کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ناگفته‌هاي وزير بهداشت از ماجراي رهاسازي بيماران

14 شهريور 1391 ساعت 15:15


از ماجراي «رهاسازي دو بيمار در يكي از اتوبان‌هاي پايتخت» ۱۷ ماه مي‌گذرد، حادثه‌اي كه به خبر داغ رسانه‌ها تبديل شد و واكنش‌هاي بسياري از مسئولان را برانگيخت و امروز "حميد فرازي" يكي از اين بيماران همچنان در بيمارستان اقامت دارد و حاضر به ترك بيمارستان نيست و به گفته وزير بهداشت، بيمارستان براي وي تبديل به هتل شده و حتي تهديد هم مي‌كند كه اگر وي را از بيمارستان اخراج كنند با رسانه‌ها مصاحبه مي‌كند و مدعي مي‌شود كه وي را كنار خيابان گذاشته‌اند.

دكتر مرضيه وحيد دستجردي در گفت‌وگو با ايسنا، درباره سرانجام پرونده «رهايي بيماران»، گفت: در اين زمينه حدود هفت نفر دستگير شدند، احكام صادر شد و متخلفان زنداني شده‌اند. حتي عده‌اي از آنها به ما متوسل شدند كه از زندان آزاد شوند اما ما دخالتي نكرديم.

وي افزود: درباره اينكه ريشه اين قضايا چه بوده، هنوز روي نظر خودمان هستيم و علت اين موضوع هنوز برايمان روشن نيست.

وزير بهداشت به خدمات رايگان بيمارستان امام (ره) به بيماران بي‌سرپرست و همچنين معتادان اشاره كرد و ادامه داد: بيمارستان امام از جمله بيمارستان‌هايي است كه بيماران معتاد زيادي به آنجا مراجعه مي‌كنند و درمان مي‌شوند و حتي معتادان بيشتر از مردم عادي از اين بيمارستان سرويس مي‌گيرند؛ اما اينكه يك دفعه يك روز ساعت ۱۰ صبح و در وسط بيابان دو بيمار با لباس بيمارستان رها شوند و برگه راديولوژي، پتو و سرنسخه بيمارستان اطرافشان پخش باشد و خبرنگاري هم در وسط بيابان حاضر باشد، مشخص است كه پشت اين قضيه، صحنه سازي است؛ اما اينكه چه كسي و براي چه اين كار را كرده است ما خبر نداريم.

جاي خالي نهادهاي حمايتي در پذيرش بيماران معتاد درمان يافته و بي‌سرپرست
دستجردي در پاسخ به سوال ايسنا درباره «حميد فرازي»، يكي از بيماران رها شده نيز گفت: با وجود آن كه تمام اقدامات درماني اين فرد از مدت‌ها پيش به پايان رسيده اما هنوز در بخش عفوني بيمارستان امام (ره) بستري است و حاضر به ترك بيمارستان نيست؛ كمپوت و چلوكباب سفارش مي‌دهد، به پزشكان و پرستاران دستور مي‌دهد و ... و البته اين موضوع نتيجه كار برخي رسانه‌ها بود.

وي ادامه داد: بيماران از اين قبيل در تهران و شهرستان‌ها زياد داريم. به عنوان مثال فردي به مدت چهار ماه از بيمارستان حضرت رسول (ص) تكان نمي‌خورد و حاضر به ترك بيمارستان نبود.

بيمارستان محل نگهداري از معتادان نيست
وزير بهداشت در پاسخ به سوال ايسنا درباره چرايي ماندگاري اين دسته از بيماران در بيمارستان‌ها و نقش نهادهاي حمايتي در ساماندهي آنها، گفت: در اين زمينه دوستان ما در بيمارستان‌ها، روساي دانشگاه‌ها، معاونين درمان، مددكاران بيمارستان‌ها با گرمخانه‌ها، بهزيستي و ديگر مراكز نگهداري اين افراد صحبت مي‌كنند، اما اين نهادها اين افراد را نمي‌پذيرند. البته خلاء قانوني هم در اين زمينه وجود ندارد كار پيچيده‌تر از اين قضاياست. بايد براي اين قضايا فكري كشوري شود؛ بيمارستان كه محل نگهداري از معتادان نيست.

دستجردي با تاكيد بر اهميت نقش خبرنگاران و رسانه‌ها در انعكاس اخبار حوزه سلامت، گفت: برخي رسانه‌ها به اين موضوع دامن مي‌زدند و همين طور بيمار دوم و سوم را مطرح مي‌كردند؛ اين درحاليست كه به عنوان مثال، فردي كه به عنوان بيمار دوم رها شده از سوي برخي رسانه‌ها معرفي شد، بيماري بود كه خانواده‌اش وي را از بيمارستان تحويل گرفته اما به منزل نبرده بودند و وي را كنار خيابان گذاشته بودند.

وزير بهداشت در پايان گفت: كار ما شكايت و شكايت‌كشي نيست اما از رسانه‌ها انتظار انصاف و رعايت اخلاق را داريم.


کد مطلب: 5496

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/5496/ناگفته-هاي-وزير-بهداشت-ماجراي-رهاسازي-بيماران

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir