رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور عدم تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار کار را دلیل اصلی بیکاری جوانان دانست و گفت: دانشجویان و فارغ التحصیلان برای موفقیت در بازار کار باید هم زمان با گذراندن دروس تئوری در دانشگاه مهارتهای لازم را کسب کنند.
فتح الله بیات در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: یکی از عوامل موثر در جذب کارجویان و دانشجویان به بازار کار داشتن مهارتهای تخصصی است و طبعا اگر این مهارتها قبل از ورود به بازار کار و در حین تحصیل در دانشگاه فراگرفته شود بهتر و موثرتر است.
وی افزود: کسانی که در رشتههای عملی میخواهند وارد بازار کار شوند از آنجایی که در دانشگاهها یکسری کارگاههای آموزشی برای آنها دایر است در حین آموزش مهارتهای اولیه را بسته به محیط کاری که قرار است وارد آن شوند، کسب میکنند.
رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور متذکر شد: عمده دلیل بیکاری جوانان و فارغ التحصیلان،عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار کار است.متاسفانه نیروی متقاضی کار زیاد و رشتههای تحصیلی متنوع است در مقابل فرصتهای شغلی در بازار کار محدود است.
وی گفت: بسیاری از کارجویان به بهانههای مختلفی همچون عدم تطابق رشته تحصیلی با حرفه، نبود تخصص لازم و نداشتن سابقه کار که ناشی از که وضع بد بازار است، فرصت حضور در بازار کار را از دست میدهند در حالی که بخش عمدهای از فارغ التحصیلان فاقد سابقه کار هستند و با مشاهده چنین فضایی از وضعیت بازار کار سرخورده و دلزده میشوند.
به گفته این مقام مسوول کارگری، بسیاری از کارگاهها و شرکتها پس از جذب نیروی مورد نیاز خود اقدام به برگزاری دورههای آموزشی برای آنها میکنند تا از تجربه و تخصص اولیه نیروی کار خود بیشتر استفاده کنند.
بیات در پایان به دانش آموزان توصیه کرد: به تناسب رشته دوران دبیرستان خود اعم از تجربی، انسانی و ریاضی در دانشگاه تحصیل کنند و رشته مرتبط با آن را در دانشگاه ادامه دهند.