کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دبیرکل حزب مردم‌سالاری در همایش «اشتغال و رونق اقتصادی»:

نگذاریم جریان پوپولیستی به قدرت بازگردد

یکی از راههای ایجاد نشاط در جامعه، تغییر برخی وزرا است

25 خرداد 1395 ساعت 16:29

همایش «اشتغال و رونق اقتصادی» به همت حزب مردم‌سالاری عصر روز دوشنبه در هتل المپیک تهران برگزار شد.


همایش «اشتغال و رونق اقتصادی» به همت حزب مردم‌سالاری عصر روز دوشنبه در هتل المپیک تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری فریادگر، در این همایش علاوه بر اعضای هيئت رئیسه و دفتر سیاسی حزب مردم‌سالاری و همچنین دبیرکل حزب، دکتر مصطفی کواکبیان، برخی چهره‌های سیاسی، نمایندگان مجلس، اعضای شورای شهر و برخی مسئولان از جمله انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی، ابراهیم اصغرزاده، غلامرضا تاجگردون نماینده گچساران احمد حکیمی‌پور و محمد سالاری اعضای شورای شهر تهران، عبدالرضا عزیزی، نماینده شیروان، رمضانعلی سبحانی‌فر نماینده سبزوار، علیرضا محجوب نماینده تهران و محمدرضا تابش نماینده اردکان، سلماس خدادادی نماینده ملکان، حسین هاشمی تختی نماینده بندرعباس، سید ابوالفضل موسوی نماینده یزد و امیر طاهرخانی، داریوش قنبری و اقبال محمدی از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی   در جلسه و ضیافت افطاری حزب مردم‌سالاری که پس از همایش برگزار شد شرکت داشتند.

باید برای بعضی مجازات در نظر گرفت

در ابتدای همایش داریوش قنبری عضو شورای مرکزی و دفتر سیاسی حزب مردم‌سالاری، درباره بحران اشتغال در کشور گفت: بحث اشتغال یکی از بحرانهای جدی در کشور است. یکی از مشکلات در کشور همین نبود اطلاعات دقیق از آمار بیکاران است. همیشه مناقشه بوده که چقدر بیکار داریم. بنا به برخی اطلاعات ۶ میلیون بیکار در کشور وجود دارد. بعضی نرخ بیکاری را ۱۴ درصد اعلام می‌کنند و بعضی دیگر آن را بالای ۳۰ درصد می‌دانند. این نماینده ادوار مجلس ادامه داد: برای محاسبه در کشور ما مثل دیگر کشورهای دنیا خیلی از اقشار را جزو شاغلان در نظر می‌گیرند. سرباز و دانشجو کسانی هستند که جزو شاغلان محسوب می‌شوند. یعنی اگر در مجموع تعداد بیکاران را با جمعیت دانشجو و سرباز ارائه دهیم به آماری در حدود ۱۵-۱۶ میلیون بیکار می‌رسیم که بحران جدی برای کشور است.

او معتقد است صحبت‌های زیادی از طرف سیاسیون برای رفع بیکاری می‌شود اما تنها در حد حرف باقی می‌مانند. او ادامه داد: در زمان انتخابات بیکاران مورد توجه زیادی هستند ولی هنوز برنامه مناسب و جامعی برای رفع بیکاری ارائه نشده است. با شعار نمی‌شود مشکل را حل کرد. موضوعات اقتصادی از منطق خاصی تبعیت می‌کند که با بخشنامه قابل حل نیستند. باید با منطق علم اقتصاد با آنها برخورد شود.

قنبری با بیان اینکه زمانی می‌توانیم از رونق اقتصادی حرف بزنیم که چارچوب توسعه اقتصادی کشور را بشناسیم، ادامه داد: بعضی می‌گویند رونق اقتصادی یک مفهوم غربی است. این چارچوب تئوریک باید حل شود. آیا می‌توانیم در دنیای اسلامی‌چنین چارچوبی داشته باشیم؟ رسالت واقعی همه دولتها توسعه اقتصادی است. آیا این مفهوم غربی است یا متعلق به جامعه امروزی اسلامی‌نیز هست؟ یکسری نیازها در همه انسانها مشترک است که غربی و شرقی ندارد. این فعال سیاسی متذکر شد: باید ببینیم کشورهای توسعه یافته از چه راهی استفاده کرده‌اند. چطور بعضی کشورها برای جمعیت چند صد میلیونی خود توانسته اند کار درست کنند ولی ما برای جمعیت زیر ۳۰ میلیون نفر نتوانسته ایم. او با اشاره به اینکه چینی‌ها با ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کاری کردند که ۳۰ میلیون شغل ایجاد شد، ادامه داد: چینی‌ها در واقع به اندازه جمعیت فعال ما  شغل ایجاد کرده اند. احمدی نژاد در هر سال ۱۵ هزار شغل ایجاد کرده است. با ۷۵۰ میلیارد دلاری که در دولت ایشان وجود داشت چطور ما نتوانستیم به این موفقیت برسیم؟ در واقع نرخ اشتغال در دولت ایشان صفر بوده است. باید ببینیم کجای کار مشکل داشتیم.

 قنبری افزود: چرا ما زمانی از چشم انداز افق توسعه ۲۰ ساله صحبت کردیم اما حرفی از آن نیست؟ چرا باید برنامه‌ریزی بلند مدت و استراتژیک در کشور ضعیف باشد؟ برنامه‌های گذشته در کشور چند مشکلی داشت. هزینه‌های جاری کشور را کاهش ندادند. ما ۵ برابر هزینه‌های عمرانی را صرف هزینه‌های جاری کشور می‌کنیم. در واقع داریم گران کشور را اداره می‌کنیم. تا زمانی که کشور گران اداره می‌شود اشتغال ایجاد نخواهد شد.  تعداد کارمندان ژاپن با جمعیتی دو برابر ما، ۳۰۰ هزار نفر است. اما در کشور ما کارمندان بخش کشوری دو و نیم میلیون نفر است.در این صورت، سرمایه‌گذاری مولد صورت نمی‌گیرد.

او با بیان اینکه باید کاری کرد هزینه‌های جاری کشور کاهش پیدا کند، افزود: ما هم نفت می‌فروشیم و هم مالیات از مردم می‌گیریم. از سال ۸۹ به این طرف مالیات بر ارزش افزوده از مردم می‌گیریم که الان به ۹ درصد رسیده است. یک پنجم در آمد هر فردی را به صورت مالیات از او می‌گیرم و داریم با این پولها هزینه‌های جاری و دیوان‌سالاری کشور را تامین می‌کنیم. ما باید این را در دستور کار قرار دهیم. مجلس باید کاری کند که هزینه‌های جاری کشور کاهش پیدا کند. باید قوانینی تصویب شود که قانون سرمایه‌گذاری خارجی را اصلاح کند. باید کاری کنیم که شرکتهای خارجی برای سرمایه‌گذاری به ایران بیایند. در حوزه‌های نفتی و گازی، همسایگان ما در حال غارت هستند. هنوز نتوانسته‌ایم قراردادهای مشارکتی مثل همسایه‌های دیگرمان داشته باشیم. سالی ۱۰۰ میلیارد دلار از همین طریق پول مردم غارت می‌شود. سرمایه‌گذار خارجی در این صورت هیچ رغبتی ندارد در سرمایه‌گذاری مشترک با ایران شرکت کند.

نماینده مجلس هشتم افزود: ما نه تنها نمی‌توانیم سرمایه‌گذار خارجی جذب کنیم بلکه سرمایه‌گذار داخلی را هم دفع می‌کنیم. تا زمانی که زمینه برای سرمایه‌گذاری خارجی فراهم نشود، نمی‌شود کاری کرد. در واقع کشور را نمی‌شود با سلام و صلوات اداره کرد.

او معتقد است بحث دیگری که باید به آن توجه کرد، حمایت از دولت در سیاست خارجی است. وی افزود: در روندی که دولت در زمینه سیاست خارجی از بدو شروع به کار در پیش گرفته است، آقای روحانی یک بار گفت هیچکس حق ندارد در زمینه سیاست خارجی حرفی بزند که هزینه‌اش از جیب مردم برود. به نظر من مجلس دهم باید قوانینی تصویب کند که بر‌اساس آن مجازات‌هایی تعیین شود برای افرادی که موضع گیریهایشان در سیاست خارجی برای مردم هزینه داشته باشد. اگر مجلس دهم این سه مورد را در اولویت قرار دهد شاید بتوانیم امیدوار باشیم که کشور رو به جلو خواهد رفت.

 

زمانی باختیم که به معنویت انقلاب پشت کردیم

حجت‌الاسلام قیومی، عضو شورای مرکزی و دفتر سیاسی حزب مردم‌سالاری نیز در این  همایش گفت: ما فقط در اقتصاد نبود که از سرمایه خرج کرده ایم. ما قافیه را زمانی باختیم که به معنویتی که مبنای این انقلاب بود، بی‌توجه شدیم. انقلابی با عنوان اسلامی‌آمد و اسلامی‌که بر قرآن و فهم قرآن استوار بود پایه‌هایش شل شد. وقتی آن اتفاق اتفاد، ما شروع کردیم به ضرر دادن.

وی ادامه داد: شهید مدنی می‌گفت شما قرآن را باید آنطور که مقصود قرآن است بفهمید. در لابه‌لای داستان حضرت یوسف و زلیخا مسائل دیگری هم هست. می‌گوید وقتی کسانی آمدند و به زلیخا اعتراض کردند و گفتند چرا درگیر نفس خود شدی، گفت هرچه توضیح دهم کارگر نیست برای همین همان مهمانی معروف را ترتیب داد که زنان دستشان را با چاقو بریدند. اگر فردای قیامت از شما گفت دیدید فقط من نبودم که دستم را بریدم حالا شما هم دستتان را بریدید چه جوابی می‌دهید؟

او با طرح این سوال که شهید مدنی در این جمله چه می‌خواست بگوید؟ ادامه داد: می‌گفت آن زمانی که ما کنار بودیم و فقط غر می‌زدیم حالا که قدرت دست خودمان افتاده ما چه کرده‌ایم؟ بعد از ۳۵ سال در حوزه اقتصاد به چنین وضعی رسیده ایم. به جایی رسیده ایم که کوتوله‌های فکری جای مدیران کارآمد را گرفتند و معنویت ما شد ریا و ظاهر. کسی که انتقادی داشت اذیتش کردیم و اجازه ندادیم حرف بزند و به تملق گویان مجال صحبت دادیم. چه کسی باید پاسخ بدهد؟ اگر ما برای پیروزی لیست امید تلاش کردیم برای این بود که شرافتمان را حفظ کنیم و به دنیا بگوییم بعد از ۳۶ سال ما می‌خواهیم تازه شروع کنیم و پایه‌ها را از نو بسازیم.

 

نفت دولتمردان را دچار خودباوری کاذب کرد

در این همایش همچنین مهندس نعمت قلی‌زاده رئیس گروه برنامه‌ریزی صنعت و معدن سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و رئیس کمیته برنامه‌ریزی حزب مردم‌سالاری گزارشی از جلسات مرتبط با موضوع همایش را قرائت کرد. او گفت: مطالعات اقتصادی امروز نشان می‌دهد آن دسته از کشورهای جهان سوم که منابع طبیعی زیادی مثل نفت دارند از توسعه نیافتگی رنج می‌برند. دلارهای هنگفت نفتی اولین ضربه‌ای که به کشور می‌زند تضعیف نهاد دموکراسی است. آنجا که درآمدهای عظیم نفتی دولتها را به مردم وابسته نمی‌کند و دولت‌ها را از لحاظ درآمدی به مالیتها وابسته نمی‌کند و مردم هم مالیات چندانی نمی‌دهند یا نهادهایی که در کشور نقش‌آفرینی می‌کنند ولی مالیات نمی‌دهند مثلا بازار طلا مالیات نمی‌دهد. وقتی مردمی‌به دولتش مالیات ندهد و برخاسته از این نظام تک بعدی اقتصادی ماست، پس پرسش و پاسخ دولت و مردم از بین می‌رود. این اتفاق افتاده.

وی ادامه داد: اتفاق دیگر، کم‌توجهی به  شایسته‌سالاری است. ما امروز با اضمحلال نظام آموزشی در کشور مواجه هستیم. ما براساس اعتمادی که به دلارهای نفتی داشتیم احساس بی‌نیازی از نیروی انسانی کردیم. کارمندان دولت خیلی کم کار می‌کنند .کشوری که نتواند انباشت سرمایه انسانی داشته باشد، شایسته‌سالاری انجام نمی‌دهد و فضای اقتصاد به رانت تک محصولی نفتی تبدیل می‌شود و دست مردم عادی خالی می‌ماند. این فعال اقتصادی ادامه داد: ما با این دلارها توانستیم کمیت ایجاد کنیم. ولی در کیفیت توفیقی نداشتیم. وابستگی به اقتصاد نفتی ربطی به قبل و بعد انقلاب ندارد. این محصول کارکرد تاریخی اقتصاد است. نفت، دولتمردان ما را دچار خودباوری کاذب کرد. پاسخ به این مشکلات مردم به دلیل همین تک بعدی بودن اقتصاد ماست. بحث‌های قبل انقلاب به بعد انقلاب تسری پیدا کرد. اقتصاد جنگ تحمیلی را ما تفسیر نمی‌کنیم.

قلی‌زاده با بیان اینکه در سالی که دولت اصلاحات به دولت مهرورز تحویل داده شد، شاخصه‌های اقتصاد همه مثبت بودند، ادامه داد: همان کسی که می‌گفت تحریم‌ها کاغذ پاره‌ای بیش نیست می‌دانست تحریم کمر اقتصاد ایران را خواهد شکست. بعد از آن طرح هدفمندی یارانه‌ها که با شمایلی زیبا به زمین‌مان زد. بیشترین جهش قیمت در تاریخ اقتصاد جهان را مردم ایران در آن دوران چشیدند. در فاصله کوتاهی قیمت بنزین از صد تومان به هزار تومان رسید. همین باعث رکود اقتصادی شد. از دولت می‌خواهیم صنایعی را که به واسطه افزایش هزینه‌های انرژی ورشکست شدند اعلام کند. مردم باید بدانند در زمان احمدی‌نژاد چه فاجعه‌ای بر سر مردم ایران آمد. مهمترین صدمه‌ای که خوردیم تضعیف منابع انسانی بود.

 

حوزه نفت، حوزه صنایع اشتغالزا نیست

پدرام سلطانی  عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران نیز در این همایش با بیان اینکه اشتغال می‌تواند به یک بحران در کشور تبدیل شود، گفت: بحران یا پدیده بیکاری معلول یک سلسله عوامل پیچیده‌ای است که انباشتگی قدیمی‌حاصل کرده و در چند سال گذشته به واسطه عمق تحریم‌ها و میراث به جامانده از دولت گذشته برای دولت فعلی و رکود حاصل از این دو موضوع،، تشدید شده. بحران مزمن به راحتی قابل حل و فصل نیست.

وی با تأکید بر اینکه برای سرمایه‌گذاری مناسب کشور به آرامش و امنیت روحی، روانی، فکری و سیاسی نیاز دارد، گفت: تنش‌های سیاسی در فضای عمومی‌جامعه جلوه گری می‌کند. با نگاهی به اخبار و اطلاعات در خروجی رسانه‌ها تنها ناامنی و تزلزل در ثبات استنباط می‌شود که باید این مشکل در سطح قوای سه‌گانه حل شود. این مسئله برای سرمایه‌گذاری مهم است. در این رابطه مسئولان محترم باید توجه کنند که سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذار به مانند آهویی در چمنزار است که با کوچکترین صدایی فرار می‌کند.

نماینده بخش خصوصی در همایش مردم‌سالاری ادامه داد: رشد اقتصادی در اقتصاد ما به واسطه نفتی بودن آن، از محل تولید و فروش نفت است در حالیکه باید مبتنی بر صنایع پایین دستی یا صنایع سنگین باشد. نکته اینجاست که اصولا حوزه نفت، حوزه صنایع اشتغال زا نیست پس شاکله اقتصاد ما برای ایجاد اشتغال در یک کشور ۸۰میلیونی اصلا به وجود نیامده و صنایع ما اصلا برای ایجاد اشتغال طراحی نشده اند. طبیعتا گذار از دوران مبتنی بر نفت به دوران مبتنی بر مالیات در تنگنای اقتصادی کشور، این بحران را پیچیده تر کرده. چون دولت می‌خواهد کسری مالیاتش را از مالیات جبران کند در صورتی که ما باید مجال ایجاد اشتغال را داشته باشیم تا پس از آن بتوانیم مالیات بگیریم.

او با بیان اینکه از نمایندگان انتظار می‌رود توجه ویژه‌ای به بهبود محیط کسب و کار داشته باشند تاکید کرد: ضمن ایجاد فضای لازم، هزینه لازم برای ایجاد اشتغال نیز پایین آید. نایب رئیس اتاق بازرگانی با بیان اینکه قوانین دست و پا گیر برای ایجاد فضای کسب و کار وجود دارد گفت که نمونه آن در حوزه ترانزیت 12 دستگاه متولی و در حوزه صادرات 8 ارگان وجود دارند که اینها همه نشان دهنده قوانین بسیار برای ورود به این حوزه است.

بیکاری، تهدید جدی کشور

یدالله طاهرنژاد، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی نیز با بیان اینکه وجود ۶ میلیون بیکار تحصیل‌کرده در کشور بمب و تهدید بزرگی است، گفت: مجموع درآمد دولت‌های نهم و دهم بیش از 800 میلیارد دلار بود و در ابتدای دولت نهم 20 میلیون و 20 هزار شغل وجود داشت که در پایان دولت دهم شغل قابل تعریف 20 میلیون و 42 هزار بوده است. در طول دولت نهم و دهم فقط 22 هزار شغل ایجاد شده بود که این رقم بسیار پایین است. طاهرنژاد با تأکید بر اینکه مسیر اقتصاد دولت روحانی صحیح است، گفت: دولت آقای روحانی در شروع کار به 2 آسیب جدی، یعنی تعامل بین‌المللی و تعامل در عرصه داخلی توجه ویژه کرد که این اقدام مناسبی بود. عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی بابیان اینکه ما برای تعامل بین‌المللی باید مناسبات خود با دنیا را بهبود می‌دادیم، گفت: دولت و تیم هسته‌ای دلسوزانه همه تلاش خود را به‌کار بستند تا آبرومندانه و عزت مندانه کشور را از تله استکبار بیرون بیاورند و با حل مسئله هسته‌ای، تعامل بین‌المللی را مرتفع کردند.

وی بابیان اینکه برخی از منتقدان به دولت ایرادات جالبی می‌گیرند، گفت: اگر دولت برجام را عملی نمی‌کرد و موضوع هسته‌ای حل نمی‌شد، امروز چه وضعی داشتیم؟ وضعیت نفت و دیگر حوزه‌های ما چگونه بود؟ بدیهی است که برای درست شدن بستر و ترغیب سرمایه‌گذار زمان لازم است. طاهرنژاد بابیان اینکه مجلس باید به دولت در ایجاد آرامش و بهبود فضای کسب‌و کار کمک کند، گفت: 6 میلیون بیکار تحصیل‌کرده دانشگاهی، بمبی بزرگ و تهدیدی بزرگ برای کشور است. بنابراین باید 7.5 میلیون شغل ایجاد کنیم.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی خاطرنشان کرد: کارشناسان اقتصادی معتقدند که برای ایجاد یک شغل نیازمند 100 میلیون تومان پول هستیم، بنابراین برای ایجاد 6 میلیون شغل 600 هزار میلیارد تومان پول لازم داریم، بنابراین نیازمند ورود سرمایه‌های خارجی به کشور هستیم. وی بابیان اینکه اشتغال با تو بمیری، من بمیرم، ایجاد نمی‌شود، گفت: باید بین میزان سرمایه‌گذاری و تقاضای کار توازن و تعادل ایجاد کنیم.

 

اشتغال زاییده رونق اقتصادی است

دکتر غلامحسین خورشیدی، رئیس دفتر مطالعاتی حزب مردم‌سالاری نیز در این همایش گفت: من معتقدم اشتغال زاییده رونق اقتصادی است. مشکلات اقتصادی ایران اصلا اقتصادی نیست، کاملا غیراقتصادی است! اتفاقا باید خیلی هم ممنون این جامعه باشیم. به این دلیل که جامعه ما مثل مریضی است که یک دنیا دکتر نابلد سرش ریخته اما هنوز زنده است.

وی ادامه داد: ما یکی از کشورهای بسیار غنی در سرمایه‌های طبیعی هستیم. اما در کنارش سرمایه‌های دیگر ما بسیار کم هستند؛ از جمله سرمایه فرهنگی؛ سیاسی و انسانی. بعضی تصور می کنند سرمایه انسانی در کشور بالاست ولی اصلا اینطور نیست. آدم تحصیل کرده و دارای مدرک، زیاد داریم ولی سرمایه انسانی این نیست. من به خصوص سرمایه سیاسی را تاکید دارم چون حاکمیت سیاسی باید بتواند رشد کند. انصافا مشکل این است که شعار زیاد دادیم. این اقتصاددان با اشاره به بانکداری ربوی گفت: بانکداری ما غیراسلامی و ربوی است. باید پرسید چرا بیش از سی سال است که اینگونه است؟!

 

بیکاری، صرفا مشکل اقتصادی نیست

در ادامه آرش حبیبی عضو دفتر سیاسی حزب مردم‌سالاری گفت‌: با شروع بکار مجلس و پیروزی نسبی لیست امید و جریان اصلاحات، مردم انتظار تغییرات اساسی بخصوص در حوزه اقتصادی و معیشتی دارند که این مسئله باید در اولویت کاری نمایندگان مجلس قرار گیرد. وی یادآور شد: امروزه در هر خانواده‌ای حداقل یک جوان بیکار است که در این شرایط نامناسب اقتصادی به علت عدم توجه به تولید، اشتغالزایی و رفع رکود، چشم امیدی نسبت به آینده خود ندارند لذا باید با توجه بیشتر به اقتصاد نسبت به حل مشکلات اقتصادی خانوارها اقدامات عاجلی صورت بگیرد. البته خیلی از مشکلات ساختاری و اقتصادی است. هم‌اکنون وعده‌هاي مختلفي براي حل بیکاری و ايجاد اشتغال به مردم ارائه شده است. این وعده‌ها در حالی بیان می‌شود که بر همگان روشن است، بیکاری امروز تنها مشکل اقتصادی نیست بلکه مشکل اجتماعی و خانوادگی و یک معضل فرهنگی است و ده‌ها مشکل دیگررا به دنبال خود به همراه دارد. وی تصریح کرد: بیکاری قدرت خرید مردم را کاهش می‌دهد، سبد خانوارها کوچک می‌شود، فساد و اعتیاد افزایش می‌یابد و جوانان را برای زندگی بی‌انگیزه می‌کند. به گفته وی تلاش برای ایجاد شغل در جامعه یکی از شعارهای دولت یازدهم است که با توجه بیشتر به رشد اقتصادی می‌توان در جهت رفع بزرگترین نگرانی جوانان جامعه گام بلندی برداشت.

عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری تصریح کرد: حزب مردم‌سالاری فساد اقتصادی را مانع اصلی رشد و شکوفایی اقتصادی می‌داند و با این شعار نیز وارد انتخابات شد. فساد اقتصادی با فقدان مسوولیت پذیری و نظارت دقیق دولتها بر فعالیتهای اقتصادی  و عملکرد مقامات آغاز می‌شود ومانع رقابت سالم و رشد اقتصادی می‏شوند و به طور مستقیم به پایه‌های اقتصادی کشورها صدمات جدی وارد می‌کنند. ما امیدواریم با توجه بیشتر به موانع ساختاری، مشکلات اقتصادی و معیشتی بهبود یابد.

 

برای ایجاد شغل باید به کارآفرینی توجه کنیم

محمدرضا منصوری نماینده ساوه و زرندیه سخنران بعدی بود که در ابتدای سخنانش گفت: به خاطر پیشرفت علم مشاغل از بین می‌رود. اگر سالی یک میلیون شغل هم درست کنیم بیشتر از آن را سالانه از دست می‌دهیم. نرم افزاری می‌آید که همه صحبتهای شما تایپ می‌شود پس تایپیستهای دنیا بیکار می‌شوند. دستگاه موبایل که آمد یک شبه دویست هزار نفر بیکار شدند. این اتفاق در همه دنیا افتاده است. او با بیان اینکه اگر بخواهیم ریشه ای به این مسئله بپردازیم باید به آموزش توجه کنیم، افزود: تا زمانی که این نظام آموزشی باشد اگر بودجه ۱۰۰ هزار میلیارد هم بیاید، باز از بین می‌رود. الان ایران خودرو بزرگترین بدهکار دنیاست. به سه برابر قیمت جهانی ماشین را می‌فروشد اما باز بدهکار است. چون توانمندسازی انجام نمی‌شود و آن کاری که باید درست انجام دهیم را انجام نمی‌دهیم. وی ادامه داد: باید نظام آموزشی از اول دبستان شروع کند. بچه باید آن کاری را که دوست دارد انجام دهد. یعنی در  ۱۳ سالگی فرد باید به یک حرفه، هنر یا علم مسلط باشد.

این نماینده مجلس دهم افزود: مشکل اینجاست که جوانان ما همه یک کتاب می‌خوانند. دنیا در این ۵۰-۶۰ سال عوض شده است اما نظام آموزشی ما هنوز برای ۶۰ سال قبل است. ما تا آن سالها با افغانستان فرق نداشتیم فقط نفت باعث شد زندگیمان بهتر شود. اگر می‌خواهیم موفق باشیم باید جوان ما به علاقه‌اش برسد. با پول صنعت، مشکل ما حل نمی‌شود. همانطور که تا الان اینهمه پول خرج شده. در درجه اول باید توانمند شویم. ما اگر برنامه‌ریزی درستی نداشته باشیم به جایی نمی‌رسیم. آن ۸۰۰ میلیارد دلاری که از بین رفت حتی اگر ۲ هزار میلیارد دلار هم باشد و بدون برنامه خرج شود باز به جایی نمی‌رسیم.

 

اگر برای مردم کاری نکنیم، سیلی می‌خوریم

آخرین سخنران مراسم، دبیرکل حزب مردم‌سالاری بود. دبیر کل حزب مردم‌سالاری خطاب به برخی از نمایندگان مجلس دهم حاضر در همایش و ضیافت افطاری حزب متبوع خود، اظهار کرد: درست است که رونق اقتصادی، اشتغال می‌آورد اما اگر اشتغال ایجاد شود به رونق اقتصادی افزوده می‌شود. جدای از بحثهای کلان در چشم‌انداز بیست ساله، پیش‌نویس برنامه پنج ساله ششم، قانون بودجه ۹۵ و باید نمایندگان امسال یک طرح ملموس و محسوس برای ایجاد اشتغال ارائه دهند. مسائل ما الان بسیار ضروری و اورژانسی است.

او با بیان اینکه به پنج دلیل معتقدم باید برای ایجاد اشتغال تلاش کرد ادامه داد: اولا که  بر‌اساس منویات امام راحل(ره) قانون اساسی و اهداف انقلاب، قرار نیست انقلاب کنیم و مردم در تنگنای اقتصادی  باشند، اگر قرار بود این گونه باشد که شاه هم بود. ما می‌خواستیم علاوه بر معنویت جامعه، مشکلات مادی جامعه را نیز برطرف کنیم و این رسالت تک تک انقلابیون است.

دبیر کل حزب مردم‌سالاری افزود: دلیل دوم برای ایجاد اشتغال این است که کشوری که می‌خواهد برای دنیا الگو باشد نباید وضع اقتصادی آن به این شکل باشد چراکه ما طبق سند چشم‌انداز ایران 1404 باید اولین کشور این منطقه و دهمین کشور دنیا بشویم، بنابراین باید سرعت بیشتری به خرج دهیم. مقام معظم رهبری چند سالی است که شعار سال را اقتصادی انتخاب می‌کند اما هیچ اتفاقی در این زمینه نیفتاده است تا این که ایشان امسال قاطعانه برای تمام دست اندرکاران، اقدام و عمل را تعیین کردند. سه ماه گذشت. چشم تکان بدهیم یک سال هم رد می‌شود. نامگذاری امسال به عنوان سال اقدام و عمل، دلیل سوم برای ضرورت توجه به موضوع اشتغال است.

کواکبیان در تشریح دلیل چهارم گفت: مانمایندگان مجلس دهم به مردم قول دادیم و شعار رونق اقتصادی را در شعارهایمان داشتیم و به همین دلیل باید ایجاد اشتغال کنیم. کواکبیان در ادامه به دلیل پنجم پرداخت و گفت: کسانی که در انتخابات مجلس دهم لیست ما بودند بخشی از آنها حامیان دولت بودند. اساسا شعار همه ما در بحث اقتصادی، کمک به دولت بود. پس باید از این نظر یک اقدام جدی کنیم. اگر برای مردم کار نکنیم، همان سیلی‌ای که به اصولگرایان در انتخابات مجلس دهم زدند به گوش نمایندگان فعلی نیز خواهند زد. باید عجله کنیم.

وی ادامه داد: ما باز در آستانه یک انتخابات مهم ‌هستیم.نباید اجازه دهیم جریان پوپولیستی به قدرت بازگردد. من و سایر نمایندگان مجلس، احزاب و رسانه‌ها و نخبگان سیاسی و همه کسانی که به هر شکلی در جایی مشغول هستند تنها ۵۰ درصد نقش دارند در اینکه جریان پوپولیستی قبل بازنگردد برای ۵۰ درصد باقی مانده خود دولت باید کاری انجام دهد. سوال این است که چه باید کرد؟ این می‌طلبد ما به شکل جدی تلاش کنیم. نهادهای مختلف یک سری تکلیف دارند ولی خود دولت هم باید کاری کند. دولت باید در این یک سال حداقل چند وزیر عوض کند. اگر قرار است مردم امیدوار شوند، ما مجلسی‌ها باید به دولت کمک بکنیم تا طرحهای اشتغالی به بار بنشیند، خود دولت هم باید حرکت کند.

 


کد مطلب: 57108

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/57108/نگذاریم-جریان-پوپولیستی-قدرت-بازگردد

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir