کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کواکبيان در اجتماع پرشور عزاداران حسيني در شب عاشورا

حسيني بودن با عافيت‌طلبي و سکوت در برابر مظالم منافات دارد

25 مهر 1395 ساعت 9:16

نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس‌ شوراي اسلامي‌ با اشاره به دلايل وقوع حادثه کربلا و تاثير حضرت امام حسين(ع) بر جنبش‌ها، حرکت‌ها، قيام‌ها و نهضت‌هاي پس از عاشوراي حسيني گفت: امر به معروف و نهي از منکر و ‌اصلاح ‌جامعه ‌از مهم‌ترين دلايل قيام حضرت امام حسين(ع) بود.




نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس‌ شوراي اسلامي‌ با اشاره به دلايل وقوع حادثه کربلا و تاثير حضرت امام حسين(ع) بر جنبش‌ها، حرکت‌ها، قيام‌ها و نهضت‌هاي پس از عاشوراي حسيني گفت: امر به معروف و نهي از منکر و ‌اصلاح ‌جامعه ‌از مهم‌ترين دلايل قيام حضرت امام حسين(ع) بود.

به گزارش پایگاه خبری فریادگر،دکتر مصطفي کواکبيان همزمان با شب عاشورا، در جمع پرشور عزاداران و سوگواران حسيني در مسجد و تکيه حضرت امام موسي کاظم(ع) جهاديه سمنان، با مروري گذرا بر سخنراني‌هاي سال‌هاي قبل خود در ارتباط با دستاوردها و ويژگي‌ها و اهداف قيام امام حسين(ع)، به تشريح کامل سه علت وقوع قيام کربلا و برپايي نهضت عاشورا، پرداخت و گفت: عده‌اي معتقدند حضرت امام حسين(ع) صرفا براي اينکه با يزيد که علنا شراب‌خواري نموده و وحي الهي را منکر مي‌شد بيعت نکند، قيام کرد.

وي با بيان اينکه يزيد با برگزاري مجالس مختلف سعي مي‌کرد همه چيز را يک بازي جلوه دهد و بني‌هاشم را رياست طلب بداند، گفت: حضرت امام حسين(ع) با چنين شخصي با اين ويژگي‌ها بيعت نکرد و سعي کرد تا چهره يزيد و يزيديان را آشکار کند. نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس‌ شوراي اسلامي ‌افزود: حضرت امام حسين(ع) هيچ‌گاه به دنبال عافيت‌طلبي نبود و الا مي‌توانست براي بيعت نکردن، از سرزمين مکه به سوي يمن امروزي هجرت کند و دور از دسترس و کاري به کار يزيد نداشته باشد.

کواکبيان تصريح کرد: آن حضرت هرگز نمي‌توانست نسبت به سرنوشت جامعه‌اي که جد بزرگوارش اسلام را در آن بنا نهاده بود، بي‌تفاوت باشد و او بايد چهره واقعي آنان را آشکار مي‌کرد و لذا به خداي خود مي‌فرمايد: هر‌کس که نداند تو مي‌داني که من براي هواهاي نفساني، فتنه‌گري و قدرت‌طلبي قيام نکردم.

وي افزود: امام حسين(ع) هرگز نتوانست لباس عافيت‌طلبي را بر تن کند و خود را از وضعيت جامعه دور نگه دارد و بگويد نه با يزيد مبارزه مي‌کنم نه بيعت، بلکه تقدير الهي اين بود که امام حسين(ع) با خون خويش چهره يزيد و يزيديان را افشا کند.عضو هيات علمي‌ و استاد دانشگاه علامه طباطبايي در ادامه دعوت کوفيان از حضرت امام حسين(ع) براي به دست گرفتن حکومت را دومين دليل وقوع قيام کربلا و برپايي نهضت عاشورا، عنوان کرد و گفت: بنا به نقل قول‌هايي که انجام شده، کوفيان براي دعوت از امام حدود 18 هزار نامه ارسال کردند و او را دعوت به حضور در کوفه کردند.

دبير کل حزب مردم‌سالاري افزود: هر چند نامه‌ها به فاصله زماني طولاني به حضرت امام حسين(ع) رسيد، اما ايشان نتوانست در برابر دعوت آنان سکوت کند و تصميم گرفت به کوفه برود.کواکبيان با بيان اينکه اگر آن حضرت اين دعوت را قبول نمي‌کرد امروز ما پس از 14 قرن مي‌گفتيم چرا امام دعوت آنان را نپذيرفت، اظهار کرد: البته حضرت سيدالشهدا قبل از رسيدن به کوفه چند سفير فرستاد و شهيد شدند و براي اثبات اجابت دعوت کوفيان راه کربلا و کوفه را در پيش گرفت. وي گفت: مرحوم صالحي نجف‌آبادي نويسنده کتاب شهيد جاويد‌ بيشترين تاثير وقوع کربلا را در دعوت کوفيان از امام حسين(ع) مي‌داند و مي‌گويد: وقتي آن حضرت 18 هزار نامه ارسالي که پاي هر نامه را ده‌ها نفر امضا کرده بودند، مشاهده کرد، حرکت خود را از مکه به سمت کوفه آغاز و اين موضوع بيشترين تاثير را در وقوع قيام کربلا داشته است.

نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس‌ شوراي اسلامي ‌در بيان علت سوم وقوع قيام کربلا و برپايي نهضت عاشورا، گفت: امر به معروف و نهي از منکر مهم‌ترين دليلي است که علاوه بر دو علت قبلي مي‌تواند در برپايي نهضت عاشوراي حسيني براي ما درس‌آموز باشد.

کواکبيان با بيان اينکه حضرت امام حسين(ع) اين فريضه الهي را به عنوان يک تکليف شرعي و خدايي انجام داد، تصريح کرد: امر به معروف و نهي از منکر جزو فرايض اسلامي ‌و واجبات است و همانند به جا گزاردن نمازهاي يوميه، اين فريضه هم بايد انجام شود.

اين استاد دانشگاه تاکيد کرد: امر به معروف و نهي از منکر اين نيست که فقط در مسائل جزئي دخالت کنيم، بلکه توجه به منکر‌هاي عظيم و معروف‌هاي مهم جامعه اهميت دارد.

مدير مسئول روزنامه‌ پيام استان سمنان افزود: حکومت يزيد و يزيديان بزرگترين منکر است و حضرت امام حسين(ع) بايد با اين منکر به عنوان تکليف شرعي و خدايي مقابله مي‌کرد.

کواکبيان افزود: تشکيل حکومت ديني اسلام به عنوان بزرگترين معروف است که آن حضرت به عنوان معروف انجام داد.دبير کل حزب مردم‌سالاري با بيان اينکه حضرت امام حسين(ع) براي اجرا و نهادينه کردن امر به معروف و نهي از منکر در جامعه هزينه زيادي داد، اظهار داشت: شايد هم اکنون هم در جامعه افرادي باشند که راحت‌طلب و نسبت به مسايل بي‌تفاوت باشند ولي اگر عده‌اي هم بخواهند در برابر ناملايمات فرياد بکشند و امر به معروف و نهي از منکر کنند، افرادي در مقابل ناراحت مي‌شوند و لذا بايد هزينه زيادي پرداخت کرد.عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي‌خطاب به کساني که نسبت به اعتراضات وي در مجلس شوراي اسلامي ‌روي مباحث مختلف حرفي دارند، اظهار داشت: وظيفه نمايندگان در مجلس امر به معروف و نهي از منکر است و بايد به سوگندي که ياد کردند عمل کنند. دبير کل حزب مردم سالاري با بيان اينکه چه کسي بايد در برابر املاک نجومي، فيش‌هاي حقوقي نامتعارف و تقاضاي مردم براي اشتغال جوانان فرياد بزند، به اختلاس‌هاي ميلياردي صورت گرفته در دولت قبلي اشاره کرد و گفت: نمايندگان مجلس قبل که در مقابل اختلاس‌هاي انجام شده در دولت قبلي سکوت اختيار کردند، بايد پاسخ بدهند که چرا سکوت کردند؟استاد دانشگاه علامه طباطبايي تاکيد کرد: امر به معروف و نهي از منکر در مسايل مهم از جمله منکرات اقتصادي، سياسي‌، اجتماعي، فرهنگي و... است، ولي برخي سکوت مي‌کنند و مي‌گويند، مهم نيست، سوال اين است چرا بايد اين مسايل مهم نباشد؟

کواکبيان با بيان اينکه حضرت اباعبدالله الحسين(ع)به خاطر اصلاح جامعه جدش رسول خدا(ص) قيام کرد، گفت: انقلاب امام حسين(ع) انقلابي کورکورانه و نهضتي انفجاري نبود که به يک باره بخواهد شورشي ايجاد شود، بلکه انقلاب ايشان بر مبناي آگاهي، نهضت او بر پايه بصيرت و بينش بود و چون يارانش بصيرت، بينش و آگاهي داشتند، يکي پس از ديگري در رکاب او حرکت کردند و محکم و استوار ايستادند و شهيد شدند.کواکبيان، با تبيين نقش حضرت ابوالفضل العباس(ع) در کربلا و همراهي او با امام حسين(ع)، گفت: عنصر وفا‌داري حضرت عباس(ع) به خاطر برادري با امام حسين نيست بلکه به خاطر بينش و بصيرت آن حضرت است و لذا مي‌بينيم وقتي امان نامه را به او دادند و خواستند او را فريب دهند، فرمود: اگر دو دستم قطع شود امکان ندارد دست از دين خدا بر دارم و امام برحق و نوه رسول خدا(ص) را رها و به سوي آنان بروم.وي با بيان اينکه امام حسين(ع) براي اجراي شريعت اسلام قيام کرده که اين نيز از ديگر معروف‌هاي بزرگ است، افزود: متاسفانه ما براي اجراي احکام شريعت از برخي از زواياي اسلام در جامعه غافل هستيم.

کواکبيان با تاکيد بر توجه بيشتر به نماز و اهميت دادن به اين فريضه واجب، افزود: اگر تا پاسي از شب عزاداري کنيم ولي نسبت به نماز بي‌توجه باشيم حسيني نيستيم.

وي با بيان اينکه امام حسين(ع) به خاطر عدالت و اجراي اين مهم در جامعه شهيد شد، گفت: ظالمان بايد در جامعه اسلامي ‌احساس ناامني کنند و مظلومان در امنيت باشند.

استاد دانشگاه علامه طباطبايي، افزود: جامعه‌اي که در آن ظلم باشد و فريادي نباشد که در برابر اين ظلم‌ها بايستد و به اين ظلم‌ها رضايت دهد، قطعا جامعه حسيني نيست.

نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس‌ شوراي اسلامي ‌در بخشي ديگر از سخنراني خود با تاييد فرمايش رهبر کبير انقلاب اسلامي ‌حضرت امام خميني(ره) که فرمودند: هر چه داريم، از محرم و صفر است، گفت: واقعيت اين است که اصل انقلاب اسلامي‌ با سخنراني تاريخي حضرت امام راحل از عاشوراي سال 42 شروع شد و ادامه پيدا کرد.

وي در تشريح چگونگي حرکت مردم جهاديه سمنان براي پايين کشيدن مجسمه شاه، افزود: حرکت مردم اين منطقه به سوي ميدان امام فعلي و پايين کشيدن مجسمه شاه خائن هم در شام غريبان انجام شد و مردم سمنان با ياد حسين اين حرکت بزرگ را در 20 آذر 57 ثبت کردند.

کواکبيان با اشاره به تاثير ياد امام حسين(ع) در بسياري از صحنه‌ها و پيروزي‌هاي انقلاب اسلامي ‌در رويارويي با دشمنان، گفت: رزمندگان و شهيدان ما با ياد امام حسين(ع) به جبهه‌ها رفتند و با دشمنان مقابله و به پيروزي رسيدند و هم اکنون نيز مدافعان حرم در حفظ حرم حضرت زينب(س) با ياد امام حسين با تروريست‌هاي تکفيري و داعشي‌ مبارزه مي‌کنند. وي با بيان اينکه با ياد و نام امام حسين(ع) مي‌توانيم بر بسياري از مشکلات پيروز شويم، گفت: البته نبايد توجيه کنيم چون امام حسين(ع) داريم براي مشکلات چاره‌انديشي نکنيم ولي قطعا ياد حسين موتور محرکه حرکت مسوولان در همه زمينه‌ها است. به شرط آن که اهداف امام حسين(ع) مبني بر بازگرداندن جامعه به اسلام واقعي و اجراي شريعت الهي و اصلاح نابساماني‌هاي اجتماع و مقابله با انواع مظالم را فراموش نکنيم و بدانيم که حسيني بودن با عافيت‌طلبي و سکوت در برابر مظالم منافات دارد.

عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي ‌افزود: دشمن از برخي عزاداري‌ها که همراه با خرافات و يا با قمه‌زني است، تصويربرداري و بر عليه خود مردم ما استفاده و چهره شيعيان را مخدوش مي‌کند.

استاد دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اينکه اگر در عزاداري گريه مي‌کنيم و سينه مي‌زنيم، گريه ما سمبليک است و صرفا جنبه عاطفي نيست که چرا مثلا حضرت علي‌اصغر(ع) را 1370 سال قبل شهيد کردند، گفت: گريه ما سياسي است و يعني اينکه ما با گريه خود در مقابل ظلم و ستم تا پاي جان ايستادگي مي‌کنيم.

کواکبيان با اشاره به سخنان برخي افراد که مي‌گويند کشور ما چه کار به سوريه دارد، گفت: ما براي دفاع از حرم حضرت زينب(س)، زينبي که اگر بخواهيم مدال صبر و استقامت را به يک شير زن بدهيم حتما در تاريخ اول است، مبارزه مي‌کنيم و اگر رها کنيم قطعا دشمن تعرض خواهد کرد کما اينکه دست آنان به حرم امامان سامرا رسيد و تعرض کردند.عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي‌در ادامه با اشاره به جنايت‌هاي آل‌سعود و صرف هزينه‌هاي بسيار هنگفت براي زمين‌گير کردن تشيع و از بين بردن نام و ياد امام حسين(ع)، گفت: آل‌سعود با شستشوي مغزي مي‌خواهد نام اهل بيت را از ميان ببرد.

شايان ذکر است؛ دکتر کواکبيان با قرائت چند دو بيتي به گويش سمناني در وصف امام حسين(ع) و شهداي کربلا به سخنان خود پايان داد.


کد مطلب: 62061

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/62061/حسيني-بودن-عافيت-طلبي-سکوت-برابر-مظالم-منافات

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir