ظاهرا هفتهی وحدت است، در باطن اما خطر داعش با پرچم مذهب در کمین است و کسانی در داخل کشور روی دیگر داعش را هر روز مینمایانند، از راهپیمایی عمرکشون تا لحظه شماری برای مرگ ملک عبدالله.
; ?>; ?>
چرا جلوی رفتار خلاف وحدت گرفته نمی شود؟
رفتارهای تحریک کننده ی جریان شیرازی و وطن امروز
17 دی 1393 ساعت 19:14
ظاهرا هفتهی وحدت است، در باطن اما خطر داعش با پرچم مذهب در کمین است و کسانی در داخل کشور روی دیگر داعش را هر روز مینمایانند، از راهپیمایی عمرکشون تا لحظه شماری برای مرگ ملک عبدالله.
هفتهی گذشته جریان منتسب به سیدصادق شیرازی در قم مراسم عمرکشونی به صورت علنی برگزار کردند؛ مراسمی که در سالهای اخیر بسیار محدود شده و معمولا با آن برخورد میشود.
این مراسم در نهم ربیع الاول در برخی شهرها به صورت محدود برگزار میشود؛ هر چند روز به روز از مشتری آن کاسته شده ولی اتفاق هفتهی گذشته در قم عجیب بود: انتشار گستردهی عکسهایی از راهپیمایی با پارچههای قرمزی که بر تن داشتند.
تا چند سال پیش، مراسم عمرکشون به صورت علنی و رسمی برگزار میشد و مخاطب زیادی داشت؛ کوچهی محل برگزاری را چراغانی میکردند و مانند مراسمهای عزاداری، ورود برای همه آزاد بود.
اما پس از محدودیتهای ایجاد شده، این مراسم تفرقه افکنانه در میام مسلمانان، دعوتی اجرا میشود و مخاطب به صورت یواشکی به محل دعوت شده مراجعه میکند که نشانی از برگزاری آن در بیرون محل برگزاری دیده نمیشود.
در این میان، برگزاری علنی و راهپیمایی در یک مراسم عمرکشون در منطقهای در قم، بسیار جلب توجه کرده است.
در مراسم عمرکشون معمولا به رکیک ترین و سخیفترین وجه ممکن به عمر ابن خطاب توهین میشود؛ در حالی که این کار از سوی تعدادی از علما و مراجع تقبیح شده است، از جمله آیت الله خامنه ای در پاسخ به استفتائی اعلام کرده اند:
«اهانت به نمادهای برادران اهل سنت از جمله اتهام زنی به همسر پیامبر اسلام [عایشه] حرام است. این موضوع شامل زنان همه پیامبران و به ویژه سید الانبیاء پیامبر اعظم – حضرت محمد(ص) – میشود».
توهینهای علنی در مراسمهای اینچنینی که امروزه به واسطهی سهولت در فیلمبرداری و انتشار آنها در رسانههای غیررسمی، بسیار گستردهتر از گذشته بازنشر میشود، بازخورد منفی شدیدی در میان اهل سنت دارد.
مخالفت شدید با حاکمیت عربستان از سوی رسانههای رسمی و غیررسمی نیز از جنبهی دیگری به عمیق شدن دو قطبی مذهبی مورد حمایت غرب کمک میکند.
عربستان سعودی به صورت سنتی جایگاهی ویژه در میان اهل سنت دارد؛ جدای از این که نقش اقتصادی و سیاسی آن کشور در معادلات منطقه برای ایران حائز اهمیت است. اما با این حال رابطهی دو کشور لیدر مذاهب شیعه و سنی درس سالهای اخیر کمرنگ شده است.
روزنامهی وطن امروز، روز سه شنبه با تیتر تحریک آمیز «خبر مرگش» در کنار تصویر پادشاه عربستان که اوضاع پزشکی او این روزها تعریفی ندارد، ادامه دهندهی نقش و ادبیات از سر مسوولیت ناپذیری رییس جمهور محبوبش محمود احمدی نژاد است.
این روزنامهی اصولگرای عضو جریان احمدینژاد که دیپلماسی دولتش بسیار ضعیف بود و در سالهای دولتش، ایران رابطه با بسیاری از کشورها را در سطح همسایگی، منطقه و جهانی رو به کاهش میدید، حالا شاید از این فرمول پیروی میکند: دیگی که برای من نجوشد، بگذار سر سگ در آن بجوشد.
به نظر میرسد برخورد فرهنگها، تمدنها و مذاهب پیش بینی شده (یا طراحی شده)، دامی است که جریان منتسب به سید صادق شیرازی با سخنرانی و راهپیمایی و برنامه ماهوارههای منتسب به او و جریان تندروی سیاسی در آن اشتراک رفتاری دارند؛ رفتارهایی که دو مورد اخیر آن در نزدیکی هفتهی وحدت انجام شده و مانعی بر سر راه خود ندیده است.
اخبار سیاسی - انصاف نیوز
کد مطلب: 44067