اگر واقعاً مشكل غرب عدم اعتماد است، میتوانند شرایطی را فراهم كنند كه به موازات رفع تحریمها علیه ایران و پذیرفتن پیوست الحاقی توسط ایران، اعتماد دو طرف تأمین شود.
آیت الله هاشمی: گویا بعضی از طرفهای مذاكره میلی به حل مسئله هستهای ندارند
10 شهريور 1393 ساعت 15:16
اگر واقعاً مشكل غرب عدم اعتماد است، میتوانند شرایطی را فراهم كنند كه به موازات رفع تحریمها علیه ایران و پذیرفتن پیوست الحاقی توسط ایران، اعتماد دو طرف تأمین شود.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام از عقلای جهانی و از كشورهای معتدل اتحادیه اروپا خواست كه عواقب بد سیاستهای آمریکا در مورد ایران را به مسئولان آن کشور یادآوری کنند و گفت: گویا بعضی از طرفهای مذاكره میلی به حل مسئله هستهای ندارند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی عصر دیروز در دیدار وزیر امور خارجه فنلاند، سفر مقامات سیاسی را برای تحول روابط كشورها مهم خواند و گفت: ظرفیتهای دو كشور ایران و فنلاند كشش همكاریهای دوجانبه در همه ابعاد را دارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مذاكرات هستهای ایران با كشورهای ۱+۵ را صفحه جدیدی در فضای سیاسی ایران و غرب دانست و افزود: تحریم وسیع آمریكا در آستانه دور جدید مذاكرات، فضای كشور را تحت تأثیر منفی قرار میدهد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با تشریح اشتباهات سیاستهای غرب در منطقه كه منجر به خلق گروههای تروریستی چون داعش شد، گفت: اشتباه فعلی آنان عدم حمایت جدی از مردم و دفاع همهجانبه از عراق در مقابل تروریستهایی است كه به سلاحهای پیشرفته تجهیز شدهاند و خطری برای همگان هستند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تأیید آمریكا نسبت به حمله اسرائیل به غزه و جنایاتی كه علیه مردم به خصوص زنان و كودكان غزه داشت، اشتباه دیگر دولت آمریكا خواند و گفت: هر انسان آزاده و دولت منصفی میدید كه اسرائیل در هیأت یك تروریست دولتی، مردم بیگناه را به خاك و خون میكشد.
وی دسترسی داعش به مواد هستهای و سلاح شیمیایی در عراق را تهدید انسانیت در منطقه و تهدیدی برای انسانهای عاقل و معتدل در همه جای دنیا دانست و گفت: اینكه علاوه بر عراق و سوریه، در بعضی كشورهای دیگر عقبه دارند، خطری بالقوه برای اروپاست، چون از سراسر اروپا هم كسانی به این گروه پیوستند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی اعمال تحریمهای جدید علیه ایران را نشانهای از سردرگمی آمریكا در سیاست خارجی و مخصوصاً در نگاه به جمهوری اسلامی دانست و گفت: از عقلای جهانی و از كشورهای معتدل اتحادیه اروپا انتظار میرود كه عواقب بد این سیاستها را به آمریكا یادآوری نمایند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مانعتراشیها در مسیر مذاكرات هستهای را بهانههای سیاسی خواند و گفت: ایران بارها اعلام كرد كه سلاح هستهای را حرام میداند و این تصمیم در سیاستهای ایران اصول روشنی دارد، اما گویا بعضی از طرفهای مذاكره میلی به حل مسئله ندارند.اگر واقعاً مشكل غرب عدم اعتماد است، میتوانند شرایطی را فراهم كنند كه به موازات رفع تحریمها علیه ایران و پذیرفتن پیوست الحاقی توسط ایران، اعتماد دو طرف تأمین شود.
آقای اركی توئومیویا، وزیر امور خارجه فنلاند نیز با بیان اهداف سفر خویش به ایران، به مذاكرات هستهای ایران با طرفهای غربی اشاره كرد و گفت: مطمئنم اگر پرونده به سرانجام برسد، تحولات گستردهای در روابط ایران با كشورهای اروپایی و به ویژه فنلاند ایجاد میشود.
وی با تأكید بر اهمیت توجه به اوضاع ناآرام بعضی از كشورهای جهان گفت: باید با اراده جمعی علیه تروریسم مقابله كنیم كه تهدیدی برای همگان است.
وزیر خارجه فنلاند با ابراز نگرانی از اوضاع اوكراین و انتقاد از سیاستهای روسیه، گفت: در سال جاری توافقاتی انجام شد تا به درگیریها پایان دهیم و دیروز، رئیس جمهور اوكراین در جلسه وزرای خارجه اروپا آمادگی كشورش را برای آتشبس اعلام كرد.
آقای اركی توئومیویا، با اشاره به اتفاقات عراق، گفت: در اتحادیه تصمیم گرفتیم كه اگر دولت عراق بخواهد، كشورهای ناتو رأساً وارد میشوند و حمایت میكنند.
وی با بیان تفاوتهای سیاستهای اتحادیه اروپا و آمریكا در غزه گفت: ما از وجود دو كشور مستقل حمایت میكنیم، البته در اتحادیه اروپا بحث شد كه اگر نسبت به اشغال كریمه توسط روسیه ناراحتیم، چرا نسبت به نیم قرن اشغالگری صهیونیستها سكوت كردیم!!
منبع:انتخاب
کد مطلب: 40903