامی ایران، از روند فعالیتها و پیشرفتهای فنی، دفاعی، رزمی و علمی بخشهای مختلف ارتش بازدید کردند.
در آغاز این بازدید گزارشی از چگونگی شکلگیری ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش و اعمال کنترل و نظارت دقیق بر محدوده تحت مسئولیت این ناوگان، به اطلاع رهبر انقلاب رسید.
سامانه تجمیع ارتباطات و دورسازی منابع تشعشع از قرارگاه که در این بخش از نمایشگاه ارائه شده است، بازوی اصلی نیروی دریایی در محدوده آبهای تحت کنترل جمهوری اسلامی در دریای خزر است.
در این بخش فرمانده کل قوا در ارتباط زنده فرمانده بیست و دومین ناوگروه نیروی دریایی ارتش اعزامی به «اقیانوس هند، تنگه بابالمندب و دریای سرخ»، برای مدافعان عزت و شرف ایران از خداوند آرزوی توفیق کردند.
دانشجویان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر نیز در این نمایشگاه، بخشی از دستاوردهای خود را ارائه کردهاند. تجهیز پهپادهای تحقیقاتی به سامانه لیزر به منظور افزایش دقت رصد و هدفگیری و «شناور شناسایی زیرسطحی کنترل از راه دور طاها» از جمله این دستاوردهاست. طاها با استفاده از امواج صوتی کنترل و هدایت میشود.
سامانه پرتاب موشک «جاسک ۲» با قابلیت نصب برای پرتاب از زیر سطح به سمت اهداف سطحی از دیگر دستاوردهای ارائه شده دانشجویان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) است. این موشک با همکاری وزارت دفاع، سازمان جهاد خودکفایی نیروی دریایی و مراکز دانشگاهی طراحی و تولید شده است.
دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی شامل دانشگاه افسری امام علی(ع)، دانشگاه خاتمالانبیا، دانشگاه شهید ستاری و دانشگاه علوم پزشکی ارتش نیز چند پروژه تحقیقاتی ـ کاربردی در نمایشگاه ارائه کردهاند. طراحی و ساخت دو رادار پیشرفته ثامن و شهاب با کمک مراکز علمی کشور از جمله این پروژههاست.
در غرفه دستاوردهای نیروی دریایی گزارشی از فعالیتهای علمی ـ عملی برای تقویت توان دریایی، ساخت شناورهای سطحی و زیرسطحی کلاسهای مختلف و شتاب بخشیدن به روند خودکفایی این نیرو بیان شد.
چگونگی استقرار نظام مدیریت دانش و مستندسازی فعالیتها و پیشرفتها به عنوان مبنای آموزش و ترویج علمی این دستاوردها، از جمله مسائلی بود که در این بخش از نمایشگاه به اطلاع فرمانده کل قوا رسید.
در این قسمت گزارشی از خودکفایی نیروی دریایی در تعمیرات نیمه اساسی زیردریایی سنگین کلاس طارق نیز ارائه شد.
زير دريايي طارق از پیچیدهترین تکنولوژي روز دنیا برخوردار است. در تعمیرات این زیردریایی پیشرفته، حدود ۵۰ هزار قطعه ساخته شده و ۲۰۰ هزار قطعه تعمیر شده است.
قطع وابستگی به خارج و بومیسازی دانش از دیگر اهداف این پروژه بزرگ بوده است.
در این بخش ناخدا دوم حسین حریری فرمانده ناوتیپ زیر سطحی منطقه یکم نیروی دریایی در جنوب، در ارتباطی زنده با اعلام آمادگی طارق برای انجام مأموریت از فرمانده کل قوا درخواست فرمان کرد که با موافقت رهبر انقلاب زیردریایی پیشرفته طارق، به ناوگان عظیم مدافعان مرزهای آبی ایران پیوست.
در این بخش از نمایشگاه همچنین از روند آمادهسازی ناوشکن چند منظوره و دردست ساخت سهند و نیز ناو موشکانداز و در دست ساخت پیکان گزارش مصور و مستندی ارائه شد.
ناخدا یکم جعفر سعیدی ـ فرمانده کارخانجات نیروی دریایی ارتش در بندرعباس ـ در ارتباطی مستقیم درخواست کرد فرمانده کل قوا، اجازه به آباندازی سازه اصلی ناوشکن سهند را صادر کنند. لحظاتی بعد با موافقت حضرت آیتالله خامنهای، این سازه مهم به آب انداخته شد.
بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای ارتش با توضیحات فرماندهان و مسئولان درباره پروژه مهم اولین ناوشکن آموزشی ـ عملیاتی نیروی دریایی ارتش ادامه یافت. طراحی این پروژه که گام مهمی در تعمیق آموزشهای افسران و درجه داران نیروی دریایی است به پایان رسیده است. این طرح، در ادامه به ساخت ناوشکن منتهی خواهد شد.
«شبیه ساز رزم دریایی شبکه محور»، جهت آموزش کلیه سناریوهای تاکتیکی از دیگر دستاوردهای ارتش بود که مورد بازدید فرمانده کل قوا قرار گرفت.
مدافعان سایبری مرزهای آبی جمهوری اسلامی ایران نیز غرفهای از نمایشگاه را به خود اختصاص داده بودند.
در این بخش، توضیحات لازم در زمینه چگونگی خنثی کردن حملات و تهدیدات سایبری در عرصه دریا به اطلاع حضرت آیتالله خامنهای رسید.
بازدید فرمانده کل قوا از نمایشگاه بیش از دو ساعت به طول کشید.
کد مطلب: 7400