کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ماجرای‌ پول‌‌های‌کثیف

18 اسفند 1393 ساعت 9:15

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی اگرچه در سال 92 جامه ریاست‌جمهوری بر تن کرد اما سال‌های قبل آن را به‌خوبی ارزیابی کرده و می‌دانست ورود او به دولت برابر با افشای پرونده‌های تخلفات مالی هشت سال گذشته است پس بنا را محکم‌ بر مبارزه با مفاسد گذاشت و به مردم وعده برخورد با مفسدان و متخلفان را داد.


«مبارزه با فساد در تمام بخش‌ها اعم از سیاسی و اقتصادی» از اصلی‌ترین شعارهای کاندیدای پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری در سال۹۲ بود؛ کاندیدایی که ۲۰سال بر کرسی نمایندگی مجلس تکیه زده بود و پس از آن علاوه بر دبیری شورای عالی امنیت ملی تا سال۸۴، مشاغل با اهمیت دیگری داشت که هر یک به نوعی بر آگاهی او در شناخت ریشه‌‌های فساد در کشور کمک کرده است.



حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی اگرچه در سال ۹۲ جامه ریاست‌جمهوری بر تن کرد اما سال‌های قبل آن را به‌خوبی ارزیابی کرده و می‌دانست ورود او به دولت برابر با افشای پرونده‌های تخلفات مالی هشت سال گذشته است پس بنا را محکم‌ بر مبارزه با مفاسد گذاشت و به مردم وعده برخورد با مفسدان و متخلفان را داد.



روحانی آگاه بود که مشغله کاری به او فرصت بررسی تمام آنچه طی سالهای گذشته روی داده را نخواهد داد پس در این مسیر از وزرا و مشاوران خود یاری خواست و آنها که این موضوع به حوزه فعالیتشان نزدیک‌تر بود کار خود را با جدیت آغاز کردند. با داغ‌شدن موضوع افشای تخلفات اقتصادی، برخی دولتمردان یازدهم جزم خود را برای هشدار و آگاهی‌بخشی به جامعه عزم‌تر کردند و وزیر کشور در این مسیر پیشقدم شد.

ماجرای پول‌های کثیف
«پول کثیف» در ادبیات سیاسی و اقتصادی ایران چندان رایج نبود ولی به نظر می‌رسد در چارچوب تعیین‌شده تا قبل از دولت یازدهم کمتر فردی به خود اجازه استفاده از این دو کلمه را می‌داد. اما عبدالرضا رحمانی‌فضلی خوب با این این کلمات آشناست و دردیوان محاسبات آموخته که این پول‌ها چه تبعاتی در عرصه مدیریت کشور دارد.



دوم اسفندماه بود که وزیر کشور در نشست روسای پلیس مبارزه با موادمخدر گفت: «در بحث اقتصادی نیز جریان ورود پول‌های کثیف لطمات بسیاری به اقتصاد کشور وارد می‌کند و خطرات آن شاید پررنگ‌تر و ویرانگرتر از سایر حوزه‌ها باشد. وی با تأکید براینکه گردش مالی قاچاق موادمخدر باعث اعمال قدرت قاچاقچیان در حوزه سیاست نیز می‌شود، افزود: باید توجه داشت که بی‌شک بخشی از پول کثیف قاچاق مواد مخدر در حوزه سیاست، انتخابات و انتقال قدرت سیاسی در کشور وارد می‌شود.



وزیر کشور ادامه داد: به عنوان مثال فردی که به‌عنوان کاندیدای شورای شهر وارد این عرصه شده بود برای جریان انتخاباتی خود دو میلیارد تومان هزینه کرده و مدعی است دوستان و رفقایش این هزینه‌ها را متقبل شده‌اند ولی سوال اینجاست که دوستان و رفقای وی چه نذری داشته‌اند که این پول را برای انتخابات این فرد هزینه کردند.



برای پاک نگه داشتن قدرت از این آلودگی باید تلاش کرد تا پول‌های کثیف قاچاق موادمخدر وارد حوزه سیاست و قدرت نشوند.» پس از این اظهارات بسیاری به چهره طرف کنار دستی خود نگاه کردند و پرسیدند منظور وزیر کشور چیست؟ اظهارات وزیر کشور واکنش‌های زیادی را از سوی نمایندگان مجلس به دنبال داشت. با بالاگرفتن انتقادات نمایندگان از وزیر کشور به خاطر طرح موضوع پول‌های کثیف در انتخابات، رئیس مجلس هم هفته گذشته در نطق پیش از دستور خود گفت: اگر اطلاعی از چنین انتقال پولی در انتخابات اخیر وجود دارد که افرادی را به قدرت رسانده، باید آن را اعلام کنند.



او با انتقاد از اظهارات رحمانی‌فضلی گفت که مبهم حرف زدن در این زمینه فایده‌ای جز ایجاد شبهات بلاوجه برای کشور ندارد اما اگر کسی از این گونه اقدامات اطلاعی دارد باید در اختیار قوه قضائیه قرار دهد تا رسیدگی شود. وزیر کشور مجددا به این اظهارات واکنش نشان داد و گفت که انتظار دارد مجلس که برخاسته از متن مردم و در جهت احقاق حق مردم و تقویت نظام است با وزارت کشور همصدا شود تا بتوان با این جریانات پول کثیف که مقام معظم رهبری بارها و بارها تحت عنوان فساد اقتصادی از آن اسم بردند، مبارزه جدی کرد.



او همچنین اعلام آمادگی کرد که در یک جلسه غیرعلنی یکساعته در مجلس فرایند پول‌های کثیف را در اقتصاد برای نمایندگان مجلس توضیح دهد. رحمانی‌فضلی مجددا هشدار داد که اگر دقت لازم صورت نگیرد امکان دارد پول‌های کثیف در حوزه سیاست و قدرت ورود پیدا کند باید دقت کرد راه ورود این پول به قدرت بسته شود.


مجلس: وزیر بیاید/ وزیر: می‌آیم!
وقتی وزیر کشور با قاطعیت اعلام کرد که آمادگی حضور در مجلس و توضیح درباره پول‌های کثیف را دارد، سخنگوی هیأت‌رئیسه مجلس دیروز برگی دیگر از این پرونده را ورق زد و ارائه توضیحات وزیر کشور درباره پول‌های کثیف در انتخابات در جلسه علنی مجلس را خواستار شد. بهروز نعمتی اظهار کرد: ما خواستار توضیحات وزیر کشور هستیم و به نظرم خوب است ایشان در جلسه علنی مجلس در این باره توضیح دهند تا مردم هم در جریان این موضوع قرار گیرند چرا که مجری انتخابات خود مردم هستند.



وی افزود: حتما آقای رحمانی فضلی ادله‌ای درمورد موضوع پول‌های کثیف دارند که این مسئله را مطرح کردند ضمن اینکه این مورد اهمیت بسیار زیادی دارد و باید در جلسه علنی مطرح شود. سخنگوی هیأت‌رئیسه مجلس بیان کرد: وزیر کشور مستندا بگوید چه کسانی تخلف کرده‌اند؛ اگر فلان نماینده یا فلان عضو شورا تخلف کرده باشند باید به مردم معرفی شوند و خوب است که این کار انجام شود. نعمتی در پایان گفت: حتما آقای رحمانی‌فضلی چنین گزارشی را ارائه کنند و قوه قضاییه نیز درباره آن پیگیری‌های لازم را انجام دهد.


افشاگری می‌کنیم
البته وزیر کشور تنها دولتمردی نبود که درباره پول‌های کثیف سخن گفت چنانکه یک روز بعد از او بود که اکبر ترکان در قامت مشاور ارشد رئیس‌جمهور از افشاگری سخن گفت و با اشاره به اینکه اینها هر اسمی روی خودشان بگذارند و هر ائتلافی برای انتخابات انجام دهند، نمی‌توانند ازپول‌های کثیفی که به دست آورده‌اند تبری بجویند، تصریح کرد: آنها با این پول‌های کثیف می‌خواهند درآوردگاه‌های سیاسی سال ۹۴ شرکت کنند و اینکه سال۹۴ ما سکوت کنیم و چیزی نگوییم و نقاب از چهره کسی برنداریم، درست نیست.



ترکان با بیان اینکه هزار بار پوستین خود را عوض کنند، نمی‌توانند دست‌های آلوده به فسادشان را بپوشانند، ادامه داد: با تشکیل ائتلاف‌های جدید، اسامی جدید و شعارهای جدید می‌خواهند بگویند ما آدم‌های گذشته نیستیم تا اینکه اقبالی از سوی مردم به سمت آنها پیدا شود، اما فسادهای اقتصادی و ورود پول‌های کثیف به عرصه مدیریت و اقتصاد کشور را ما نباید فراموش کنیم.



مشاور ارشد رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه همین الان پول‌های کثیف و قاچاق بخشی از مدیریت کشور را درگیر کرده است، تأکید کرد: ما نباید اجازه تکرار این امر را بدهیم. مسلماً عده‌ای می‌خواهند در سال ۹۴ با پول‌های کثیف و بادآورده وارد بازی سیاسی شوند و البته ما هم سکوت نخواهیم کرد. سال ۹۴، سال افشای آنهاست.
اخبار سیاسی - آرمان


کد مطلب: 44959

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/44959/ماجرای-پول-های-کثیف

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir