روز گذشته پانزدهمین پیشکنگره حزب مردمسالاری در کانون توحید برگزار شد.
; ?>; ?>
در همایش پیش کنگره پانزدهم حزب مردم سالاری تاکید شد:
لزوم بازسازی اعتماد عمومی
سخنان کواکبیان،رهامی،منتجب نیا،مومنی،محجوب و حشمتیان در همایش
29 آبان 1395 ساعت 7:20
روز گذشته پانزدهمین پیشکنگره حزب مردمسالاری در کانون توحید برگزار شد.
روز گذشته پانزدهمین پیشکنگره حزب مردمسالاری در کانون توحید برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری فریادگر، در این برنامه تعدادی از دبیران کل احزاب و فعالان سیاسی و دبیران استانی حزب مردمسالاری و چهرههای مطرح سیاسی، حزبی و برخی از نمایندگان فعلی و ادورا مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.افرادی مانند سهیلا جلودارزاده، فرشاد مومنی، محسن رهامی، رسول منتجبنیا، قدرتعلی حشمتیان، علیرضا محجوب، الیاس حضرتی، علیرضا رحیمی و آقایان محمودی و سلیمی از کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی از جمله افراد حاضر دراین همایش بودند.
برنامه با سخنان آقای مطهرینژاد از اعضای هیئت رئیسه حزب مردمسالاری آغاز شد.وی در سخنان خود با تاکید بر الزامات نظام حزبی گفت: امروز بسیار خوشحالیم که در آستانه برگزاری پانزدهمین کنگره حزب مردمسالاری این جلسه برگزار شده است.وی در ادامه از نهادینه شدن احزاب در جامعه سخن گفت.پس از پایان سخنان وی، حجتالاسلام قیومی با تاکید بر تحقق شعار اصلی پیشکنگره پانزدهم سخنانی چند در باب زمان برگزاری را مطرح کرد و پس از آن نوبت به سخنرانان رسید.
قوه قضاییه اولین نهاد مسئول برخورد با فساد است
دبیر کل حزب مردمسالاری سخنان خود را با تسلیت ایام اربعین حسینی و تشکر از چهرههای حاضر در نشست آغاز کرد. مصطفی کواکبیان در ادامه سخنان خود با اشاره به اصول توسعه گفت: اینکه در مباحث توسعه میگویند، کدام یک از نهادهای فرهنگ، سیاست یا اقتصاد برای توسعه بر دیگری تقدم دارد، تعبیری را به کار میبرند.کارشناسان توسعه معتقدند بعضی امور تقدم رتبی دارند، ولو اینکه تاخر زمانی داشته باشند و به نظر من قطعا فرهنگ برای جامعه تقدم رتبی دارد.به این معنا که رتبه فرهنگ هم از اقتصاد بالاتر است و هم از سیاست.همچنین از نظر بسیاری از نظریهپردازان مبحث توسعه، قطعا توسعه سیاسی در رتبه بالاتری نسبت به توسعه اقتصادی قرار میگیرد.در واقع ما باید برای دستیابی به توسعه اقتصادی، قبلا باید به توسعه سیاسی رسیده باشیم.اما بدانید فعلا تقدم زمانی در کشورها به بحث اقتصاد تعلق دارد؛ ولو اینکه از نظر رتبه فرهنگ و سیاست در مقام بالاتری قرار دارند.
این نماینده مجلس در ادامه گفت: شعاری هم که برای پیشکنگره در نظر گرفته شد، ناظر به همین مسئله بود که ما میخواهیم برای انتخابات سال 96 مردم با شور و حرارت بیشتری پای صندوقهای رای حاضر شوند. لذا باید اعتماد عمومی حتما تقویت و بازسازی شود.ما باید بپذیریم که اعتماد عمومی در اثر مسائلی که پیش آمده، ضربه خورده است.فیشهای نجومی، املاک نجومی شهرداری تهران، صندوق ذخیره فرهنگیان، اختلاسهای میلیاردی باقیمانده از دولت قبل، هریک به نحوی موجب ضربه خوردن اعتماد عمومی شده است.لذا باید به فکر بازسازی اعتماد عمومی بود.
کواکبیان همچنین افزود: بنده با صراحت عرض میکنم، هنگامی که به عنوان هیئت رئیسه فراکسیون امید خدمت آقای دکتر روحانی رسیدیم، از موفقیتها و ناکامیهای دولت گفتیم.خدمت اقای روحانی گفتیم شما در زمینه سیاست خارجی موفق عمل کردهاید، در زمینه آزادی بیان و آزادی مطبوعات گشایشی حاصل کردهاید و...اما دولت از نظر توسعه سیاسی چندان موفق عمل نکرده است.حدود سه سال و نیم از آغاز به کار دولت گذشته و زمان زیادی هم نمانده است، دولت باید برای توسعه اقتصادی سریع عمل کند.کما اینکه در مورد مبارزه با فساد دولت فعالیت میکند و حتی به ریاست معاون اول، ستادی را هم برای مبارزه با فساد تاسیس کرده و فعالیتهایی فراوانی دارد. اما مسئله این است که اینگونه عملکردهای دولت برای مردم ملموس و محسوس نیست.مردم باید ببینند که با همکاری جدی دولت نهاد قضایی برای مبارزه وارد عمل شده است.
نماینده مردم تهران ادامه داد: سخنرانان قبلی، نیز تاکید کردند اولین نهادی که مسئول مقابله با فساد در کشور است دستگاه قضایی است، اگر دستگاه قضا در این زمینه کاری نکند، خیال همه راحت است که کسی به فسادها رسیدگی نمیکند.ما نمایندگان مجلس حتی اگر حداکثر تحقیق و تفحص را از املاک شهرداری داشته باشیم، در نهایت باید نتیجه تحقیق و تفحش را به دستگاه قضا بفرستیم تا آنجا بررسی شود.دولت هم برای هر کسی بخواهد حکم مجرمیت و یا اثبات تخلف اداری صادر کند در نهایت باید برای رسیدگی به جرایم به دستگاه قضایی متوسل شود.
اگر عدالت در حوزه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی نداشته باشیم این وضعیت پیش میآید که همه را آزرده و دلسرد میکند. ما امروز با مسئولین استانها جلسهای داشتیم و بدون استثنا همه میگفتند مردم از وضعیت اقتصادی دل خوشی ندارند.ما تنگناها و مشکلات را میپذیریم و از این جهت به دولت توصیه میکنیم در خروج از رکود، خروج از بیکاری و ایجاد اشتغال، بالا بردن سطح معیشتی مردم و مقابله با فساد با آمارهای ملموس و محسوس برای مردم فعالیتهای خود را توضیح دهد.من معتقدم شاهبیت مقابله با فساد عدالت است.
دولت حزب مردمسالاری با اشاره به روایتی از مولای متقیان حضرت علی(ع) گفت: مبنای هرگونه توسعه در کشور عدالت است و هر کسی که عدالت را پذیرا نباشد حتما ظلم وجور برای او سختتر خواهد بود.
کواکبیان با تأکید بر اینکه شاخص شفافیت ما در دنیا حائز رتبه 130 است، گفت: اگر بتوانیم ما در راستای برنامه ششم توسعه تنها بتوانیم20 پله صعود داشته باشیم و در رتبه 110 قرار بگیریم باز هم هنر کردهایم. ما برای شفافسازی در مجلس فراکسیونی را راهاندازه کردهایم. دستگاه قضا باید فسادها را جدی بگیرد و ما هم در مجلس پشتیبان دستگاه قضایی هستیم و از این نهاد میخواهیم بدون تعارف و با بیطرفی و عدالت کافی با مفسدان برخورد کند.
کواکبیان در بخش دوم سخنان خود به توسعه سیاسی اشاره کرد و گفت: حقوق شهروندی یکی از وعدههای آقای رئیس جمهور در زمان انتخابات 92 بوده است و البته طی دیداری که ما با آنها داشتیم گفتند تا دو ماه آینده لایحه حقوق شهروندی را به مجلس میفرستند.
نماینده مردم تهران در ادامه با توضیح درخواست مجلس برای ارائه لوایح سه قلو از سوی دولت گفت: ما از دولت درخواست ارائه این لوایح سه گانه را داریم. اولین خواسته ما حزبی شدن انتخابات است.تا هرجا که توان وجود دارد، باید به احزاب میدان داده شود.نباید اینگونه باشد که وابسته نبودن به حزب برای کسی افتخار دارد.اتفاقا عدم وابستگی به احزاب نشاندهنده عقبماندگی سیاسی است.دومین مسئلهای که مطرح است بحث لایحه اطلاعرسانی و تقویت آزادی بیان و مطبوعات است که مدتهاست در دولت معطل مانده و انجام نشده است.سومین بحث هم مربوط به انتخابات است که مقام معظم رهبری هم سیاستهای کلی آن را ابلاغ کردهاند.
وی در ادامه تاکید کرد: ما باید قانون انتخابات را در مجلس تصویب کنیم چون در غیر این صورت هر کسی از آن تفسیر خود را خواهد داشت و شما میبینید هماکنون شورای نگهبان در مورد نظارت بر نمایندگان حرفهای متفاوتی میزند. نباید به این صورت باشد که آیتالله جنتی حرف از نظارت 4 ساله بر نمایندگان مجلس بزند یا آقای کدخدایی بگوید نظارت تا صدور اعتبارنامهها ادامه دارد.این حرف آقای کدخدایی هم منطبق با قانون نیست چراکه طبق قانون شورای نگهبان تنها 20 روز حق اظهار نظر دارد و پس از اظهارنظر قطعی هیچ حقی برای نظارت ندارد.البته خود نمایندگان باید بر رفتارشان نظارت داشته باشند.
کواکبیان درادامه از درایت رهبری برای جلوگیری از قوای نظامی انتظامی و روسای قوای سهگانه در انتخابات سخن گفت: برای جلوگیری از برخورد سلیقهای باید قوانین مدون داشته باشیم.علاوه بر آن باید طبق بندهای 18 گانهای که رهبری ابلاغ کردند، باید به هرکس که رد صلاحیت میشود دلیل رد صلاحیتش ابلاغ شود.اگر در این مدت باقی مانده از عمر دولت لوایحی برای پیگیری بحث احزاب، مطبوعات و انتخابات به مجلس آورده شود اطمینان خواهیم داشت که اعتماد نخبگان سیاسی جلب میشود. نماینده مردم تهران با اشاره با انتخابات ریاستجمهوری گفت: من به صراحت عرض میکنم بسیاری از نخبگان سیاسی درمورد حمایت از دکتر روحانی در انتخابات آتی سوال میکنند.ما در حزب مردمسالاری برای پنجمین دوره انتخابات شورای شهر و روستا 1500 کاندیدا خواهیم داشت.دومین سیاست ما در حزب این است که از دولت تدبیر و امید حمایت میکنیم.اما سیاست دیگر ما این است که اگر در داخل یا بیرون از حزب گزینهای برای ریاستجمهوری داشته باشیم، حتما او را هم مورد توجه قرار میدهیم.ما همانگونه که قبلا هم گفتهایم به این دولت چک سفید امضا نمیدهیم.
وی با اشاره به درخواست ملاقات با رئیسجمهور و نظرسنجی حزب در استانهای مختلف گفت ما قطعا تا زمان کنگره تصمیم لازم را خواهیم گرفت دبیرکل حزب مردمسالاری با بیان اینکه مبنای حرکت ما شورای هماهنگی جبهه اصلاحات است خاطرنشان کرد: فعالیت سیاستگذاری شورای اصلاحطلبان تا انتخابات مجلس دهم بوده و هماکنون دوره آن به پایان رسیده است.شورای هماهنگی از سال 77 کار خود را آغاز کرده است و بنده از زمانی که کار حزبی را از حزب همبستگی آغاز کردم، عضو این شورا بودهام.
وی همچنین تصریح کرد: البته این سخن من به این معنا نیست که اصلاحطلبان در انتخابات آتی با دو لیست وارد بشوند بلکه تلاش میکنیم که لیست واحد بدهیم، اما آیا احزاب مقصر هستند یا آن عدهای که ساز ناکوک برای ایجاد نهادهای جدید میزنند.
کواکبیان با تأکید بر اینکه قصد وزن کشی نداریم گفت: 45 حزب اصلاحطلب خارج از شورای هماهنگی جزو اصلاحطلبان هستند البته مبنای ما اختلاف نیست بلکه اتحاد و وحدت است اما مرجعیت اصلی متعلق به شورای هماهنگی جبهه اصلاحات خواهد بود.
نظام حزبی تنها مدل مورد قبول عقلاست
قائم مقام دبیر کل حزب اعتماد ملی با بیان اینکه نظام حزبی تنها مدل مورد قبول عقلاست گفت: نباید اجازه داد تا استبداد حزبی یا جبههای به وجود آید و البته اتحاد اصلاحطلبان و اصولگرایان رمز پیروزی آنهاست.
حجتالاسلام رسول منتجبنیا قائم مقام دبیر کل حزب اعتماد ملی در همایش پیشکنگره پانزدهم حزب مردمسالاری حیات اجتماعی و تنظیم روابط اجتماعی و سیاسی افراد در جامعه را بر چهار مقیاس تبیین و اظهار کرد: براساس این 4 مقیاس میتوان دیوار ساختار جامعه را تنظیم کرد نخستین مقیاس عقل و منطق است که بسیار معیار مناسبی برای سلامت جامعه محسوب میشود.مقیاس دوم شرع و آموزههای وحیانی است که این موضوع مکمل منطق عقل است.مقیاس سوم عرف است و مقیاس چهارم نیز سیره عقلا عقلانیت است.
وی ادامه داد: یکی از مسائلی که میتوان 4 شاقول بر روی آن تکیه کرد توسعه همهجانبه جامعه است.
قائم مقام دبیر کل حزب اعتماد ملی توسعه سیاسی را منوط به وجود آزادی و دموکراسی در کشور عنوان کرد و گفت: آزادی در کشور نیز منوط به وجود احزاب در کشور است.
منتجبنیا تاکید کرد: دموکراسی و جامعه مدنی بدون وجود حزب یک شعار پوچ و توخالی است در رابطه با مسائل سیاسی جامعه میتوان 4 حالت را تعریف کرد ابتدا استبداد و دیکتاتوری، دوم روشهای پوپولیستی، سوم نظام هیئتی و محفلی (لوییجرگهای) و مدل آخر نیز مدل تحزب است.
وی افزود: در مدل تحزب باید انتخابات حزبی باشد و احزاب فراگیر در کشور وجود داشته باشند و با یکدیگر رقابت کنند و در این مسیر باید همه بزرگان سیاسی عقل و خرد خود را در قالب احزاب تجمیع کنند و تنها مدلی که عقلای عالم آن را قبول دارند نظام حزبی است.
قائم مقام دبیر کل حزب اعتماد ملی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: نباید اجازه داد که استبداد حزبی و جبههای به وجود بیاید.اتحاد اصلاحطلبان و اصولگرایان رمز پیروزی آنهاست و میتوان اتحاد را در قالب ائتلاف و کرامت افراد تعریف کرد و ائتلاف در قالب لوییجرگه مورد قبول عقلا نیست.
کار ما برای رسیدن به حقوق شهروندی همیشه نیمهتمام مانده است
محسن رهامی رئیس کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اظهار داشت: در آستانه انتخابات 96 باید تلاش کنیم به مردم نشان دهیم شرکت در انتخابات و حضورشان پای صندوقهای رای تشریفاتی نیست.
وی افزود: حضور مردم در انتخابات واقعی و مؤثر در سرنوشت، بهبود زندگی و رسیدن به اهداف انقلاب و آرمانهای شهدا خواهد بود.
رئیس کمیته انتخابات تأکید کرد: اگر مردم احساس کنند حضورشان تأثیرگذار است، پررنگتر در انتخاباتها مشارکت خواهند داشت و پشتوانه نظام که برخاسته از آرای مردم است، خواهند بود.
رهامی با اشاره به فسادهای اقتصادی نیز گفت: فساد گسترده اقتصادی موانع توسعه پایدار کشور است و برقراری عدالت یکی از قدیمیترین خواستههای بشریت محسوب میشود.
وی افزود: خواسته مردم مجلس مشروطه نبوده، بلکه آنان به دنبال عدالت خانه بودند و برای رسیدن به این هدف باید مسیری را طی میکردند که آن مسیر مشروطه بوده است.
رئیس کمیته انتخابات با بیان اینکه مشروطه برای عدالت خوب است نه مشروطه خالی، اظهار کرد: شاید یک نظامی مشروطه باشد اما عدالت در آن جایی نداشته باشد و امروز در برخی از کشورهای منطقه غرب آسیا نیز چنین نظامهایی همچون سوریه و اردن وجود دارد.
رهامی معتقد است کار ما برای رسیدن به حقوق شهروندی و نظام عادلانه توسعهیافته همیشه نیمهتمام مانده است؛ چراکه ابزار لازم برای رسیدن به این اهداف فراهم نشده و از حدود 140 سال پیش که این حرکت را آغاز کردیم مرتب دچار برهه باطل شدهایم و امروز کشورهایی مثل مالزی و کره جنوبی از این حیث از ما جلوتر هستند. رهامی بابیان اینکه مردم ایران برای برقراری یک نظام عدالت، جمهوری اسلامی را در راستای این خواسته برگزیدند، گفت: در قانون اساسی قوه قضائیه مسئول تحقق بخشیدن به عدالت و احیای حقوق عامه مردم است و احیای حقوق شهروندی و حفظ و تضمین آزادی نیز از دیگر وظایف این حوزه محسوب میشود.
وی تأکید کرد: اگر یکی بخواهد نماینده مجلس باشد و حقوق شهروندی وی ناقض شود، قوه قضائیه باید علیه شورای نگهبان حکم صادر کند و متأسفانه تا حالا اینگونه نبوده است.
رئیس کمیته انتخابات مهمترین عامل توسعه جامعه را فرهنگی و سیاسی عنوان و تصریح کرد: قوه قضائیه باید از مهاجرت مغزها جلوگیری کرده و سرمایهگذاری برای تولید شغل را تضمین کند.
رهامی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه احزاب برای قدرت، مشارکت و کمک کردن به وجود آمدهاند، اینکه میگویند احزاب نباید برای انتخابات فعالیت کنند حرف غلطی است؛ چراکه حزب کمیته امداد و یا بهزیستی نیست، بلکه حزب برای کمک کردن به گردش آزاد قدرت و ایجاد رقیب درست شده است.
به اعتقاد وی اگر در انتخاباتی رقیب نباشد، فساد ایجاد میشود، بنابراین احزاب باید راه و چاه را نشان بدهند.
رئیس کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات خاطرنشان کرد: مردم انتظار دارند اگر مفسدان در یک نظام ۱۰۰ نفر بودهاند پس از ۲۰ الی ۳۰ سال تعداد آنها به ۲۰ نفر یا کمتر کاهش یابد.
رهامی بابیان اینکه برخی فسادها در دولتهای نهم و دهم به وجود آمد، گفت: فساد در این حجم و خروجی این سیستم بر روی کار آمدن چنین مسئولانی شده و هر روز پرونده جدید کشف میشود.بنابراین باید کاری کنیم که یک فاسد بداند به هیچ نحوی نمیتواند در جمهوری اسلامی دست از پا خطا کند. وی در ادامه تأکید کرد: آیا باید جلوی مسئولی که میگوید باید دهان مسئولانی را که میگویند نباید فسادها صورت بگیرد و این به ضرر نظام است را گل گرفت یا دستش را بوسید؟
رئیس بنیاد بینالمللی صلح در پایان گفت: من بهعنوان یک وکیل و استاد دانشگاه و فعال سیاسی هنوز نتوانستهام بعد از ۳۰ سال کار کردن در تهران برای خودم دفتر وکالت اختیار کنم، آنوقت شاگرد ما یک شبه پولدار و میلیاردر میشود.
فساد و رانت، پیامدهای ساختار غیرخلاق است
فرشاد مومنی از دیگر سخنرانان مراسم بود که درباره بحران فساد سیستمی در شرایط کنونی ایران گفت: تصور من این است که عنوان فساد سیستمی معنای اصطلاحی و معنای مضمونی دارد که از معنای مضمونی تفکیک وجوه گوناگون زندگی قراردادی ترسیم میشود و یک کل واحد میسازد و از اینکه چرخهای اقتصاد به خوبی نمیچرخد، میتوانیم پیشبینی کنیم که در حوزههای اجتماعی، فرهنگی و سیاست هم شرایط به همین منوال است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب و اقتصاددان بیان کرد: اگر باور داشته باشیم که فساد سیستمی نیازمند بازشناسی کلی در نظام جمعی ماست، میتوانیم متصور شویم که به نظام پاداشدهی مربوط خواهد بود.
او در ادامه گفت: برای ورود به چنین بخشی اگر قرار باشد منطق و علم حاکم باشد، ما نیاز به فهم نظری داریم و این فهم در مسائل پیچیده نیازمند نظریه جامع و ابرنظریه است که با همان منطق در رفتارهای سیاسی هم توضیح داده میشود.
این استاد دانشگاه افزود: اگر قرار باشد تلاشمان سازمانیافته صورت گیرد، باید ابتدا در حیطه اندیشه، تنگناها را برطرف کنیم و رکن اصلی، صورتبندی دقیق از ساحت اندیشه است.
او بیان کرد: حیات جمعی انسانها در کلیترین حالت بر خلاقیت استوار است که در همه عرصههای اجتماعی موضوعیت دارد و اگر ساختار نهادی مشوق خلاقیت باشد، از دل آن دانایی و مشارکت برمیآید در غیر این صورت ساختار خود را در جهت توزیع مجدد یعنی خلاق نبودن تعریف میکند.
این استاد اقتصاد بیان کرد: پیامدهای ساختار غیرخلاقیتی این است که فساد، رانت و دلالی پاداش بیشتری دریافت میکند و این در مقایسه با خلاقیت و نوآوری در تضاد خواهد بود.
او با تاکید بر اینکه باید بر ساختار خلاقیت و نوآوری تکیه کنیم، گفت: در تمام ادیان توصیه میشود که با رانت و ربا مخالفت کنند، لذا این هم با ساختار خلاقیت در تضاد است و اگر به طور کلی به ما گفته شود ریشه اصلی فساد سیستمی کجاست در جهت مقابله با آن بر میآییم.
مومنی ادامه داد: این ساختار به مردم ضربه وارد میکند و بیشترین بهرهبرداری نصیب دلالان و رانتخواران میشود که اگر موجب ژرفنگری قرار دهیم، میبینیم که نظریهپردازان میگویند امنیت و استقلال ملی و کیفیت زندگی بهتر، باید در زمینه خلاقیت در مرکز توجه و پاداشدهی قرار گیرد.
دولت چندان اعتقادی به حزب ندارد
قدرتعلی حشمتیان، رئیس خانه احزاب نیز اظهار داشت: مشکلات امروز کشور به دلیل عدم توجه به احزاب در کشور بوده و این به دلیل توجه نکردن به دموکراسی است.
وی با بیان اینکه ایران نسبت به خیلی از کشورها در زمینه دموکراسی عقب است، گفت: دولت چندان اعتقادی به حزب ندارد، رهبری فرمود به لیستها رأی بدهید اما چه کسی به توصیه ایشان گوش کرد.
رئیس خانه احزاب ایران با اشاره به نامه این تشکل صنفی به رؤسای قوا برای وقت ملاقات خاطر نشان کرد: بنده تا کنون چند نامه به رؤسای قوا نوشتهام، اما به این درخواست ما برای ملاقات پاسخی داده نشد آیا این بیتوجهی به احزاب کمتوجهی به مردم نیست.
وی با بیان اینکه بنده به آقای فریدون دستیار ویژه رئیسجمهور در مراسمی درخواست تعیین وقت برای دیدار احزاب کشور با رئیسجمهور کردم، گفت: آقای فریدون به من گفت که ربطی به من ندارد چطور زمان انتخابات مدام به ما زنگ میزدید اما حالا دیگر به دردتان نمیخوریم؟
حشمتیان افزود: احزاب فقط برای انتخابات نیست و در همین راستا ما در شورای مرکزی خانه احزاب مصوب کردهایم که وزرا باید به شورای مرکزی خانه احزاب بیایند و گزارش کار بدهند.
وی در این همایش وعده داد که شعب استانی خانه احزاب را در همه استانهای کشور راهاندازی خواهیم کرد و کمیته بینالملل را در سطح سیاست خارجی فعال میکنیم.
رئیس خانه احزاب تأکید کرد: قطعاً به گونهای برنامهریزی خواهیم کرد که مسئولان در خدمت احزاب باشند نه احزاب در خدمت مسئولان.
باید راه مشارکت مردم در همه امور کشور را باز کنیم
علیرضا محجوب دبیر کل خانه کارگر و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: امروز در عرصه فقرا و رسیدگی به وضع کارگران و دقت در حفظ حاکمیت آنها در عرصه سیاست، مسیری پیش گرفتهایم که در آنچه قانون اساسی و شعائر گفته شده رنگ باخته است.
وی افزود: باید راه شرکت همگان در حکومت کردن باز شود؛ چراکه مسدود بودن آن سبب شده تا طبقات برگزیده بتوانند بحثی را به عنوان فساد دنبال کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی منشأ اصلی در پروندههای فساد را بیانضباطی عنوان و تصریح کرد: منشأ فساد علیرغم بی انضباطی، نداشتن قوانین و برخوردهای صحیح است.
محجوب با بیان اینکه ما پروندهای در ارتباط با بیانضباطی به دادگاه فرستادهایم، گفت: اگر دستگاهی نتواند با بیانضباطی برخورد کند فساد همهگیر خواهد شد و این از نظامهای فئودال و شاهنشاهی هم بدتر است، چون فساد در این نظامها محدود است اما در وضع موجود فساد همهگیر خواهد شد. وی از همه جریانات سیاسی و صنفی خواست که راه مشارکت مردم در همه امور را باز کنند.
دبیر کل خانه کارگر معتقد است قوانین، نظارت و پیگیرِهای موجود در مقوله فساد پاسخگو نبوده و تا تجدیدنظر و بازسازی اساسی صورت نگیرد، شاهد بازگشت اعتماد عمومی نخواهیم بود.
کد مطلب: 63477